27 oktober 2016
Honda Civic

Forum Honda Civic

Reacties van eigenaren

  

, datum: 5 januari 2013

Ervaring met auto: Even wennen aan minder zicht door achterraam.

Uitvoering1,8 S
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand8.300 km
DealerCrombag

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 15 juli 2012

Ervaring met auto: Na ruim vijf jaar het vorige model gereden te hebben, nu het nieuwe model. Ten opzichte van het vorige model is het weer een stap voorwaarts, stiller, beter afgeveerd, schakelt nog beter. Het verbruik van 1.4 is 1:16 gemeten aan de pomp, de motor mist trekkracht onderin, voor de rest een fijne motor. Wat het verbruik positief beinvloed is de cruisecontrol en dan de ecostand knop gebruiken op langere afstand. Wat onhandig is, is de boordcomputer, je moet diverse stappen doorlopen om de dagteller op nul te zetten.
Het model is afwijkend van de rest, het heeft weer enige gewenning nodig, je houd er wel van of niet. Ga bij aanschaf voor de sport met achteruitrijcamera want het zicht achteruit is net zoals bij het oude type niet zo goed.

Uitvoering1.4 Sport
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand1.750 km
DealerScholing

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Ludo. Dhaese, datum: 10 januari 2013

Antwoord: Ik ben van Belgie en kom hier informatie vragen daar er op de Belgische site nog niets vermeld staat? Ik heb vroeger met een Civic 1400cc gereden 90.000 km prachtig wagentje (motor geen lek olie, zelfs niet zweten), maar stuk na een ongeluk.
Ik overweeg van een 16i-dtec te kopen en graag had ik dan ook geweten hoeveel liter hij verbruikt gemiddeld en het minimum verbruik in liter aub want dit begrijp ik niet goed 1:16.
Is de betrouwbaarheid ook nog altijd zo goed dan vroeger, daar hij ook gebouwd wordt in Engeland? Heb je dan ook wat in die vijf jaar een probleempje gehad of gewoon niets?

Groeten,

 
Reactie van: Jpvoorthuizen, datum: 28 maart 2013

Antwoord: Ik ben al 18 jaar Honda-rijder. Deze auto is gewoon super vertrouwd, alleen heb ik altijd benzine gereden. De dieselmotor hebben ze ook zelf ontwikkeld, dus die zal zeker weten ook vertrouwd zijn.
Ik zou iedereen een Honda aanraden. Zelf rijd ik eenCcivic van het vorige model en dan geen trage 1.4 zoals boven wordt vermeld maar een super 1.8 Sport. Met mij sportieve rij stijl is het gemiddelde verbruik 6,8 tot 7,2 per 100 km.

 
Reactie van: Nikita. Caemdaka, datum: 26 november 2013

Antwoord: Ik heb 4 maanden terug een 1.4 sport gekocht. Zo traag vind ik die niet, hij is nog vinnig genoeg (max. toegelaten snelheid is toch 120 km/h). Ik rijd al bijna 30 jaar met een Honda Civic, altijd 1.3 of 1.4 gehad, nooit problemen en met een gematigd verbruik toch een vinnige wagen (maar smaken verschillen).

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 12 juli 2012

Ervaring met auto: Wie sportief wil rijden ga voor de 1.8, de 1.4 is voor normaal gebruik voldoende, en relatief zuinig(1:16 gemiddeld tot nu toe).
Auto is nog weer iets beter dan het vorige model, demping is zachter, schakelen gaat nog iets beter. Voor een echt betrouwbaarheids oordeel is de auto nog te nieuw maar het voelt allemaal wel degelijk aan. De stoelen zitten voor mij ook precies goed ook na een lange rit. Het model moet je wel aanspreken, maar het grootste deel van de mensen vind het een leuke auto.
Het enige nadeel van de auto ten opzichte van het vorige model is dat motor minder trekkracht heeft in het onderste toeren gebied, de vorige motor was een DSI en dit is een vteci, hopelijk verbetert dit nog.

Uitvoering1.4 Sport
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand1.750 km
DealerScholing

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Schijven100, datum: 10 augustus 2012

Antwoord: Rijd zelf een Hummer, maar is ook best wel zuinig en heeft voldoende trekkracht. Gemiddeld verbruik 15.1 liter op de 100 KM.
Is een fijne auto de Hummer H1, comfort kan wel beter en de ruimte in de auto is echt geweldig. Alleen fileparkeren gaat lastig.
Super car!!

 
Reactie van: Pquist1962, datum: 4 januari 2013

Antwoord: Het schijnt dat Hummer-bestuurders een IQ hebben dat aanzienlijk beneden het gemiddelde ligt. Ook schijnt men vaak last te hebben autistische trekken. Het bovenstaande commentaar van Schijven100 is het treffendende bewijs. Er wordt door hem geen reactie gegeven op de Honda Civic, maar hij schijft gewoon iets over zijn eigen auto. De Civic interesseert hem geen zier. Is alleen in zichzelf geinteresseerd.

 
Reactie van: P. Hagenus, datum: 9 november 2015

Antwoord: (Ook in 2015) Nog steeds een heerlijk antwoord van Pquist1962

  

Op zoek naar meer Honda Civic?

Bezoek ook het forum in:


 
 
< 1 2 3 >