23 mei 2018
Feedback
Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Forum Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 6 november 2015

Ervaring met auto: Nu 2 weken mee gereden, alleen bonkt, trilt de wagen veel, vooral bij lage snelheid, boven de 120 km al minder. Dacht dat het aan de banden lag, Yokohama Geolander G 98 17 inch. Gisteren de winterbanden laten monteren, Bridgestone EVO 80, iets minder maar nog steeds storend. Iemand ook deze ervaring?

Nieuw
UitvoeringSkylease GT 2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand950 km
DealerDoornekamp

Betrouwbaarheid10
Comfort3
Motor8
  
 
Reactie van: Rob_seller, datum: 8 november 2015

Antwoord: Vreemd! Ik vind de wagen echt super zacht veren en ook het rijden over verkeersheuvels gaat soepel. Ik had met mij Outlander een heel ander gevoel die bonkte echt vooral met koud weer. Ga eens bij de dealer in een proefwagen rijden.

 
Reactie van: J. Gieben, datum: 9 november 2015

Antwoord: Voor de koop heb ik een proefrit gemaakt in een 2015 gefacelifte CX5, echter deze had 19 inch wielen. Hier voelde je enigszins stugheid, echter de verkoper adviseerde mij 17 inch wielen daar deze veel comfortabeler rijden.Misschien dat de veren/schokbrekers alsnog soepeler worden na verloop van tijd/kilometers?

Ik kom uit een Volvo XC70, welke ik ruim 10 jaar en 180.000 km heb gereden, en die in mijn beleving uiterst comfortabel is geveerd. Afgelopen weekend met de Mazda CX5 een weekend naar Duitsland geweest en ongeveer 900 km mee gereden.

Op de autobahn met een snelheid tussen de 120-140 is deze Mazda redelijk comfortabel. Op de terugreis ongeveer 60 km langs de Moezel gereden met maximaal 80 km,dan voel je hem soms bonken/trillen afhankelijk van de kwaliteit van de wegen. Voor de rest is het een prima wagen met een fijne stille motor, en een prettig schakelende automaat. Ook de stoelen zijn goed, net als in de Volvo stap je na een reis ontspannen uit. Behalve de stugge vering, ben ik uiterst tevreden over deze Mazda CX5. Ik ga nog eens overleggen met de dealer of hieraan wat te doen is. Zachtere zomerbanden, andere schokbrekers?

 
Reactie van: Pterwan, datum: 11 november 2015

Antwoord: Heb ook net 1.000 km de CX-5. Reed eerst met 19 inch en Toyo. Niet te doen. Bonken en hobbelen. Net 17 inch met winterbanden. Beter ,maar nog steeds erg hobbelig.

Echt raar, ben namelijk ooit gaan proefrijden met het model hiervoor die dit absoluut niet deed. Wellicht moeten de dempers nog loskomen maar vind dit wel storend. Dealer heeft nog geen idee hoe of wat.

Ga weer met ze praten.
Succes !
Gr
Peter

 
Reactie van: Pterwan, datum: 11 november 2015

Antwoord: Vandaag met een andere Mazda dealer gesproken. Hij vemelde me dat veel toyo banden last hebben van hoogteslag. Dit kan het probleem veroorzaken. Dacht deel het even.
Gr
Peter

 
Reactie van: J. Gieben, datum: 14 november 2015

Antwoord: Heb nu ruim 1.000 km met winterbanden gereden, Bridgestone Blizzak Evo 80 225/65-17 inch. Beter dan de Yokohama Geolander G98 zomerbanden. Felt blijft dat de gefacelifte 2015 Mazda CX5 redelijk hard geveerd is. Vraag is of dit door km/ en gebruik minder zal worden? Ga met mijn dealer overleggen om zachtere zomerbanden te monteren. Fijne auto, maar iets meer veercomfort is welkom!

 
Reactie van: Ckl, datum: 29 februari 2016

Antwoord: Ik heb vorige week een CX5 van het eerste model gekocht (februari 2015 met 32.000 km) met de Yokohama Geolander G98 zomerbanden.

Ik ben tevreden met de vering en hij voelt niet bonkerig aan. Ik heb 4 proefritten gemaakt met 4 verschillende CX5 (2013 met 82.000 km, 2014 met 43.000 km, 2015 nieuw model met 6.000 km) met allen dezelfde banden. Die met 6.000 km was verreweg de meest bonkerige, die van 82.000 km de meest soeple. Ik denk dat het met het klimmen van de km stand vanzelf beter wordt.

Reageer
  

, datum: 2 november 2015

Ervaring met auto: Ik heb mijn CX5 Diesel automaat in GTM uitvoering nu een jaar in het bezit en rij gemiddeld 1: 13,5.
Ik heb de auto geïmporteerd uit Duitsland.

Deze vakantie met de boot achter de auto naar Kroatië gereden met een verbruik van ca 1: 9.5 en 1 : 10.5 (afhankelijk van de hellingen).

Als de auto een koude start maakt, maakt hij eventjes extra toeren , en valt daarna terug na een normaal toerental, (de oorzaak schijnt te zitten in het feit dat deze dieselmotor een hele lage compressieverhouding heeft en dat het hoge toerental nodig is om te kunnen starten).

Verder heb ik de sd kaart van de Tom Tom navigatie vervangen voor een nieuwe om van een crash af te komen.

Auto is een keer teruggeroepen door de garage om de vacuümpomp en de olie te inspecteren, auto is toen gelijk van nieuwe olie en oliefilter voorzien zonder kosten. Ook is er een software upgrade doorgevoerd voor o.a het start stop systeem.

Fijne auto , nog geen problemen gehad , binnenkort eerste onderhoudsbeurt.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Eerste onderhoud vindt binnenkort plaats, ervaringen met Motorhuis Amsterdam zijn goed.

Ervaring met verkoop: Ik heb de auto geimporteerd uit Duitsland en aangeschaft bij Brookfield Carbrokers Oss inclusief de inruil van mijn oude Mazda MPV.

Reageer Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand53.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 31 oktober 2015

Ervaring met auto: Ook bij mij sinds kort het probleem dat de navigatie zich opnieuw herstart tijdens het rijden, dit is knap irritant tevens mag Mazda zich wel eens druk gaan maken om een actuelere versie -lees update te gaan produceren, want echt deze kaarten zijn niet bij de tijd, verder goede auto,
nog niet naar dealer geweest met deze klacht.

Reageer Nieuw
UitvoeringSkylease +
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerSprundel

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 25 oktober 2015

Ervaring met auto: Na mijn zeer goede ervaring met een Outlander ben ik weer overgestapt naar de Mazda CX5. Het model van de auto vind ik echt geweldig en de stoelen zitten perfect. De rij eigenschappen zijn gewoon goed,de wegligging en vering is super.

De navigatie is ondermaats en ik hoop dat Mazda via updates dit snel zal verbeteren.Ik heb al veel Mazda (lease) gereden en weet dat het zeer betrouwbare auto's zijn.

De rij eigenschappen tussen een Outlander en CX5 zijn gelijkwaardig alleen vind ik de nieuwe Outlander een oudbollig model hebben.

Mijn verbruik met de CX5 ligt op 7.1 met wat meer stads kilometers.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerNoteboom

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Ah58, datum: 27 oktober 2015

Antwoord: ik begrijp dat jij ook een GPS probleem hebt met je CX-5 navigatie, en dat ook het nieuwe systeem, dus niet de oude TomTom? Inderdaad ok de afgelopen zomer veel last gehad van niet goed werken systeem, juist op de lastige punten zit je dan met een niet werkend systeem. Ik hoop nu toch wel snel op een oplossing, want een half jaar zonder goede naviagtie is knap waardeloos.

Maar verder ben ik het helemaal met je eens, een heel fijne auto!

 
Reactie van: Rob_seller, datum: 28 oktober 2015

Antwoord: Ik heb 2 weken geleden een oproep van de dealer gehad voor een nieuwe update. Ik weet niet of andere CX5 rijders hier al ervaring mee hebben? Is alleen een update voor het systeem dacht ik.

 
Reactie van: 1. F. Blok, datum: 11 november 2015

Antwoord: Ik heb ook geen vertrouwen in de tom tom van Mazda. De kaarten zijn slecht en niet compleet. In het buitenland is het nog erger dus plak ik nu de Garmin Nuvi of de Tom Tom en dat werkt uitstekend.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 23 oktober 2015

Ervaring met auto: Prima auto, zeer comfortabel en geeft een hoop rijplezier, niet te vergelijken met andere auto's. Meer dan voldoende trekkracht om een behoorlijk grote caravan mee te trekken. Het verbruik is normaal 1:11 km maar met wat snelweg gebruik is 1:13 km ook haalbaar.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.5 G-TM
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand4.500 km
DealerVoorstad

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 19 oktober 2015

Ervaring met auto: Ik ben zeer tevreden met deze Mazda CX5 2.2 diesel. Vandaag de auto voor een 30.000 km beurt naar de garage gehad. Tot mijn verbazing moesten de remblokken (voor) vervangen worden. Ik vind dit wel zeer vroeg naar 31.600 km. Wie heeft dezelfde ervaring?

Verder afgelopen zomer in Frankrijk ook veel last gehad van het bevriezen en de weg kwijt raken van de navigatie, na een update nog geen last weer gehad.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Bij 30.000 km beurt remblokken vervangen.

Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand31.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Ah58, datum: 21 oktober 2015

Antwoord: Sinds april bezitter van een update CX-5 GT-M met 2.5 motor, en is een prima auto. Ik wordt alleen doodziek van de navigatie! Ik lees dat jij er ook problemen mee hebt gehad, maar heb nog de oudere TomTom denk ik?

Bij mij zit de nieuwe navigatie erin, maar in het afgelopen half jaar nog niet een keer met een goed werkend systeem gereden. De locatie op de kaart klopt vaal totaal niet met de echte locatie, en er is dan ook geen enkele begeleiding. In de vakantie diverse keen de hulp in moeten roepen van de ouderwetse landkaart omdat het systeem het totaal af liet weten. Update, resetten, en recent een nieuwe update uit Japan hebben nog geen resultaat gegeven. Is dit bij meerdere CX-5 rijders bekend??

 
Reactie van: Hermanmoelard, datum: 25 oktober 2015

Antwoord: Een nieuw SD kaartje bij de Mazda dealer is waarschijnlijk de oplossing.

 
Reactie van: Rob_seller, datum: 25 oktober 2015

Antwoord: Ik heb dezelfde ervaring met de navigatie. Bij de aflevering van de wagen viel de eerste dag het hele systeem uit. Heb 3 weken moeten wachten voordat ik een nieuwe navigatie ingebouwd kreeg.

Al met al had ik een Pioneer systeem in mijn vorige wagen die echt perfect was alhoewel dat ook Navteq kaarten waren. Mijn gevoel is dat het systeem van Mazda nog veel kinderziektes heeft, althans in de CX5 versie van 2015/2016

 
Reactie van: Ah58, datum: 27 oktober 2015

Antwoord: Nee, ik heb alles al laten doen en begonnen met SD kaart te updaten, daarna is de hele auto gereset, vervolgens is er een nieuwe update uit Japan uitgevoerd, maar het systeem is nog steeds onbetrouwbaar en regelmatig de weg kwijt. Heb 2 weken geleden een mail naar de importeur gestuurd, maar nog geen reactie ontvangen. Service valt me eigenlijk tegen, mijn vroegere ervaring met Mazda was duidelijk beter ..... jammer.

Reageer
  

, datum: 9 oktober 2015

Ervaring met auto: Ik rijd op dit moment een CX5 Skylease GT en ben uitermate tevreden. Echter omdat ik weinig km maak en korte stukjes rijd, vertelde men mij dat de accu vol moet zijn (minimaal 90%) om stop en go te laten werken. Dit werkt bij mij regelmatig niet. Zijn er andere rijders die deze ervaring ook hebben?

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km

Betrouwbaarheid8
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Foxhoundbe, datum: 16 oktober 2015

Antwoord: De start en stop werkt niet wanneer de motor nog te koud is, werkt niet wanneer de dieselmotor aan het regenereren is, werkt niet wanneer er teveel accessoires aan staan (bvb. achterruit ontdooiing + ruitewissers + lichten).

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 »