24 mei 2018
Feedback
Opel Zafira

Forum Opel Zafira

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 maart 2015

Ervaring met auto: Na deze auto nieuw bij de garage opgehaald te hebben viel na 5 km mijn display compleet uit. Naar de garage hersteld. De dag erop viel hij weer telkens uit als ik links mijn richtingaanwijzer aanzette. Hij is wel een stuk of 10 keer naar de garage geweest eer zij het probleem gedeeltelijk verholpen hadden. Zo 1 keer in de 2 maarden viel hij nog zo 5 seconden uit.

Verder nog stuk aan mijn waterpomp gehad, scheur in de turbo, verschillende keren een vuile bcu gehad, 2 keer een sensorstoring en vervanging van de parkeerbewaking gehad, mijn ruitenwissers die er spontaan mee ophielden en nog veel meer dan ik me hier wil herinneren.

De garage was wel voorkomend, maar de uren die ik daar doorgebracht heb hoop ik nooit meer mee te maken. Ik heb nu dan ook de Zafira ingeruild voor een Mitsubishi Outlander PHEV.

Reageer Nieuw
UitvoeringCosmo Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit3 jaar
KM-stand103.000 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid2
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 12 februari 2015

Ervaring met auto: Schakelt kl*te, ik heb het idee dat ie soms op 3 cilinders rijdt, garage geweest een gloeispiraal vervangen. Ik heb er wel echt spijt van. En niets beter geworden. Het schakelbakmechanisme hebben ze ingesmeerd in de hoop dat het beter moet schakelen, maar helaas. Mijn vorige zafira had ik 400.000 km zonder enig probleem... Rijdt mijn broertje nu en nog steeds perfect.

Nieuw
Uitvoering1.6 Cdti
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand78.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Olwin, datum: 28 november 2016

Antwoord: Hier voor een Vectra gehad perfecte wagen maar na toch wat oplopende kosten, ingeruild voor een Zafira. Want deze auto groeit om je gezin mee. Maar niet om je beurs. Wat een ellende:

- Achterlichten lekken staat gewoon water in
- bobine kaduuk
- Hydraulische stuurpomp kaduuk

We rennen van de ene verbazing naar de andere zoveel e vreemde ellende deze auto met zich mee brengt.

Reageer
  

, datum: 13 januari 2015

Ervaring met auto: Traag, lomp, oncomfortabel,... Beknopte beschrijving van de wagen. In vergelijking met de Vectra die ik hiervoor had valt deze wagen serieus tegen. Ook het verbruik valt enorm tegen, Opel schrijft een verbruik voor van 4.1 a 4.4, dat van mij gaat eerder naar 6.5 a 7.0, dat is 50% meer dan zou moeten. Ruitenwissers piepen, pompen van de koffer zijn na 1 jaar versleten, navigatie zit er naast, de verwarming werkt niet naar behoren, motor is pas na een goei 15 km op temperatuur,... Als ik vandaag een nieuwe moest kopen zou het zeker geen Zafira Tourer meer zijn. De Zafira B die ik als vervangwagen had tijdens het onderhoud reed zelfs beter, hoewel deze al 4 jaar oud was...

Nieuw
Uitvoering1.6 CDTi Cosmo
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand23.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor4
  
 
Reactie van: Nickvanhemelryck, datum: 4 februari 2015

Antwoord: Ruitenwissers piepen dat is weliswaar niet de schuld van Opel..

 
Reactie van: Wuytskenneth, datum: 15 mei 2015

Antwoord: Als het de ruitenwissers zelf zijn niet, maar wel als het gepiep van de armen of ruitenwissermotor afkomt.

Reageer
  

, datum: 12 oktober 2014

Ervaring met auto: Problemen met de voorstoelen. Dit zijn Agr stoelen. In elke bocht links of rechts kraken de stoelen. Reeds verschillende keren bij de dealer geweest (nieuwe onderstellen, enz.) maar gaat niet weg. Moeten eerst meer klachten bij Opel binnenkomen voordat wat ondernomen wordt.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand55.000 km
DealerHekkert

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Haas, datum: 2 februari 2016

Antwoord: Ik had in de bochten het idee dat de zitting verschoof. Voelde iedere keer een tikje in de uiterste stand. Dit heeft men verholpen door op de buizen van de stoel DUCKTAPE te plakken waardoor de zitten strakker zit en niet helemaal naar de uiterste stand schuift... en ja piepen en kraken krijg je er in de zafira als enige gratis optie bij!!!

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 4 september 2014

Ervaring met auto: Een probleem als de auto voor het huis staat en ik heb de sleutels in m'n broekzak, dan gaan de ramen soms helemaal open (functie van de afstandbediening). Tot nu toe 2x ingeregend 's nachts!

Nieuw
UitvoeringEcoflex
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand32.000 km
DealerVan Mill

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Basje12, datum: 17 maart 2018

Antwoord: Daar ben je klaar mee... Ik heb erover gedacht om een Opel Zafira te kopen, maar na het lezen van deze ellende verhalen ga ik ff verder kijken.... geen slopel voor mij.

Reageer
  

, datum: 18 juli 2014

Ervaring met auto: Sinds januari 2013 ben ik in het bezit van een Opel Zafira Tourer. De auto rijdt prima. Maar de bestuurdersstoel levert aardig wat problemen op. Bij een stevige rit krijg je aardig wat pijn in je rechterbil en been. Soms zo erg dat je een extra stop moet maken. Tot nu toe nog geen oplossing geboden door Opel Nederland. Een heel typische opmerking. Ben ik de enige die problemen heeft?

Nieuw
Uitvoering1.4 Turbo Cosmo
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand39.000 km
DealerAutoTeam

Betrouwbaarheid5
Comfort2
Motor10
  
 
Reactie van: Jan-teubel, datum: 8 oktober 2014

Antwoord: Sinds augustus 2014 in het bezit van een 1.4 turbo 140 PK , maar heb hetzelfde probleem als jij, zelfs kramp na een rit van 1.250 km. Dat hed ik bij mijn vorige auto, een Ford C-Max, nooit.

 
Reactie van: Opel, datum: 14 oktober 2014

Antwoord: Ik had ook dezelfde problemen. Op advies van de dealer het zitvlak wat rechter laten maken bij een autostoel specialist. Sindsdien geen problemen meer met de stoel.

 
Reactie van: Live. El, datum: 27 november 2015

Antwoord: Zijn er meer mensen met problemen met deze AGR stoelen? Heb deze Zafira speciaal gekozen voor de stoelen. Deze zitten in eerste instantie ook erg goed, echter ik begin ook behoorlijk last te krijgen van het rechterdeel van mijn onderlichaam...

 
Reactie van: Vanzwetselaar, datum: 21 december 2015

Antwoord: Sinds kort ben ik in ik bezit van een Zafira 170 pk benzine met elektrisch verstelbare stoel. Oplossing van het probleem is het iets lager zetten van het zitvlak. Als het zitvlak iets te hoog staat dan wordt het rechterbeen iets afgekneld. Dat kan dan weer leiden tot kramp/pijn in rechter been. Ook mijn AGR stoel kraakte maar dat bleek te worden veroorzaakt doordat de vanger van het slot van de veiligheidsgordel tegen het (lederen) zitvlak schuurde. Verder geen gerammel in de auto! Jan

Reageer
  

, datum: 6 januari 2013

Reageer Nieuw
UitvoeringEdtion 14 140 Pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand27.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 »