23 mei 2018
Feedback
Ford C-Max

Forum Ford C-Max

Reacties van eigenaren

  

, datum: 27 juli 2014

Ervaring met auto: 1.6 TDCI econetic lease van 2013. Veel problemen met hikken bij rijden met verschillende snelheden met of zonder gebruik van cruise control. Men kan bij dealer geen fout uitlezen. Probleem ligt nu bij Ford Nederland. Moet nu 3 tanken Shell diesel gaan tanken en kijken of het probleem dan weg is. Men vermoedt dat het in de brandstof zit. VREEMD dat een moderne auto maar 1 merk diesel kan gebruiken. Ik vind het behoorlijk iritant worden en denk er zelfs aan om de auto in te ruilen.

Verder DIK TEVREDEN over de auto; stuurt strak zoals van Ford gewend. Is compleet uitgerust en rijdt super, alleen dat hikken. Hier maakt Ford niet echt haast mee om dit op te lossen.

Reageer Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand35.000 km
DealerDekkerautogroep

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 2 maart 2014

Ervaring met auto: Heerlijke auto om in te rijden: veel ruimte, veel luxe. accelereert als een gek. Heb de auto nu een maand, en ben erg tevreden. Heb de auto 2e hands gekocht met 113.000 km, maar auto voelt aan als nieuw en ziet er ook zo uit.
Kleine punten van kritiek:
- Met oprekken stottert automaat een beetje.
- Verder een probleem met de elektronische sluiting van de achterklep. Deze opent soms spontaan als je net weggereden bent. Na aantal keren sluiten blijft hij wel dicht.
- Auto is uit Italie geïmporteerd en voicecontrol is blijkbaar niet te veranderen in Nederlands ( of Engels). Moet dure module in van 300 euro. Had Ford dit niet anders op kunnen lossen? Bijv. dmv een update?

Nieuw
Uitvoering2.0 TDCi Titanium
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand114.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: R. Dehaas, datum: 12 maart 2014

Antwoord: Probleem met achterklep bleek een defecte handgreep. Deze is onder garantie in 10 minuten vervagen en probleem is opgelost.

Reageer
  

, datum: 17 februari 2014

Ervaring met auto: Na een aantal jaren de niet betrouwbare Renault Senic niet meer uitgekozen als leaseauto. Wel wilde ik heel graag hoog blijven rijden en binnen de 20% bijtelling. Gezien mijn goede ervaringen met Ford (Focus heb ik destijds 120.000 km zonder een mankement mee gereden) wederom de keuze gemaakt voor deze auto.
Heerlijke auto, vooral de voorruitverwarming is aangenaam. Na 8.000 km (5 weken na aflevering) kreeg ik problemen met de versnellingsbak. De tandwielen knarsen bij schakelen naar de derde versnelling (van 2 naar 3 en van 4 naar 3). Hij staat nu bij de dealer waar ze verwachten een week nodig te hebben, tja da's balen (moet ik weer laag zitten). Verder ben ik zeer tevreden met deze auto.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 TDCi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand8.500 km
DealerAuto Fischer

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 4 januari 2014

Ervaring met auto: De ruimte op de achterbank is niet echt overdadig, ben zelf 1 meter 85 en mijn zoon van 12 past maar net achter mij.
Verder is de motor niet de meest rappe in zijn soort. Caravan (1300 kg) trekken gaat echter probleemloos. Als je net als ik een echte kilometervreter bent, sta je zeer regelmatig aan de pomp, de C-Max heeft namelijk geen erg grote brandstoftank.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 Tdci Titanium
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand104.390 km
DealerVan der Kolk

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 19 februari 2013

Ervaring met auto: In 2007 een jaar oude Focus gekocht, sublieme betrouwbare auto met zeer goede rijeingenschappen. Ivm mijn rug in 2011 op zoek gegaan naar auto met hogere instap en eventueel automaat. Prijstechnisch en qua luxe kwam ik op de nieuwe C-Max uit. Tijdens de proefrit reed hij heerlijk.
Ford bleef alleen vaag over vraag waarom geen automaat bij de benzine-uitvoering. In oktober 2011 mijn 1e nieuwe (lees: voorraadauto) C-Max gekocht met nieuw kenteken. met easydriverpakket en navigatiesysteem. Ivm slechte ervaring neef met ingebouwde navigatie gevraagd naar updatemogelijkheden. Zou jaarlijks bij beurt gebeuren. Na paar maanden wilde ik de usb-aansluiting gebruiken, maar mt mp3-speler of usb-stick steeds foutmelding of helemaal niets. Bij 1e beurt in september 2012 dit gemeld incl het soms inhouden bij schakelen naar 2e versnelling en update navigatie, want het kende locaties niet die mijn 4 jaar oude TomTom met gratis updates wel kende. Mbt update: dat deden ze niet gratis...

Nieuw
UitvoeringTitanium 1.6 125 Pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand19.211 km
DealerCrum B.V

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor5
  
 
Reactie van: Jorka, datum: 4 januari 2014

Antwoord: Mijn C-Max is van oktober 2012 en moet zeggen de navigatie is behoorlijk up to date (rondweg Eindhoven bijvoorbeeld wordt perfect weergegeven). Ook het niet werken van de USB aansluiting herken ik niet, heb hierin een USB stick zitten met daarop een 1300 liedjes, draait als een zonnetje.

Reageer
  

, datum: 24 juli 2012

Ervaring met auto: Mijn auto is van mei 2012. Helaas ook problemen met schokken op snelweg wanneer auto op cruise control staat. Ook soms geen trekkracht in met name de vijfde versnelling. De auto is sinds mei al 5 keer terug naar de garage geweest. Helaas nog geen oplossing. Nu wordt contact gezocht met Ford Nederland en technische dienst in Keulen.
Helaas lees je steeds meer van dergelijke problemen op Internet. Het lijkt erop dat Ford de 1.6 TDCI niet onder controle heeft met econetic techniek. Eerder twee Focusssen gehad met 1.6 TDCI en geen problemen. Afwachten of ze een oplossing gaan vinden, een nieuwe auto hoort zo niet te rijden en functioneren.
Alleen maar klachten: nee, verder echt een hele fijne auto met voldoende ruimte en snelheid onderweg.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Jorka, datum: 21 december 2012

Antwoord: Ter onderschrijving: Ook ik ervaar gebrek aan koppel in de diverse versnellingen. Vervelende aan het verhaal is dat het NIET altijd optreed en daardoor moeilijk te traceren is. Vandaag de auto aangeboden voor de eerste beurt en een update geïnstalleerd, of deze helpt? Dat zal de nabije toekomst moeten uitwijzen!

Reageer
  

, datum: 27 juni 2012

Ervaring met auto: Sinds maart van 2012 in bezit van een 1.6 TDI C-Max. Prima auto, alleen valt af toe de turbo uit in de 4e en 5de versnelling. Dealer kan helaas geen storing ontdekking, dus blijf ik met dit probleem opgezadeld.
Vraag: zijn er meerderen met dit probleem?

Nieuw
Uitvoering1.6 TDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerCrum

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Fabian. Hoogenberg, datum: 11 juli 2012

Antwoord: Ik heb het probleem ook, bij mij eerst alleen in 4de maar sinds kort ook in 3de. Auto is al 2 keer binnen geweest maar niks te vinden.
Ik was toen een alleenstaand geval. Er waren geen klachten van andere auto's. Ik ben daarna weer terug gegaan, want het werd erger. Toen was ik geen alleenstaand geval meer.
Ford heeft mij beloofd het probleem op te lossen. Ik moet enkele weken geduld nog hebben, dan gaan ze mij terug roepen om het probleem defenitief op te lossen.
Dan koop je een nieuwe auto... dus afwachten maar. Mijn wagen is ook van maart 2012.

 
Reactie van: Evdwegen, datum: 6 november 2012

Antwoord: Ik heb het zelfde probleem, het lijkt dat dan de turbo niet werkt. Even over- of terugschakelen en de turbo doet gewoon weer mee. Wel vervelend, want verder is het een super auto. Mijn dealer is het probleem aan het navragen bij Ford, want een software update hielp helemaal niets. Is het probleem bij jullie al opgelost?

 
Reactie van: Keesvdheuvel, datum: 10 augustus 2013

Antwoord: Ook ik had dit probleem dat het vermogen wegviel. De oplossing is toch echt een software update. Bij mij is het sinds juni 2013 opgelost. Nu helemaal geen last meer.

Reageer
 
 
« 1 2 3 »