15 december 2017
Toyota Yaris

Forum Toyota Yaris

Reacties van eigenaren

  

, datum: 29 oktober 2012

Ervaring met auto: Ik rijd nu een maand met deze Yaris, en reed vroeger 16 jaar met een Seat Ibiza. Mijn ervaringen met de Yaris zijn erbarmelijk. Deze wagen mag als veilig beschreven worden, dat is hij allerminst voor een ander. De zijbalken rond de voorruit zijn desdanig dik dat je met 2 zeer grote dode hoeken zit, daarenboven komt nog dat je ook in je zijramen met zo'n driehoekig scharminkel zit wat de dode hoek alleen nog maar groter maakt. Je mag er van uitgaan dat van 180° uitzicht dat je nodig hebt om te rijden, er aan beide zijden 40° dode hoek zijn. Dus hou je in totaal nog zo'n 100° over. Echt géén pretje om in de drukke stad mee te rijden, dat kan ik je verzekeren.

Met deze wagen in de stad rijden is een marteling voor de gemoedsrust, en een enorm risico voor elke voetganger (en elke vluchtheuvel) die je passeert. Je zit desdanig hoog, en hebt ook helemaal géén zicht op de voorzijde van de wagen, je ziet eigenlijk niks behalve de zon aan de hemel.

Ervaring met verkoop: Vriendelijke, behulpzame verkoper, die vlotjes om de negatieve eigenschappen van de wagen heenpraatte.

Uitvoering1.3 VVT-i Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand450 km

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor3
  
 
Reactie van: W. Aalten9, datum: 6 november 2012

Antwoord: Ik heb ook deze auto sinds januari en vind het nogal meevallen met de dode hoek.
Moet je eens een Focus C-Max proberen, die heeft pas een dode hoek.
Voor de medemens is het idd beter als u deze auto zo snel mogelijk van de hand doet, want u klinkt als een erg onzekere automobilist.
En van welke auto zie je tegenwoordig de voorzijde nog tijdens het rijden?

 
Reactie van: Soepkip, datum: 15 december 2012

Antwoord: Ik verbaas me altijd over dit soort reacties. Wat doen mensen eigenlijk tijdens een proefrit vraag ik me dan af?

  

, datum: 6 oktober 2012

Ervaring met auto: Net de eerste duizend erop zitten met de hybride. Als je mij een aantal jaren geleden had verteld dat ik hiermee zou gaan rijden had ik je uitgelachen... echter de interesse kwam er steeds weer. Op dit moment alleen maar in een woord GEWELDIG en vooral doen. Ik kom er later op terug.

UitvoeringHybride 1.5
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerMengelers

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 11 september 2012

Ervaring met auto: Auto is perfect, maar ik heb spijt van het navigatiesysteem. Zelfs met de nieuwste kaart van juni 2012, kan ik het adres van mijn zwager in Boxmeer niet vinden. Hij woont er pas 3 jaar en in mijn TomTom staat dat adres er al bijna 2 jaar in. In de net 2000 km die ik ermee gereden heb, heb ik minstens 8 storende fouten gevonden, die in de TomTom al lang (zeker meer dan een jaar geleden) opgelost zijn. Houdt de 545 euro in de zak, en gebruik die om een TomTom te kopen, of als je die al hebt, enkele jaren up to date te houden.

UitvoeringHybride
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand2.010 km
DealerGent

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Ilovejapansescars, datum: 11 oktober 2012

Antwoord: Mensen kunnen vandaag de dag adressen niet meer opslaan in hun eigen bovenkamer. Als je toch 1 keer je zwager bezocht hebt, dan heb je toch geen TomTom meer nodig?

 
Reactie van: Kennedy68, datum: 23 november 2012

Antwoord: Jeetje Ilovejapansescars, de eigenaar geeft toch maar een voorbeeld?
Waar slaat jou reactie op als ik vragen mag?
Jouw commentaar heeft hier verder geen meerwaarde?

  

, datum: 9 september 2012

Ervaring met auto: Een auto om zuinig mee te rijden. Op de snelweg maar net aan. De winst moet je halen op secundaire wegen en de in de stad/dorp.

Uitvoering1.5 Hybrid
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand1.200 km
DealerLunenborg

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 9 september 2012

Uitvoering1.3 VVT-i Aspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand150 km
DealerToonen

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 7 juni 2012

Ervaring met auto: Vervelend grote draaicirkel. Bij een proefrit even de parkeergarage in. In ieder geval kijk hoe storend het effect van deze draaicirkel is.

Ervaring met verkoop: Ze hadden moeten vertellen dat de Dynamic een grote draaicirkel heeft, maar waren er zelf niet van op de hoogte. Na melding van onze klacht zeiden ze het zelf met het parkeren in de showroom ook wel gemerkt te hebben, dat deze auto een behoorlijk grote draaicirkel heeft.

UitvoeringDynamic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Karanog, datum: 8 juni 2012

Antwoord: Vreemd, want voor de yaris wordt een draaicirkel van 9,6 meter opgegeven. Dat is kleiner dan bvb een Mazda 2 (10,4), een Opel Corsa (10,1) of een Renault Modus (9,9). Met welke wagen(s) vergelijkt u?

 
Reactie van: Noudjanssen, datum: 27 juni 2012

Antwoord: Even bij de technische gegevens gekeken, maar de Dynamic die ik heb heeft een draai circel van 11.2 m. Ik heb eerst een Aygo gehad en die is inderdaad veel korter, maar ik heb nu wel het idee dat ik in een auto rijd.

 
Reactie van: Karanog, datum: 29 juni 2012

Antwoord: Inderdaad, die 195/60R16 banden zorgen voor een veel grotere draaicirkel. De andere versies, met 175/70R14 en 175/65R15 banden, hebben een minder grote draaicirkel.

Iets om rekening mee te houden: je zal maar een Comfort/Aspiration versie proefrijden en een Dynamic bestellen ...

 
Reactie van: R1bow, datum: 13 augustus 2012

Antwoord: Klopt. Alleen de Dynamic met 16 inch (af fabriek) heeft een buitensporge grote draaicirkel. Daarentegen is die van de andere versies buitensporig klein.

  

, datum: 11 april 2012

Ervaring met auto: Ik woon in Amsterdam en heb mijn Toyota Yaris in Tilburg firma Drost gekocht, en ja dat is eigenlijk wel ver weg. In Amsterdam heb je Louwman, pffff. Nou de verkopers daar hebben gewoon een gevoel alsof jij blij mag zijn dat ze jou een auto mogen verkopen. Wat een nare mensen!
Geef mij maar Brabant, daar zijn ze gewoon zoals het hoort. De inruilprijs was 1500 euro meer dan in deze regio....regio Louwman.
Zo nu wat over de nieuwe Yaris 1.0. Ik heb er 3 gehad en kan vertellen dat alle modellen perfect zijn. Deze nieuwe is echt top gewoon sneller dan de oude en ik weet niet hoed dit komt maar het maakt mij niet uit. Ook het brandstof gebruik is fantastisch, ik heb echt 1:25 gehaald maar dan rijd je 70 km pu. en dat is niet zo snel. Gewoon haal je makkelijk 1: 18 en 1:21. dus dat is top. Sturen doet hij geweldig en de ruimte in de Yaris is echt om van te smullen zo veel.

Uitvoering1.0 Aspiration
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerDost

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

Op zoek naar meer Toyota Yaris?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 »