18 december 2017
Mitsubishi ASX

Forum Mitsubishi ASX

Reacties van eigenaren

  

, datum: 19 januari 2015

Ervaring met auto: Tja , wat ik allemaal lees over de ASX... over het algemeen positieve dingen maar ook negatieve zaken met name m.b.t. de dieseluitvoering.

Ik heb nu sinds 2010 een ASX Intense benzine in bezit waar ik weinig op - of aanmerkingen over heb. Het plaatwerk is volgens een aantal forumleden niet echt van goede kwaliteit maar hierbij moet wel worden opgemerkt dat niet alles van plaatstaal is. De voorschermen zijn b.v. van kunststof.
En oke, het plaatstaal is wat krasgevoelig en de motor kan ook wel wat minder van zich laten horen.

Wat wel een terugkerend euvel is: 's winters kraakt de vering als ik over een verkeersdrempel rijdt. Een probleem wat ik ook met mijn vorige Mitsubishi Grandis had.

Maar in die 4.5 jaar verder geen enkel probleem gehad, starten, rijden en profiteren van alle opties die de Intense heeft. Vooral de Xenon koplampen zijn echt functioneel.
Mijn conclusie is dan ook dat je een auto rijdt die zeker nu gunstig geprijsd is met veel opties en betrouwbaar is.

Dus maar weer een nieuwe besteld , wordt April geleverd (nu 5 jaar garantie) en ga er van uit weer 5 jaar zorgeloos te rijden.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit4 jaar
KM-stand55.500 km
DealerZeist

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: B. Tournier, datum: 23 januari 2015

Antwoord: Inderdaad, het motor geluid valt mij persoonlijk ook erg tegen bij mijn 1,6 benzine uitvoering en resonantie in het stuur, het gaspedaal en de stoel van mijn passagier. Het irriteert mij eigenlijk best wel. Voor de rest prima auto.

 
Reactie van: Franscollen, datum: 23 januari 2015

Antwoord: Ik heb op internet info opgehaald van bedrijven die middels isolatiemateriaal onder de motorkap en wielkasten het geluidsniveau van de motor kunnen reduceren. Heeft iemand hier al ervaring mee?? Resonantie heb ik geen last van, moet toch op te lossen zijn??

 
Reactie van: E. Beertema, datum: 29 januari 2015

Antwoord: Ruim 3 maanden in het bezit van een ASX Inten se+. Ook ik vind het motorrumoer hinderlijk, alhoewel je eraan went. Maar het ergste in mijn geval is zomaar uit het niets en onregelmatig optreden van kraak en ratel geluiden, met name met slecht weer. Al diverse keren terug geweest naar de dealer, maar ze kunnen niets vinden. Ook bij de importeur van Mitsubishi zijn dergelijke gevallen niet bekend.

Mijn vraag is: is er onder de lezers van dit forum iets dergelijks bekend en zo ja, wat kan het zijn? Ik vertrouw de hele auto niet meer en heb eigenlijk spijt mijn Nissan Quasqai hierop heb ingeruild.

 
Reactie van: Franscollen, datum: 30 januari 2015

Antwoord: Herkenbaar, nu het wat kouder wordt kraakt de vering bij het passeren van vluchtheuvels en wanneer ik aan mijn stuur draai dan hoor ik ook een krakend geluid. Zomers minder last van. Bij mijn vorige Mitsubishi Grandis ook problemen met de vering, is toen hersteld (iets bij de veerpoten, schoongemaakt en opnieuw ingevet). Ik laat het maar even zo, over 2 maanden wordt een nieuwe geleverd.

 
Reactie van: E. Beertema, datum: 17 maart 2015

Antwoord: Ben inmiddels zo klaar met deze ASX. Eind oktober als nieuw gekocht, maar een en al ellende. In het begin de al genoemde kraak en ratel geluiden achter onder de auto. Durf nu niet meer harder dan 130 kmh te rijden, anders klappert het hele achter onderstel. Zal wel een maandagmorgen zijn. Na de bijna 6.000 gereden kilometers weer ingeruild op een Outlander automaat. Wel dure kilometers, maar even door de zure appel heen bijten en zijn van alle ellende verlost.

 
Reactie van: Hvangoudzwaard, datum: 5 januari 2016

Antwoord: Ik kocht in 1983 een nieuwe Tredia en had dezelfde problemen. Bovendien roestte deze al binnen het jaar en de deuren rammelde er bijna uit boven de 120 km p.u. Dealer noch importeur deden hier iets aan. Ik heb toen gezegd NOOIT meer een Mitsubshi, maar ik ben toch wel gevallen op de ASX. Gelukkig dat ik 33 jaar later lees dat er nog niets veel is veranderd.

Bedank voor de waarschuwing! Nu maar weer verder zoeken naar een alternatief.

  

, datum: 24 december 2014

Ervaring met auto: Ivm verhuizing Passat en Ypsilon verkocht en een ASX gekocht.
Eisen:hoge zit, korter dan passat, betrouwbaar, veilig, zuinig, diesel, stoer.
+ pittige motor (150 pk)
+ glazen dak met leds
+ verbruik
+ looks

+/- stoelen, gemis lendesteun
+/- geluid bij 130 km

-/- versnellingsbak, koud 1=>2 regelmatig tandenpoetsen. Warm Ok.

Net bij garage geweest (jaar garantie).
1) koud 3x voorgekomen dat motor inhield en ASC lamp ging branden. Vervolgens bleef oranje motor lampje branden
2) hakerig schakelen
3) achteruit signaal werkt niet goed
4) geluid uit ophanging, klinkt als speling.
Auto weer opgehaald, garage heeft volgende gedaan:
1) software update. Bij ophalen zelfde probleem. Diagnose: lekkende hogedrukklep branstof. Na paar dagen stilstaan, valt druk deels weg. Komt nieuw onderdeel voor.
2) nieuwe olie in versnellingsbak
3) sensoren schoon gemaakt
4) nieuwe rubbers ophanging besteld.

Uitvoering1.8 D
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand90 km

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 30 november 2014

Ervaring met auto: Na 1 maand en 1.500 km de eerste indrukken van de ASX. Een comfortabel rijdende auto met maar 1 minpuntje.

UitvoeringIntense+
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor5
  
  

, datum: 8 september 2014

Ervaring met auto: Ik rijd de ASX sinds 2012, nieuw gekocht en de auto bevalt me nog steeds. Zuinige auto, ben er 2x naar Kroatie geweest zonder problemen. Alleen in de bergen mist hij wat koppel zodat je terug moet schakelen. Comfort is goed. Stoelen zitten goed en beenruimte is meer dan voldoende achterin. Ideale gezinsauto, veel ruimte voor bagage. Value for money. Mijn ASX heeft alleen een software-update gekregen ivm slecht starten bij een koude motor. Start nu weer goed. Weinig onderhoudskosten als ik dit vergelijk met auto's uit de Volkswagen-famile (mijn vorige auto was een Seat Cordoba). Volgende auto wordt weer een ASX!

Uitvoering1.6 Intro Edition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand40.500 km
DealerMebo

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Bernard. Hoff, datum: 23 mei 2015

Antwoord: Het is jammer dat de passagiersstoel voor te hoog is voor langere personen bij het uitstappen. Omdat je toch met je partner samen rijdt is dit voor mij een reden geweest geen ASX aan te schaffen. Verlaging was niet mogelijk. Een verstelbare stoel in hoogte zou een ideale oplossing zijn.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 22 augustus 2014

Ervaring met auto: Ik heb sinds drie weken een nieuwe ASX Intense aangeschaft en kan niet anders zeggen dat deze automobiel mij zeer goed bevalt. Alle klachten en kwalen welke in de reviews worden genoemd zijn mij vreemd. Heel veel zicht rondom, zuinig met benzine, stille motorloop, weinig trilling in de auto. Zeer compleet uitgerust. Is bij het sturen beslist geen zeepkist. Ik heb ervaring van vele jaren met BMW en Mercedes, maar als ik u vertel wat ik nu beleef en ervaar met deze auto zou ik iedereen willen adviseren om deze auto te kopen. Dan houd u veel geld in uw zak en elke dag is een feest.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: E. Beertema, datum: 30 november 2014

Antwoord: Ik kan in de meeste beoordelingen van de ASX wel meegaan hr Schumacher. Ben zelf sinds kort in het bezit van een ASX Intense+ 1600 benzine. Maar uw beoordeling van stille motorloop kan ik niet meegaan. Ik vind juist bij bij normale snelheid op de snelweg (120 a 130 km/u) het toerental te hoog. Heb altijd de neiging nogmaals te moeten schakelen. Maar dat zal misschien komen door de ervaring met mijn vorige auto, Nissan Qasquai 2.0. Maar over het algemeen tot op heden best tevreden over de ASX welke ik nog maar 1 maand bezit en 1500 km op de teller. Ik zal over een jaar nogmaals reageren en hopen nog nog steeds een tevreden Mitsubishi-rijder te zijn.

  

, datum: 17 juni 2014

Ervaring met auto: Voor de rustige rijder.

UitvoeringIntro
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit4 jaar
KM-stand60.000 km
DealerMebo

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 1 mei 2014

Ervaring met auto: Ook mijn ASX heeft het probleem dat de accu leeg is en dat hij niet wil starten. Dit gebeurt steeds weer na 1 jaar. Zo begon het in maart 2012, hierna maart 2013 en tenslotte maart 2014. Volgens de dealer ligt het aan het navigatiesysteem of dat er een lampje is blijven branden. Maar wel toevallig op het moment dat de melding komt van dat er een onderhoudsbeurt moet gaan plaats vinden. En de periode van stilstand is echt nog geen week vooraf gaande. 20 jaar Mitsubishi en dit is de vijfde Mitsubishi die ik heb gekocht en hiervoor nog nooit een probleem gehad. Maar de dealer besteedt er weinig aandacht aan, dus dit kon wel eens de laatste zijn.

UitvoeringIntense
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit3 jaar
KM-stand43.784 km
DealerUrsem

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »