27 oktober 2016
Kia Rio

Forum Kia Rio

Reacties van eigenaren

  

, datum: 19 november 2012

Ervaring met auto: Heb deze auto nu bijna 3/4 jaar en heb spijt van de aankoop. Diverse problemen ermee gehad. Koelpomp al vervangen, ruitenwisser sproeierpomp al vervangen, krakende panelen, hoog olieverbruik en zeer hoog brandstof verbruik. 1:17 Had gedacht dat KIA inmiddels mee kon doen met Europese standaard maar helaas, net niet. Auto zit vol allerlei gebreken. Het ene wordt opgelost, dan begint er weer iets anders. Ben momenteel aan het kijken voor een Seat Ibiza Ecomotive. Mogelijk eind dit jaar de KIA er alweer uit.

UitvoeringSuperpack
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Bert3500, datum: 29 januari 2013

Antwoord: Wij hebben zowel de Seat Ibiza ST (2011) als de Kia Rio (2012). De Seat is een stukje degelijker en ligt veel fijner op de weg. Wat ons betreft steekt de Seat Ibiza ST er echt boven uit. Met de Seat ook totaal nog geen problemen gehad en qua prijs niet duurder dan de RIO.

Maar ook bij de Seat Ibiza ST 1.2 TDI valt het verbruik wat tegen vinden wij. Na elke tankbeurt rijden wij gemiddeld 1 op 20. Alleen als we wat langere afstanden rijden is is gemiddeld 1 op 22 haalbaar. Maar al met al is het verbruik nog wel beter dan de Rio en vinden wij 1 op 20 eigenlijk super, vooral als je ziet dat de brandstof aardig duur is.

We vinden de Kia Rio een mooie auto, maar ook ons is deze auto qua alles tegengevallen, maar houden de auto voorlopig nog wel.

  

, datum: 26 oktober 2012


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
DealerBorn

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor7
  
  

, datum: 6 augustus 2012

Ervaring met auto: Ik vind de auto nog steeds een goede keuze geweest. Alles werkt naar tevredenheid en die 1.2 doet het prima, je moet soms wel een beetje gas bij geven op een hellingkje vanaf stilstand. Maar als ie rolt komt ie prima mee met zijn turbo concurenten!
Ik heb Superpack genomen, prachtig. Wordt steeds zuiniger, alle waar naar zijn geld.

Uitvoering1.2 Cvvt
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand4.500 km
DealerDurmi

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor6
  
 
Reactie van: Pierkroll, datum: 17 augustus 2012

Antwoord: Gas bijgeven op een hellinkje? Als u inderdaad de Superpack uitvoering heeft, dient u ook Hill Assist aan boord te hebben... De vergelijking met de turboconcurrenten vind ik persoonlijk geen goede vergelijking. Een 1,2TSI bijvoorbeeld rijd veel zuiniger en prettiger dan deze 1,2 motor. Zelf vind u ik het een tegenvaller van Kia. Voor hetzelfde geld rijdt u in een Toyota Yaris, Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Seat Ibiza. toch wat betere auto's voor hetzelfde geld. In ieder geval succes met uw keuze.

 
Reactie van: Jh. Drent, datum: 25 augustus 2012

Antwoord: Ik wil toch even reageren op jouw auto's. De VW Polo TSI 1.2 was in januari nog niet te betalen. De Yaris die is niet om aan te zien. De Skoda is van binnen oersaai. Hill Assist werk inderdaat erg prettig. De Rio in deep blue met de 15 inch Kia-velg blijft een plaatje!

 
Reactie van: Hb_kenny, datum: 19 september 2012

Antwoord: Dhr Pierkroll, Ik vraag me af of u ooit in een Kia Rio heeft gereden? En of u een idee heeft wat je betaald voor een van bovenstaande auto's? De Kia Rio is in zijn prijsklasse een super product!

 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 24 mei 2013

Antwoord: Mooi of lelijk dat is een persoonlijke keuze de kwaliteit ook want voor de een geldt veel ellende en mankementen bij een bijv dure Polo iets wat erbij hoort en bij de ander klaagt steen en been als je met een Kia Rio een lampje dat binnen de 30.00 0km kapot gaat van slechte kwaliteit.

Werkende bij een autobedrijf rijd ik gelukkig in veel merken en soms voor langere tijd ook. De Polo TSI sloom, slomer, sloomst helaas, een Cuore van 1999 rijdt zuiniger en dynamischer oke minder veilig. De TDI BlueMotion 1.2 en 1.6 sloom, slomer, sloomst en rijdt dan gemiddeld 1 op 20 niet vergelijken met een Hyundai Getz 3 pitter diesel, niet snel maar vergeleken met de Polo heeel erg dynamisch en toch gewoon 1 op 20 ruim.

Er zijn maar weinig mensen in ons land die voor een model gaan, het is meestal VW zegt het beste zijn dus ik koop VW, kleur zwart is het mooiste al dus diverse automedia dus ik moet zwart hebben...

In Europa en met name ons land word je alles voorgekauwd wat je moet rijden het is geen kwestie van keuzes maken maar vragen wat je wil.

  

, datum: 3 augustus 2012

Ervaring met auto: Wij hebben een ook een Kio Ria, maar dan een diesel uitvoering. 1,1 CRDI Super pakket met siervelgen. De auto ziet er stoerder uit dan 'ie rijdt. Is niet vooruit te branden. We hebben het puur om de centen gedaan, maar we hadden beter een pittiger auto moeten aanschaffen. Of een 1,4 motpr. Nu hoorden we dat je zo'n motor ook kan laten oppimpen. Heeft iemand daar ervaring mee?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Geriet, datum: 4 oktober 2012

Antwoord: Dag mensen, een 1.4 is krachtiger en draait beter. Jammer van uw aankoop.

Luie auto's vanaf 1.0 zijn er al genoeg, maar hebben zo'n moeite om vooruit te komen en vooral het vele schakelen gaat er bij mij niet in. Niet meer doen dus.

 
Reactie van: Rommelhaak, datum: 13 juni 2013

Antwoord: Ook ik heb de 1,1 diesel en ik ben prima tevreden na 13 maanden rijden en 62.000 kilometers. Geen lampje vervangen en zelfs banden nog niet hoeven vervangen. Enige 2 kleine dingetjes die ik gehad heb is een gaatje bij het hoesje rondom de versnellingspook maar dit is onder garantie vervangen (hoesje liep bij terugschakelen langs iets scherps en ook daar is wat aan gedaan).
Tweede dingetje was een draadje wat afgebroken was van de turbo. Toen was ie echt traag.
Verder prima auto en ook verbruik is super. Ik heb een stuk van Tilburg naar den haag gereden om eens te testen hoe zuinig mogelijk was maar toen kwam ik op 2,8 liter over 100 km en dat is werkelijk perfect. Ik geef wel toe dat ik toen maar 85/90 heb gereden en da's geen pretje maar dat gezeur over tegenvallende verbruikcijfers valt of staat toch echt met je eigen rijstijl. Rammelende onderdelen en allerhande klachten zoals olieverbruik heb ik echt totaal geen last van.
Ik heb na VW/Opel/Peugeot nog geen een keer zo'n probleemloze auto gehad. En ik rijd behoorlijk wat als rijinstructeur.

 
Reactie van: A. Pinkster, datum: 1 juni 2014

Antwoord: Ervaring met auto: Wij hebben een ook een Kio Ria, maar dan een diesel uitvoering. 1,1 CRDI Super pakket met siervelgen. De auto ziet er stoerder uit dan 'ie rijdt. Is niet vooruit te branden. We hebben het puur om de centen gedaan, maar we hadden beter een pittiger auto moeten aanschaffen. Of een 1.4 motor. Nu hoorden we dat je zo'n motor ook kan laten oppimpen. Heeft iemand daar ervaring mee?

Een Kia RIA interessant welke dealear bent u geweest?

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 17 juli 2012

Ervaring met auto: Ik heb mij een 1400cc sence, full option essence gekocht. Mooie auto, maar kwa verbruik zit ik boven de normen 6.5 a 7 liter. Heeft nog maar iets boven de 1000 km. Ik wacht nog even af, tot hij goed is gerodeerd, als hij niet daalt in zijn verbruik gaat hij weg.
Nog veel rijplezier.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 19 mei 2012

Ervaring met auto: Onze Kia 1,1 CRDI valt qua verbruik zeer sterk tegen. Ongeveer 6 liter op 100 KM. Dus die 850 a 900 kilometer op een tank gaat bij ons niet lukken. 685 was het maximale tot nu toe. Valt wat tegen. Voor de rest een leuke auto voor zijn segment.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Bertramvandijk, datum: 21 september 2013

Antwoord: Overweeg eens een Chevrolet Aveo 1.3 TDI. Zeer pittige motor en een daadwerkelijk verbruik van 1:23,5 gemeten aan de pomp over 40.000 km gemiddeld. Ik ben er zeer tevreden overall is de Rio wel wat sportiever om te zien.

 
Reactie van: Pietpannekoek, datum: 1 juni 2014

Antwoord: En dat niet alleen: jij hebt GEEN 7 jaar garantie en niet zoveel beenruimte.

  

, datum: 25 februari 2012

Ervaring met auto: Een echte tegenvaller tot nu toe. Benzineverbruik is 1 op 14, vind ik voor zo'n auto en in deze tijd erg hoog!
Het ergste vind ik nog dat ik al 3 keer bij de garage heb gestaan. De airco was kapot, electrische raam rechts voor deed het niet meer (misschien ook nooit gedaan, omdat wij die de eerste keer gebruikte) en vorige week steeds een oververhitte motor.
De lichte besturing plus onoverzichtelijkheid klopt ook, maar ik begin er wel aan te wennen inmiddels. Op autosnelwegen is de lichte besturing alleen niet wendbaar, met een beetje wind stuurt de auto al.
Verder mooie auto, maar wat ik al zei een auto met problemen en een hoog verbruik.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
DealerAHZ Den Haag

Betrouwbaarheid4
Comfort3
Motor5
  
 
Reactie van: Roedi87, datum: 26 april 2012

Antwoord: Wij hadden het probleem dat de uitlaat veel herrie maaket. Piepen, kraken en knetteren. Na onderzoek bij de dealer bleek er geen achterdemper gemonteerd te zijn. Hebben meer mensen dit gehad? Uitlaat is nu compleet gemaakt met achterdemper. Auto trekt nu ook beter en storingslampje op dashboard is nu uit.

 
 
< 1 2 3 4 >