22 mei 2018
Feedback
Kia Picanto (2011 - 2017)

Forum Kia Picanto (2011 - 2017)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 20 mei 2013

Ervaring met auto: Zoek op uitzending gemist het programma op van Kassa. Zoek dan op het onderwerp: verbruik Kia Picanto.

Nieuw

Bouwjaar2012
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid1
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Pc. Kruidenier, datum: 10 juni 2013

Antwoord: Het gaat mij niet zo zeer over het verbruik, de mijne doet met moeite 1:17. Maar ik heb een ander probleem: het is net of er achterin een stapel planken ligt te rammelen en de dealer zegt dat het de achterklep is en ik zeg het is de veerschotel. Wie heeft dit ook en wat is de oplossing?

 
Reactie van: Biljouw, datum: 14 juni 2013

Antwoord: Als je doorklikt op de site van kassa naar de site van travelcard met het werkelijke verbruik, kun je zien dat geen enkele auto voldoet aan het opgegeven verbruik. En bij het werkelijke verbruik komt de Picanto nog steeds als een van de allerzuinigsten uit de bus!

 
Reactie van: Lczedik, datum: 15 juni 2013

Antwoord: PC.Kruidenier: Geen zorgen over die stapel planken, het is er slechts 1: de hoedenplank! Heb dit probleem ook gehad en het ook zelf opgelost: aan de binnenkant van de achterklep zitten 2 rubbertjes die er voor zorgen dat de hoedenplank strak aansluit op de achterklep. Bij mij bleken de rubbertjes echter net een paar millimeter tekort te komen, waardoor de hoedenplank dus steeds op en neer kleppert. Oplossing: klein propje papier aan de onderkant van het rubbertje, waardoor hij meer richting de hoedenplank wordt gedrukt en voilĂ ! Had die dealer dus toch (een beetje) gelijk...

 
Reactie van: Appelfurby, datum: 1 augustus 2013

Antwoord: Wij hebben sinds 24 juni een nieuwe Picanto in ons bezit. Wij hebben hetzelfde: iets rammelt achterin als we in onze straat rijden (klinkers). Ik heb de hoedenplank al eruit gehaald en gereden, en nog steeds... Dacht eerst dat het de kunststof bak was boven het reservewiel... maar twijfel. Bj ons is het dus niet de hoedenplank :( Iemand een idee wat het dan wel kan zijn?

 
Reactie van: Hektorja, datum: 26 augustus 2013

Antwoord: Ik heb ook een nieuwe Picanto met gerammel achterin. Dus heb ik alles achter eruit gehaald, ook het wiel en de hoedenplank, maar dan rammelt het nog. Toen naar de garage. Daar hebben ze de hele achterbumper eraf gehaald; ze dachten dat het isolatiemateriaal onder de bumper het was (als je er op tikte hoorde je een soort gerammel). Maar nee, dat was het niet. Dus moet hij weer een keer terug. Hebben ze het bij u gevonden?

 
Reactie van: Ron. Erna, datum: 10 oktober 2013

Antwoord: Wij hebben ook zo'n rammelend geluid in onze Kia 2013, komt ergens bij de hoedenplank vandaan, wij kunnen het niet vinden. Heb je inmiddels al wat gehoord wat de oorzaak zou kunnen zijn?

Groetjes Ron jansen

 
Reactie van: Mtms, datum: 11 maart 2014

Antwoord: Bij mijn Kia Picanto (november 2013) rammelde er ook iets. Bleek de veer in de gordel te zijn! Als de gordel hard werd aangetrokken, zodat 'ie op slot schoot was het gerammel weg. Ze hebben het direct verholpen (de veer vervangen of beter gemonteerd) en het gerammel is nu weg. Misschien een tip.

 
Reactie van: Renedehue, datum: 9 juli 2014

Antwoord: Ook ik had een rammel, bleek er een grote kiezelsteen op de veerschotel te liggen!

 
Reactie van: Tsmoesie, datum: 19 juni 2015

Antwoord: Na heel lang zoeken bleek het de nummerplaat te zijn. Heb er een paar propjes piepschuum achter gedaan en het was over.

Reageer
  

, datum: 14 februari 2013

Ervaring met auto: Leuk autootje. Alleen ik heb het probleem dat het een grote condensbak is. Al enkele keren naar gekekn, maar nog niet opgelost. Dinsdag weer naar dealer. Alle instellingen zijn goed, maar het is toch van de zotte dat met vorst zelfs de binnenkant is bevroren. Soms na een rit is hij na 15 minuten weer helemaal beslagen. Of soms als je hem start slaat de voorruit meteen dicht Dit voor een auto van nog geen jaar oud. Ik heb er alle extra pakketten op zitten. Maar om het pakket Turks-Bad had ik niet gevraagd. Ben benieuwd hoe en wanneer het is opgelost. Zijn er anderen met dit probleem? Ik denk zelf dat het hele systeem niet klopt. 7 jaar garantie geven is zo wel gemakkelijk. De dealer doet zijn best, maar ik ben het gewoon beu.

Nieuw
Uitvoering1.2
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand9.885 km
DealerRomme

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Rvr_zoetermeer, datum: 21 februari 2013

Antwoord: Ja, ik heb dit ook dat die beslaat ook al meerdere malen naar gekeken, maar ze kunnen niks vinden. Heel vreemd allemaal.

 
Reactie van: Veldbieten, datum: 22 maart 2013

Antwoord: Het is niet alleen het probleem bij Kia. Ik bezit zelf een Daihatsu Sirion2 uit 2005 en heb ook snel beslagen ruiten, en ook in de winter dat de voorruit aan de binnenkant bevriest, is hinderlijk, maar met beslagen ruiten en airco zijn ze zo schoon.

 
Reactie van: Lczedik, datum: 15 juni 2013

Antwoord: Hele domme vraag misschien, maar al eens gekeken of de ventilatie in de recirculatiestand staat? De grote draaiknop achter de knop waarmee je de aanjagersnelheid regelt, moet normaal gesproken naar rechts gedraaid staan. Dan krijg je toevoer van verse buitenlucht. Staat hij naar links gedraaid (recirculatiestand) dan beslaan de ruiten inderdaad al heel snel onder vochtige omstandigheden.

Reageer
  

, datum: 24 januari 2013

Ervaring met auto: Deze auto is echt een hit van KIA in het A segment. Als beste getest,deze auto net in bezit en overtreft alle verwachtigingen, zeker een aanrader.
Alleen opletten met je rechtervoet, anders valt het verbruik vies tegen 1 op 13 in de stad en gem.1 op 18 op de snelweg, zie youtube test Kia Picanto autoweek.

Nieuw
Uitvoering1.0 CVTT Pluspack
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand180 km
DealerVaneman

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Yamahaxjs, datum: 4 februari 2013

Antwoord: Idd een mooie auto om te zien zowel van binnen als van buiten. Maar wat een gezanik hier over de zuinigheid van een auto, her valt ons op dat er een aziatisch merk veel kritischer word behandeld dan een duitse degelijkheid auto die net zo zuinig maar feitelijk veel meer technische klachten kent maar dit op forums bijna niet word vermeld.

Als je mag kiezen of minder zuinig en goed of zuinig en slecht dan kiest men in ons land voor duur en slecht.

Raar hoor

Ohja ik werk bij VW dus ik weet er meer van.

Reageer
  

, datum: 13 november 2012

Ervaring met auto: Zeker in deze economisch moeilijke tijden is het brandstofverbruik van essentieel belang. Bij deze Picanto automaat is dat verbruik heel erg hoog, en dat ligt -niet- aan mij. Mijn actuele verbruik (13.11.12) is 1 op 13.27.
Daarbij rijd ik heel erg rustig, nooit boven de 100 km per uur, etc. etc. in de overweging dat benzine al duur genoeg is.

Nieuw
UitvoeringAutomaat
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand3.300 km
DealerKooijman

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor3
  
 
Reactie van: Eddy. Stins, datum: 19 januari 2013

Antwoord: Mijn verbruik van mijn Kia Picanto automaat januari 2012 is ook 1 op 12 en dan moet ik heel rustig rijden. Ik heb zelfs eenmaal op een tank 1 op 8 gereden met alleen maar ritjes in de stad, en met een ongekookt ei onder mijn gaspedaal. Ik heb nu pas zij eerste beurt gehad, maar zuipt nog....aha een automaat gebruikt altijd veel meer benzine!

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 1 november 2012

Ervaring met auto: Fijne auto, veel meer auto dan mijn vorige auto, dat was een Fiat Panda.
Alleen het brandstofverbruik valt heel erg tegen. Ik ben 65 plus, rijd dus nooit hard, max. 100 km/u, rijd langzaam weg, laat de auto uitrollen en mijn gemiddeld verbruik 1 op 16.
Ik moet er niet aan denken als ik eens 120 of 130 km/u zou gaan rijden, graag een reactie van andere automaat rijders.

Nieuw

Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Nikotel, datum: 4 november 2012

Antwoord: In USA is al het een en ander gaande betreffende te rooskleurig aangegeven verbruikscijfers van Kia en Hyundai.

Zoek op hyundai-kia-mpg claims, in latimes was het te lezen.... kon echter de link hier niet posten

Reageer
  

, datum: 5 oktober 2012

Ervaring met auto: Heerlijke auto, zeker met een automaat en achteraf ingebouwde cruise controle. Bij normaal rijden valt het verbruik mij niet tegen. Hoop er nog jaren mee te rijden.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Gaat prima bij dealer. Bij een lekke band midden in de winter met veel sneeuw is de auto zelfs opgehaald en gerepareerd. Kosten? Bandje plakken 17 euro.

Nieuw
Uitvoering1.25
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Wirotromp, datum: 25 oktober 2012

Antwoord: Moeilijk te zeggen, auto compleet gekocht met pluspakket en trekhaak etc. Cruise controle kan Kia niet leveren, maar is door de dealer ingebouwde Gold automotive cruise control. Bij Kia kan je een prijslijst downloaden, kan je kijken of er wat voor je bijzit.

Reageer
  

, datum: 25 september 2012

Ervaring met auto: Van Megane Cabrio naar Picanto leek een grote stap, maar is reuze meegevallen. Geleverd apil 2012. Alle pakketten plus automaat aangeschaft. Rijdt super, genoeg opbergruimte. Lijkt of je in een luxe klasse auto rijdt. Aanrader!
Minpunt is dat de folder een zuiniger verbruik aangeeft dan de werkelijkheid. Rijdt gemiddeld 1:17, volgens de folder zou 1:20 haalbaar zijn... dus niet!

Nieuw
Uitvoering12,5
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand5.050 km
DealerTroost

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Klerk43, datum: 22 maart 2013

Antwoord: Niet slecht voor zo'n top auto. Wij hebben er een gekocht en krijgen hem volgende week, het zal ons benieuwen wat hij gaat gebruiken. Ik hoor hier alleen maar gezeur.

 
Reactie van: Klerk43, datum: 28 april 2013

Antwoord: Wij hebben hem nu een paar duizend km en het verbruik op dit moment is 1:15, dus het gaat goed.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »