18 oktober 2017
Mitsubishi ASX

Forum Mitsubishi ASX

Reacties van eigenaren

  

, datum: 23 november 2015

Ervaring met auto: Even een vraag: Heb in mei in blind vertrouwen een nieuwe ASX (Intense+) gekocht op basis van mijn positieve ervaringen met mijn vorige ASX. Dus geen proefrit etc.

Nu blijkt de nieuw aangeschafte ASX andere rijeigenschappen te hebben dan mijn vorige. Bij optrekken vanaf 2500 toeren maakt motor meer lawaai dan normaal (vergeleken met vorige ASX) in elke versnelling.

Bij gasgeven in elke versnelling is er een duidelijke resonantie merkbaar.
Bij constante snelheid (b.v. boven de 100 km) is er ook een resonantie in het stuur merkbaar, wordt niet veroorzaakt door onbalans in de wielen maar komt m.i. uit de aandrijflijn. Zeker ook voelbaar wanneer gas losgelaten wordt. Soms ook resonantie via de bodemplaat en bij de bedieningspedalen.
Vanaf aankoop in mei al merkbaar maar klachten worden erger.

Op advies van de importeur is er al een aanpassing van de motorsteunen gedaan maar heeft niet geholpen. Bij de demo auto dezelfde verschijnselen. Volgens de garage medewerker betreft het hier een zgn. producteigenschap

Tja, dat kan maar dan is het product wel gewijzigd ten opzichte van de vorige ASX. Spijt dat ik geen proefrit gemaakt heb want ja, heb de auto mede gekocht vanwege de 5-jarige garantieperiode waar ik dus nog ruim 4.5 jaar van moet volmaken. Denk niet dat ik dat red met deze klachten.

Mijn vraag is of er meer berijders zijn die dit hebben geconstateerd?

UitvoeringIntense +
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerVissersdijk

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Langenwj, datum: 2 januari 2016

Antwoord: Geen problemen met mijn in maart 2015 gekochte ASX-Intense+.
NU na 21386 km op de teller niets dan lof en uiteraard meer dan tevreden.

  

, datum: 15 september 2015

Ervaring met auto: Heb alleen maar goede ervaringen met deze auto. Rijd nu 3 jaar op LPG. Geen problemen. Mijn inziens wordt deze auto wel eens onderverdeeld, erg jammer. Niets dan lof over deze auto.


Brandstoflpg
Bouwjaar2011
In bezit4 jaar
KM-stand94.000 km
DealerKlaaysen

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 8 september 2015


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand66.000 km
DealerGold Car

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 2 september 2015

Ervaring met auto: Prijs/kwaliteit verhouding is goed. Twee terugroepacties gehad (software updaten en de dynamo vervangen). Beetje korte eerste versnelling en bij koude motor lawaaierig (maar ja, is een diesel). Plaatwerk vind ik opvallend krasgevoelig! Verbruik bij normaal gebruik 1:16. De waarde uit de folder is een sprookje! Toch tevreden met de auto want de betrouwbbaarheid is prima.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Ik heb de auto in Duitsland gekocht bij een officiele dealer (woon net over de grens in Duitsland) en daar ook in onderhoud. De ondrhoudsprijzen liggen daar ook iets lager dan in Nederland. Men hecht daar veel waarde aan een juist/volledige onderhoudshistorie.

Uitvoering1.8 DID Edition
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit4 jaar
KM-stand85.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 25 maart 2015

Ervaring met auto: Heb maandag mijn derde ASX gekocht. Voor mij perfecte auto ruim, hoge instap, goede prijs/kwaliteit verhouding en zuinig! De inruilprijs is steeds reëel. Ik heb het gebruik bijgehouden en gemiddeld 1 ltr. op 15.44 km gereden en dat vind ik perfect voor zo'n grote auto!

Uitvoering1.6 Intense
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand28.000 km
DealerBoer

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 19 januari 2015

Ervaring met auto: Tja , wat ik allemaal lees over de ASX... over het algemeen positieve dingen maar ook negatieve zaken met name m.b.t. de dieseluitvoering.

Ik heb nu sinds 2010 een ASX Intense benzine in bezit waar ik weinig op - of aanmerkingen over heb. Het plaatwerk is volgens een aantal forumleden niet echt van goede kwaliteit maar hierbij moet wel worden opgemerkt dat niet alles van plaatstaal is. De voorschermen zijn b.v. van kunststof.
En oke, het plaatstaal is wat krasgevoelig en de motor kan ook wel wat minder van zich laten horen.

Wat wel een terugkerend euvel is: 's winters kraakt de vering als ik over een verkeersdrempel rijdt. Een probleem wat ik ook met mijn vorige Mitsubishi Grandis had.

Maar in die 4.5 jaar verder geen enkel probleem gehad, starten, rijden en profiteren van alle opties die de Intense heeft. Vooral de Xenon koplampen zijn echt functioneel.
Mijn conclusie is dan ook dat je een auto rijdt die zeker nu gunstig geprijsd is met veel opties en betrouwbaar is.

Dus maar weer een nieuwe besteld , wordt April geleverd (nu 5 jaar garantie) en ga er van uit weer 5 jaar zorgeloos te rijden.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit4 jaar
KM-stand55.500 km
DealerZeist

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: B. Tournier, datum: 23 januari 2015

Antwoord: Inderdaad, het motor geluid valt mij persoonlijk ook erg tegen bij mijn 1,6 benzine uitvoering en resonantie in het stuur, het gaspedaal en de stoel van mijn passagier. Het irriteert mij eigenlijk best wel. Voor de rest prima auto.

 
Reactie van: Franscollen, datum: 23 januari 2015

Antwoord: Ik heb op internet info opgehaald van bedrijven die middels isolatiemateriaal onder de motorkap en wielkasten het geluidsniveau van de motor kunnen reduceren. Heeft iemand hier al ervaring mee?? Resonantie heb ik geen last van, moet toch op te lossen zijn??

 
Reactie van: E. Beertema, datum: 29 januari 2015

Antwoord: Ruim 3 maanden in het bezit van een ASX Inten se+. Ook ik vind het motorrumoer hinderlijk, alhoewel je eraan went. Maar het ergste in mijn geval is zomaar uit het niets en onregelmatig optreden van kraak en ratel geluiden, met name met slecht weer. Al diverse keren terug geweest naar de dealer, maar ze kunnen niets vinden. Ook bij de importeur van Mitsubishi zijn dergelijke gevallen niet bekend.

Mijn vraag is: is er onder de lezers van dit forum iets dergelijks bekend en zo ja, wat kan het zijn? Ik vertrouw de hele auto niet meer en heb eigenlijk spijt mijn Nissan Quasqai hierop heb ingeruild.

 
Reactie van: Franscollen, datum: 30 januari 2015

Antwoord: Herkenbaar, nu het wat kouder wordt kraakt de vering bij het passeren van vluchtheuvels en wanneer ik aan mijn stuur draai dan hoor ik ook een krakend geluid. Zomers minder last van. Bij mijn vorige Mitsubishi Grandis ook problemen met de vering, is toen hersteld (iets bij de veerpoten, schoongemaakt en opnieuw ingevet). Ik laat het maar even zo, over 2 maanden wordt een nieuwe geleverd.

 
Reactie van: E. Beertema, datum: 17 maart 2015

Antwoord: Ben inmiddels zo klaar met deze ASX. Eind oktober als nieuw gekocht, maar een en al ellende. In het begin de al genoemde kraak en ratel geluiden achter onder de auto. Durf nu niet meer harder dan 130 kmh te rijden, anders klappert het hele achter onderstel. Zal wel een maandagmorgen zijn. Na de bijna 6.000 gereden kilometers weer ingeruild op een Outlander automaat. Wel dure kilometers, maar even door de zure appel heen bijten en zijn van alle ellende verlost.

 
Reactie van: Hvangoudzwaard, datum: 5 januari 2016

Antwoord: Ik kocht in 1983 een nieuwe Tredia en had dezelfde problemen. Bovendien roestte deze al binnen het jaar en de deuren rammelde er bijna uit boven de 120 km p.u. Dealer noch importeur deden hier iets aan. Ik heb toen gezegd NOOIT meer een Mitsubshi, maar ik ben toch wel gevallen op de ASX. Gelukkig dat ik 33 jaar later lees dat er nog niets veel is veranderd.

Bedank voor de waarschuwing! Nu maar weer verder zoeken naar een alternatief.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »