22 oktober 2016
Mazda CX-5

Forum Mazda CX-5

Reacties van eigenaren

  

, datum: 24 mei 2013

Ervaring met auto: Verwacht niet het verbruik van een Toyota Aygo oid. Het is een duidelijk grote(re) auto en heeft een keurig verbruik van ongeveer 6.6 liter per 100 km bij ons gemiddeld. Gebruiken de auto gewoon en niet als racewagen of lastpaard.

Uitvoering2.0 Ts+
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand23.000 km
DealerSprundel

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 18 mei 2013

Ervaring met auto: Ik ben 58 jaar en rijd sedert een drietal maanden met een CX5-diesel 175pk sport met automaat en heb nu ongeveer 6.000km. Ik reed voordien met Audi A6, BMW 520 en Mercedes 220CDI. De CX5 is veruit de leukste wagen van het hele rijtje om te besturen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de vorige merken.
Of de CX5 de betrouwbaarste is zal de toekomst uitwijzen. Echter, het verbruik welke Mazda opgeeft is niet haalbaar zelfs niet als je met een pluim op je gaspedaal zou duwen. De hoofdreden hiervan is te wijten aan het regeneratiesysteem van de partikel filter. Daar deze wagen reeds voldoet aan Euronorm 6 wordt hierbij in mijn geval 12% van de brandstof gebruikt voor regeneratie. Je ziet dit perfect aan het gemiddeld verbruik en je hoort het ook door het feit dat tijdens regeneratie de motor een onaangenaam gebrom laat horen. Ik heb echter vorige week opgevangen dat Mazda een softwareaanpassing zou klaarhebben om dit verbruik te verminderen. Ben benieuwd! Voor de rest een droom van een wagen om zowel te cruisen als eens als snelste uit de startblokken te springen. Een aanrader!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Gijs. Segers, datum: 11 juli 2013

Antwoord: Marc De Bruyne - dank voor je opmerkingen over je Mazda CX5 175 pk diesel, automaat. Ik ben in het bezit van dezelfde auto, prima auto nu bijna 5000 km gereden maar met een hinderlijke eigenschap - gepiep en gekraak op het moment dat je stopt bij verkeerlichten en daarna vanuit N weer door wilt rijden. Garage geeft aan dat dit normaal is bij een automaat. Het is mijn eerste automaat maar ik kan mij niet voorstellen dat dit normaal is. Wat voor ervaringen heeft u met uw automaat?
Heeft u al een nieuwe softwareaanpassing m.b.t. het verbruik?

 
Reactie van: Marc. De. Bruyne6, datum: 1 september 2013

Antwoord: Er is ondertussen inderdaad reeds een softwareaanpassing uitgevoerd om zogezegd de regeneratie te verfijnen. Nu, ik heb net een 1.000 tal km afgelegd in 1 rit en de regeneratie gebeurt nog steeds zoals voorheen; om de 220 km gedurende een twintigtal km met een op dat ogenblik gemiddeld verbruik van 13l. Dit is volgens mij echt onaanvaardbaar, want dit proces alleen is verantwoordelijk voor 12% van het verbruik.
Wat de krakende remmen betreft heb ik hetzelfde probleem en heb na klachten zelfs een officiele gedocumenteerde uitleg gekregen dat dit normaal is en vooral een klacht is van mensen die niet gewoon zijn om met een automaat te rijden. Bullshit! Mijn Audi en Mercedes automaat hadden helemaal geen last van dit fenomeen.
Ik heb het vooral moeilijk met het feit dat de op voorhand gekende problemen door Mazda mooi verzwegen worden bij de verkoop en alleen het verkopen van zoveel mogelijk wagens telt. Ik stel voor om een forum op te richten van Mazda CX5 eigenaars en dit wereldwijd kenbaar te maken zodat alle potentiele kopers op voorhand weten wat hen te wachten staat.
Ik sta nog steeds achter mijn besluit dat dit een zeer prettig te besturen wagen is maar had deze niet gekocht had ik van alle issues op voorhand kennis gehad.

 
Reactie van: Wesley_227, datum: 10 september 2013

Antwoord: Uitstekend idee om een forum op te richten van de CX5 kwalen cq. tekortkomingen. Trillende buitenspiegel is ook een bekend probleem. Het is een inderdaad een fijne rijdersauto maar helaas met enkele beperkingen.

 
Reactie van: Bart. Baetens1, datum: 17 juni 2014

Antwoord: Dit forum bestaat reeds (concurerend magazine online) ondanks de aangehaalde nadelen op dat forum (l 2011-2012...) zoals trillende onderdelen, verbruik, etc. heb ik toch besloten een cx5 aan te schaffen, gewoon omdat ik het een mooie wegen vindt, de minpuntjes neem ik erbij...

  

, datum: 28 april 2013

Ervaring met auto: Afgelopen maand een nieuwe Mazda CX-5 2 liter benzine AWD opgehaald bij de dealer. Nooit geen proefrit in gereden omdat dit al de 4 nieuwe Mazda voor ons is, dus wij zijn wel wat Zoom-Zoom gewent.
Mazda 3, 5 en als laaste 6 sportbreak GT-l 2.5 gingen ons voor. De laaste kun je qua opties vergelijken met de CX-5. Daar wij verleden jaar ook caravan hebben aangeschaft, heeft de laaste Mazda ons een paar laten staan staan op een nat grasveldje en ook een paar keer op de wintersport in de bergen. Dus de keuze was niet zo moeilijk met de CX-5 AWD.
Ik heb hier wel een vraagje over AWD. Ik weet namelijk dat als je gewoon rijd op de weg dat de twee voorste wielen worden aangedreven, en bij slip de achterste wiel erbij komen (automatische). Maar hoe zit het dan met TCS (tractie control system), deze haalt naar mij menig de koppel af van de wielen, of moet ik deze uit zetten bij een nat grasveldje? Misschien kan mij iemand mij dat uitleggen?

Uitvoering2.0 GT-M AWD
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerDijkgraaf

Betrouwbaarheid7
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Bartwit, datum: 1 mei 2013

Antwoord: nee hoef je niet af te zetten, enkel bij wintersport als je sneeuwkettingen gebruikt ESP uitschakelen, je kan dit ook googlen, je vindt daaromtrend meer dan informatie :-)

  

, datum: 27 maart 2013

Ervaring met auto: Heb een Mazda CX-5, 4x4 ,150pk gekocht en ondertussen al 5.000 km gereden. Kan mij niet van de indruk ontdoen dat men mij bedot heeft bij het verbruik. Ik zit met een gemiddelde tusssen 7.0l en 8l voor een diesel! Voor de rest geen problemen en prima auto!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Wesley_227, datum: 28 april 2013

Antwoord: Ik ben ook bezig met mogelijke aanschaf van diesel. Kun je iets vertellen over gemiddeld verbruik. Hoe rijdt diesel? Problemen met auto verder?

 
Reactie van: Wesley_227, datum: 20 mei 2013

Antwoord: Ik heb inmiddels een CX5 2.2 (handgeschakeld) besteld. Helaas niet kunnen proefrijden met diesel omdat deze nergens op voorraad is. Op basis van reviews (Nederland, Duitsland en Engeland) heb ik vertrouwen in de auto. Automaat verbruikt inderdaad meer dan handgeschakeld. De dealer heeft niet gesproken over een softwareaanpassing mbt verbruik. Ik ga dit navragen. Dat de auto beter gekwalificeerd wordt dan de door u eerder gereden auto's (hoge kwaliteit) is opmerkelijk maar geeft ook aan dat Mazda op de goede weg is. Ik verlaat wel met pijn in mijn hart mijn Volvo auto S60 diesel, superfijne wagen. Succes met de CX5 verder!

 
Reactie van: Glcornelis, datum: 18 november 2014

Antwoord: Ook ik ben kortgeleden van een Volvo S60 (na bijna 14 jaar!) overgestapt naar een Mazda CX-5 aut. Wat mij, tot nu het meest opvalt, zijn de korte, harde voorstoelen. Ik denk nu al terug aan de heerlijke zachte en comfortabele stoelen van de Volvo. Het zou zelfs een reden kunnen zijn dat ik eerder een andere auto zal aanschaffen. (en zeker geen 14 jaar wachten!)

 
Reactie van: Vwdevil, datum: 4 januari 2015

Antwoord: Ik heb een CX5 175 pk, kan met geen mogelijkheid 1op 10 halen. Schandalig. Als je op de Duitse autobahn komt zelfs 1 op 8 of nog minder. Ook moet ik binnenkort naar hans anders voor een gehoor apparaat, wat een herrie deze auto (windgeruis) neem af en toe maar de ford Transit bedrijfsbus mee... Rijd beter #nooit weer Japanner#

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 7 maart 2013

Uitvoering2.0 TS+
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
DealerMuzenberg

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 17 februari 2013

Ervaring met auto: Ik rijdt een mazda CX5 GT-M uitvoering en idd er zijn aanloopproblemen geweest, ik heb 4 nieuwe banden gekregen van de dealer! Omdat deze een vlak loopstuk hadden waardoor de auto erg oncomfortabel werd. Mazda deed hier NIETS aan, enkel de dealer was zo coulant om dit te doen, De banden die er nu onder liggen zijn iets groter 235 omdat 225 gewoonweg nog niet verkrijgbaar was (apr-2012).

Ook voor de de TomTom ben ik al terug geweest. Ik had nl defecte print waardoor ik geen live services had. Na 3 bezoeken aan de garagist opgelost.

Kreeg bijna factuur van 350 euro voor het vervangen van een module in de kofferbak, kofferbakverlichting deed het niet meer en heb deze vervangen, blijkbaar is dit zelf niet meer uit te voeren want als het lampje iets of wat schuin gemonteerd wordt brandt de module door! Wellicht iets voor de fabrikant om daar een oplossing voor te vinden of een andere lamphouder!

Ik heb nu 4 nieuwe velgen 17 inch met Bridgestone LM80 winterbanden liggen, origineel ligt er 19 inch op maar ik wilde graag eens voelen hoe de auto met 17 inch rijdt. Ik vind de auto nl behoorlijk stug op 19 inch, maar ik kom uit een luchtgeveerde auto dus dan zal alles wel stug aanvoelen.

Verder ben ik tevreden over de auto, heb vaak bij de garage gestaan in het begin, maar ik wil gewoon dat mijn auto goed is en dat er niets aan mankeert, blijft toch een hoop geld. vwb de trillende spiegels: iedere auto zal wel iets mankeren. Verschillen zullen er altijd blijven, ik heb hiervoor een Touareg gereden, als je alleen al ziet hoe het interieur bevestigd zit tov de VW dan zie je waarom mazda goedkoper kan produceren, ook qua isolatie en afwerking. Maar... ik hoor in een Mazda minder piepjes en kraakjes dan in een Touareg dus die jappen kunnen wel auto's maken.

Het verbruik valt me overigens wel een beetje tegen, wij rijden doorgaasn 1:12 gemiddeld, d'as wel iets anders dan de 1:16 waar de CX5 zo door werd geprezen. Ontwikkelingen gaan ook door, als ik nu zie wat de Mazda6 heeft vindt ik het jammer dat de CX5 ook niet het remsysteem hiervan heeft dat energie genereerd.

Ik heb erg getwijfeld tussen een Audi Q5, CX7 en CX5, ben uiteindelijk voor de CX5 gegaan Q5 is en blijft een hele mooie auto maar is dan wel 3-4 jaar oud en heeft 80.000 km gelopen, de CX7 is net zo dorstig als een Touareg en heeft geen automaat (tenzij USA model).


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Marc. De. Bruyne6, datum: 18 mei 2013

Antwoord: Heb zelfde probleem gehad met twee van de Toyo banden. Zijn zonder problemen vervangen door de garage. Ben je zeker dat er 235 banden op de originele 19 inch velgen mogen gemonteerd worden zonder later problemen te krijgen op de keuring? Zie opmerking inzake verbruik in een van de andere commentaren.

  

, datum: 2 februari 2013

Ervaring met auto: Enige irritatie is de contactsleutel. De auto beschikt over keyless entry, maar de deuren moeten van het slot af worden gehaald met de contactsleutel. Had hiervoor een Nissan en een Renault waarbij de deuren opende door je hand om de klink te leggen cq door een kleinknopje op de deur. Ik zag dat een CX7 ook zo'n knopje op de deur heeft, dus waarom niet bij de CX5?

Uitvoering2.0 TS+
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km
DealerKooy

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: J. Vdrunen, datum: 17 februari 2013

Antwoord: Ik heb zelf een CX5 en deze heeft keyless entry met een knopje op het handvat, 1 druk op de knop en de deur gaat open (als je de sleutel in de buurt hebt dan). Heeft het wellicht te maken met de uitvoering die je hebt? Ik heb een GT-M uitvoering en vind die erg compleet.

 
Reactie van: Stoeltie, datum: 17 april 2014

Antwoord: Klopt helemaal, alleen de GT-M is voorzien van een volledige keyless-entry. De TS en TS+ Skylease en Skylease + moeten het doen met de uitgeklede versie van keyless-entry. Let op: er is nu een Limited Version, deze is wel voorzien van de keylees-entry zoals op de GT-M.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >