20 januari 2017
Peugeot 208

Forum Peugeot 208

Reacties van eigenaren

  

, datum: 28 december 2016

Ervaring met auto: Dit is mijn tweede 208 en rijdt probleemloos. Het kleine stuur is na gewenning juist heerlijk om mee te rijden.

Uitvoering1.2 VTI Allure
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerEigenraam

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 24 oktober 2016

Ervaring met auto: Voldoet aan onze verwachtingen, compact, stabiel, etc

Uitvoering1.6 Allure
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand24.500 km
DealerVelthuis

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 16 oktober 2016

Ervaring met auto: Knappe auto met veel pit!

Uitvoering1.6 Gti
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand42.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor6
  
  

, datum: 12 oktober 2016

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Sinds 4 maanden geeft de auto regelmatig motorstoring aan, naar garage geweest uitgelezen. Conclusie: katalysator vervangen. Ik ben voor een second opinieonderzoek bij ander geweest... niets aan de hand.Nnu blijkt dat het storingslampje vanzelf uitgaat bij lange ritten, dus ga niet altijd af op een Peugeot-dealer.

Vorige week vielen alle functies uit van het displayschermpje, kan waarschijnlijk niet gerepareerd worden het displayschermpje worden. Nieuwe display kost 700 euro!

Uitvoering1.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand73 km

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 27 februari 2016

Ervaring met auto: Ik heb mijn 208 nu ruim 3 jaar. Ruim 65.000 km gereden en alleen regulier onderhoud. De auto blinkt uit in comfort. Heerlijke stoelen, prachtig interieur en stil op hoge snelheden. Het verbruik ligt rond de 1 op 16,5 en geen olieverbruik. Ik heb de wagen dan ook netjes ingereden, tot 1000 km niet boven de 3500 toeren.

Enige minpuntje is de navigatie. Inderdaad verouderde kaarten, bij een probleem pak ik Google Maps erbij! Kortom, geen spijt en zou zo weer een nieuwe 208 kopen.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Geen, normale beurten en eerste set nieuwe voorbanden bij 60.000 km.

Uitvoering1.2 Vti Envey
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit3 jaar
KM-stand65.000 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Rabeling_18, datum: 16 augustus 2016

Antwoord: Ik rijd nu mijn 2de 208, nu een GT line 1.2e-thp en voorheen de Allure 1.2 vti. Lang verhaal kort. Luxe en goed afgewerkte auto, aan alles is gedacht. Het onrustige gedrag van de 1.2 vti is herkenbaar, zowel met filerijden als het schokkerige optrekken vanuit stilstand.

Kraakje in de electrische raam bij warm weer. Soms met koud weer duurt het iets langer voor het display opstart. Bij de e-thp vind ik de tweede versnelling erg slap afgesteld, weinig power. Je schiet de toeren in maar er gebeurt weinig. Met warm rijden erg vervelend omdat je langzaam gaat maar al snel te veel toeren maakt. Maar zodra je hem in de 3 hebt gaat hij er als een dolle vandoor. Erg fijne motor met veel kracht onderin en erg snel met tussenacceleraties.

Dat geklaag hier over de in middels vervangen 2Tronic. Tja, had je kunnen weten dat dit een erg oude automaat is die precies de reputatie heeft die hier naar boven komt. Ik wist het in ieder geval terwijl ik geen 'automaat-persoon' ben.

  

, datum: 19 januari 2016

Ervaring met auto: Ik heb een nieuwe auto van gisteren. Ik rijd tot 't huis en deze heeft nu 17 km op de teller. Deze morgen start ik om naar het werk te gaan en komt een rode symbool van de motor op het scherm. Ik kijk in boekje en lees: onmiddellijk naar een dealer mee gaan. Ik ga terug en meld dit. Ze hebben zelf geen verklaring gegeven, enkel: we bellen u als hij klaar is. Dan heb ik mij moeten kwaad maken om een vervangwagen te bekomen deze ontvangen met tank leeg. Nu is de dag om en nog geen nieuwe wagen terug ze vinden dat het probleem is met de AD bleu maar weten niet hoe oplossen. Dat is nu straf dat Peugeot daar geen verstand van heeft.

Goede raad denk na voor je Peugeot koopt. Ze kunnen wek goede peper molens maken maar auto's niet.

Ervaring met verkoop: Pas op voor Peugeot is zwak ik al de kwaliteit.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid2
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 10 januari 2016

Ervaring met auto: Supermooie auto om te zien. Ik was er helemaal voor gevallen. Heb er mijn 207 voor ingeruild. Heb er achteraf veel op moeten inleveren. De navigatiekaart was al 2 jaar oud en voor een recente kaart moest apart betaald worden. Volgens verkoper 160 euro. De A5 stond er net op.

Met het in de was zetten van de auto bleek al dat het platmateriaal niet zo stevig is als dat van de oude was. In de net geen twee jaar tijd dat ik de auto heb veel bij de garage geweest: wielbouten recall, nokas recal, zijspiegel wilde niet meer uitklappen en na bezoek garage moest deze vevangen worden. Airco werkte niet naar behoren koelde amper, autoraam ging niet meer omhoog moest ook vervangen worden, ruitenvloeistof achterruit deed het niet meer, slangetje kapot, ook vervangen. Het slangetje zit bij het scharnierpunt van de achterklep.

Omdat de garantie bijna om was en we in de toekomst meer problemen wilden voorkomen hebben we hem weggedaan. Al met al hebben we nu voor een Polo een wat degelijker auto gekozen. We vinden het erg jammer want het blijft een supermooie auto om te zien.

UitvoeringAllure
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand25.000 km
DealerVan Zwienen

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor6
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 >