17 december 2017
Mercedes-Benz B-Klasse

Forum Mercedes-Benz B-Klasse

Reacties van eigenaren

  

, datum: 25 juni 2015

Ervaring met auto: Inmiddels toe aan de 2e B (facelift van huidige model). Ik ben erg tevreden. Erg comfortabele auto, die bovendien behoorlijk zuinig is (1:17). Duidelijke verbeteringen na facelift: reageert een stuk vlotter op het gas (automaat), betere navigatie en zuiniger. Verder vrij van rammels. Daar scoorde mijn eerste B beduidend slechter in. Enig minpuntje op dit moment: de airco/ventilatie stinkt zo nu en dan alsof de auto al wat ouder is.

UitvoeringB180
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerRuttchen

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor7
  
  

, datum: 6 april 2015

Ervaring met auto: Prima auto. Rijdt uitstekend en is lekker ruim van binnen. Met automaat haal ik met veel kleinere afstanden 1 op 15. Op lange afstanden is 1 op 17 a 1 op 18 haalbaar. Niet echt een heel hoge auto, maar wel lekker instappen zo en goed overzicht naar buiten rondom!

Kortom: op een paar hele kleine details na, verder helemaal niks mis mee. Heb een uitvoering met heel veel opties en die zijn inderdaad niet echt goedkoop. Inmiddels eerste service gehad en dat is goed geregeld. Auto werd weer schoon.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 3 december 2014

Ervaring met auto: Sinds maart 2014 een MB B180 automaat. Prima auto, we zijn er al 4.500 km door Italie gereden. Je wordt (bijna) niet moe in de auto. Zomerbanden maken maken wel behoorlijk geluid. Navi GPS antenne moest vervangen worden en achteruit werkte kennelijk niet goed, daar kwam men bij de vervanging antenne achter bij Stern Veenendaal. Klachten prima opgelost. Ben nog steeds blij met deze aanschaf, auto voldoet prima!

Ik reed VOLVO S60, was ook uitstekend, echter hogere auto bij VOLVO was me veel te duur in aanschaf. Kortom: lof voor VOLVO en tot nog toe ook lof voor Mercedes B!

Kees.

UitvoeringB180
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand14.500 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 17 november 2014

Ervaring met auto: Alleen maar positief. Heb nooit eerder zo'n goede auto gehad. Je betaalt wat meer, maar krijgt er zoveel voor terug.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand68.500 km
DealerWust

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 24 juni 2014

Ervaring met auto: Sedert een jaar ook in het bezit van een nieuwe B180 benzine. Tot op vandaag zeer tevreden over. Geluidloos en baanvast zoals je van een Duitse wagen verwacht. Onderhoudsbeurt is inderdaad prijzig maar ligt in lijn met alle Duitse merken ergens tussen de 200 a 300 euro voor een klein onderhoud. Amper anderhalf uur op de brug gestaan, maar wagen wordt ook aan de PC gekoppeld om eventueel problemen en persoonlijk rijgedrag te registreren. Indien u tussen de 20 a 30.000 km doet per jaar zou ik een servicecontract overwegen! In mijn geval kost me dit 51eu/m (berekend op basis van de km's die ik doe op een jaar +/- 10.000) daar zit dan alles in begrepen van onderhoud klein/groot enz, ook extra garantieverlenging. Ik doe het niet daar ik veel te weinig km's doe.

Voor de rest heb ik momenteel niet veel toe te voegen alleen dit is een geweldig machien, iedere rit is telkens tekort!

Groeten

Guy


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: P. B. Heijermans, datum: 28 december 2016

Antwoord: Zit geen reservewiel in nieuwste B klasse, spuitbus is een waardeloze oplossing. Ze hebben geen reservewiel in de opties, waardeloos!

  

, datum: 11 mei 2014

Ervaring met auto: Probleemloze auto tot op heden, alleen de garage bezocht voor regulier onderhoud. Geen kraakje, geen piepje en nooit olie bijgevuld. Stevige prijzen bij de dealer voor onderhoud.
Rij/afrolgeluiden zijn bovengemiddeld en is hier is terecht over geklaagd op diverse fora.

UitvoeringB180dBlueEfficiency
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit2 jaar
KM-stand75.000 km
DealerMB Den Haag

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 23 januari 2014

Ervaring met auto: Nu 1 jaar in mijn bezit vergeleken met min vorige B-Klasse toch minpunten o.a geen airco in het dashboardkastje een onbenullig klein knopje voor je alarmknipperlichten welke je soms heel snel moet inschakelen. Geen reserveband zelfs geen uitsparing om er een mee te nemen op een verre trip naar het buitenland, dus dan moet je een reserve wiel maar gewoon los in de kofferbak neergooien.
Dat is in 2014 toch niet normaal, niet erg bij nagedacht bij de ontwikkeling van deze auto. Deze ontwikkelaars hebben geen praktijk ervaring met lekke banden ergens in de rimboe in het buitenland.

UitvoeringB 180
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand22.400 km
DealerMB Den Haag

Betrouwbaarheid8
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: Pattyn. G, datum: 24 juni 2014

Antwoord: Procentueel is de kans zeer klein dat je een lek rijdt. Banden zijn tegenwoordig zo versterkt met staal en de kwaliteit van de synthetische rubbers tevens ook. Run flats brengen soelaas daar je enkele honderden km's kan blijven rijden aan een gematigde snelheid, doch vrij prijzig deze die ik liggen heb zijn van Conti contactsport 18 ich en kosten +/- 300 euro voor een band. Enfin is een keuze die je maakt. Ik vermoed toch dat er een uitsparing is onder de platform in de koffer denk dat er op die plaats een band kan liggen, zal nog even checken.

Voor de rest pracht van een wagen!

Groeten

Guy

 
Reactie van: D. Kossen, datum: 16 februari 2015

Antwoord: Ik heb kortgeleden een voorband stukgereden door te dicht langs een vluchtheuvel met afgeschuinde randen te rijden, gevolg een scheur van 3cm en een platte band. Geluk was dat dit 300 meter van mijn huis toen dit gebeurde en ben met de platte band naar huis moeten rijden. Geen krik en geen reserve-wiel. Ik had zelf nog een oude krik. Ben met het wiel achterop fiets naar Profile Tire gegaan waar ik een leenband kreeg. Toen een thuisbrenger gekocht en een krik. Samen 320 euro. De band paste niet onder de kofferbodem. Dus los in de koffer vastgebonden. Niet blij! D Kossen Alkmaar.

Voor de rest een prima auto. De band die ik stuk reed zat er net 700 km op, maar de velg was onbeschadigd gelukkig,d at was dus mazzel. B180 2012. 40.000 km gereden.

 
Reactie van: Nospam, datum: 16 juni 2015

Antwoord: Vorige week op de snelweg een lekke band gereden. Rond middernacht... Tyre kit etc deden niet veel. Statistisch weinig kans op een lekke band maar daar kon ik niet mee lachen op dat uur.

 
Reactie van: Jdb007, datum: 9 december 2016

Antwoord: ja, zo is dat, een foute bezuiniging die juist op de meest ongewenste plekken veel ergernis oplevert. Zo'n mini band max.80 KM als thuiskomer is een veel betere optie.

 
 
« 1 2 3 »