23 januari 2018
Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Forum Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 15 januari 2017

Ervaring met auto: Motor management lampje gaat regelmatig aan. Hierna volgt al snel tpms en scbs inspectievereist. De automatische versnellingsbak doet het daarna ook waardeloos. Nu al twee keer een sensor vervangen maar komt iedere keer terug. Help de dealer weet hett ook niet meer! Wie heeft hier ervaring mee?

Uitvoering2.2 Automaat
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand140.000 km

Betrouwbaarheid2
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: P. Eland, datum: 14 juni 2017

Antwoord: Dat motorlampje had ik ook bij mijn 2.5 van 2/15. Af en toe maar, via de dealer deelde de importeur mee dat het euvel te verhelpen is met een software update van het computersysteem. Inderdaad, het is weg en niet meer teruggekomen. Nu inmiddels 700 km gereden, probleemloos.

  

, datum: 10 januari 2017


Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
DealerKolenaar

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 8 januari 2017

Ervaring met auto: In 2014 heb ik een CX5 van 2 jaar oud en 38.000 km gekocht (voordien Mazda 5). Deze auto is prima bevallen, je voelt wel dat hij wat steviger geveerd is dan een "normale" auto maar dat ligt natuurlijk ook aan het SUV concept (afgeleid van terreinwagen). Voor een vrij grote en hoge auto verrassend scherp sturend. Comfort en afwerking zijn ook goed (heb proefgereden met concurrenten). Verder geen problemen, verbruik tussen 6,5 en 8 liter. Heb deze auto in december 2015 ingeruild voor een nieuwe CX 5 TS+ met navigatie

Deze gefacelifte versie voelt iets zachter geveerd aan en is ook iets stiller, na 12.000 km zonder problemen ben ik nog steeds zeer tevreden, geen problemen, ook niet met navigatie, verbruik hetzelfde (houd wel van nulln beetje doorrrijden). Een minpuntje dan toch: het tegenvallende koppel van de 2.0 liter benzinemotor. Normaal is daar in Nederland niets van te merken, ook niet met aanhanger. Ieder jaar gaan we echter 3 weken naar de Alpen met de motorfiets op een trailer achter de auto, totaalgewicht van de aanhanger + motor nog geen 500kg. Op de vlakke weg in Belgie en Frankrijk rijd ik gewoon 120 en je merkt niets van de aanhanger (hoewel kuip/windscherm van de motor boven de auto uitsteekt), verbruikt dan 10 / 10,5 liter. Wordt het echter heuvelachtig dan moet ik terug naar de 5e versnelling en als het echt steiler wordt terug naar de 4... Moest ik toch even aan wennen, had ik niet verwacht van zo'n lichte aanhanger.... Als je het eenmaal weet is het verder een perfecte auto, zeker naar mijn smaak.

Maakt een hoogwaardiger indruk dan veel van zijn concurrenten (o.a.minder harde kunststoffen en een opgeruimder dashboard), zeker als je ziet wat je allemaal krijgt voor je geld. Ik kreeg een uitstekende deal van mijn dealer en krijg op 11 januari 2017 een nieuwe GTM-line.

Uitvoering2.0 2WD TS+ Nav
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerHensgens

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Odinl, datum: 8 januari 2017

Antwoord: Daarbij is de Tucson zwaarder en gebruikt wat meer benzine.

 
Reactie van: Odinl, datum: 8 januari 2017

Antwoord: T.a.v. het lagere koppel merk je dat Mazda zich vooral heeft gericht op brandstofbesparing en niet op maximale trekkracht. Heb eerst nog getwijfeld over de nieuwe Hyundai Tucson (ook een heel mooie SUV, zeker van buiten) maar ik heb toch meer vertrouwen in de 2.0 motor van mazda. Daarbij vond ik het interieur van de Tucson wat meer "plastiekerig" en hij heeft een kortere bagageruimte.

 
Reactie van: Info, datum: 13 januari 2017

Antwoord: Beste Odinl, had evenals jij ook een TS+. Hiermee heb ik ruim 25.000 km caravan-km's erop zitten. Ook de Alpen e.d. en vele binnendoor bergen in La France. De CX5 trok het allemaal (1.350 kg). Alleen je moet niet bang zijn om hem flinke toeren (3000-4000) te laten maken, als het nodig is bij bijvoorbeeld bergop. In zijn 4,3 of 2 of soms in zijn 1 (15 tot 20% helling!).

Na 100.000 km onlangs ook ingeruild voor een CX5 GTM-line met automaat. Heb er alle vertrouwen in dat die het komend caravanseizoen ook weer zijn beste beentje zal gaan voorzetten.

Veel plezier met je nieuwe aanwinst...

 
Reactie van: Odinl, datum: 10 februari 2017

Antwoord: Heb inmiddels sinds 12 januari de CX5 GTM-line, en ben er zeer gelukkig mee! Wat mij gelijk opviel is dat de stoelen (met lederen bekleding) nog beter zitten dan die in de TS+ met stoffen bekleding. Ik ging er vanuit dat het dezelfde stoelen waren alleen dus met leer bekleed, ze zitten en steunen echter nog beter dan de stoelen met stoffen bekleding! Nu met leer wel al veel meer de stoelverwarming gebruikt... Heerlijk!

Heb wel gelijk Goodyear Efficient Grip SUV banden laten leggen op de 19 inch velgen (nog wat stiller en comfortabeler dan de Toyo's). Liggen nu de 17 inch wintervelgen en banden op (Dunlop herriemakers), dus nog even wachten tot het voorjaar.

Ook veel plezier gewenst met de nieuwe GTM-line!

 
Reactie van: Odinl, datum: 28 juni 2017

Antwoord: De Hapro Carver 6.5 overigens gekocht bij Hapro dakkoffers.nl

 
Reactie van: Odinl, datum: 28 juni 2017

Antwoord: De GTM line bevalt nog steeds uitstekend, geen problemen. Verbruik rond de 7 liter.

I.v.m. meer bagage op ebay.de originele dakdragers van Mazda gekocht (scheelt veel met NL) en een Hapro dakkoffer, de nieuwe Carver 6.5 met premium fit montage in brilliant black. Staat perfect op de titanium bronze cx5 (en bomvast)!

In een eerdere review heb ik gelezen dat de montage van de originele dakdragers een ":crime": werd gevonden.
Als je de afbeeldingen van de handleiding goed leest en volgt, valt dat best mee. Zit er dan vrij snel op en bomvast! Zeker voor 1 a 2 keer per jaar geen probleem.

  

, datum: 5 januari 2017

Ervaring met auto: Ik heb reeds vele malen bij mijn (ex) dealer garage Velserbeek te Velserbroek aangeklopt wegens een niet correct werkend navigatie systeem in de Mazda CX5 van zomer 2016. De verkoper vertelde me dat het geen Mazda onderdeel is en er daarom niets aan kon verbeteren... Tja..

Nieuwe software geladen; geen verbetering (laatste update december 2016)
Wat werkt er o.a. niet correct;
- bij bewolkt / mistig weer er gedurende eerste 5 a 10 minuten geen navigatie mogelijk is omdat er geen plaatsbepaling plaats vindt
- plaatsbepaling voertuig niet juist, waardoor je regelmatig een "route herberekening" krijgt terwijl je gewoon "zijn" route volgt
- leid je van de snelweg af om je er weer bij de oprit op te leiden ( zeer vervelend)
- flits informatie van het jaar kruik. Flitspalen welke er al 3 jaar niet meer staan ( ja komt ook voor) geeft deze navigatie nog steeds aan en palen welke er al zeer geruime tijd wel staan, geeft hij niet aan; heel onbetrouwbaar....
- snelheid op wegen worden zeer veelvuldig niet juist weergegeven, ook al heerst die snelheid daar al jaren...

Mijn conclusie is;
- Mazda levert verouderde software
- de dealer onvoldoende druk uitoefent op de importeur om juiste en up date software ter beschikking te stellen
- de dealer niet genegen is een kostbare oplossing aan te dragen welke er wel blijkt te zijn... en dat is eigenlijk nog het ergste...
- de dealer alleen maar loze beloftes doet en geen verbeteringen levert

Omdat ik voor mijn werk veel op de weg zit gebruik ik mijn TomTom maar weer, omdat die het wel goed doet. Mazda u moet zich schamen om dit probleem niet structureel op te lossen! Voor mij mijn eerste Mazda, maar tevens de laatste, ondanks dat het een prima auto is! Maar de ketting is net zo sterk als de zwakste schakel. Als je iedere rit geconfronteerd wordt met een gebrekkig werkende navigatie, is de lol er voor mij na anderhalf jaar af.
Rosc, januari 2017

Uitvoering2.2D
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand60.000 km
DealerVelserbeek

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: JBLansingerland, datum: 10 januari 2017

Antwoord: Vreemd dat de navigatie niet goed werkt. In mijn CX5 van eind 2013 en daar zit in het mediasysteem een TomTom navigatie en werkt nog steeds prima. Kreeg destijds updates van TomTom.

 
Reactie van: Jeroenvolendam, datum: 28 juli 2017

Antwoord: Correct, Mazda CX5 wordt niet meer geleverd met TomTom. Is nu een Eigen systeem. Tov TT echt een drama!! Zeer slechte traffic info. Daarbij stuurt hij je rustig een km of 20 om (door het centrum van steden). Wat mij ook stoort is dat als de navigatie aangeeft dat je een andere strook aan dient te houden, dit heel lang in beeld blijft staan (de afrit bedoel ik dan). Dit kun je niet wegklikken, gevolg is dat je na een afrit niet direct weet welke kant je op moet...

 
Reactie van: Screenpilot60, datum: 28 juli 2017

Antwoord: Heb Cx5 2.5 GTM en ben ook niet erg te spreken over de navi. Laat je omwegen rijden waar het niet nodig is en is erg traag (komt door processor). Ik gebruik vaak mijn telefoon (Google maps) die altijd werkt.

Verder groter nadeel is dat je de ramen en schuifdak niet via de sleutel kan sluiten. Alleen als de auto op contact staat. Dat is erg onhandig. Soms sluit je af en staat het dakje nog open. Zou niet mogen tegenwoordig.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 29 december 2016

Ervaring met auto: Denk niet dat je met het raam per ongeluk een stukje open een proefrit hebt gemaakt. Het windgeruis met deuren en ramen echt goed dicht is op de snelweg zeer teleurstellend voor een auto van dit prijsniveau. Op fora kan je hier veel klachten over vinden. Ik heb nog niets kunnen lezen over een oplossing. Naar mijn mening moet je met een dergelijk gebrek een auto niet op de markt brengen, zeker niet als het gaat om een mark 2 versie. Daarvan had ik verwacht dat alle kinderziektes er zeker uit zouden zijn gehaald.

Verder een fantastische auto in alle opzichten. Een panoramadak optie zou leuk zijn, begrijp niet waarom alleen Ford en Volvo een verwarmde voorruit als optie bieden en sportstoelen met meer zijdelingse steun zijn wel prettig zeker voor de bijrijder die het stuur niet vast kan houden. Prettig straf geveerd. De 19 inch velgen/banden combinatie ligt zeer goed op de weg maar de 17 inch velgen/banden combinatie biedt aanmerkelijk meer comfort. De automatische led koplampen werken prachtig en geven veel licht. De radar gestuurde cruisecontrol is een optie en bevalt zeer goed.

Uitvoering2.5L GTM
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand23.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: Wesley_227, datum: 4 januari 2017

Antwoord: Klopt het windgeruis is behoorlijk aanwezig, vooral bij snelheden boven de 100 km/h. Dit wordt hopelijk met het nieuwe model 2017 opgelost omdat de hoek van de A-stijl kleiner is door een 2 cm lagere dakhoogte (beter aerodynamica en stroomlijning). Verder hebben ze in het model 2017 extra geluidisolatie toegepast (in de deuren) en toepassing van zachtere materialen in het interieur (demping van het geluidbinnenniveau). Nieuwe model 2017 belooft veel!

  

, datum: 19 december 2016

Ervaring met auto: Rijd nu 4 maanden in deze wagen, kwam er in de laatste vorstperiode achter dat de plit heating meer warmte geeft bij passagierszijde bij gelijk ingestelde temperatuur, mijn kant blijft zelfs voor een langere tijd koud.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand156.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 23 november 2016

Ervaring met auto: De 2.5L rijdt niet zuinig (1 op 10) maar het rijdt wel fantastisch. Mijn auto is uit juli 2015 (2e generatie). Geen probleem met de navigatie. Perfecte automaat. Auto bevalt tot nu toe erg goed.

Uitvoering2.5L GTM
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km
DealerKnoop

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor7
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »