22 mei 2018
Feedback
Kia Sportage (2010 - 2015)

Forum Kia Sportage (2010 - 2015)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 3 oktober 2011

Ervaring met auto: Prima auto, rijdt voortreffelijk! Ik heb een 2 liter automaat met alles erop en eraan.
Nadeel is alleen het verbruik gemiddeld 1 op 9 km. Wil er in de toekomst een gastank inleggen.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 8 september 2011

Ervaring met auto: Schuifdak ruist, verbruik hoog.

Nieuw
Uitvoering2.0 X
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.400 km
DealerLeerentveld

Betrouwbaarheid10
Comfort5
Motor8
  
 
Reactie van: Zwafra, datum: 14 november 2011

Antwoord: Was bij mijn Sportage ook het geval maar het schuifdak is eenvoudig af te stellen (door de garage) en het windgeruis is sinsdien aanzienlijk verminderd ..

Reageer
  

, datum: 25 juli 2011

Ervaring met auto: Slechts 1200 km op de teller tot nu. Na 8 dagen eigendom.
Het gemiddelde verbruik van 7.5 ltr / 100 (1 op 13.3) valt mij niet tegen. Het automatisch aan/uit (ECO) van de motor zet ik bij elke rit weer opnieuw uit. Werd er een beetje nerveus van (in de file ging de motor ook uit en dat wel tig keer inde file van Almere naar Weesp A6-A1).

Startonderbreker gaat na x seconden in. De eerste dagen betekende dat snel instappen en meteen weg rijden, anders startte de auto niet. Dan stapte ik opnieuw uit. Sloot de auto af en opende hem vervolgens en draaide het kontaktslot om.
Na 3 dagen toch maar terug naar de dealer want dit was gewoon idioot. Dealer: als de startblokkering in gaat terwijl je in de auto zit, eerst koppeling intrappe ,daarna kontaktslot om ... Tís even een weetje.

Auto blijft op de snelweg iets te snel reageren op het stuur, dus vooral weinig met je handen/armen bewegen anders moet je veel corrigeren.

Ervaring met verkoop: Goede prijs/kwaliteitverhouding. Lange fabriekgarantie 7 jaar op alles (andere merken max 1 of 2 jaar). En 12 jaar de carrosserie (andere merken max . 10 jaar).
Een aanrader.... (doch juich niet te vroeg)

Nieuw
UitvoeringGRD 1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.200 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Zwafra, datum: 14 november 2011

Antwoord: Er is een UPDATE beschikbaar voor de stuurinrichting die het stuurgedrag positief beinvloed. Het sturen op hogere snelheid is daardoor aanzienlijk verbeterd (meer weerstand / meer gevoel). Kan ik zeker aanraden om door de garage te laten installeren.

Reageer
  

, datum: 9 juli 2011

Ervaring met auto: Na ca. 1800 km op pad naar Zd. Frankrijk met caravan. Eriba 530. Rijdt prima met caravan, alleen bij Luik terug naar 3 maar dat komt omdat het maar een 1.6 motor is en het koppel 164 nm, bedraagt. Caravan plus belading ca. 1000 kg. Bij zwaardere caravan kan men beter de 2 liter kiezen. Bij inhalen terug naar 4. Maar dat is beter om niet te lang in te halen. Vlotte soepele motor. CD in speler wordt heel erg warm. Bij mij ging geluid kraken. Geluid verder ok. Cruisecontrol werkt prima, alleen 2x niet. Blijkt dat je even moet resetten door te remmen! Handboek erg dik, meer waarschuwingen die je allang weet, dan nuttige info. Kan de helft dunner als er tekst uit gaat die je al met rijles krijgt! Verbruik 9 ltr. 100 km met caravan viel mee. Heerlijk rijdende auto goed verstelbare rijdersstoel. Passagiersstoel wel wat te laag, helaas niet verstelbaar. Dagrijverlichting super! Km.stand nu 4200 km. Geen spijt aanschaf.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Indruk garage goed.
Jammer van dat 2x foute nummerbord.
Derde en goede borden voor de fietsendragers waren gratis. Compenseert de bos bloemen weer.

Ervaring met verkoop: Een bosje bloemen voor de vrouw, wat kost het, 10 Euro? Jammer.
Let op het koppel bij caravan trekken!

Reageer Nieuw
Uitvoering1,6 GDI
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand4.100 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 28 juni 2011

Ervaring met auto: Auto rijd perfect en probleemloos.
Alleen het verbruik valt wat tegen, ik ben er net mee naar zuid Frankrijk op en neer geweest en had er een klein bagagewagentje met 2 elec.fietsen er op achter hangen met een totaal gewicht van hooguit 300 kg. Na 2500 km was het verbruik 1 lt op 7.8 km , hoewel de kilometerstand bij vertrek reeds 4500 km was en dus redelijk ingereden. Bij gebruik op korte afstanden is het momenteel 1 op 9.5 p/km

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 Executive Aut
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerAutoromme

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor8
  
  

, datum: 4 juni 2011

Ervaring met auto: Heb de Kia Sportage sinds 6 oktober 2010. Ben zeer tevreden over de auto. Is mijn 1e Kia en vond de vorige Sportage helemaal niks. Maar dit model vonden mijn vrouw en ik helemaal geweldig. Hebben hem zonder proefrit als prototype gekocht.
Een ding wat absoluut niet klopt: Het verbruik. Prachtige advertenties, varierend van 1 op 18 tot 1 op 12. Nou ik heb het 3 keer uitgerekend. Met netjes rijden kom ik niet verder dan 1 op 8 1/2 . Dus als je een zuinige auto koopt, niet doen. Rijd je zoals wij ong. 12.000 km. per jaar dan heb je er een perfecte auto aan.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.o Exclusive Aut.
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand8.500 km
DealerWassink

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 28 mei 2011

Ervaring met auto: Let op bij de aankoop. Ben nu twee weken in bezit van de Sportage. Alles goed, behalve het navigatiesysteem. Heb in twee weken het tweede navigatie systeem er in. Snelle actie van de importeur, dat wel, maar ook deze werkt niet niet. Met grote regelmaat valt de boel uit. Ik heb zo het gevoel dat dit onoplosbaar is, en de handel van LG niet deugt. Wie heeft hier nog meer last van? Verder is deze auto prima.

Nieuw
Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand800 km
DealerKooijman

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Manus66, datum: 22 juni 2011

Antwoord: Ik reageer zelf maar. Waarschijnlijk zijn er niet veel Kia rijders met een navigatie systeem van LG er in. Inmiddels is vandaag, 22 juni 2011, het vierde navigatiesysteem geplaatst!
Wel alle lof voor Kia dealer Kooyman in Vianen. Attent en snelle actie. Nu is de maat wel vol. Indien dit vierde navigatie systeem niet voldoet gaat de hele Kia bij de importeur naar binnen. Je zou toch denken dat de importeur zelf eens contact op neemt met een reactie van: HOE NU VERDER.

 
Reactie van: N. Huisman, datum: 1 september 2011

Antwoord: Ook ik heb veel problemen met mijn LG navigatie. Geen/slecht/uitvallende verbinding Bluetooth met mijn iPhone 4. Soms geen tijd in het diplay totdat je een knop indrukt.
Navigatie rekent met 50 km/uur wanneer geen max snelweg van de weg op de route bekend is. Hoofdzakelijk alleen op snelwegen snelheden bekend. Autowegen (100 km/uur) en prov. wegen (80 km/uur) veelal niet bekend en dan rekent hij dus met 50 km/uur. Goede berekeningen voor de snelste route zijn dus niet te maken.
Bij uitschakelen van de begeleidingsstem schakelt deze steeds in bij enige wijziging van de instellingen en/of uitzetten van het systeem. Moet dan weer via menu stem uitzetten, zeer hinderlijk.
Geen andere stem in te stellen. Huidige stem iriteerd mij zeer (Beatrix op z'n zuidelijks).
Geen instellingen van de gemiddelde snelheid op diverse wegen, zodat geen realistische berekening kan worden gemaakt. Veroudere kaarten. Zou van aug 2010 zijn, auto is van mei 2011. Bijvoorbeeld de hele wijziging rond Eindhoven is niet verwerkt en is al meer dan een jaar gereed.
Geen klankkleur van het geluid in te stellen (pop/klassiek/rock e.d)
Zo zijn er nog meer punten te noemen. Zeer summier en teleurstellend systeem, zeker voor het bedrag dat je ervoor moet betalen.
Volgens de dealer moet er eerdaags een firmware update komen. Even maar afwachten anders ga ik een ander systeen eisen. Verder ben ik zeer tevreden over de auto, tot nu de beste die ik heb gehad.

 
Reactie van: Manus66, datum: 2 september 2011

Antwoord: Zo, eindelijk iemand die ook veel geld heeft uitgegeven aan het LG navigatiesysteem van Kia. Zoals eerder gezegd zit nu mijn vierde LG navigatiesysteem er in. Zowaar functioneert het, tot nu toe, zoals het hoort. Fantastisch systeem! Echt waar. Ben in Duitsland en Zwitserland geweest op plekken waar ik zeer bekend ben en het systeem functioneerde prima.
Overigens zijn er ook Pioneer systemen welk in de Kia passen. Die toezegging had ik van de dealer al gehad indien dit 4e systeem ook zou falen. En ja, die stem moet je even aan wennen ja. Verder vind ik deze Sportage qua prijs kwaliteit een prima aankoop. Tot nu toe, 6.000 Km gereden, zeer tevreden over deze auto.

 
Reactie van: Marian, datum: 28 september 2011

Antwoord: Gewoon een Pioneer er in laten zetten. Heb ik zelf ook en werkt perfect!

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 »