24 oktober 2016
Kia Rio

Forum Kia Rio

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 september 2013

Ervaring met auto: Ik heb mijn Kia Rio in 2012 aangeschaft. Nu blijkt dat indien de luchtvochtigheid (meldt garage) in de auto te hoog is automatisch de airco aangaat en deze is met geen mogelijk uit te zetten! Ik ervaar dit als zeer hinderlijk ik ben zeer benieuwd of er nog meer gebreukers dit als hinderlijk ervaren.

Uitvoering1.1
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand31.500 km
DealerWolters

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Bob. Goedhart57, datum: 12 december 2013

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem met de airco. Kan het niet uitzetten. De airco-knop brand ook continu. Ben benieuwd wat de oplossing is. Ik vind dit ook een zeer hinderlijk probleem,

 
Reactie van: Henri_vaneyen, datum: 21 juli 2015

Antwoord: Gewoon de knop waar je de koude en warmte mee regelt een standje van richting koud naar boven doen en dan staat de airco af, staat er duidelijk op. Als de knop helemaal naar links staat gedraaid, dan zie je perfect dat die op airco staat en een standje hoger dan pas heb je de koude of warm regeling. Moet je maar eens proberen, ik hoop dat ik je daar mee geholpen heb, groetjes van uit Belgie.

 
Reactie van: Cyrielderks, datum: 5 februari 2016

Antwoord: Ik heb een Kia Rio van september 2015. Vanaf de eerste dag gaat de airco niet uit. Altijd aan. Inmiddels automatische ontwaseming systheemwanden uitgezet.
Hopelijk werkt dit... auto indrukken en 4 maal drukken op ontwaseming. Staat in het boekje.

  

, datum: 21 september 2013

Ervaring met auto: Niet doen! Tussen 1500-2500 toeren (3e versnelling) hapert de motor, wat erg irritant is. Dealer en KIA-Nederland zeggen het ook niet te weten c.q. kunnen het na tig keer.

Uitvoering1.2 SuperPack
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand9.400 km

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor2
  
  

, datum: 15 augustus 2013

Ervaring met auto: Prima prijs / kwaliteit verhouding. Minpunten: 1.1 CRDi accelereert traag, eenmaal op snelheid niks mis mee (zonder het voordeel op de wegenbelasting zou ik nu kiezen voor de 1.4). Hoewel de auto prima rijdt en stuurt is de besturing af en toe wat vaag (werd in testen ook aangegeven) en ten slotte: Ik heb de 17 inch velgen en de standaard banden zijn rampzalig! (NIET DOEN!)

Uitvoering1.1 CRDi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand45.000 km
DealerWander

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 3 augustus 2013

Ervaring met auto: Bij mijn Kia Rio vormt de elektronica de zwakke plek. Bij herhaling gaan deuren niet open met de afstandbediening van de sleutel. Een portierslot is al vervangen en het tweede ondergaat binnenkort hetzelfde lot. Daarnaast reageert van tijd tot tijd geen enkel portier op de afstandbediening van de sleutel. Dan zijn er problemen met de klok, radio en dagtellers: volkomen willekeurig gaat de klok op een andere tijd, de radiozenders nullvallennull uit het gehugene en de dagtellers (2) springen spontaan op andere standen. Het klapstuk kwam afgelopen week, toen ik de auto helemaal niet meer gestart kreeg. De startmotor draaide rond, maar verdere gebeurde er niets. Omdat ook de Wegenwacht er niets meer mee kon is de Kia afgesleept naar de dealer en rijd ik nu rond in een Opel Corsa, wat overigens een heerlijke auto is. Wat er nu verder met mijn Kia gaat gebeuren is afwachten, want de dealer neemt ook niet even de moeite om te bellen. Nog eens een Kia Rion kopen? Dacht nullt toch niet! Straks gauw weer terug naar mijn betrouwbare Toyota Yaris.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand18.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 6 april 2013

Ervaring met auto: Besturing is bij veel zijwind te gevoelig. Overigens ben ik erg tevreden, ook over de dealer.

Uitvoering1,2 Comfortpack
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand18.200 km
DealerYntema

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 2 april 2013

Ervaring met auto: De hele winter in bezit en probleemloos gereden tot nu toe. Mijn vriendin rijdt rustig en ik ben een pittige rijder. Het verbruik word steeds beter. Mee naar Duitsland geweest laatst en als de auto eenmaal op snelheid is kun je toch wel redelijk met het verkeer mee daar.

Wij zijn super tevreden in ieder geval!

Uitvoering1.25 Cvvt
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerKerres

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor6
  
  

, datum: 24 november 2012

Ervaring met auto: Auto gekocht in april 2012. Diverse keren terug naar de dealer. Koelinstallatie werkte niet, ruitenwissermotor vervangen, koelpomp vervangen, computer meerdere malen moeten laten resetten. Daarnaast de standaard klachten: krakende deurpanelen, krasgevoelig interieur, hoog brandstofverbuik en olieverbruik.
Heb zeer veel spijt van de aankoop en wil hem begin volgend jaar inruilen voor een VW Polo blue motion. Dan weet je wat je hebt. Helaas heb ik me laten leiden door allerlei zogenaamde testen waar deze auto als top werd geprezen. Echter men is vergeten de duurzaamheid te meten. Jammer, ik ga nooit meer uit van een moment test.

UitvoeringSuper Pack
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerAutoDrome

Betrouwbaarheid3
Comfort4
Motor5
  
 
Reactie van: Emisenna, datum: 25 januari 2013

Antwoord: Ik heb een Polo TDi Bluemotion van mijn werk en ik en mijn collega's hebben veel problemen met deze auto, overigens allemaal verschillende bouwjaren maar de problemen zijn eender.
Mijn schoonzus rijdt een Hyundai Getz diesel, ruim 400.000km op de teller en tuurlijk ook deze is niet helemaal vrij van ziektes maar laat je nooit staan. En bij hoge kmstanden horen ook remschijven en de koppeling, maar geen roest aan rem en brandstofleidingen dat is het enige zwakke punt van die Getz, roest maarja wel van 2002.
Goedkoop is duidelijk geen duurkoop dat is gewoon marketing waar nederlanders errug gevoelig voor zijn. Voor verduidelijking ik werk al ruim 30 jr bij VW dus weet waar ik het over heb.

 
Reactie van: Janwijers13, datum: 23 september 2013

Antwoord: Onzin, u weet niet waar u het over hebt!

 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 30 juli 2015

Antwoord: Weet heel goed waar ik het over heb gewoon even googlen en duitse autoforums bekijken. De duitse tuv maar ook duitse taxibedrijven dus.

De Bosch car group beweerde dat juist Priussen het slecht zouden gaan doen in de toekomst maar dat is niet waar dus!

 
 
< 1 2 3 4 >