25 maart 2017
Mazda CX-5

Forum Mazda CX-5

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 november 2015

Ervaring met auto: Ik heb mijn CX5 Diesel automaat in GTM uitvoering nu een jaar in het bezit en rij gemiddeld 1: 13,5.
Ik heb de auto geïmporteerd uit Duitsland.

Deze vakantie met de boot achter de auto naar Kroatië gereden met een verbruik van ca 1: 9.5 en 1 : 10.5 (afhankelijk van de hellingen).

Als de auto een koude start maakt, maakt hij eventjes extra toeren , en valt daarna terug na een normaal toerental, (de oorzaak schijnt te zitten in het feit dat deze dieselmotor een hele lage compressieverhouding heeft en dat het hoge toerental nodig is om te kunnen starten).

Verder heb ik de sd kaart van de Tom Tom navigatie vervangen voor een nieuwe om van een crash af te komen.

Auto is een keer teruggeroepen door de garage om de vacuümpomp en de olie te inspecteren, auto is toen gelijk van nieuwe olie en oliefilter voorzien zonder kosten. Ook is er een software upgrade doorgevoerd voor o.a het start stop systeem.

Fijne auto , nog geen problemen gehad , binnenkort eerste onderhoudsbeurt.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Eerste onderhoud vindt binnenkort plaats, ervaringen met Motorhuis Amsterdam zijn goed.

Ervaring met verkoop: Ik heb de auto geimporteerd uit Duitsland en aangeschaft bij Brookfield Carbrokers Oss inclusief de inruil van mijn oude Mazda MPV.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand53.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 31 oktober 2015

Ervaring met auto: Ook bij mij sinds kort het probleem dat de navigatie zich opnieuw herstart tijdens het rijden, dit is knap irritant tevens mag Mazda zich wel eens druk gaan maken om een actuelere versie -lees update te gaan produceren, want echt deze kaarten zijn niet bij de tijd, verder goede auto,
nog niet naar dealer geweest met deze klacht.

UitvoeringSkylease +
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerSprundel

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 25 oktober 2015

Ervaring met auto: Na mijn zeer goede ervaring met een Outlander ben ik weer overgestapt naar de Mazda CX5. Het model van de auto vind ik echt geweldig en de stoelen zitten perfect. De rij eigenschappen zijn gewoon goed,de wegligging en vering is super.

De navigatie is ondermaats en ik hoop dat Mazda via updates dit snel zal verbeteren.Ik heb al veel Mazda (lease) gereden en weet dat het zeer betrouwbare auto's zijn.

De rij eigenschappen tussen een Outlander en CX5 zijn gelijkwaardig alleen vind ik de nieuwe Outlander een oudbollig model hebben.

Mijn verbruik met de CX5 ligt op 7.1 met wat meer stads kilometers.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerNoteboom

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Ah58, datum: 27 oktober 2015

Antwoord: ik begrijp dat jij ook een GPS probleem hebt met je CX-5 navigatie, en dat ook het nieuwe systeem, dus niet de oude TomTom? Inderdaad ok de afgelopen zomer veel last gehad van niet goed werken systeem, juist op de lastige punten zit je dan met een niet werkend systeem. Ik hoop nu toch wel snel op een oplossing, want een half jaar zonder goede naviagtie is knap waardeloos.

Maar verder ben ik het helemaal met je eens, een heel fijne auto!

 
Reactie van: Rob_seller, datum: 28 oktober 2015

Antwoord: Ik heb 2 weken geleden een oproep van de dealer gehad voor een nieuwe update. Ik weet niet of andere CX5 rijders hier al ervaring mee hebben? Is alleen een update voor het systeem dacht ik.

 
Reactie van: 1. F. Blok, datum: 11 november 2015

Antwoord: Ik heb ook geen vertrouwen in de tom tom van Mazda. De kaarten zijn slecht en niet compleet. In het buitenland is het nog erger dus plak ik nu de Garmin Nuvi of de Tom Tom en dat werkt uitstekend.

  

, datum: 23 oktober 2015

Ervaring met auto: Prima auto, zeer comfortabel en geeft een hoop rijplezier, niet te vergelijken met andere auto's. Meer dan voldoende trekkracht om een behoorlijk grote caravan mee te trekken. Het verbruik is normaal 1:11 km maar met wat snelweg gebruik is 1:13 km ook haalbaar.

Uitvoering2.5 G-TM
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand4.500 km
DealerVoorstad

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 19 oktober 2015

Ervaring met auto: Ik ben zeer tevreden met deze Mazda CX5 2.2 diesel. Vandaag de auto voor een 30.000 km beurt naar de garage gehad. Tot mijn verbazing moesten de remblokken (voor) vervangen worden. Ik vind dit wel zeer vroeg naar 31.600 km. Wie heeft dezelfde ervaring?

Verder afgelopen zomer in Frankrijk ook veel last gehad van het bevriezen en de weg kwijt raken van de navigatie, na een update nog geen last weer gehad.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Bij 30.000 km beurt remblokken vervangen.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand31.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Ah58, datum: 21 oktober 2015

Antwoord: Sinds april bezitter van een update CX-5 GT-M met 2.5 motor, en is een prima auto. Ik wordt alleen doodziek van de navigatie! Ik lees dat jij er ook problemen mee hebt gehad, maar heb nog de oudere TomTom denk ik?

Bij mij zit de nieuwe navigatie erin, maar in het afgelopen half jaar nog niet een keer met een goed werkend systeem gereden. De locatie op de kaart klopt vaal totaal niet met de echte locatie, en er is dan ook geen enkele begeleiding. In de vakantie diverse keen de hulp in moeten roepen van de ouderwetse landkaart omdat het systeem het totaal af liet weten. Update, resetten, en recent een nieuwe update uit Japan hebben nog geen resultaat gegeven. Is dit bij meerdere CX-5 rijders bekend??

 
Reactie van: Hermanmoelard, datum: 25 oktober 2015

Antwoord: Een nieuw SD kaartje bij de Mazda dealer is waarschijnlijk de oplossing.

 
Reactie van: Rob_seller, datum: 25 oktober 2015

Antwoord: Ik heb dezelfde ervaring met de navigatie. Bij de aflevering van de wagen viel de eerste dag het hele systeem uit. Heb 3 weken moeten wachten voordat ik een nieuwe navigatie ingebouwd kreeg.

Al met al had ik een Pioneer systeem in mijn vorige wagen die echt perfect was alhoewel dat ook Navteq kaarten waren. Mijn gevoel is dat het systeem van Mazda nog veel kinderziektes heeft, althans in de CX5 versie van 2015/2016

 
Reactie van: Ah58, datum: 27 oktober 2015

Antwoord: Nee, ik heb alles al laten doen en begonnen met SD kaart te updaten, daarna is de hele auto gereset, vervolgens is er een nieuwe update uit Japan uitgevoerd, maar het systeem is nog steeds onbetrouwbaar en regelmatig de weg kwijt. Heb 2 weken geleden een mail naar de importeur gestuurd, maar nog geen reactie ontvangen. Service valt me eigenlijk tegen, mijn vroegere ervaring met Mazda was duidelijk beter ..... jammer.

  

, datum: 9 oktober 2015

Ervaring met auto: Ik rijd op dit moment een CX5 Skylease GT en ben uitermate tevreden. Echter omdat ik weinig km maak en korte stukjes rijd, vertelde men mij dat de accu vol moet zijn (minimaal 90%) om stop en go te laten werken. Dit werkt bij mij regelmatig niet. Zijn er andere rijders die deze ervaring ook hebben?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km

Betrouwbaarheid8
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Foxhoundbe, datum: 16 oktober 2015

Antwoord: De start en stop werkt niet wanneer de motor nog te koud is, werkt niet wanneer de dieselmotor aan het regenereren is, werkt niet wanneer er teveel accessoires aan staan (bvb. achterruit ontdooiing + ruitewissers + lichten).

  

, datum: 5 oktober 2015

Uitvoering2.5
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
DealerHoogwerf

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >