24 april 2018
Feedback
Opel Zafira

Forum Opel Zafira

Reacties van eigenaren

  

, datum: 3 januari 2018

Ervaring met auto: Tweede jaar vastgelopen rem in de vakantie. Derde jaar turbosensoren kapot. Tussen door nog een aantal reparaties waar je niet vrolijk van wordt. Combinatie gas/benzine is een ramp. Verwarming werkt niet goed. Van Opel geen begrip of dat men je tegmoet komt. Na 25 jaar geen Opel meer.

Reageer Nieuw

Brandstoflpg
Bouwjaar2014
In bezit3 jaar
KM-stand61.000 km
DealerAutoTeam

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor1
  
  

, datum: 27 december 2017

Ervaring met auto: Auto in 2010 met 7.000 km aangeschaft nu een 100.000 km verder. 1 set van 4 banden, ik rijd dan ook tijdig op winterbanden. 1 set remblokken voor 1 set remblokken achter. Het gewone onderhoud en een set wisbladen WvE Top kwaliteit!

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8 ECO
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit6 jaar
KM-stand107.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: 23 juni 2016

Ervaring met auto: Dag/nacht sensor werkt niet goed, navigatie slecht, bestuurdersstoel bij lange rit geeft klachten.

Ervaring met verkoop: Duidelijk zijn bij aankoop.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerFred Janssen

Betrouwbaarheid3
Comfort3
Motor6
  
  

, datum: 10 april 2016

Ervaring met auto: Effe de ellende van mijn Tourer op een rijtje. Vorig jaar zomer: turbo kapot, 3 x naar garage geweest voordat het euvel in beeld was en het hele zaakje vervangen.

Febuari 2016: dodehoekwaarschuwings-systeem kaduuk, 2 x naar garage geweest voordat het weer goede werkte.

April 2016: LPG-verdamper naar z'n grootje. Moet vervangen worden. Duurt dagen voordat onderdeel er is. Opel Nederland wil maar stukje vergoeden. Gek, het is tenslotte toch hun wanproduct, nietwaar?

Auto van 35 mille en zo onbetrouwbaar als een Lada. Het gevecht gaat door. Na een stuk op 10 Opels is dit definitief de laatste!

Nieuw
UitvoeringEdition
Brandstoflpg
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand61.000 km
DealerJetten

Betrouwbaarheid1
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Fc416622, datum: 9 mei 2016

Antwoord: Ik heb in 2000 een nieuwe Opel Zafira gekocht en had na 6 maand servo kapot, hoog olieverbruik en op het laatste nog een mazoutpomp kapot kostprijs 1500 euro. Ik heb vroeger een Kaddet gehad, nooit problemen en daarna een Vectra nooit problemen gehad sedert er EcoTec in plaats van GM-motoren gebruikt worden veel problemen en hoge kosten. Voor mij nooit nog een Opel.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 17 februari 2016

Ervaring met auto: Deze auto is een catastrofe! Hierbij een overzicht van de defecten over een periode van 3 jaar en 73.000 km:

- temperatuursensor motor stuk, waardoor motor tilt sloeg en wij moesten getakeld worden op de autostrade
- ABS-sensor stuk
- achterste remmen stuk (niet remblokken of -schijven maar remsysteem op zich)
- waterpomp lek, waardoor waterpomp en distributieriem moesten vervangen worden op 65.000 km
- kabels versnellingsbak bevriezen, zodat er niet kan geschakeld worden wanneer het 's nachts gevroren heeft. Enige remedie: auto 30 min laten draaien voordat ik kan vertrekken
- krakende deuren (150 euro/deur om deze te herstellen)
- piepend koppelingspedaal

Daar komt nog bij dat Opel ondanks dit abnormaal aantal defecten niet meer bereid is om tussenkomsten te verlenen, waarbij je dat geheel belachelijke antwoorden krijgt van de klantendient. Ik heb uit pure ellende na 3 jaar een Volvo besteld, terwijl ik minstens 5 jaar met deze auto dacht te rijden.

Nieuw
UitvoeringCosmo 165pk
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit3 jaar
KM-stand73.000 km

Betrouwbaarheid1
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: John, datum: 11 april 2018

Antwoord: Kunt u zich nog herinneren wat de oorzaak was van het piepende koppelings pedaal?

Reageer
  

, datum: 16 juli 2015

Ervaring met auto: Auto afgelopen januari 2015 gekregen. De 7-zits versie. Het is geen racewagen maar wat verwacht je met 1580 kg schoon aan de haak. Kan ondanks dat vlot mee. Nog geen motorproblemen of andere gehad. Rijdt heel relaxed en met 3 kids en een hond lekker de ruimte en veel licht. Versterkt door panorama dak.

Bij aflevering kraje op rechterdeur...is gespoten...smetje. Maar goed verholpen.

Qua ruimte voor mij een openbaring na ee x aantal stations (golf,Passat,mondeo). Tweede zitrij verschuifbaar. Picasso C4 is nog ruimer maar te duur in de lease (hoge afschrijving)

Waar ik wel een probleem mee heb voor een wagen in deze klasse zijn de kraakjes en piepjes her en der veroorzaakt door het toch in ruime mate aanwezig zijnde plastic. Jammer. Met name de armsteun in het midden op de flexrail kraakt en piept er vrolijk op los (warme auto)en na een koude nacht moet ook de zonsverduistering van de panorama voorruit zich laten horen. Had ik bij andere autonulls in deze klasse echt niet!

Ook heeft de comfort bestuurdersstoel welke heerlijk zit een rare klik/tik in de zitting bij het nemen van een rotonde. Bijzitter heeft dit niet!!

Na aflevering van de auto bleek in het voorjaar (caravan) ook de constant 12v op de trekhaak te ontbreken, dus geen koelkast tijdens het rijden....is niet standaard meneer, dat moet u zelf aangeven. Bij andere merken gewoon standaard of wordt de vraag gesteld bij bestelling. Na wat gesteggel wordt dit nu alsnog kosteloos gedaan (scheelt weer 350e!!!!).

Verder is de navifgatie met draaiknop wat achterhaald...geen touchscreen zoals de Passat wat toch wat sneller werkt. Dame heeft ook moeite met uitspreken van de plaatsname Gouda ...= GO-U-DA...raar.

Al met al een prima auto maar er zijn zeker wat verbeterpunten deze zouden mij doen besluiten een ander merk te nemen (Volkswagen,Skoda,Ford).

Nieuw
Uitvoering1.6 Business Ex
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand14.000 km
DealerVliet

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Wja. Vos, datum: 8 november 2015

Antwoord: De Tourer bevalt mij prima. De vele klachten die ik op deze site lees heb ik niet. Mijn enige probleem is de software versie van de navi 950. Deze is zwaar verouderd. De klaverbladen van Ewijk en Beuningen die al jaren geleden voorzien zijn fly overs kent hij niet. Mijn auto is van jan 2015. Toevallig gereden in een Mokka die een paar maande jonger is en deze heeft wel een goede versie. Bij opel zegt men dat er voor de nav 950 geen update is maar de Mokka heeft hem wel. Wie heeft daar ervaring mee? Hoe gaat een update want ik ontdek geen SD kaartje en de dealer zegt het ook niet te weten. Mij was een gratis update toegezegd maar Opel beweert dat die er niet is. Graag een ervaringsreactie.

 
Reactie van: R. Passchier, datum: 5 februari 2016

Antwoord: Ik heb een nieuwe Mokka, lekker karretje. De kaarten van de navigatie zijn inderdaad sterk verouderd, ik denk ongeveer niveautje 2012. En dat voor een optie van 1500 euro, schandalig. Opel dealer zegt dat er geen updates zijn. Ik overweeg een klacht naar Opel Nederland. Jammer van zo'n mooie nieuwe auto.

Reageer
  

, datum: 12 maart 2015

Ervaring met auto: Na deze auto nieuw bij de garage opgehaald te hebben viel na 5 km mijn display compleet uit. Naar de garage hersteld. De dag erop viel hij weer telkens uit als ik links mijn richtingaanwijzer aanzette. Hij is wel een stuk of 10 keer naar de garage geweest eer zij het probleem gedeeltelijk verholpen hadden. Zo 1 keer in de 2 maarden viel hij nog zo 5 seconden uit.

Verder nog stuk aan mijn waterpomp gehad, scheur in de turbo, verschillende keren een vuile bcu gehad, 2 keer een sensorstoring en vervanging van de parkeerbewaking gehad, mijn ruitenwissers die er spontaan mee ophielden en nog veel meer dan ik me hier wil herinneren.

De garage was wel voorkomend, maar de uren die ik daar doorgebracht heb hoop ik nooit meer mee te maken. Ik heb nu dan ook de Zafira ingeruild voor een Mitsubishi Outlander PHEV.

Reageer Nieuw
UitvoeringCosmo Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit3 jaar
KM-stand103.000 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid2
Comfort7
Motor6
  
 
 
« 1 2 »