19 april 2018
Feedback
Mitsubishi ASX

Forum Mitsubishi ASX

Reacties van eigenaren

  

, datum: 26 januari 2016

Ervaring met auto: Nog steeds last van resonantie in het stuur en o.a. bodemplaat. Dealer herkent klacht maar is volgens hen producteigenschap In 2 nieuwe demo's gereden, exact dezelfde klacht. Auto in mei 2015 afgeleverd.

Lees op dit forum identieke klachten van een andere berijder. Dealer gaat nogmaals in conclaaf met importeur, maar heeft weing hoop op een definitieve oplossing. Zijn er nog meer berijders met dezelfde klachten na of net voor aankoop vanaf mei 2015?

UitvoeringIntense +
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerVissersdijk

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 23 november 2015

Ervaring met auto: Even een vraag: Heb in mei in blind vertrouwen een nieuwe ASX (Intense+) gekocht op basis van mijn positieve ervaringen met mijn vorige ASX. Dus geen proefrit etc.

Nu blijkt de nieuw aangeschafte ASX andere rijeigenschappen te hebben dan mijn vorige. Bij optrekken vanaf 2500 toeren maakt motor meer lawaai dan normaal (vergeleken met vorige ASX) in elke versnelling.

Bij gasgeven in elke versnelling is er een duidelijke resonantie merkbaar.
Bij constante snelheid (b.v. boven de 100 km) is er ook een resonantie in het stuur merkbaar, wordt niet veroorzaakt door onbalans in de wielen maar komt m.i. uit de aandrijflijn. Zeker ook voelbaar wanneer gas losgelaten wordt. Soms ook resonantie via de bodemplaat en bij de bedieningspedalen.
Vanaf aankoop in mei al merkbaar maar klachten worden erger.

Op advies van de importeur is er al een aanpassing van de motorsteunen gedaan maar heeft niet geholpen. Bij de demo auto dezelfde verschijnselen. Volgens de garage medewerker betreft het hier een zgn. producteigenschap

Tja, dat kan maar dan is het product wel gewijzigd ten opzichte van de vorige ASX. Spijt dat ik geen proefrit gemaakt heb want ja, heb de auto mede gekocht vanwege de 5-jarige garantieperiode waar ik dus nog ruim 4.5 jaar van moet volmaken. Denk niet dat ik dat red met deze klachten.

Mijn vraag is of er meer berijders zijn die dit hebben geconstateerd?

UitvoeringIntense +
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerVissersdijk

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Langenwj, datum: 2 januari 2016

Antwoord: Geen problemen met mijn in maart 2015 gekochte ASX-Intense+.
NU na 21386 km op de teller niets dan lof en uiteraard meer dan tevreden.

  

, datum: 15 september 2015

Ervaring met auto: Heb alleen maar goede ervaringen met deze auto. Rijd nu 3 jaar op LPG. Geen problemen. Mijn inziens wordt deze auto wel eens onderverdeeld, erg jammer. Niets dan lof over deze auto.


Brandstoflpg
Bouwjaar2011
In bezit4 jaar
KM-stand94.000 km
DealerKlaaysen

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 8 september 2015


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand66.000 km
DealerGold Car

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 2 september 2015

Ervaring met auto: Prijs/kwaliteit verhouding is goed. Twee terugroepacties gehad (software updaten en de dynamo vervangen). Beetje korte eerste versnelling en bij koude motor lawaaierig (maar ja, is een diesel). Plaatwerk vind ik opvallend krasgevoelig! Verbruik bij normaal gebruik 1:16. De waarde uit de folder is een sprookje! Toch tevreden met de auto want de betrouwbbaarheid is prima.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Ik heb de auto in Duitsland gekocht bij een officiele dealer (woon net over de grens in Duitsland) en daar ook in onderhoud. De ondrhoudsprijzen liggen daar ook iets lager dan in Nederland. Men hecht daar veel waarde aan een juist/volledige onderhoudshistorie.

Uitvoering1.8 DID Edition
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit4 jaar
KM-stand85.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 25 maart 2015

Ervaring met auto: Heb maandag mijn derde ASX gekocht. Voor mij perfecte auto ruim, hoge instap, goede prijs/kwaliteit verhouding en zuinig! De inruilprijs is steeds reëel. Ik heb het gebruik bijgehouden en gemiddeld 1 ltr. op 15.44 km gereden en dat vind ik perfect voor zo'n grote auto!

Uitvoering1.6 Intense
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand28.000 km
DealerBoer

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »