27 oktober 2016
Peugeot 508

Forum Peugeot 508

Reacties van eigenaren

  

, datum: 3 maart 2013

Ervaring met auto: Heb deze auto nu sinds oktober 2012. 18 000 op de teller. Qua luxe en extra's zeer uitgebreid maar... het is of die fransen een emmer vol luxe in de auto gooien even schudden en klaar. Mooi niet dus, als het nat en koud is heb ik geen keyless entry, krijg ik foutmeldingen van de parkassist, loopt er water in de kofferbak. De linker ophanging kraakt en bonkt als je over een verkeersheuvel rijdt. De navigatie is een drama.. echt de aller slechtste die ik heb gehad, inderdaad wegen van 5 jaar oud staan er nog niet in, in steden weet hij/ zij niet waar hij is, onduidelijke teksten enz.
Geen opbergvakjes, de versnellingsbak (automaat) is uit een eerdere eeuw, wat een bacher bak. Er komt geloof ik een upgrade maar dat zal niet veel uithalen een oudbollige automaat blijft een oudbollige automaat. Bij snelheden boven de 180 km/h is het windgeruis buitensporig en moet je schreeuwen om elkaar te verstaan. De extra schermpjes in het naviescherm zijn overbodig en onduidelijk.

UitvoeringSedan
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand18.000 km
DealerDAVO

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor3
  
 
Reactie van: Gaardweg, datum: 4 maart 2013

Antwoord: Linker ophanging bij mij ook probleem. Er moet naar een oplossing worden gezocht door Peugeot Nederland in Utrecht? Zou je willen melden of dat probleem ooit opgelost (gaat) worden?

Mijn dealer meldde dat er inderdaad meer 508's zijn waar dit probleem speelt, hebben bij een andere 508 'van alles' vervangen, maar probleem blijft.

 
Reactie van: Gaardweg, datum: 12 september 2013

Antwoord: Is opgelost, er moest iets ingevet worden (rubbers van de veerpoot boven)

  

, datum: 17 januari 2013

Ervaring met auto: Ontwasemt heel slecht, duurt minstens 10-15 minuten voordat de ruiten schoon geblazen zijn. Kachel werkt niet optimaal. Onhandige zoekfunctie telefoonlijst. Afdekscherm bagage loopt niet soepel. Nu met het koude weer al 2 maal storingsmelding mbt de motor gehad, auto schiet dan in veiligheidsmodus waardoor het vermogen zeer sterk teruglooopt en nauwelijks de 100 km gehaald wordt, daarna moet auto gereset worden. Geen 2e keer een 508!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 13 november 2012

Ervaring met auto: De 508 heeft een grote draaicirkel. Als het regent of geregend heeft, dan lekt er water in de kofferbak als je de kofferbak opent.

Uitvoering1.6 THCP
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km
DealerStellema

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Ralfborgions1, datum: 7 februari 2013

Antwoord: Dat fenomeen ken ik ook bij mijn 207. Telkens wanneer het hard geregend heeft, loopt er water tussen de plastiek afwerking, raamkader binnen. Dit gebeurt enkel bij het openen van de koffer, wanneer de koferklep volledig geopend is. Is hiervoor al naar de garage geweest, ze hebben da raam rubber nagekeken maar volgens de garagist geen lekkage gevonden. Bij peugeot zeggen ze dat dit normaal is, zou condensatie water zijn. Geloof er niets van.

  

, datum: 12 september 2012

Ervaring met auto: Brandstofverbruik beduidend hoger dan opgegeven. Hybride variant heeft relatief kleine bagageruimte.

Goede afwerking interieur. Veel standaard opties in Hybrid. Fijne rijeigenschappen en krachtige motor (combinatie 2.0 HDi en Electromoter). 2-tronic automaat is in het begin wennen, maar is na inrijden prettig (vooral in Sport stand).

Uitvoering2.0 HDi Hybrid
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand3.432 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 16 augustus 2012

Ervaring met auto: Alleen kleine irritaties zoals ontbreken opbergvakje zonnebril, relatief snel bij hard over drempels rijden, losschieten afdekhoes bagage, navi kan beter (geen TomTom -iveau) en autotelefoon heeft onhandige zoekfunctie. Verder veel rijplezier, hoge prijs/kwaliteitsverhouding.

Uitvoering1.6 THP Blue Lease E
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand32.000 km
DealerBastians

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 17 juli 2012

Ervaring met auto: De Peugeot 508 is knap top design van van de franse autobouwers, die een representatieve auto ontwierpen met een bescheiden uitstraling. Het uiterlijk van deze auto is uitermate strak en ingetogen, er is geen randje of richeltje te veel in het plaatwerk. Premium chique!

Sinds een maand berijd ik een premium hybrid cuatre. En dat is genieten. Deze Premium wagen heeft alle luxe aan boord en is bijzonder comfortabel. Als je het nodig heft, is veel power beschikbaar. De auto kan het, maar hoeft niet. Prettig is de 'Auto' modus, die uitnodigt tot rustig en beheerst rijden. Je voelt je niet gedwongen om te jakkeren op de linker baan. Bijzonder is het brandstofverbruik: de beloofde 3.9l/100km wordt weliswaar niet gehaald, maar een 4,9l/100km is uitermate netjes voor een wagen van dit kaliber. Het geluidsniveau binnen is spectaculair laag.
Het comfort ligt op hoog niveau en komt in de buurt van de Ctroen C5.

UitvoeringPremium Hybrid4
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerJaarsveld

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 3 juni 2012

Ervaring met auto: Slechtste wagen ooit, eerste Peugeot maar zeker ook de laatste. Staat nu 27.000KM op de teller, constant problemen met de automaat (slecht schakelen) en de board computer (opstarten en reboots), ook de route planner is rond uit slecht op de 1 of andere manier wordt constant de traffic info ingeschakeld, radio wordt daardoor constant onderbroken. Auto is al 4 keer teruggeweest naar de dealer zonder oplossing.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Rob. Vd. Heijden, datum: 4 februari 2013

Antwoord: Kan deze opmerking alleenmaar onderschrijven. Auto staat nu alweer twee weken in de garage wegens defect in electronisch versnellingssysteem. Begon ook met slecht schakelen enz. Is inmiddels uitgewisseld maar ze blijven met een foutmelding zitten. Is zo complex dat ze nu zelfs in Frankrijk aan het zoeken zijn.
Navi is een drama. Stuur stem linksaf en op kaart rechtsaf. Veel nieuwe wegen van zeker 5 jaar oud staan er nog niet op, ondanks upgrade.
Ontwaseming slecht. Stoel na 39.000 km alweer aan het doorzakken (ben geen zwaargewicht). Brandstofverbruik voor een hybride bar slecht. Doet Toyota het veel beter in. Bij regenweer een drama in je kofferbak. En dat allemaal voor een auto in deze prijsklasse.

 
 
< 1 2 3 4 >