25 oktober 2016
Mitsubishi ASX

Forum Mitsubishi ASX

Reacties van eigenaren

  

, datum: 20 augustus 2016

Ervaring met auto: Een probleemloze auto, 1600 benzine 1: 1:16 a 1:17. Geen caravan trekker van het jaar. Was een diesel gewend dus met lage koppel, maar als je een beetje toeren houdt kom je aan de 90 km/u, harder mag niet dus... Rijd dan 1:9.5. Onderhoud duidelijk en redelijk geprijsd. Een goeie probleemloze auto voor weinig geld.

UitvoeringInventive +
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand76.500 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Ron. Noordhoek, datum: 18 september 2016

Antwoord: Net een nieuwe ASX Instyle aangeschaft. Mooie kar met goeie prijs/kwaliteit verhouding. Eerste indruk lijkt het het een fijne auto met alles erop en eraan.

Na 500 km mocht hij mee op vakantie. De trekkracht valt heel behoorlijk tegen! En we komen met onze kleine caravan soms matig de heuvels op en laat staan de bergen over. Vreemd met een ClearTec 1600 motor? Dealer beloofde de auto wat op te krikken om meer rendement te verkrijgen? Hoe?? ben benieuwd? Af en toe valt er eens een afdekkapje ergens af maar dat wordt gelukkig goed opgepakt en opgelost. Voor normaal gebruik een heerlijke auto.

  

, datum: 19 juli 2016

Ervaring met auto: Auto is week bij importeur geweest (na lang aandringen) maar problemen met resonatie in bodemplaat, stuur en bedieningspedalen zijn niet verdwenen. Volgens importeur zijn de klachten na opnieuw afstellen van de trillingsdempers aanvaardbaar volgens hun normen. Dus klacht is niet opgelost en dat voel je ook.

Maar na bijna een jaar heb ik het wel gehad met deze importeur, ik stop er mee want het is echt bedroevend op wat voor niveau de communicatie plaatsvindt. En een vervolgtraject met het inschakelen van juristen zie ik niet zitten, heb er nu genoeg tijd en energie in gestoken. Dus maar doorrijden met deze ASX omdat ik weinig alternatieven heb. Blijft een schandalige zaak.

UitvoeringIntense+
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 11 april 2016

Ervaring met auto: Wie heeft ervaring met het verbruik van de Bridgestone Dueller HP 18 inch banden. Verbruik valt mij tgen t.o.v mijn vorige ASX.

Uitvoering1.6 Intens
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerWelling

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor5
  
 
Reactie van: Johnrozco, datum: 30 mei 2016

Antwoord: Hallo. Ik heb daar geen ervaring mee, maar ben geinteresseerd in het verbruik. Ik rijd namelijk ook al 6 jaar ASX. Het verbruik valt mij ook niet, maar het is wel een lekkere wagen. U zegt dat de nieuwe ASX nog onzuiniger is dan de oudere?

  

, datum: 8 maart 2016

Ervaring met auto: Prima. We willen met de ASX en caravan naar Zuid Europa. Wie heeft hier ervaring mee?

UitvoeringIntense+
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand20.500 km
DealerHuiskes

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 27 januari 2016

Ervaring met auto: Betrouwbaarheidscijfer aangepast.

UitvoeringIntense +
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 26 januari 2016

Ervaring met auto: Nog steeds last van resonantie in het stuur en o.a. bodemplaat. Dealer herkent klacht maar is volgens hen producteigenschap In 2 nieuwe demo's gereden, exact dezelfde klacht. Auto in mei 2015 afgeleverd.

Lees op dit forum identieke klachten van een andere berijder. Dealer gaat nogmaals in conclaaf met importeur, maar heeft weing hoop op een definitieve oplossing. Zijn er nog meer berijders met dezelfde klachten na of net voor aankoop vanaf mei 2015?

UitvoeringIntense +
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerVissersdijk

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 23 november 2015

Ervaring met auto: Even een vraag: Heb in mei in blind vertrouwen een nieuwe ASX (Intense+) gekocht op basis van mijn positieve ervaringen met mijn vorige ASX. Dus geen proefrit etc.

Nu blijkt de nieuw aangeschafte ASX andere rijeigenschappen te hebben dan mijn vorige. Bij optrekken vanaf 2500 toeren maakt motor meer lawaai dan normaal (vergeleken met vorige ASX) in elke versnelling.

Bij gasgeven in elke versnelling is er een duidelijke resonantie merkbaar.
Bij constante snelheid (b.v. boven de 100 km) is er ook een resonantie in het stuur merkbaar, wordt niet veroorzaakt door onbalans in de wielen maar komt m.i. uit de aandrijflijn. Zeker ook voelbaar wanneer gas losgelaten wordt. Soms ook resonantie via de bodemplaat en bij de bedieningspedalen.
Vanaf aankoop in mei al merkbaar maar klachten worden erger.

Op advies van de importeur is er al een aanpassing van de motorsteunen gedaan maar heeft niet geholpen. Bij de demo auto dezelfde verschijnselen. Volgens de garage medewerker betreft het hier een zgn. producteigenschap

Tja, dat kan maar dan is het product wel gewijzigd ten opzichte van de vorige ASX. Spijt dat ik geen proefrit gemaakt heb want ja, heb de auto mede gekocht vanwege de 5-jarige garantieperiode waar ik dus nog ruim 4.5 jaar van moet volmaken. Denk niet dat ik dat red met deze klachten.

Mijn vraag is of er meer berijders zijn die dit hebben geconstateerd?

UitvoeringIntense +
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerVissersdijk

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Langenwj, datum: 2 januari 2016

Antwoord: Geen problemen met mijn in maart 2015 gekochte ASX-Intense+.
NU na 21386 km op de teller niets dan lof en uiteraard meer dan tevreden.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >