23 april 2018
Feedback
Honda Civic (2011 - 2017)

Forum Honda Civic (2011 - 2017)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 10 januari 2015

Ervaring met auto: Deze Civic is mijn 2e Honda ik was helemaal weg van het model zowel binnen als buitenzeide spraken mij erg aan. De 1.4 vind ik wel wat aan de lichte kant, zeker met optrekken maar op de snelweg kom hij goed mee en heb je hier minder hinder van. Wel miste ik de crousecontrol op de snelweg.

Als optie een achteruitcamera laten plaatsen wat in de praktijk zeer prettig is. De balk in de achterruit vind ik niet zo hinderlijk bumperklevers vallen minder op die laat je lekker kleven.

Nu na twee jaar nog steeds zeer tevreden ook het model gaat mij niet vervellen de auto is anders dan andere met een sportief uitelijk maar helaas een minder sportieve motor onder de kap. ik voel me een trotse Honda rijder met een auto die het gewoon altijd doet.

Uitvoering1.4 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand14 km
DealerLos

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: H. Brakel, datum: 17 januari 2015

Antwoord: Even een reactie: de km stand is niet goed doorgekomen er staat 14 km dit moet 14000 Km zijn. Ik rijd veel stadsverkeer het verbruik is ca 1-15 op de snelweg ca 1- 18 bij 100 km per uur.

Pluspunten: schakelen , stoelen, sturgedrag, interieur en exterieur en zeer betrouwbaar.

Minpunten: greep bij achterdeur, piepend geluid bij zacht remmen en laage snelheid en lek water bij regen en openen van de achterklep.
Moch je twijfelen ga een proefrit maken en ervaar de auto zelf.

 
Reactie van: Tarquesh, datum: 3 juni 2015

Antwoord: Van een slappe motor heb ik geen last. De 2.2 i-dtec is als-of er bij accelereren telkens een vulkaan uitbarsting plaats vind. Toevallig hebben mijn ouders een Honda Civic uit 2002 met een 1.4 blok, en die is zwaar knudde qua power. Vroeger hebben wij - mijn ouders en ik - Honda's gehad met eenvoudige 1.3 en 1.5 die gewoon prima bij de les waren. Advies is om gewoon uit te kijken naar een 1.6 en 1.8.

 
Reactie van: H. Brakel, datum: 12 juni 2015

Antwoord: Deze week mijn Civic 1.4 Comfort ingeruild (17.300 km op de teller in 2 jaar) en heb nu een nieuwe Civic 1.8 Sport met 142 PK. Dat rijdt echt een stuk beter. Ook de wegligging lijkt anders. Hij is echt helemaal top in- en uitvoegen is nu kinderspel. Mocht je twijfelen, neem de 142 PK i.p.v. de 100 PK. Het kost wel wat meer, maar dan heb je ook wat. De sport heeft ca 17 dingen meer dan de comfort ik heb hem nog maar 3 dagen maar ik ben zeer in mijn sas. Wat een topauto!

 
Reactie van: H. Brakel, datum: 6 september 2016

Antwoord: Even weer een update ik heb de auto nu weer ruim een jaar met 11000 km op de teller. Onlangs kwam er een raar schuurend geluid uit de auto te komen dit bleek een lager in de versnellingsbak te zijn die defect was. De garage gaf aan dit niet eerder te hebben meegemaakt bij een Civic en ik kreeg gelijk te horen dat het 100% garantie is. Vandaag de auto weer opgehaald en alles is gelukkig weer oke. Honda Los uit ridderkerk heeft het prima opgepakt en opgelost wat een top garage. Ik ga er vanuit dat dit een maandag lager was en dat ik weer met plezier verder kan genieten van deze super auto.

 
Reactie van: H. Brakel, datum: 3 december 2017

Antwoord: Weer even een vervolg van mijn Honda Civic 1.8 Sport.

Nu is de auto 2 1/2 jaar oud en heeft 21500 km gereden hoofdzakelijk stad ritten. Na het lager probleem heb ik geen klachten meer gehad het gaat dus zoals je van een Honda mag verwachten probleemloos rijplezier.
De auto rijd nog steeds geweldig met als pretigste pluspunten. Stuurgedrag, geen rammeltjes gewoon stil, wegligging is super de sport ligt beter op de weg dan de Comfort die ik eerst had.

Onlanks een proefrit gemaakt in de nieuwe Civic op aandringen van de dieler om hem eens te proberen.
Het was de Civic Sport + met 182 PK automaat wat een trek kracht zeg super lekker ritje gehad. Ik vond de prijs wel vrij fors en moet nog wennen aan het model.

Ook heb ik tijfels over de turbo motor ik rij hoofdzakelijk korte stukjes van enkele kilometers en dan lijkt mij een turbo niet de beste keuze. Gezien mijn Civic geweldig is en z.g.a.n. Wil ik hem mischien wel op rijden en dan zie ik over een jaar of 10 wel weer mischien wordt het dan elektrich.

  

, datum: 24 december 2014

Ervaring met auto: Sinds een ruime week in het bezit van de nieuwe Civic met 1.6 dieselmotor. Een zeer comfortabele auto, die zich precies en met gevoel laat bedienen. Heel veel rijplezier dus. En erg zuinig qua brandstofverbruik. In het echt is 'ie mooier dan op de foto's. Ik heb nog geen nadelen kunnen ontdekken.

Uitvoering1.6 I-DTEC Comfort
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand400 km
DealerHerVen

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 8 november 2014

Ervaring met auto: Prima (ruime) auto. Koop alleen geen 1.4. Die motor is gewoon veel te zwak!

Uitvoering1.4 Sport
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand35.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor3
  
  

, datum: 13 augustus 2014

Ervaring met auto: Na een jaar en 52.000 kilometer, kan ik stellen, dat dit mijn beste nieuw aangeschafte auto is. Alle auto's nieuw gekocht hiervoor, hadden allemaal wel wat. De een wat erger dan de ander. Deze heeft werkelijk niets.

Enige kritiek is de korte zitting voor. Ik heb mijn stoel al wat laten kantelen (busjes tussen de schroeven). Dat helpt wel wat. Op de 52.000 km een half liter olie bijgevuld en twee beurten gehad. Kosten rond de 1.000 euro totaal. Het verbruik ligt altijd gemiddeld op 1 op 18,5 met uitschieters naar 1- 16 als ik echt hard ga. Zuinig haal je 1 op 22.

Trouwens hard gaat 'ie nu die is ingereden na 52.000 km. 0 naar de 100 in nog geen 8 sec. En trekt lekker door naar dik 230. Trouwens doet de Civic dit zonder veel ophef, motor blijft stil en stuurt lekker strak. Tot slot het is niet de allermooiste wel de beste en de apartste verschijning.

Uitvoering2.2 I-DTEC
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand52.000 km
DealerHensgens

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 12 februari 2014

Ervaring met auto: Na 11 jaar een uitstap te hebben gemaakt weer terug op het vertrouwde honk, Honda dus! Betrouwbaar, rijdt geweldig, diesel is van het type superieur, stil, krachtig en zeer zuinig. Een echt rijders-auto. Schakelt als de beste. Gewoon top! Premium in betrouwbaarheid en tja een zeldzaamheid op de weg.

Uitvoering2.2 I-dtec Sport
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerRuiter

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 3 januari 2014

Ervaring met auto: Heerlijk rijdende, ruime auto met onderscheidend uiterlijk. Ruimte op achterbank lijkt iets minder t.o.v. vorige versie.
Een groot minpunt: de ruitenwissers voor. Tussen de uiterste stand en de a-stijl blijft een veel te groot deel over waar de wisser niet komt. Zeker met de huidige dikke A-stijlen kan hier een vrachtwagen in verdwijnen.

Uitvoering1.6 IDTEC Com Buss E
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand18.000 km
DealerWesselink

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 4 augustus 2013

Ervaring met auto: Deze dieselmotor behoort tot de beste in zijn klasse. Veel koppel, snel en ook nog eens zuinig en zeer stil. 1 liter op 18 kilometer zeg maar 5,5 liter, is makkelijk haalbaar.
Stuurt scherp, schakelt als de beste en de wegligging is een combinatie van comfortabel misschien iets te. Van deinen aan de voorzijde en drempels raken heb ik geen last (tot nu toe).
Auto steekt bijzonder goed in elkaar en zit vol met gadgets. Met afstandsbediening ramen en spiegels bedienen, stoelen achter die omhoog gezet kunnen worden. Een nadeel is dat de chauffeursstoel onvoldoende verstel mogelijkheden heeft. Enerzijds staat deze al hoog en kantelt deze niet. De zitting is wat kort. Gelukkig heb ik persoonlijk een goeie zithouding kunnen vinden.
Over smaak kan ik niets zeggen maar deze Civic roept zeker reacties op. Je vind hem mooi of lelijk geen tussenweg. De lijnen van de achterlichten zijn hierbij het meest besproken. Maar geloof me: je gaat ze steeds meer waarderen. Van een slecht uitzicht naar achteren vind ik persoonlijk geen sprake van. Je ziet alles achter je alleen het is in 2 delen. En dat went. De voordeuren zijn groot en dat geeft wel eens wat problemen in krappe garages. De achterdeuren zijn de deurgrepen weggewerkt. Had voor mij niet gehoeven echte deurgrepen was mooier geweest. Ik heb maar een advies voor potentiele kopers: koop die Honda Civic goede, waardevolle auto's!

Uitvoering2.2 ID-TEC
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand450 km
DealerHensgens

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 »