25 mei 2018
Feedback
Peugeot 508

Forum Peugeot 508

Reacties van eigenaren

  

, datum: 27 december 2013

Reageer Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit2 jaar
KM-stand120.000 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 12 september 2013

Ervaring met auto: Wat een heerlijk comfortabele reisauto! Met een rustige rijstijl lukt het makkelijk om zuiniger dan 1 op 20 te rijden (1.6 e-HDi). Dat levert een actieradius van bijna 1.500 km op, ofwel weinig oponthoud door tankstops.
Heb in ruim 100.000 km weinig problemen gehad. En als er iets misgaat, knapt de Peugeotdealer in Roden dat snel en servicegericht op.
Is er dan niets te verbeteren? Toch wel: de parkeersensoren werken niet altijd direct en het vinden van namen in het telefoonboek is een lachertje. Verder begint de stoelbekleding duidelijke gebruikssporen te krijgen. Ook geef ik de voorkeur aan een touchscreen voor het bedienen van de navigatie. En de gerobotiseerde versnellingsbak is bij het rijden in de bergen irritant langzaam. Maar dat is makkelijk op te lossen door handmatig te schakelen. Kortom, ik ben nog elke dag blij met mijn 508 1.6 e-hdi blue lease executive. Vooral de rust aan boord en het comfortabele weggedrag zijn top.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 E-hdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand116 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 19 augustus 2013

Ervaring met auto: Klapt telkens uit zijn versnelling bij lage snelheden, wat ronduit gevaarlijk is want je staat ineens zonder vermogen midden op de straat. Nu slaat hij ook niet meer af bij het stoppen.
Daarnaast wordt bij regen en sneeuw de inhoud vd kofferbak nat bij het openen. Niet handig ontworpen lijkt mij. Daarnaast in de koude maanden een enorm gekraag binnen de wielkasten. Klinkt als een oude kinderwagen. Schijnt door het koud worden vh rubber te komen icm pekel. Behandelen met silicone helpt ook niet echt. Even afwachten wat het deze winter gaat doen. Ben blij met de auto, maar de bak is bagger.

Nieuw
Uitvoering1.6 HDI
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand82.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Dennisoptexel, datum: 20 april 2018

Antwoord: Is dit probleem van de bak destijds nog gevonden?
Wij hebben namelijk hetzelfde en garage kan het vooralsnog niet vinden...

Reageer
  

, datum: 3 maart 2013

Ervaring met auto: Heb deze auto nu sinds oktober 2012. 18 000 op de teller. Qua luxe en extra's zeer uitgebreid maar... het is of die fransen een emmer vol luxe in de auto gooien even schudden en klaar. Mooi niet dus, als het nat en koud is heb ik geen keyless entry, krijg ik foutmeldingen van de parkassist, loopt er water in de kofferbak. De linker ophanging kraakt en bonkt als je over een verkeersheuvel rijdt. De navigatie is een drama.. echt de aller slechtste die ik heb gehad, inderdaad wegen van 5 jaar oud staan er nog niet in, in steden weet hij/ zij niet waar hij is, onduidelijke teksten enz.
Geen opbergvakjes, de versnellingsbak (automaat) is uit een eerdere eeuw, wat een bacher bak. Er komt geloof ik een upgrade maar dat zal niet veel uithalen een oudbollige automaat blijft een oudbollige automaat. Bij snelheden boven de 180 km/h is het windgeruis buitensporig en moet je schreeuwen om elkaar te verstaan. De extra schermpjes in het naviescherm zijn overbodig en onduidelijk.

Nieuw
UitvoeringSedan
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand18.000 km
DealerDAVO

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor3
  
 
Reactie van: Gaardweg, datum: 4 maart 2013

Antwoord: Linker ophanging bij mij ook probleem. Er moet naar een oplossing worden gezocht door Peugeot Nederland in Utrecht? Zou je willen melden of dat probleem ooit opgelost (gaat) worden?

Mijn dealer meldde dat er inderdaad meer 508's zijn waar dit probleem speelt, hebben bij een andere 508 'van alles' vervangen, maar probleem blijft.

 
Reactie van: Gaardweg, datum: 12 september 2013

Antwoord: Is opgelost, er moest iets ingevet worden (rubbers van de veerpoot boven)

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 17 januari 2013

Ervaring met auto: Ontwasemt heel slecht, duurt minstens 10-15 minuten voordat de ruiten schoon geblazen zijn. Kachel werkt niet optimaal. Onhandige zoekfunctie telefoonlijst. Afdekscherm bagage loopt niet soepel. Nu met het koude weer al 2 maal storingsmelding mbt de motor gehad, auto schiet dan in veiligheidsmodus waardoor het vermogen zeer sterk teruglooopt en nauwelijks de 100 km gehaald wordt, daarna moet auto gereset worden. Geen 2e keer een 508!

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 13 november 2012

Ervaring met auto: De 508 heeft een grote draaicirkel. Als het regent of geregend heeft, dan lekt er water in de kofferbak als je de kofferbak opent.

Nieuw
Uitvoering1.6 THCP
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km
DealerStellema

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Ralfborgions1, datum: 7 februari 2013

Antwoord: Dat fenomeen ken ik ook bij mijn 207. Telkens wanneer het hard geregend heeft, loopt er water tussen de plastiek afwerking, raamkader binnen. Dit gebeurt enkel bij het openen van de koffer, wanneer de koferklep volledig geopend is. Is hiervoor al naar de garage geweest, ze hebben da raam rubber nagekeken maar volgens de garagist geen lekkage gevonden. Bij peugeot zeggen ze dat dit normaal is, zou condensatie water zijn. Geloof er niets van.

Reageer
  

, datum: 12 september 2012

Ervaring met auto: Brandstofverbruik beduidend hoger dan opgegeven. Hybride variant heeft relatief kleine bagageruimte.

Goede afwerking interieur. Veel standaard opties in Hybrid. Fijne rijeigenschappen en krachtige motor (combinatie 2.0 HDi en Electromoter). 2-tronic automaat is in het begin wennen, maar is na inrijden prettig (vooral in Sport stand).

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 HDi Hybrid
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand3.432 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 »