28 mei 2018
Feedback
Alfa Romeo Giulietta

Forum Alfa Romeo Giulietta

Reacties van eigenaren

  

, datum: 15 maart 2014

Ervaring met auto: Gewoon kopen, mooiste auto in dit segment. Rijdt super. Vrijwel probleemloos. Navigatie systeem is niet super, maar dat ligt ook aan de achterstallige Navteq kaarten; zelfs de allenieuwste kaart loopt achter. Het TCT systeem i.c.m DNA is super. En veel beter dan het Volkswagen/Audi systeem.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 Tct
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit3 jaar
KM-stand45.000 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 5 februari 2014

Ervaring met auto: Prachtige auto, rijdt fantastisch en zuinig.
Typisch kraakje tijdens de winter in de ophanging. Dit euvel had ik ook bij vorige Alfa's en bij een Lancia Delta. Invetten helpt even, maar de bijgeluiden komen snel terug met name bij korte ritten.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Momenteel is er geen dealer voor Twente. Sinds het gedonder met het importeurschap, een aantal jaren geleden, wordt om de paar jaar van dealer gewisseld. In december 2013 is Munsterhuis gestopt. Tot nu toe is er geen vervanging. Dus een ritje van een uur naar een dealer.

Nieuw
Uitvoering1.4 170 Pk Tct
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand19.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Renetesser, datum: 14 mei 2016

Antwoord: Kraken komt van de handremkabel, moet je weer even aan laten spannen en vastzetten.

Reageer
  

, datum: 3 juli 2013

Ervaring met auto: Fijne auto. Remsysteem slecht. Dealernetwerk en service zwaar kl*te! Importeur klantenservice? De persoon die ik aan de lijn heb gehad spreekt meer Turks dan Nederlands. Heb al 2 jaar remproblemen.

Nieuw
UitvoeringQv 1750
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit2 jaar
KM-stand22.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor10
  
 
Reactie van: Flymo2, datum: 8 december 2014

Antwoord: Het remsysteem is niet slecht. Wat jammer is, dat jij met deze auto er problemen mee hebt, maar dat is beslist niet een typisch Alfa Giulietta probleem. Anders was het wel een terug-roep-actie geworden van Alfa Nederland. Het is jammer dat je hier slechte ervaringen mee hebt, maar dat geldt zeker niet voor iedereen.
Dealer moet het gewoon voor je oplossen. Desnoods samen met een andere partij.
Ik heb er zelf geen problemen mee.

De klantenservice van de importeur, zal nauwelijks tot geen reactie geven, die doen praktisch altijd zaken met de dealer c.q. garagebedrijf, zoal alle merken dan doen en nooit rechtstreeks met een consument.

Reageer
  

, datum: 8 mei 2012

Ervaring met auto: Vanaf dag 1 aanlopende remmen met file rijden is een afgrijselijk geluid geen oplossing beschikbaar? Ik denk dat er andere schijven geplaatst moeten worden met betere warmte afvoer. Net zo als bij andere snelle auto's Wel brembo remklauwen, maar met goedkopen schijven jammer!

Ervaring met verkoop: Jammer dat ze nu failliet zijn

Nieuw
UitvoeringQv
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor10
  
 
Reactie van: Marluus, datum: 10 juni 2013

Antwoord: Update: Na 17.000 km schijven krom. Schijven en blokken vervangen. Nu 22.000 km nog steeds aanlopende remmen binnenkort zullen ze wel weer krom trekken, maar de garantie verloopt in juli 2013. Wat dan?

 
Reactie van: Mark, datum: 11 juni 2013

Antwoord: Da's toch niet zo'n ingewikkelde vraag? Vanaf dat moment betaalt u zelf.
Andere optie: minder stadsverkeer, dan worden de remmen minder belast en voorkomt u het probleem.

 
Reactie van: Marluus, datum: 11 juni 2013

Antwoord: Het probleem doet zich voor op de snelweg en niet in de stad!
Remmen moeten zowel in de stad als op de snelweg niet aanlopen dan worden ze te heet en trekken de schijven krom.

 
Reactie van: Stefanmoons86, datum: 24 juni 2013

Antwoord: Ik rijd continu korte afstand met 2 liter dieselmotor. En piepende remmen. Nodig te vervangen? Ophanging kraakt ook. Iemand zelfde probleem laat me weten stefanmoons86@gmail.com

 
Reactie van: Letop, datum: 29 juli 2013

Antwoord: Als het een bedrijfsauto is, is verhalen na de garantie moeilijk. Bij een auto van een particulier geldt het consumentenrecht. Bestudeer dit maar eens en alles moet opgelost worden ook na de garanrietermijn.

 
Reactie van: Steph. Janssen, datum: 5 september 2013

Antwoord: Wij hebben hetzelfde probleem, auto maakt op onregelmatige tijdstippen een vreselijk geluid (piepend, zoemend, schurend). Eerste dealer hielp ons niet verder waardoor we bij een andere AF-garage te rade zijn gegaan. Deze hebben de remmen nagekeken. Bleek dat de eerste dealer deze niet vervangen had maar wel gefactureerd. Hierdoor was het vreselijke geluid weg. Erna ontstond er een tikkend geluid bij het rijden. Ondertussen is het eerste geluid ook weer terug. De ophanging kraakt ook.

Verder nog kleine probleempjes zoals de dimmer in de achteruitkijkspiegel die niet werkt en de afdichting aan het panoramisch dak die loszit. Ons rijplezier is onderhand helemaal verdwenen en we zijn beschaamd om met de auto te rijden.

Iemand al een oplossing?

 
Reactie van: Frvdberg, datum: 6 december 2013

Antwoord: Ik heb ook problemen met de schijven. Nu 78.000 km gereden. Al twee keer schijven vervangen en een keer laten vlakken. Na een paar duizend km. Weer hinderlijke trilling bij afremmen. Rijd met TCT en overwegend snelweg.
Volgens mij is het materiaal inferieur. Roest veel sneller dan ik gewend ben. Na autowassen staan de andere dag de remmen vast.

 
Reactie van: Flymo2, datum: 12 november 2014

Antwoord: Als je vanaf "dag 1" continu remproblemen hebt, dan MOET de dealer dit volledig oplossen, garantie of niet (consumentenrecht, klaar). Dreig maar eens met een rechtszaak, dat verliest de dealer ALTIJD.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 8 april 2012

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Zeer tevreden over het onderhoud (heb al meedere afa's in onderhoud gehad).
Deze dealer heeft heel veel kennis van nieuwe Afa's + Oldtimers. Hier lopen ook monteurs rond die passie hebben voor Alfa Romeo en vriendelijk tegen de klant zijn.

Ervaring met verkoop: Dit is een kleine dealer die echt een passie heeft voor Alfa Romeo. Hier ben je geen nummer, maar een klant die goed geholpen wordt. De verkoop heeft alle kennis in huis om je goed advies te geven.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 Turbo
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand8.500 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 29 december 2011

Ervaring met auto: Doen! Is iedere cent waard.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Weinig service gerichte dealer. Wel vertrouwen in de monteur, maar verder bedroevend.

Reageer Nieuw
Uitvoering1750 TBI QV
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand28.400 km
DealerNieuwkoop

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 2 december 2011

Ervaring met auto: Dit is mijn eerste Alfa, maar ik ben er uitermate tevreden mee. Ik ben, mede door de uitmuntende rijeigenschappen een groot liefhebber van BMW maar de Giulietta biedt ook erg veel rijplezier (en is een stuk voordeliger dan een vergelijkbare 1-serie).
In de test staat dat het motor geluid relatief hoog is. Dit geldt wat mij betreft alleen bij het fors door acceleren vanuit stilstand. Bij constantere snelheden, ook op hoge snelheden, is de motor erg stil.
De navigatie vind ik niet altijd even duidelijk en geeft vrij laat aan als je een andere weg moet volgen.
Stoelen zitten uitmuntend.
Ik kan een ieder aanraden eens een proefrit te maken. Ik was snel verkocht!

Voor diegenen die in de regio Utrecht wonen, de Alfa dealer Vireo in Houten is een echte aanrader.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 JTDm 140pk Dist.
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand17.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
 
« 1 2 3 4 »