17 december 2017
Kia Rio (2011 - 2017)

Forum Kia Rio (2011 - 2017)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 6 april 2013

Ervaring met auto: Besturing is bij veel zijwind te gevoelig. Overigens ben ik erg tevreden, ook over de dealer.

Uitvoering1,2 Comfortpack
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand18.200 km
DealerYntema

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 2 april 2013

Ervaring met auto: De hele winter in bezit en probleemloos gereden tot nu toe. Mijn vriendin rijdt rustig en ik ben een pittige rijder. Het verbruik word steeds beter. Mee naar Duitsland geweest laatst en als de auto eenmaal op snelheid is kun je toch wel redelijk met het verkeer mee daar.

Wij zijn super tevreden in ieder geval!

Uitvoering1.25 Cvvt
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerKerres

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor6
  
  

, datum: 24 november 2012

Ervaring met auto: Auto gekocht in april 2012. Diverse keren terug naar de dealer. Koelinstallatie werkte niet, ruitenwissermotor vervangen, koelpomp vervangen, computer meerdere malen moeten laten resetten. Daarnaast de standaard klachten: krakende deurpanelen, krasgevoelig interieur, hoog brandstofverbuik en olieverbruik.
Heb zeer veel spijt van de aankoop en wil hem begin volgend jaar inruilen voor een VW Polo blue motion. Dan weet je wat je hebt. Helaas heb ik me laten leiden door allerlei zogenaamde testen waar deze auto als top werd geprezen. Echter men is vergeten de duurzaamheid te meten. Jammer, ik ga nooit meer uit van een moment test.

UitvoeringSuper Pack
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerAutoDrome

Betrouwbaarheid3
Comfort4
Motor5
  
 
Reactie van: Emisenna, datum: 25 januari 2013

Antwoord: Ik heb een Polo TDi Bluemotion van mijn werk en ik en mijn collega's hebben veel problemen met deze auto, overigens allemaal verschillende bouwjaren maar de problemen zijn eender.
Mijn schoonzus rijdt een Hyundai Getz diesel, ruim 400.000km op de teller en tuurlijk ook deze is niet helemaal vrij van ziektes maar laat je nooit staan. En bij hoge kmstanden horen ook remschijven en de koppeling, maar geen roest aan rem en brandstofleidingen dat is het enige zwakke punt van die Getz, roest maarja wel van 2002.
Goedkoop is duidelijk geen duurkoop dat is gewoon marketing waar nederlanders errug gevoelig voor zijn. Voor verduidelijking ik werk al ruim 30 jr bij VW dus weet waar ik het over heb.

 
Reactie van: Janwijers13, datum: 23 september 2013

Antwoord: Onzin, u weet niet waar u het over hebt!

 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 30 juli 2015

Antwoord: Weet heel goed waar ik het over heb gewoon even googlen en duitse autoforums bekijken. De duitse tuv maar ook duitse taxibedrijven dus.

De Bosch car group beweerde dat juist Priussen het slecht zouden gaan doen in de toekomst maar dat is niet waar dus!

  

, datum: 19 november 2012

Ervaring met auto: Heb deze auto nu bijna 3/4 jaar en heb spijt van de aankoop. Diverse problemen ermee gehad. Koelpomp al vervangen, ruitenwisser sproeierpomp al vervangen, krakende panelen, hoog olieverbruik en zeer hoog brandstof verbruik. 1:17 Had gedacht dat KIA inmiddels mee kon doen met Europese standaard maar helaas, net niet. Auto zit vol allerlei gebreken. Het ene wordt opgelost, dan begint er weer iets anders. Ben momenteel aan het kijken voor een Seat Ibiza Ecomotive. Mogelijk eind dit jaar de KIA er alweer uit.

UitvoeringSuperpack
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Bert3500, datum: 29 januari 2013

Antwoord: Wij hebben zowel de Seat Ibiza ST (2011) als de Kia Rio (2012). De Seat is een stukje degelijker en ligt veel fijner op de weg. Wat ons betreft steekt de Seat Ibiza ST er echt boven uit. Met de Seat ook totaal nog geen problemen gehad en qua prijs niet duurder dan de RIO.

Maar ook bij de Seat Ibiza ST 1.2 TDI valt het verbruik wat tegen vinden wij. Na elke tankbeurt rijden wij gemiddeld 1 op 20. Alleen als we wat langere afstanden rijden is is gemiddeld 1 op 22 haalbaar. Maar al met al is het verbruik nog wel beter dan de Rio en vinden wij 1 op 20 eigenlijk super, vooral als je ziet dat de brandstof aardig duur is.

We vinden de Kia Rio een mooie auto, maar ook ons is deze auto qua alles tegengevallen, maar houden de auto voorlopig nog wel.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 26 oktober 2012


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
DealerBorn

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor7
  
  

, datum: 6 augustus 2012

Ervaring met auto: Ik vind de auto nog steeds een goede keuze geweest. Alles werkt naar tevredenheid en die 1.2 doet het prima, je moet soms wel een beetje gas bij geven op een hellingkje vanaf stilstand. Maar als ie rolt komt ie prima mee met zijn turbo concurenten!
Ik heb Superpack genomen, prachtig. Wordt steeds zuiniger, alle waar naar zijn geld.

Uitvoering1.2 Cvvt
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand4.500 km
DealerDurmi

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor6
  
 
Reactie van: Pierkroll, datum: 17 augustus 2012

Antwoord: Gas bijgeven op een hellinkje? Als u inderdaad de Superpack uitvoering heeft, dient u ook Hill Assist aan boord te hebben... De vergelijking met de turboconcurrenten vind ik persoonlijk geen goede vergelijking. Een 1,2TSI bijvoorbeeld rijd veel zuiniger en prettiger dan deze 1,2 motor. Zelf vind u ik het een tegenvaller van Kia. Voor hetzelfde geld rijdt u in een Toyota Yaris, Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Seat Ibiza. toch wat betere auto's voor hetzelfde geld. In ieder geval succes met uw keuze.

 
Reactie van: Jh. Drent, datum: 25 augustus 2012

Antwoord: Ik wil toch even reageren op jouw auto's. De VW Polo TSI 1.2 was in januari nog niet te betalen. De Yaris die is niet om aan te zien. De Skoda is van binnen oersaai. Hill Assist werk inderdaat erg prettig. De Rio in deep blue met de 15 inch Kia-velg blijft een plaatje!

 
Reactie van: Hb_kenny, datum: 19 september 2012

Antwoord: Dhr Pierkroll, Ik vraag me af of u ooit in een Kia Rio heeft gereden? En of u een idee heeft wat je betaald voor een van bovenstaande auto's? De Kia Rio is in zijn prijsklasse een super product!

 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 24 mei 2013

Antwoord: Mooi of lelijk dat is een persoonlijke keuze de kwaliteit ook want voor de een geldt veel ellende en mankementen bij een bijv dure Polo iets wat erbij hoort en bij de ander klaagt steen en been als je met een Kia Rio een lampje dat binnen de 30.00 0km kapot gaat van slechte kwaliteit.

Werkende bij een autobedrijf rijd ik gelukkig in veel merken en soms voor langere tijd ook. De Polo TSI sloom, slomer, sloomst helaas, een Cuore van 1999 rijdt zuiniger en dynamischer oke minder veilig. De TDI BlueMotion 1.2 en 1.6 sloom, slomer, sloomst en rijdt dan gemiddeld 1 op 20 niet vergelijken met een Hyundai Getz 3 pitter diesel, niet snel maar vergeleken met de Polo heeel erg dynamisch en toch gewoon 1 op 20 ruim.

Er zijn maar weinig mensen in ons land die voor een model gaan, het is meestal VW zegt het beste zijn dus ik koop VW, kleur zwart is het mooiste al dus diverse automedia dus ik moet zwart hebben...

In Europa en met name ons land word je alles voorgekauwd wat je moet rijden het is geen kwestie van keuzes maken maar vragen wat je wil.

  

, datum: 3 augustus 2012

Ervaring met auto: Wij hebben een ook een Kio Ria, maar dan een diesel uitvoering. 1,1 CRDI Super pakket met siervelgen. De auto ziet er stoerder uit dan 'ie rijdt. Is niet vooruit te branden. We hebben het puur om de centen gedaan, maar we hadden beter een pittiger auto moeten aanschaffen. Of een 1,4 motpr. Nu hoorden we dat je zo'n motor ook kan laten oppimpen. Heeft iemand daar ervaring mee?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Geriet, datum: 4 oktober 2012

Antwoord: Dag mensen, een 1.4 is krachtiger en draait beter. Jammer van uw aankoop.

Luie auto's vanaf 1.0 zijn er al genoeg, maar hebben zo'n moeite om vooruit te komen en vooral het vele schakelen gaat er bij mij niet in. Niet meer doen dus.

 
Reactie van: Rommelhaak, datum: 13 juni 2013

Antwoord: Ook ik heb de 1,1 diesel en ik ben prima tevreden na 13 maanden rijden en 62.000 kilometers. Geen lampje vervangen en zelfs banden nog niet hoeven vervangen. Enige 2 kleine dingetjes die ik gehad heb is een gaatje bij het hoesje rondom de versnellingspook maar dit is onder garantie vervangen (hoesje liep bij terugschakelen langs iets scherps en ook daar is wat aan gedaan).
Tweede dingetje was een draadje wat afgebroken was van de turbo. Toen was ie echt traag.
Verder prima auto en ook verbruik is super. Ik heb een stuk van Tilburg naar den haag gereden om eens te testen hoe zuinig mogelijk was maar toen kwam ik op 2,8 liter over 100 km en dat is werkelijk perfect. Ik geef wel toe dat ik toen maar 85/90 heb gereden en da's geen pretje maar dat gezeur over tegenvallende verbruikcijfers valt of staat toch echt met je eigen rijstijl. Rammelende onderdelen en allerhande klachten zoals olieverbruik heb ik echt totaal geen last van.
Ik heb na VW/Opel/Peugeot nog geen een keer zo'n probleemloze auto gehad. En ik rijd behoorlijk wat als rijinstructeur.

 
Reactie van: A. Pinkster, datum: 1 juni 2014

Antwoord: Ervaring met auto: Wij hebben een ook een Kio Ria, maar dan een diesel uitvoering. 1,1 CRDI Super pakket met siervelgen. De auto ziet er stoerder uit dan 'ie rijdt. Is niet vooruit te branden. We hebben het puur om de centen gedaan, maar we hadden beter een pittiger auto moeten aanschaffen. Of een 1.4 motor. Nu hoorden we dat je zo'n motor ook kan laten oppimpen. Heeft iemand daar ervaring mee?

Een Kia RIA interessant welke dealear bent u geweest?

 
 
« 1 2 3 4 »