22 mei 2018
Feedback
Volkswagen Up!

Forum Volkswagen Up!

Reacties van eigenaren

  

, datum: 27 december 2012

Ervaring met auto: Ik heb de Up nu ruim 3 maanden, en ik heb in vele auto's gereden, maar deze auto is voor die prijs, en uitvoering perfect!
Het is een luxe auto, waar niks aan mankeert, en hij is superzuinig, en rijdt soepel. Mensen die deze auto afkraken hebben volgens mij geen meter met die auto gereden. Ik ben een zeer tevreden Up rijder!

Nieuw

Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Ad-Vries2, datum: 6 maart 2013

Antwoord: Mensen die een up afkraken hebben er geen meter mee gereden? Van welke planeet kom jij dan dealertje verkopertje. Tis een te duur, onveilig kraak en rammelhok met keiharde stink plastics, technisch zoals elke vw een complete ramp. En die kale plaat delen lijkt ook nergens op. Ventilatie is zeer slecht. 2 kids hebben maar plek achterin, al zou ik ze daar NOOIT in vervoeren, zeer gevaarlijk.
Wil je een beetje uppie 4 deurs, airco metaallak etc ben je al 12 mille kwijt voor een slecht produkt, slechte arro dealers en slechte importeur erg duur onderhoud. Als vw hier 5 jaar garantie op zou moeten zou geven kan de hele tent dicht, wat een drama hok, stond meer in de garage dan rijden, NOOIT meer up of andere vag rommel. Nu Toyota Yaris demo gekocht, een echte auto!

 
Reactie van: Ggrandia, datum: 3 november 2013

Antwoord: Tsjonge , jonge wat ben jij een bla, bla figuur. Een echte VW katter.
Dergelijk commentaar zie je alleen bij jochies die hun rijbewijs nog moet behalen. Ga cowboytje spelen man.

 
Reactie van: Diuzmadrettor, datum: 19 januari 2014

Antwoord: Wat een vuilspuiterij zeg... Hoop frustraties zo te lezen, ik hoop dat het een beetje oplucht!

Reageer
  

, datum: 27 december 2012

Ervaring met auto: Ik heb de Up nu ruim 3 maanden, en ik heb in vele auto's gereden, maar deze auto is voor die prijs, en uitvoering perfect!
Het is een luxe auto, waar niks aan mankeert, en hij is superzuinig, en rijdt soepel. Mensen die deze auto afkraken hebben volgens mij geen meter met die auto gereden. Ik ben een zeer tevreden Up rijder!

Nieuw

Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Poels. Jan, datum: 4 januari 2013

Antwoord: Ik heb mijn Up (High) nu 11 maanden en inmiddels 10.000 km gereden in de stad als ook op de autoweg. Ik ben het HELEMAAL met U eens, het is gewoon een fantastische, probleemloze auto.

 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 4 februari 2013

Antwoord: Ik rijd ook regelmatig in de Up en ik vind het leuk dat ons merk beter word gewaardeerd dan deze werkelijk is.
Ik ben werkzaam bij Vw en rijdt elke dag in de Up maar hij kent veel problemen en is niet echt zuinig, mijn zus reed eerst een hyundai i10 ook niet echt zuinig met 1 op 18 maar ligt goed op de weg en comfortabel en vergelijkbaar met de Up.
Nu rijdt ze alweer 2 jr in een Toyota IQ en deze rijdt als een grote auto alles is goed aan die auto en rijdt gewoon 1 op 22, hij is iets soepeler en sneller als mijn Up maar dat idee heb je niet omdat de IQ stil is erg stil, ze heeft er nu 88.000km meegereden.
Ik raad mijn zus de Up af maar de Aygo ook beide kennen veel problemen.
De Up zou een Daihatsu of Suzuki zijn zegt men en dat zou best kunnen...er zijn wel meer Vw modellen geweest die van een ander merk waren.
Want het is gewoon een feit een slechte suzuki met een badge van vw erop is ineens een topklasse wagen.

 
Reactie van: Nielsbet, datum: 26 juli 2013

Antwoord: Mag ik vragen welke functie u bekleedt bij VW? Ik heb namelijk de indruk dat u helemaal niet bij VW werkt en het merk en deze auto in het bijzonder zonder onderbouwing probeert af te kraken.

Als u serieus denkt dat de Up een Japans ontwerp is dan hebt u blijkbaar niet veel kennis van de producten van uw werkgever.

Is er een redactie op deze website die deze onzin kan verwijderen?

 
Reactie van: Emisenna, datum: 26 juli 2013

Antwoord: Dat zeg ik niet maar kijk eens goed naar de japanse merken in de jaren 1980 en 1990. We hebben nu de nieuwe Jetta die verkoopt echt niet goed. Regelmatig krijgen we van klanten te horen, dus mensen die al 25 of zelfs 40 jr VW rijden, dat diverse VW-modellen zoals ook de Jetta een Aziatisch ogende auto is. Dat zou goed de reden kunnen zijn waarom VW het minder doet met een aantal modellen.
Echter, veel VW-rijders maakt het totaal niet uit wat het merk ook maakt, ze kopen het toch wel. En natuurlijk kiezen de leasebedrijven nog steeds voor VW, deels omdat ze van het vag concern zijn natuurlijk.

 
Reactie van: Brug. Sluiswachter, datum: 25 oktober 2013

Antwoord: Ik ben het eens met deze meneer. Een collega van mij heeft een Up met zeer veel problemen. De auto is aangekocht in december 2012, dus nog geen 11 maanden oud met heel weinig kilometers. De auto schakelt pas na 6 tot 7 keer in zijn achteruit.
Deze klacht is ook geconstateerd door een persoon van Volkswagen assistent, maar nu weet de garage niet wie er is meegereden. De klacht is ook bij Pon gemeld.
Het heeft te maken met een rechts vertanding in de schakelbak en het antwoord wat ze krijgt van de dealer is: daar moet je mee leren leven. Heb gezegd dat deze versnellingsbak op een Citroen (eend) lijkt uit de jaren 1970, daar moest je ook eerst tussengas geven als je wilde schakelen.
Ik vindt het echt belachelijk dat in de jaren 2012/2013 zulke dure Duitse merken zo op de markt worden gezet en als je een klacht meldt ze niet thuis zijn.

Reageer
  

, datum: 29 november 2012

Ervaring met auto: Vorige week plaatste ik een artikel over het opzijtrektrek probleem van de vw up, waardoor ik er uiteindelijk niet meer in durfde te rijden. Ik kan jullie melden dat a-point Amsterdam Z.O en PON dit probleem uitstekend hebben opgelost. Ik mag de auto teruggeven en krijg over een maand een spliksplinternieuwe en ben superblij! Heel erg bedankt voor deze topservice!

Nieuw
UitvoeringTake Up
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand3.800 km
DealerA-Point

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: Afcvanhemert, datum: 6 juni 2013

Antwoord: Wij rijden nu zo'n jaartje in de VW Up. Wij constateren nog steeds dat het soms erg lastig is om de auto in zijn eerste versnellingen krijgen. Bij een servicebureau bij Hegeman in Nijmegen konden ze niets bijzonders vinden. Nu weer wilde ik optrekken op de Graafseweg in Nijmegen. Tegen die tijd dat ik het voor elkaar had om de auto in zijn 1 te krijgen en de auto acht me al aan het claxonneren was geslagen, bleek ik te worden geflitst. Kosten tegenwoordig 227 euro! Schandalig!
Dinsdag breng ik de auto weer naar de dealer. Herkennen jullie deze klacht en wat zijn jullie ervaring bij het oplossen van dit probleem?

 
Reactie van: Ukblur, datum: 3 augustus 2013

Antwoord: Ik heb de Up nu net een maand, prachtige auto. Ik herken uw probleem, nou ja "probleem". Bij mij lag het aan het volgende: zodra de auto ook maar een beetje na-rolt of in beweging is, dan gaat hij idd niet in zijn 1. Dus: doorschakelen naar zijn 2 of ff stilstaan. Okay het is ff wennen, maar als je dat weet schakelt hij fantastisch. Verder nog een tip: toeren laag houden, dan is de Up heel stil.

Reageer
  

, datum: 21 november 2012

Ervaring met auto: De VW heb ik aangeschaft vanwege het veilige en betrouwbare karakter. De auto voldoet aan al mijn wensen alleen er is bij deze auto 1 maar: het stuurgedrag dat er bij de ene rit wel is en de andere niet.Binnen 3 maanden is deze auto 2x uitgelijnd, bandenspanning en alles gecontroleerd, maar dat heeft het probleem niet opgelost. Vanaf dag 1 viel me op dat de auto vanzelf zijwaarts stuurt, je houdt de auto niet recht op de weg zonder tegendruk aan het stuur te geven. Vorige week schoot de auto weer richting berm en moest ik fors tegensturen en raakte ik bijna de vangrail! Ik durf er niet meer in te rijden en de auto staat bij de dealer. De dealer zoekt naar de oplossing met Pon.
Ondanks dit gebrek dat ik toch ervaar als een kinderziekte (waarvan de oplossing kennelijk nog niet bekend is) zou ik deze auto zeker aanbevelen want de prijs/kwaliteit vind ik zeer goed. Ik hoop alleen dat er een goede oplossing komt en ik binnenkort in een up rijdt die niet gecorrigeerd hoeft te worden.

Nieuw
UitvoeringTake Up
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand3.700 km
DealerA-Point

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Hobo, datum: 2 februari 2013

Antwoord: Gisteren het zelfde probleem gekregen, sterk trekken naar links. De dealer heeft ook gisteren net de oplossing van de importeur binnen gekregen: een software update zou het probleem moeten oplossen, wat bij mij a.s. maandag gaat gebeuren.

 
Reactie van: Mburk, datum: 22 december 2013

Antwoord: Na het parkeren de wielen in de rechtuit stand zetten en niet "gedraaid" laten staan. Bij opnieuw wegrijden herkent de computer de laatste stand als rechtuit stand.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 24 oktober 2012

Ervaring met auto: We rijden nu met de Up 4 maanden en 5000 km probleemloos. Hij verbruikt bij met 80% snelweg en 20% stad 1:20. Dus echt 720 km rijden en 35 liter tanken.

Reageer Nieuw
UitvoeringMove Up
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerWaal

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor6
  
  

, datum: 13 oktober 2012

Ervaring met auto: Kopen...kopen ...en nog eens kopen!

Nieuw
UitvoeringHigh Up 60 Pk
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerUdenhout

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Melanentommy, datum: 20 oktober 2012

Antwoord: Ik kan mij voorstellen dat u enthousiast bent over uw Up, maar weet wel dat er momenteel behoorlijk wat VW-rijders zijn die problemen hebben met hun VW en die het liefst schreeuwen verkopen, verkopen, verkopen. Kijk maar eens op AutoWeek. Binnen een paar dagen al 340 reacties op de distributieketting problemen bij de Polo, Golf enz. Dus kopen, kopen, kopen voor particulieren wees er maar voorzichtig mee en koop voor de zekerheid extra garantie!

Reageer
  

, datum: 30 augustus 2012

Ervaring met auto: Over betrouwbaarheid kan ik na 1 jaar niets over zeggen, de auto heeft diverse mankementen achter de rug maarja dat heb ik met mijn Polo ook gehad.
Ik las over dat de Up door Whatcar is uitgeroepen ot car of th year, ik ben VW fan en de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat wij als koper betalen voor een goede uitslag, hoezo zou je zeggen, er is maar 1 automerk in de wereld ie zich schuldig maakt aan asociaal marketing en dat is mijn merk VW.
Betalen voor de uitslag, daar is VW ook al door de jaren heen verscheidene keren voor aangeklaagd en dat kostte veel geld maar dan is het leed al geschied.
Plus het feit dat Autoweek, Autovisie en nog meer van die media bladen door VW worden geinjecteerd voor een goede afloop.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Vw is duur maarja wat niet, ik heb het geluk ik heb familie die een vw, audi porsche bedrijf heeft al zo lang het merk bestaat.
Kost mij dus weinig.

Ervaring met verkoop: Heb de auto in Duitsland gekocht bij een VW dealer en is familie van me die hetzelfde zegt als ik overigens. Veel mensen weten dat niet omdat het merk regelmatig sjoemelt met de feiten en waarheid over he ontstaan van het merk word iedereeen op het verkeerde been gezet.
En de meeste media zijn vw relatie die ook geen enkele feiten accepteren dus alles word vaak geschrapt.
Niet bijster democratisch dus!

Jammer...
Ik als vw liefhebber zou graag zien dat de geschiedenis van VW herschreven word, en de held porsche en zijn compaan hitler de echte rol van oorlogscrimineel en dictator kregen toebedeeld.

De echte held is Joseph Ganz een duits hongaarse jood die de naam Vw , type kafer het model de techniek etc en het maken van een auto voor het volk die goedkoop was te lanceren.

De nazi's maken dus nog steeds de dienst uit en zelfs in ons land..
En dit is niet het enige verhaal....

Ik kan het weten want ik heb helaas veel foute familieleden gehad die in de hoogste regionen va

Nieuw
UitvoeringHigh
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Yerkyerk82, datum: 31 augustus 2012

Antwoord: Denk je nou echt dat er mensen zijn die in zo'n lulverhaal trappen? Je zegt eerst dat je niets over de betrouwbaarheid kan zeggen na 1 jaar en vervolgens zeg je dat je diverse mankementen achter de rug hebt. Nogal tegenstrijdig met elkaar. Verder vermeld je niet wat die mankementen dan zijn: wel erg interessant, gezien mensen dat graag willen weten en niet het bovenstaande onzinnige geneuzel over betalen voor vw voor de uitslag?? Asociaal Marketing? Dude, volgens mij spoor je echt niet.
En vervolgens zeg je dat familie een VW bedrijf heeft, kost mij weinig. Dude, get a life, ga hier geen leugens verspreiden. Dit is wel erg doorzichtig. Ik heb trouwens al een half jaar een volkswagen up en die bevalt me meer dan prima: mankementen: 0,00. Zuinig en rijdt lekker vlot en zeer goede wegligging, weinig last van rijgeluiden zeker ten opzichte van concurrenten in dezelfde klasse.

 
Reactie van: Melanentommy, datum: 2 september 2012

Antwoord: Pver betrouwbaarheid zegt u na 1 jaar rijden wel wat, namelijk dat er al veel mankementen aan geweest zijn. Niet verwonderenswaardig overigens VW begint bij met name particulieren een naam te krijgen van minder betrouwbaar.
Over de rest van je verhaal deel ik je mening: VW koopt zijn resultaten.

 
Reactie van: Yerkyerk82, datum: 2 oktober 2012

Antwoord: Erg geloofwaardig verhaal. Not.

 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 5 januari 2013

Antwoord: Ik wil even reageren op reacties van mensen over de Ford Ka in het autoblad Autoweek (nummer 1 -2013). Hierin laat het blad alleen reacties zien van mensen die erg negatief over de Ford Ka zijn, terwijl de meeste mensen 98% zeer positief zijn. Ik hekel dan ook dit blad,maar nog meer het onsympatieke merk VW dat iedere keer weer probeert een ander merk de kop in te drukken.
Ik heb weer een nieuwe Ka besteld. Een auto die fantastisch rijdt en stuurt en perfect is afgewerkt. En dit model blijft zeker nog enkele jaren rijden. Ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Helaas is de levertijd nog rond de drie maanden, dit zegt genoeg over de vraag van deze auto.
Maar laat VW en autoweek eens naar de VW modellen kijken die veel problemen hebben: de Polo, de Golf, de Passat, maar nu ook de Up schijnt problemen te hebben. Auto's die gevaarlijk naar een kant trekken en versnellingsbak problemen: heb ik al gelezen op sites van autobladen. Dus hoezo negatief over de Ford Ka??

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »