21 maart 2018
Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Forum Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 augustus 2017

Ervaring met auto: Een heerlijke auto met vermogen en toch 1:12 als verbruik. Enkel ik heb een woordenwisseling met mijn dealer. Deze auto heeft alle mogelijke opties waaronder parkeerhulp. Deze word alleen met piepjes en niet met beeld gesignaleerd waardoor je niet weet waar het obstakel zich bevind. Slechts 1 keer is het in beeld gekomen. Mijn dealer zegt dat dit er niet opzit. Dit betwijfel ik. Wie heeft hier ervaring mee?

Ervaring met verkoop: De auto is goed afgeleverd.

Uitvoering2.0 AWD
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand59.500 km
DealerCluistra

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 25 juli 2017

Ervaring met auto: Grote nadeel van de CX-5 is dat de ramen en het dak zich niet automatisch laten sluiten via de afstandbediening. De auto moet op contact staan wil je ze sluiten. Verder de achterruitenwisser gaat met regen niet automatisch aan als de achteruit geselecteerd wordt. Voor sommigen kleine punten, maar geloof mij: als je de auto wegzet met het dak volledig open en het regent word je niet vrolijk. Dit zou automatisch moeten sluiten bij een auto van bijna 50.000 euro. Ik ben nu op zoek naar een module die automatisch via de afstandbediening alles kan sluiten.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Heb de auto in onderhoud in Duitsland vanwege mijn woonplaats. Moet zeggen dat het prijsverschil met de beurten nogal groot is ivm. dealer in Nederland (30% goedkoper in Duitsland).

Uitvoering2.5 GTM
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerOostendorp

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 18 juli 2017

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): We hebben een terugkerend probleem met onze CX5: er komt regelmatig een melding van motorinspectie vereist! Echter deze melding is door het garagebedrijf gereset en is meer dan een jaar uitgebleven. Nu begint deze melding opnieuw. De garage geeft aan dat een uitlaatgassensor vervuild kan zijn, maar de dealer meent dat de hele voorverwarmingskatalysator vervangen dient te worden! Echter zij hebben deze storing ook nog nooit gehad en vermoeden dat de melding dan weg blijft. Wie weet raad? Gr Wilco

Uitvoering2.0 TS+
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand50.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 9 augustus 2017

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem. Vandaag op de terugweg van Oostenrijk de melding "motorimspectie vereist". Ben razend benieuwd wat hieraan ten grondslag zou kunnen liggen. Motor, althans het systeem was ruim een week geleden gereset.

 
Reactie van: P. Eland, datum: 20 september 2017

Antwoord: Mijn 2.5 cx-5 had dit ook meerdere malen. Wordt veroorzaakt door de twee sondes op de uitlaat. Als die twee een te groot verschil meten, komt de melding. De dealer heeft vandaag een nieuwe motormanagement-update gedaan en deze melding moet nu wegblijven. Als deze melding komt, werkt ook de i-stop niet, de motor blijft dus met ingetrapte rem gewoon lopen.

 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 21 september 2017

Antwoord: dank voor uw toelichting, zal de monteur informeren en hopelijk is het probleem dan voorbij. I-stop werkt dan inderdaad niet ondanks intrappen rempedaal.

grt.
Nanning Poelsma

 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 18 oktober 2017

Antwoord: Wederom melding motorinspectie vereist, dit na diverse malen resetten en update software. Ook I-stop werkt niet meer na melding.

 
Reactie van: Jdbiggelaar, datum: 25 oktober 2017

Antwoord: Dank voor deze melding. Mijn vrouw staat nu ergens te wachten op de WW met dezelfde foutmelding. CX5 minst betrouwbare auto die ik in de afgelopen tientallen jaren heb gehad! Hopenlijk krijgt de WW hem weer aan de praat :-(

 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 31 oktober 2017

Antwoord: Blijkt dat de lambdasonde moet worden vervangen. Bij mij gelukkig nog in de garantie.

 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 4 december 2017

Antwoord: Ook na vervanging van de lamda sonde nog steeds de melding. Probleem is tot dusver nog niet verholpen. Wellicht dat de Mazda dealer een poging gaat ondernemen. Tot dusver via Bosch service omdat ik deze auto van leasemij heb gekocht. Garantie via Trust verzekeringsmij. Al vier maanden dit probleem.

 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 16 december 2017

Antwoord: Triest maar waar. Auto is meerdere malen bij Bosch service centrum geweest. Uiteindelijk hebben deze de handdoek in de ring gegooid. Wisten niet hoe deze storing op te lossen. Daarna twee dagen auto bij Mazda dealer geweest. Ook met technische ondersteuning van Mazda Nederland kan dit probleem niet worden verholpen. Vandaag rijd ik weg en gaat weer de melding "motorinspectie vereist" branden. Mijn plezier in deze auto staat momenteel onder druk. Door de storing werkt het stop/ start systeem niet en is het benzineverbruik hoger. Ben benieuwd hoe Lease Plan reageert als ik dit onder hun aandacht breng. Ik houd u op de hoogte.

 
Reactie van: Nanningpoelsma, datum: 27 januari 2018

Antwoord: Auto is wederom een hele week bij de Mazda dealer-geweest. Probleem lijkt opgelost, hebben meerdere dagen met de auto gereden en de melding blijft vooralsnog achterwege. De injectoren zijn vervangen en de storing lijkt voorbij.

Ben blij weer met de auto te kunnen gaan rijden en hopelijk is het probleem nu ook echt getackeld. Ben nog altijd heel erg in mijn element met de Mazda CX-5 GTM line ondanks deze problemen. Ook chapeau voor de monteurs van Mazda Welling. Deze hebben chronologisch de storing trachten te achterhalen en niet blindweg zo maar onderdelen vervangen. Hopelijk is dit mijn laatste commentaar en van meerwaarde voor de toekomst van andere CX-5 rijders.

  

, datum: 17 juni 2017

Ervaring met auto: Wagen heeft overmatig bandengeluid in het interieur. Iemand een idee hoe dit opgelost kan worden? Nieuwere modellen schijnen hier minder last van te hebben.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand161.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort4
Motor8
  
 
Reactie van: Rvbuyn, datum: 19 juni 2017

Antwoord: zijn het yokohama banden? bij mij is het verbeterd met ander merk.

 
Reactie van: Friekieman, datum: 25 juli 2017

Antwoord: En welke banden zijn dit dan? m.vr.gr Freek

 
Reactie van: Rvbuyn, datum: 2 augustus 2017

Antwoord: Ik heb Goodyear alle seizoenbanden laten plaatsen, meer comfort en stiller vooral op autostrade.Ik had ook meer trekkracht nodig ivm trekken van zware aanhangwagen op natte off road wegen en dit is ook veel beter.
m.v.gr roger

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 26 april 2017

Ervaring met auto: Fijne auto, waar voor zijn geld, waren eerder PSA klanten. Ook fijn met onze caravan. Bevalt ons prima.

Uitvoering2.0 2wd GTM
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerOostendorp

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 17 april 2017

Ervaring met auto: Ik ben geconfronteerd met een defecte SAD kaart voor de navigatie net op zaterdag voor de pasen. De dealer heeft ook geprobeerd alles er op te zetten maar de kaart blijft leeg. Bij de Mazda-dealer een andere kaart van een nieuw auto er in gezet en bingo alles deed het. Maar om een nieuw kaartje te krijgen, dat was en is een probleem. Nu moet ik wachten tot na de paasdagen en via het hoofdkantoor om een kaartje vragen want de dealers hebben geen kaartjes. Kan iemand mij zeggen wat een vlotte oplossing is?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand14.500 km
DealerFreeroad

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Henk. News, datum: 5 februari 2018

Antwoord: Ik heb altijd 2 SD kaartjes bij me omdat er altijd een defect kan raken. Lastig als je op vakantie bent of zo. Met WindiskImager kan je een image maken naar je pc en die weer naar een ander (niet Mazda) kaartje schrijven. Wel van de juiste grootte, of groter natuurlijk. Dus ik heb ook nog een backup op de PC staan.

  

, datum: 31 maart 2017

Ervaring met auto: Tot nu een heerlijke auto. De automaat werkt super en verbruik vind ik normaal met 1:12-13.

Uitvoering2.0 GT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »