22 oktober 2016
Volkswagen Up!

Forum Volkswagen Up!

Reacties van eigenaren

  

, datum: 29 juli 2013

Ervaring met auto: Zeer zuinige auto. Bij stevig rijden is het verbruik 1:18, maar met een beetje beheersing van de rechtervoet is gemakkelijk 1:22,5 haalbaar. Ik heb er zelfs een paar keer 1:26 meegereden op de langere afstanden en dan reed ik gewoon met het verkeer mee.

UitvoeringMove Up!
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand13.000 km
DealerUdenhout

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 28 mei 2013

Ervaring met auto: Tot op heden een fantastische auto, kinderziektes zijn eruit. Rijdt een klasse hoger. Zakelijk hebben we een A4 en op de snelweg geeft het dezelfde indruk.

UitvoeringHigh Up
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerMossel

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 12 april 2013

Ervaring met auto: Duur, meer betalen voor het merk, maar dat is ook een item voor koop. Echter te duur in onderhoud, beloofde verbuik niet haalbaar, mede wegens altijd aircogebruik ivm het vocht. Bij vochtproblemen die van lekkage afkomstig bleken geen leenauto gekregen, oha minimale reparatie, door langdurige lekkage wegens fout geplaatste voorruit, naar zeggen, zelfs na vervanging voorruit bij VW dealer, wederom flinke lekkage, 2e keer vervangen.
Bij controle bleek bekleding tot en met ondervloer kletsnat geweest, ik klopte erop onder de vloermat en mijn hand was meteen helemaal nat. Deze wordt niet vervangen. Slechte service bij Avenu autogroep, geen leenauto bij reparaties onder garantie. Nu rijden we deze auto veel korter wegens de eeuwige schimmellucht in deze auto.
Op blogs gezien dat er alleen al in Nederland een paar honderden mensen met een nieuwe up deze klachten hebben. Kijkt u op www.VWupforum.nl. Slecht dat VW of de importeur PON dit niet kenbaar maakt en de hele serie terugroept.

UitvoeringBlack Up
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerA-Point

Betrouwbaarheid4
Comfort8
Motor5
  
 
Reactie van: Diuzmadrettor, datum: 19 januari 2014

Antwoord: Heel vervelend voor u. Als ik het verhaal lees gaat het meer over de slechte afhandeling door uw dealer dan over de VW Up zelf...

  

, datum: 26 februari 2013

Ervaring met auto: Up voor 8 maanden gehad. Duurste model met alle opcies. Stond meer in de garage dan op de weg. Zo erg dat Pon de auto heeft omgeruild. De nieuwe met 140 km ingeruild voor niewe model Fiesta. En deze rijdt perfect.

Ervaring met verkoop: Geen auto bij vw voorne putten kopen in spijkenisse

UitvoeringHigh Up
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand8.000 km

Betrouwbaarheid1
Comfort1
Motor1
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 3 februari 2013

Ervaring met auto: Ik heb onze up inmiddels 7 maanden. Ca 16.000 km op snelweg en stad. Fantastische auto voor dit geld. Net mee op wintersport geweest met 2 personen en bagege en 3 paar skies met stokken in de auto. Zelf stukken in Duitsland 170 km/u gereden en niks schudden en vaag sturen gewoon strak! Ik kom uit een Audi A5 Coupe (en daarvoor A6, Q7, etc) dus ben wat wat gewend. Natuurlijk een andere klasse maar zeer veel auto voor weinig geld. VW up 60 pk high up met alles erop en eraan.


Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 24 januari 2013

Ervaring met auto: Automaat is wennen; leren mee om te gaan. Niet te vergelijken met koppelomvormer automaat. Sequentieel schakelen bij berg op en af (Nijmegen).

UitvoeringHigh Up Automaat
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand750 km
DealerHegeman

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Postbox. 52, datum: 3 februari 2013

Antwoord: Dat klinkt veelbelovend ! Nog een paar weekjes wachten op mijn White Up 5D 75pk en dan weet ik of het allemaal echt klopt :-)

  

, datum: 27 december 2012

Ervaring met auto: Ik heb de Up nu ruim 3 maanden, en ik heb in vele auto's gereden, maar deze auto is voor die prijs, en uitvoering perfect!
Het is een luxe auto, waar niks aan mankeert, en hij is superzuinig, en rijdt soepel. Mensen die deze auto afkraken hebben volgens mij geen meter met die auto gereden. Ik ben een zeer tevreden Up rijder!


Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Poels. Jan, datum: 4 januari 2013

Antwoord: Ik heb mijn Up (High) nu 11 maanden en inmiddels 10.000 km gereden in de stad als ook op de autoweg. Ik ben het HELEMAAL met U eens, het is gewoon een fantastische, probleemloze auto.

 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 4 februari 2013

Antwoord: Ik rijd ook regelmatig in de Up en ik vind het leuk dat ons merk beter word gewaardeerd dan deze werkelijk is.
Ik ben werkzaam bij Vw en rijdt elke dag in de Up maar hij kent veel problemen en is niet echt zuinig, mijn zus reed eerst een hyundai i10 ook niet echt zuinig met 1 op 18 maar ligt goed op de weg en comfortabel en vergelijkbaar met de Up.
Nu rijdt ze alweer 2 jr in een Toyota IQ en deze rijdt als een grote auto alles is goed aan die auto en rijdt gewoon 1 op 22, hij is iets soepeler en sneller als mijn Up maar dat idee heb je niet omdat de IQ stil is erg stil, ze heeft er nu 88.000km meegereden.
Ik raad mijn zus de Up af maar de Aygo ook beide kennen veel problemen.
De Up zou een Daihatsu of Suzuki zijn zegt men en dat zou best kunnen...er zijn wel meer Vw modellen geweest die van een ander merk waren.
Want het is gewoon een feit een slechte suzuki met een badge van vw erop is ineens een topklasse wagen.

 
Reactie van: Nielsbet, datum: 26 juli 2013

Antwoord: Mag ik vragen welke functie u bekleedt bij VW? Ik heb namelijk de indruk dat u helemaal niet bij VW werkt en het merk en deze auto in het bijzonder zonder onderbouwing probeert af te kraken.

Als u serieus denkt dat de Up een Japans ontwerp is dan hebt u blijkbaar niet veel kennis van de producten van uw werkgever.

Is er een redactie op deze website die deze onzin kan verwijderen?

 
Reactie van: Emisenna, datum: 26 juli 2013

Antwoord: Dat zeg ik niet maar kijk eens goed naar de japanse merken in de jaren 1980 en 1990. We hebben nu de nieuwe Jetta die verkoopt echt niet goed. Regelmatig krijgen we van klanten te horen, dus mensen die al 25 of zelfs 40 jr VW rijden, dat diverse VW-modellen zoals ook de Jetta een Aziatisch ogende auto is. Dat zou goed de reden kunnen zijn waarom VW het minder doet met een aantal modellen.
Echter, veel VW-rijders maakt het totaal niet uit wat het merk ook maakt, ze kopen het toch wel. En natuurlijk kiezen de leasebedrijven nog steeds voor VW, deels omdat ze van het vag concern zijn natuurlijk.

 
Reactie van: Brug. Sluiswachter, datum: 25 oktober 2013

Antwoord: Ik ben het eens met deze meneer. Een collega van mij heeft een Up met zeer veel problemen. De auto is aangekocht in december 2012, dus nog geen 11 maanden oud met heel weinig kilometers. De auto schakelt pas na 6 tot 7 keer in zijn achteruit.
Deze klacht is ook geconstateerd door een persoon van Volkswagen assistent, maar nu weet de garage niet wie er is meegereden. De klacht is ook bij Pon gemeld.
Het heeft te maken met een rechts vertanding in de schakelbak en het antwoord wat ze krijgt van de dealer is: daar moet je mee leren leven. Heb gezegd dat deze versnellingsbak op een Citroen (eend) lijkt uit de jaren 1970, daar moest je ook eerst tussengas geven als je wilde schakelen.
Ik vindt het echt belachelijk dat in de jaren 2012/2013 zulke dure Duitse merken zo op de markt worden gezet en als je een klacht meldt ze niet thuis zijn.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 >