26 maart 2017
Kia Picanto

Forum Kia Picanto

Reacties van eigenaren

  

, datum: 3 januari 2015

Ervaring met auto: Ik heb sinds een week bij het overschakelen van 1 naar 2 een soort van boink links voorin de garage kan niets vinden en zegt dat het in de auto zit. Heeft iemand anders misschien hetzelfde probleem of weet wat het is?

Uitvoering1 Design Edition
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand1.600 km
DealerRustman

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Nijnekekonijneke, datum: 15 januari 2015

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem. al sinds de aankoop van mijn auto in eind 2011. Ondertussen is er al vanalles in garantie vervangen, ben ik hem ook al eens 3 dagen achter mekaar kwijt geweest voor volledig na te kijken, maar als hij stil staat op de brug vinden ze niets. De uitleg is (wij kunnen moeilijk op de open motorkap meerijden) hij heeft het ook enkel bij nat wegdek.

Soms is het heel erg, en sinds vorige week tot 'ie het zelf tot versnelling 3, je kan het ook uitlokken door de koppeling sneller te lossen. Maar ook deze uitleg doet nergens een belletje rinkelen. Hopelijk komen we iemand tegen met het antwoord.

Succes in ieder geval, en buiten dat ben ik heel gelukkig met mijn Picanto. Altijd een franse wagen gehad, maar dit is toch veel beter, ondanks dat vervelende geluid.

 
Reactie van: Johanvanooijen79, datum: 19 februari 2015

Antwoord: Eindelijk iemand die het ook kenbaar maakt! Ik heb precies hetzelfde probleem, heb eind 2013 een nieuwe Picanto 1.0 gekocht en rond de 5000-6000 kwamen bij mij die klachten. De dealer erkende het punt (tenminste de monteur) , de monteur zei ook dat er meerdere klachten waren en dat er bij andere klanten al een nieuwe versnellingsbak, koppeling was gemonteerd etc. helaas had dat niet geholpen vertelde ze. En er is ook iemand van de importeur voor mijn auto geweest. Ze konden een paar dingen doen maar meer niet??? Het is heel even minder geweest, helaas geeft mijn dealer geen thuis meer en heb ik ondertussen de rechtsbijstand ingeschakeld.

Later bij een andere dealer geweest, alleen kon die niks aan dat probleem doen, daar de verkopend dealer er al mee bezig was geweest. Wel heeft mijn eigen dealer nog de koppeling vervangen, helaas geen resultaat.

Ik ben ondertussen wel zo'n 11.000-12.000 km verder en nog niks wijzer.

Dus graag kom ik wel met andere eigenaren in contact, wellicht dat we er samen sterker voor staan en er toch een oplossing komt.

 
Reactie van: G. Padberg, datum: 17 maart 2015

Antwoord: Mijn Picanto is van mei 2013, sinds het begin een bonk geluid tijdens het schakelen erg irritant. Inmiddels met mijn 3de NIEUWE versnellingsbak bezig, ook ondertussen de koppeling/drukgroep en aandrijfstangen en motorsteunen vervangen. Is een 2 maanden iets beter geweest maar nooit helemaal over en wordt nu weer erger.

Wordt nog wel steeds geholpen bij de dealer, maar schiet er totaal niets mee op.
Ik weet niet meer wat te doen. Mijn kilometerstand is momenteel 16.000 km en het is een 1.200 cc.

 
Reactie van: Jvooijen5, datum: 20 maart 2015

Antwoord: Even een update:

Sinds 12 maart staat de auto bij de dealer, na inschakelen van de geschillencommissie gaat de dealer samen met Kia Nederland toch kijken...

13 maart gebeld, en ze vertelde dat de bak open zou worden gehaald, en waarschijnlijk zou er een nieuwe onder komen.

Vandaag 20 maart weer gebeld voor een update, en vertelde ze dat ze wat gevonden hadden in de bak. Namelijk een lager wat los in het huis zat. Ze moesten nog overleg hebben met Kia Nederland maar de bak zeker vervangen worden voor een nieuwe.

De man liet wel voorzichtig blijken dat er meerdere eigenaren problemen mee hadden.

Ben benieuwd of dit gaat helpen, en zou graag in contact komen met andere eigenaren die dit probleem hebben, wellicht dat dit wel een ontwerp/productiefout is, waarbij ze nog niet weten wat ze er mee moeten...

 
Reactie van: Leonard. Wubbema, datum: 12 oktober 2015

Antwoord: Is de bak uiteindelijk vervangen en heeft het geholpen?

 
Reactie van: Jvooijen5, datum: 2 januari 2016

Antwoord: De bak was vervangen voor een spiksplinternieuwe uit de krat, en ook hier was hetzelfde mee. Uiteindelijk nadat de dealer probeerde mij een nieuwe Picanto te verkopen hebben ze een versnellingsbak uit een nieuwe Picanto gehaald en over gezet in die van mij. Ik heb er tot op heden nog geen problemen meer mee gehad.

Ik heb wel van een monteur vernomen dat er blijkbaar een serie motoren is waarbij er shim ringen zijn vergeten, dit zijn de vulringetjes op de assen.

  

, datum: 29 oktober 2014

Ervaring met auto: Rijdt goed. Neem altijd de 1.2 veel meer kracht dan de 998 cc motor. Prima dealer romme etten-leur

Uitvoering1.2
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerRomme

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Mbverhoef, datum: 10 februari 2015

Antwoord: Ik ben het met je eens: autobedrijf romme te etten-leur is een super goede dealer.

 
Reactie van: Jiriks. 1, datum: 11 juni 2015

Antwoord: Auto Rome zal best een goede dealer zijn, maar 4 weken wachten voordat je klacht behandeld wordt is wel erg lang.

  

, datum: 3 juli 2014

Ervaring met auto: Ik heb in juli 2013 mijn eerste Kia Picanto gekocht. Het meest basismodel. Daarvoor heb ik een Pixo gehad en daarvoor altijd Micra's. De Kia bevalt mij op alle fronten beter. Ik rijd ook heel zuinig, zo ongeveer 1 op 19. Na een jaar nu ga ik over naar de Busisnessline, veel meer luxe. Ik kreeg nog een uitstekende prijs terug. Idd op plekken waar ik rijd in Noord Holland noord stoort met name Radio 1. Kortom: ik ben over het algemeen erg tevreden.


Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 10 juni 2014

Ervaring met auto: Ook ik liet mij gek maken met zo'n nieuwe 3 cilinder en viel voor de 7 jaar garantie en 3 jaar onderhoud. Nou dat motortje is gewoon te licht, heeft geen vechtlust. Ik had jaren geleden een 2 cilinder Subaru minijumbo en dat trok als een leeuw. Deze motor lijkt wel niet te willen trekken of niet te kunnen. Om over de koersstabiliteit nog maar te zwijgen. Het is een auto die lang niet waar maakt wat 'ie belooft. Moet je hem na 2 jaar eens inruilen! Krijg je oneerbare voorstellen!


Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 22 april 2014

Ervaring met auto: Wij hebben onze Picanto 1.2 nu 3 maanden en zijn heel tevreden op 2 puntjes na. Ik vind de rechtuitstabiliteit op de snelweg niet optimaal, je bent dikwijls aan het bijsturen. Het tweede puntje is dat de radiozenders storingsgevoelig zijn.


Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Cinderellaman, datum: 13 september 2014

Antwoord: Da's normaal, elke Pica heeft een slechte radio.

  

, datum: 22 februari 2014

Ervaring met auto: Na 2 Nissan Note 1.6 automaat gereden te hebben wilde ik kleiner rijden omdat ik niet meer dan 5.000 km per jaar rijd. Daarom heb ik een Kia Picanto 1.2 automaat Superpack gekocht. Er zit nu 4.000 km op en hij bevalt nog steeds goed. Ook nooit last van beslagen ramen; nu heb ik wel climaat controle. En bezineverbruik is ongeveer gelijk met de Nissan die ik had op de binnenweg 1 op 10 en op de grote weg 1 op 13 rijd ik ook 120 km/u.


Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 27 januari 2014

Ervaring met auto: Ik heb nu mijn 2de kia picanto en nog nooit problemen gehad. Ik ben met mijn wagens overal geweest zonder problemen. Binnen 2 jaar koop ik weer een nieuwe Picanto. Ik zou ze aan iedereen aanraden. Rijdt heel zuinig. Alleen denk ik er over om een diesel te kopen omdat ik heel veel rijd.


Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Zwepoel, datum: 3 augustus 2014

Antwoord: Er is geen diesel.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 >