11 december 2017
Kia Rio (2011 - 2017)

Forum Kia Rio (2011 - 2017)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 17 juli 2012

Ervaring met auto: Ik heb mij een 1400cc sence, full option essence gekocht. Mooie auto, maar kwa verbruik zit ik boven de normen 6.5 a 7 liter. Heeft nog maar iets boven de 1000 km. Ik wacht nog even af, tot hij goed is gerodeerd, als hij niet daalt in zijn verbruik gaat hij weg.
Nog veel rijplezier.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 19 mei 2012

Ervaring met auto: Onze Kia 1,1 CRDI valt qua verbruik zeer sterk tegen. Ongeveer 6 liter op 100 KM. Dus die 850 a 900 kilometer op een tank gaat bij ons niet lukken. 685 was het maximale tot nu toe. Valt wat tegen. Voor de rest een leuke auto voor zijn segment.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Bertramvandijk, datum: 21 september 2013

Antwoord: Overweeg eens een Chevrolet Aveo 1.3 TDI. Zeer pittige motor en een daadwerkelijk verbruik van 1:23,5 gemeten aan de pomp over 40.000 km gemiddeld. Ik ben er zeer tevreden overall is de Rio wel wat sportiever om te zien.

 
Reactie van: Pietpannekoek, datum: 1 juni 2014

Antwoord: En dat niet alleen: jij hebt GEEN 7 jaar garantie en niet zoveel beenruimte.

  

, datum: 25 februari 2012

Ervaring met auto: Een echte tegenvaller tot nu toe. Benzineverbruik is 1 op 14, vind ik voor zo'n auto en in deze tijd erg hoog!
Het ergste vind ik nog dat ik al 3 keer bij de garage heb gestaan. De airco was kapot, electrische raam rechts voor deed het niet meer (misschien ook nooit gedaan, omdat wij die de eerste keer gebruikte) en vorige week steeds een oververhitte motor.
De lichte besturing plus onoverzichtelijkheid klopt ook, maar ik begin er wel aan te wennen inmiddels. Op autosnelwegen is de lichte besturing alleen niet wendbaar, met een beetje wind stuurt de auto al.
Verder mooie auto, maar wat ik al zei een auto met problemen en een hoog verbruik.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
DealerAHZ Den Haag

Betrouwbaarheid4
Comfort3
Motor5
  
 
Reactie van: Roedi87, datum: 26 april 2012

Antwoord: Wij hadden het probleem dat de uitlaat veel herrie maaket. Piepen, kraken en knetteren. Na onderzoek bij de dealer bleek er geen achterdemper gemonteerd te zijn. Hebben meer mensen dit gehad? Uitlaat is nu compleet gemaakt met achterdemper. Auto trekt nu ook beter en storingslampje op dashboard is nu uit.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 22 februari 2012

Ervaring met auto: Prima auto, lekker ruim (met name achterin). Auto is lekker stil en ligt goed op de weg, ook het sturen is niet te licht of te zwaar. Afwerking is goed en doet zeker niet onder voor Opel of VW.

Uitvoering1.2 CVVT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand360 km

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 28 januari 2012

Ervaring met auto: Deze auto vinden wij heel mooi ogen en horen ook veel postieve verhalen van iedereen echter rijdt de auto niet zoals we hadden verwacht. De besturing is enorm licht en op de autosnelweg is het dan niet fijn rijden. Als je maar iets beweegt stuurt de auto al.
Daarnaast achterin niet veel ruimte, dus mijn kinderen kunnen moeilijk zitten. Voorin overigens wel lekker ruim, maar weinig tot geen overzicht. Al met al een mooie auto, maar qua rijgedrag echt niet fijn en ik zou dus zeker niet meer voor deze auto kiezen. Het is veel belangrijker dat de auto fijn rijdt. Mijn vrouw heeft een Hyundai i20 en deze vinden wij fijner rijden plus ook nog goedkoper!

Uitvoering1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerWolters

Betrouwbaarheid8
Comfort3
Motor7
  
 
Reactie van: Ter_haar43, datum: 8 februari 2012

Antwoord: Ha die Joost en familie,
Je bent de eerste die iets schrijft op het forum.

Ik stond erbij en keek ernaar in de showroom, heb filmpjes gezien van heren alleen in deze Rio omdat dit de test was. De auto is zoals ie kan zijn in
al zijn doen en laten. Verder geen bijzonderheden.

Daarom blijf ik bij mijn Kia Rio uit 2006. Een heerlijke eerlijke stabiele auto waar je op vertrouwen kunt. Op de snelweg of op de zandweg, hij doet het overal even goed. Heb in diverse types/merken auto gereden maar deze Rio voelt erg goed aan. Mijn vrouw wil hem niet kwijt en gebruikt hem dagelijks. 76.000 op de teller. Daarom geen nieuwe. Centjes blijven op de bank.

Het wachten is wellicht op de Hyundai i20 eind van het jaar, met wat verrassende elementen.

Het vreemde is dat ik de nieuwe Rio nog niet op de weg heb gezien? Toch nog veel rijplezier toegewenst.
groeten Jan Bertus

 
Reactie van: Manus66, datum: 12 februari 2012

Antwoord: Mijnheer Joost heeft zeker geslapen bij de aankoop van zijn nieuwe Rio. Op zijn minst ga je in de showroom toch even, al dan niet met famillie, in de auto zitten. Laat staan dat je een profrit maakt. Dus vreemd verhaal van mijnheer Joost hoor.

Ook mijnheer Ter Haar zal toch een bezoek aan de brillendokter moeten brengen. Hij heeft nog geen nieuwe Rio zien rijden. Woont natuurlijk op een der Nederlandse eilanden. Anders?

 
Reactie van: Ter_haar43, datum: 12 februari 2012

Antwoord: Met manus66 zal ik geen autoboom opzetten.
Brillendokter=opticien
familie is met slechts 1 f
meestal maak je een proefrit
...en het eiland is: Sint Maarten

...en Rio de Janeiro ligt in Brazilie
Kia is bovendien de sponsor van de spanjaard Nadal.

Ik groet u van harte.

 
Reactie van: Manus66, datum: 13 februari 2012

Antwoord: OEF! De groeten terug van Manus 66 (Manus met een hoofdletter). Heeft u trouwens toch moeite mee om hoofdletters te gebruiken, mijnheer Ter Haar. Overigens moet je op dit forum tegen kritiek kunnen. Het gaat om de betreffende auto. Niet om eventuele schrijffouten, vind ik.

 
Reactie van: Luukbooij, datum: 19 februari 2012

Antwoord: Ik snap het niet. In 2004 kocht ik een nieuwe Kia Rio, een degelijke auto, maar de motor was te luidruchtig en achterin durfde ik haast geen mensen te vervoeren vanwege de krappe ruimte.
Deze Kia is fantastisch stil, wat heel luxe aanvoelt, en de ruimte achterin is ruim voldoende voor volwassenen. Daarbij oogt hij fantastisch, heeft veel "toeters en bellen" (ik heb een super pack), is belastingvrij en rijd gemiddeld 1:18,5. Wat wil je nog meer! Een dure VW Golf?

Elbee

 
Reactie van: Jan87, datum: 21 februari 2012

Antwoord: Ik ben het met Elbee eens. In de reviews zit iedereen alleen maar de nieuwe Rio af te katten terwijl je heel veel waar voor je geld krijgt. Achterin kunnen makkelijk 2 volwassenen zitten en je hebt nog ruimte genoeg om je boodschapjes mee te nemen. Jammer dat voor diverse mensen de Rio niet voldoet. Dan kunt u beter een auto kopen uit het duurder segment. Alhoewel een Golf niet veel meer ruimte heeft.
Ik heb een Rio Superpack 1,1 CRDI en ben zeer tevreden. Vooral als ik na 900 a 950 kilometer weer eens tanken moet...

 
Reactie van: Jobaets, datum: 31 mei 2012

Antwoord: 900 kilometer op een tank? Bij mij is hij bij 650 kilometer leeg en dan moet ik niet teveel op het gaspedaal duwen, dus rijden als een oude man.

 
Reactie van: K. Noorlander, datum: 13 juni 2012

Antwoord: Inderdaad: De besturing is enorm licht en op de autosnelweg is het dan niet fijn rijden. Als je maar iets beweegt stuurt de auto al.

Dat is ook de reden dat ik deze auto toch maar niet gekocht hebt. Hij zit erg fijn, maar rijden op de snelweg met die onduidelijke en te sterke stuurbekrachtiging is niet fijn. Daarom toch maar gekozen voor een Skoda Fabia.

 
Reactie van: M. Pestman7, datum: 16 oktober 2012

Antwoord: Lichte besturing op de snelweg kan soms ook liggen aan de instelling in de software. Bij de Kia Sportage komt dit ook vaak voor, de instelling staat dan nog op Azie ipv Europa (ook is er USA stand) vraag er eens naar bij de dealer. Ik weet dus niet of dit ook op de Rio van toepassing is maar het zal me niks verbazen. Groet Marco

 
Reactie van: Talbot. 35, datum: 30 november 2016

Antwoord: Rijden zelf met een Kia Rio bouwjaar 2006 1.4 benzine (op LPG) nu 220.000 km. Op onderhoudskosten en vervangen van banden en remmen, nog maar 1x een defect gehad: lambdasonde vervangen. Dus tevreden.

Vaag rijgedrag op autosnelweg stond trouwens al in de rijtest toen hij nieuw was.

  

Op zoek naar meer Kia Rio (2011 - 2017)?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 3 4 »