22 oktober 2016
Mazda CX-5

Forum Mazda CX-5

Reacties van eigenaren

  

, datum: 28 november 2012

Ervaring met auto: Ik heb alleen een probleem met de bluetooth verbinding, uitgaande gesprekken zijn perfect, maar binnenkomende gespekken kunnen vaak niet worden beantwoord!

UitvoeringTs+ Lease Pack
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand2.300 km
DealerNoteboom

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Arianneke, datum: 3 maart 2013

Antwoord: Even alle opgeslagen gegevens van je Bluetooth verwijderen en opnieuw koppelen. Dan zou ie het weer prima moeten doen!

Groetjes Arianneke

  

, datum: 13 november 2012

Ervaring met verkoop: Kort na de aankoop van de auto is deze dealer met Mazda verkoop gestopt. Was wel netjes geweest als dat ook gecommuniceerd was. Verder super geholpen!

Uitvoering2.0 2wd
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand13.000 km
DealerKooy

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 5 november 2012

Ervaring met auto: Mazda cx5 is een heel slechte auto.
Trillen de buitenspiegels heel erg.
Er zijn problemen met de vetsnellingsbak.
En slechte banden.
Mazda NL heeft een slechte klantenservice
Mazda monteurs, ja heeft niemand technische ervaring.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Luuk91, datum: 12 november 2012

Antwoord: Ja .... ik denk het ook.... nep review

 
Reactie van: Bobbybrouwer, datum: 14 november 2012

Antwoord: Commentaar van een jaloerse concurrent? Ik zie verder overwegend (zeer) positieve commentaren op de autosites.

 
Reactie van: Jim, datum: 15 november 2012

Antwoord: Ik heb een paar opmerkingen over dealer en mazda NL. Jullie spreken zo positief over de CX5, maar er zijn zeker kinderziektes en je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Van de dealer naar mazda NL en terug.
Yokohama banden die de auto TS+ heeft maakt veel lawaai en laat de auto onrustig rijden. Trillende buitenspigels, waarvoor nogsteeds geen oplossing zou zijn na een half jaar! Versnellingsbak hapert!
We rijden hier al bijna een half jaar mee rond en blijven terug moeten komen naar de dealer, die zogenaamd test moet uitvoeren, maar het niet kan/mag oplossen! Mazda NL zou niet zomaar toesteming geven tot reparatie!
Kortom: dit is niet wat we van een Mazda verwachtten, of ligt het aan de dealers en mazda NL dat de service zo slecht is?

 
Reactie van: Jim, datum: 25 november 2012

Antwoord: Dit antwoord kreeg ik van MAZDA: Na veelvuldig overleg tussen Mazda NL en onze garage, is Mazda NL tot de volgende conclusie gekomen: de klacht die u heeft met uw CX5 bevat geen materiaal of fabricagefout, maar hier is sprake van een producteigenschap.
Ze hebben meerdere CX5-en getest en uitgebreid gecontroleerd, deze hebben dezelfde Schakeleigenschappen als die van u.
Garage: we hebben zelf bij de importeur aan gedragen om evt. andere olie met een andere viscositeit te gebruiken, maar deze optie hebben zij afgewezen.
Wij zijn ons er van bewust dat dit niet het antwoord is waar u op gehoopt had maar in deze zijn wij afhankelijk van mazda Nederland.
Dus Mazda NL staat niet achter zijn produkten.

 
Reactie van: John, datum: 3 december 2012

Antwoord: Tsja, goede service, als het in het straatje past. Direct na mij zomervakantie (augustus) gemeld dat mij trekhaak bonkt bij het rijden met de caravan. Je voelt ook dat de kogel speling heeft van links naar rechts. Antwoord dealer: het wordt onderzocht door Mazda en de trekhaakfabriek en daar kun je het mee doen, maar ondertussen is er nog niets aan gedaan.
De dealer vergeet echter wel dat ik de CX5 en de trekhaak bij hen heb gekocht, dus zij hebben het op te lossen, desnoods de orginele Mazda trekhaak vervangen door inmiddels alternatief merk afneembare trekhaak die wel goed is! Van het voorjaar kan ik met een beetje pech weer met de rammelende trekhaak oppad als het niet opschiet! Een afneembare trekhaak van meer dan 1000 euro hoort gewoon goed te zijn!

 
Reactie van: Jdehaan9, datum: 31 december 2012

Antwoord: In augustus heb ik ook problemen met de trekhaak bij de dealer gemeld. Met caravan aan de haak maakt de trekhaak een schurend, krakend en bonkend geluid. Dealer heeft dit ook zelf geconstateerd. Het probleem is gemeld bij Mazda en trekhaakfabriek. Half december nog eens een mail gestuurd over de stand van zaken want ik had nog niet vernomen. Dealer belde direct met de mededeling dat ze zullen rappelleren bij Mazda. Staat voor begin februari weer in mijn agenda. In het voorjaar moet het opgelost zijn want dan ga ik weer met vakantie met de caravan. Met deze trekhaak durf ik niet naar het buitenland.

 
Reactie van: Jdehaan9, datum: 21 mei 2013

Antwoord: Inmiddels heeft mijn dealer een nieuwe trekhaak geplaatst. Geen problemen meer . Dank aan Garage Eickhof uit Apeldoorn voor de geweldige service.

  

, datum: 29 oktober 2012

Ervaring met auto: Sinds mei dit jaar onze CX5 in bezit. Uitvoering 2.0 SKYACTIV-G TS+ met Lease pack. Het Lease Pack is uitgerust met onderandere ingebouwde nav, bi-xenon lampen, etc. Op het moment van bestellen was een CX-5 met lease pack beduidend sneller te leveren dan een zonder LP, ik weet niet zeker of dat nu nog zo is.
De eerste indruk was erg goed, weinig geluid aan boord, lekkere stoelen en goed stuurend. Nu na een half jaar is deze indruk er nog steeds, we hebben nu ruim 8500 kms op de teller en nog steeds geen problemen gehad. Enige is dat we laatst opgeroepen werden om naar de dealer te komen voor een software update van RVM (rear view monitoring), er zouden problemen zijn dat het systeem zichzelf uitschakelt, maar hier zelf nog niks van gemerkt.
Ook het verbruik valt niet tegen, gemiddeld 7,7 per 100 kms en dat terwijl ik er een redelijk sportieve rijstijl op na houd.
Kortom: een hele goede en zuinige auto met een perfecte prijs / kwaliteitsverhouding.

Uitvoering2.0 2wd TS+Lease Pck
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand8.523 km
DealerNoteboom

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 4 oktober 2012

Ervaring met auto: Ingebouwde Tomtom heeft problemen, ook is het zeer vreemd dat de Live Service van dit toch dure systeem maar 3 maanden actief is na aankoop. Als ik een losse Tomtom koop in deze klasse zit er 1 vol jaar gratis Live Service bij. Lijkt er helaas op dat Mazda minder goede voorwaarden heeft onderhandeld met Tomtom.

Ervaring met verkoop: Gekocht bij Mazda dealer - Arend Benthem Autoservice Meppel, bijzonder prettige ervaring. Zeer klantgericht en persoonlijk.

UitvoeringSkyActive+ LeasePack
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand8.500 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 30 september 2012

Ervaring met auto: Ben met een caravan van 1,550 kilo naar Spanje geweest via het Rhone dal, route solei, geen enkel probleem en zeker geen gedweil, dus of hij was niet goed beladen of meer dan 110 gereden misschien. Een prima trekker en confortabele auto.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Eerste onderhoud moet nog gebeuren, maar hulp met aflevering en en kleine probleempjes, waar alles zit en hoe werkt, volop hulp en advies

Ervaring met verkoop: Geen netjes en perfect, Madza Dealer Den Haag, auto Haag-stad, Waldorp

Uitvoering2 Ltr Benzine 4 Wd
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Fencsavelkouls, datum: 26 februari 2013

Antwoord: Frans 26 februari 2013
Met caravan van 1500 kg naar spanje geweest in april en mei 2012. Via route soleil en retour via route soleil en Luik. Op autoweg het meest in 5de versnelling 6de vele km niet bruikbaar ook niet op een vlakke weg b.v bij wind tegen. Caravan ligt niet lekker achter de CX5, max. 90 km /u bij 100km lichte slinger neigingen. Met vorige Peugeot 407 SW geen enkel probleem en dat voor een auto waar 1.800kg achter mag!
Verder rammeltje voorin dat door de dealer prima is opgelost. Geen trillende spiegels of aanderre problemen. Fijne auto zonder caravan er achter.

 
Reactie van: Herderskring, datum: 6 januari 2014

Antwoord: Zelf met een Mazda CX5 nu 40.000 km met caravan 1500 kg naar Kroatie. Via hoge bergpassen in Oostenrijk met heling van 24% was best wel spannend. Maar geen enkel probleem. En natuurlijk moet je in je vijfde rijden met de caravan erachter. Goed laden en kogeldruk erg belangrijk. Ik heb een handgeschakelde versie. De fietsen in de caravan ben ik na 5.000 vakantiekilometers uitgekomen op een gemiddelde van 1 op 10. Met mij vorige auto, een Hyundai 250 cdri, haalde ik een gemiddeld van 7,6. De Mazda wint het op alle fronten en de combinatie rijdt beter en ik voel de caravan minder.

Wel heb ik een probleempje de garage zegt banden geluid, maar ik denk dat het dat niet is. Ik hoor een wat tjukke-tjukke -tjukke geluid alsof er speling of onbalans zit op een as, koppeling of lager. Ik ervaar echter pas trilling bij 120 of 130 km per uur. Uitbalanceren van wielen heeft geen resultaat opgeleverd. Is dit herkenbaar?

  

, datum: 19 september 2012

Ervaring met auto: Perfecte auto. Lekker zuinig en rijdt super.
Ik weet niet of er meer mensen zijn met het volgende probleem: ik ben in het bezit van een mobile telefoon van het merk Nokia type C5. We krijgen niet de gegevens van het telefoonboek geinstalleerd. Heeft iemand hier ervaring mee?

Uitvoering2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand4.500 km
DealerEickhof

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Zeppert, datum: 12 december 2012

Antwoord: Klopt, C5 wordt niet correct ondersteund.
Wij hebben zakelijk zo'n 70 C5 toestellen ook en geven problemen i.c.m. de CX5.
Een Nokia C2 of iPhone wordt wel goed ondersteund, wij hebben dus de gebruikers met een CX-5 een andere telefoon meegegeven.
Andere toestellen heb ik helaas geen ervaring mee. Succes!

 
Reactie van: Janheinvdh, datum: 25 augustus 2013

Antwoord: Mijn vader heeft recent ook een CX-5 gekocht. Zijn NOKIA 2720a-2 laadt niet volledig telefoonboek. Nu nog een probleem: verbinden via BlueTooth is geen probleem, maar bij uploaden van telefoonboek valt mobiel uit (stroomloos). Batterij moet verwijderd worden om weer contact te krijgen. Telefoon maakt wel contact, maar geen adressenboek. Vreemd.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >