26 oktober 2016
Peugeot 208

Forum Peugeot 208

Reacties van eigenaren

  

, datum: 29 mei 2014

Ervaring met auto: Enige probleem wat ik heb gehad (en nog steeds heb) zijn de speakers in de rechterdeur. Deze kraken. Al 2x keer vervangen. Laatste keer ook de stekkers. Heeft niet geholpen. Morgen weer terug voor een 3e vervanging (3x is scheepsrecht).

Prima auto verder. Goede stoelen, verbruik ook goed, beetje traag bij lage toeren, strak door de bocht.

Uitvoering1.6 Vti
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand22.222 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Robert. Vanloock, datum: 17 april 2015

Antwoord: Een krakende luidspreker kan ook het gevolg zijn van een inwendige breuk in het snoer.

  

, datum: 13 april 2014

Ervaring met auto: Ik heb mijn 208 GTI nu vier maanden en rijd met nog grotere glimlach dan in de tijd dat ik Subaru Impreza WRX reed! De wagen loopt mooi rustig en is een wolf in wolfskleren zogezegd! Je kunt er toch ook heel relaxed mee rijden. Het toerental blijft dan onder de 2500. Ik haal dan een verbruik van 1 op 17.2 (eindelijk een boordcomputer die dat trouwens ook zo kan aangeven ipv die onbegrepen liters per 100 km!).
Niets dan lof voor de afwerking. Het interieur vind ik schitterend. Voorlopig geen spijt van de keuze voor deze Fransoos.
Een minpuntje dan toch: Geluid dat uit de standaard speakers komt is vrij matig, dat was pakweg 20 jaar terug beter bij Peugeot.

Uitvoering1.6 GTI
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand2.800 km
DealerPalace

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 16 maart 2014

Ervaring met auto: Ik ben tevreden over deze 208. Alleen de airco maakt een raar geluid als de motor stationair draait. Als je de airco even uitzet en dan weer aan, dan blijft het geluid enige tijd weg. Hebben meer 208-rijders hier last van?

Uitvoering1.4 Vti
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand29.500 km
DealerEigenraam

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Wclaudis, datum: 9 oktober 2014

Antwoord: Sinds kort ook een piepend geluid bij verkeerslichten of stationair draaien. Zijn geluiden van koelventilator als die aanslaat. 208 Allure 1,5 jaar oud.

  

, datum: 21 februari 2014

Ervaring met auto: Na een Peugeot 207 te hebben gereden, voelt de 208 een klasse hoger. Door het verminderde gewicht is de 208 pittiger in het optrekken. Het stuur went snel.

UitvoeringEnvy
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand1.040 km
DealerEigenraam

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 5 februari 2014

UitvoeringEnvy 1.2 VTi 82 Pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand500 km
DealerEigenraam

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 3 december 2013

Ervaring met auto: Ik ben sinds september 2012 in het bezit van een 208 1.2 diesel met semi-automatische versnellingsbak. ik heb er tot nu toe met redelijk wat problemen 85.000 km opzitten. Hierbij mijn ervaringen.

1. De navigatiekaarten zijn sterk verouderd en het systeem werkt zeer traag. Bij de afgelopen beurten iedere keer aangegeven en er komt iedere keer een software update. Tot dusver heeft dat nog niets geholpen.

2. De Bluetooth koppeling met mijn iPhone werkt niet goed. Iedere drie dagen spuugt hij mijn telefoon uit en moet ik opnieuw de wachtwoorden intypen. Uiterst irritant. Dit is na de laatste software update wel verbeterd, maar niet verholpen.

3. De versnellingsbak een groot drama. Ik had de pech dat een oude bedrijfsleider deze auto voor mij besteld had en ik er niet in heb kunnen proefrijden; dan had ik deze niet gekozen. De bak bonkt en stoot bij het optrekken vooral en vooral bij inhaalmanoeuvres en afremmen en weer optrekken moet hij veel te lang.

Uitvoering1.2 Ecotronic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand85.000 km
DealerPalace

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Kimberlyluyts, datum: 27 oktober 2014

Antwoord: Net hetzelfde voor! Ik heb mijn wagen nog geen vier maanden en heb net gebeld voor mijn 4e afspraak. En niet voor het eerste onderhoud, maar alweer voor navigatie, bloeutooth en radio.

Bluetooth vaak niet, wil geen contact bellen. Radio werkt niet na een telefoontje. Navigatie is wazig, met lijnen in of gewoon geen gedetailleerde kaart, enkel groen en grijs. Ik word er eigenlijk ambetant van.. Voor de rest is het een tof autootje..

Auto werd al meerdere malen uitgelezen en heeft software updates gehad, maar dat brengt niet op.. en het ergst van al is, ik zit met de problemen en frustraties, niet de garagist...

  

, datum: 3 december 2013

Ervaring met auto: Ik ben sinds september 2012 in het bezit van een 208 1.2 diesel met semi-automatische versnellingsbak. ik heb er tot nu toe met redelijk wat problemen 85.000 km opzitten. Hierbij mijn ervaringen:

1. De navigatiekaarten zijn sterk verouderd en het systeem werkt zeer traag. Bij de afgelopen beurten iedere keer aangegeven en er komt iedere keer een software update. Tot dusver heeft dat nog niets geholpen.

2. De Bluetooth koppeling met mijn iPhone werkt niet goed. Iedere drie dagen spuugt hij mijn telefoon uit en moet ik opnieuw de wachtwoorden intypen.Uiterst irritant. Dit is na de laatste software update wel verbeterd maar niet verholpen.

3. De versnellingsbak: een groot drama. Ik had de pech dat een oude bedrijfsleider deze auto voor mij besteld had en ik er niet in heb kunnen proefrijden. Dan had ik deze niet gekozen. De bak bonkt en stoot bij het optrekken vooral en vooral bij inhaalmanoeuvres en afremmen en weer optrekken moet hij veel te lang "nadenken" met name met inhalen levert dit soms hachelijke situaties op.
Ook vind ik dat de versnellingsbak steeds meer herrie begint te maken bij het schakelen en heb ik het idee dat de koppelingsplaten versleten zijn. Bij optrekken met gematigd gaspedaal schiet de toerenteller omhoog en blijft daar dan hangen. (normaal gebeurt dat als je te langzaam bent met de koppeling maar aangezien dit een automaat is...) de auto maakt wel geleidelijk meer snelheid.

4. De Airco. Niet wat ik gewend ben. koelt slecht en ook de verwarming duurt vaak wat lang. De soft stand is wel prima. Deze zorgt ervoor dat je niet doof wordt van de blazers maar dat hij langzaam blaast.

5. De stoelen. Deze zijn te kort om 60.000 km per jaar in te rijden. Tot en met 10 of 15.000 km kan ik me daar geen problemen mee voorstellen.

Al met al: Zou ik de keuze krijgen om wederom een 208 aan te schaffen of te krijgen? Nee, voor hetzelfde bedrag en het bedrag aan bijtelling zijn er meerdere goede auto's te vinden die hun geld wel waard zijn.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 >