21 april 2018
Feedback
Alfa Romeo Giulietta

Forum Alfa Romeo Giulietta

Reacties van eigenaren

  

, datum: 5 december 2015

Ervaring met auto: Het is een auto die je mooi vind of niet. De motor is fantastisch met heerlijke rijeigenschappen. Ergonomisch niet altijd top. Binnenruimte voor 4 volwassenen is te klein, met name als je over lange volwassenen praat. Stoelpositie is goed instelbaar, met name zoals in onze uitvoering elektrisch. Auto wordt snel vuil. Kofferruimte is voldoende.

Alfa wordt veelal nog geassocieerd met slechte kwaliteit en slechte afwerking. Nu dit kan volledig na het rijk der fabelen worden verwezen. Deze auto wordt nu al heel wat jaren gebouwd en de kinderziektes zijn er allemaal uitgehaald.

Een Alfa koop je omdat je de auto mooi vindt en om zijn rij eigenschappen. Het is beslist geen doorsnee auto. Alfa kent een eigenzinnig koperspubliek en zijn geen grijze muizen. Voel je jezelf in dit profiel passen doe je een fantastische aankoop, maar spreek je dit aan; uitstekend blijf dan zitten waar je zit.

Uitvoering2.0 Jtdm
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand338.000 km
Dealer Wim Prins

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 2 december 2015

Ervaring met auto: Navigatiesysteem hopeloos als je een losse TomTom gewend bent. Wat een flop!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerVireo

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Frans. Persoon, datum: 22 december 2015

Antwoord: Ik kan dit onderschrijven. Net mijn derde Alfa gekregen (Giulietta Sprint 170PK TCT). Met de auto zelf is niets mis, die rijd geweldig. Echter de U-Connect navigatie...tja.... wat een teleurstelling.

Mijn vorige had een Blue & Me TomTom af fabriek, met live services. Een geweldig apparaat up to date met zeer nauwkeurige verkeers/file info. Heeft me veel fileleed/tijd bespaart. Ik ging er van uit dat mijn nieuwe Alfa met het U-connect 6.5 nav/radio dezelfde mogelijkheden zou hebben. De diverse sites/brochures wekten deze verwachting. Daarom ook voor deze optie gekozen. Helaas is de realiteit een andere. Wat mij betreft wordt je blij gemaakt met een dooie mus. De eerste week kwam ik er achter dat de kaart niet deugde, de realiteit kwam niet overeen met de navigatie. Ik kwam er snel achter dat de kaart van April 2014 was... meer dan anderhalf jaar oud. Actuele verkeersinfo klopt voor geen meter. Files die er zouden moeten staan zijn er niet, ook omgekeerd is het geval. Dus geen live traffic....

Contact gehad met de dealer en de Alfa klantenservice. Update kaart (versie nov 2015)wordt in Januari 2015 bij de dealer verwacht... dus dan huidige kaart is dan bijna 2 jaar oud Ik ging dit weekend bij Leeuwarden wederom de mist in....wegen bestaan niet in de u-connect navigatie. Dus maar richting kerktoren rijden tot hij weer wat herkend.

Live service met real time verkeersinfo zoals het blue &: me systeem is NIET mogelijk op het u-connect systeem. Het is niet bekend of het er ooit komt, wel gek wat op de Fiat (zelfde concern) is het wel verkrijgbaar.

Het systeem kan volgens de Alfa klantenservice ook niet worden ge-update mocht het beschikbaar komen, de hardware is niet geschikt voor live services....

Kortom als ik dit geweten had dan had ik deze optie nooit genomen, en een losse TomTom go met gratis live traffic en kaartupdates gekocht. Veel goedkoper en veel beter dan het flut systeem in de Alfa.

Alfa zou zich moeten schamen zulk een verouderd systeem in nieuwe auto&rsquo:s te monteren zonder de beperkingen duidelijk aan te geven!

 
Reactie van: Renetesser, datum: 14 mei 2016

Antwoord: Ik heb dat ook. Auto 2016, maar uConnect sucks! Verkeerde afslagen, veels te laat verwijzen naar de juiste afslag en noem maar op. Trouwens DAB radio is ook niet alles...

 
Reactie van: Vanderwolf, datum: 8 juni 2016

Antwoord: Bij de klachten over UConnect sluit ik mij aan. Ik had de hoop dat met de update van de Giulietta er ook een nieuwe kaart beschikbaar zou komen. Voor zover ik weet nog steeds niet! Moet je nagaan, koop je nu een nieuwe Giulietta met een historische kaart.

 
Reactie van: Renetesser, datum: 12 juli 2016

Antwoord: Ik heb ook dat DAB steeds overslaat of kort gaat herhalen. En als het een beetje bewolkt is heeft DAB geen bereik.... Een kostbare optie, maar tegen een gedateerde database navigatie en haperende DAB duurkoop!

 
Reactie van: Nicolalarini8, datum: 28 februari 2018

Antwoord: Ik ben in het bezit van een 2017 Giulietta, maar ik heb geen problemen met de navigatie.

  

, datum: 24 november 2015


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand32.500 km
DealerOtten

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 12 augustus 2015

Ervaring met auto: 2 weken te leen gehad 2.000 KM gereden. Hooguit matig een giga zuiphok met nog vele fabrieks fouten. Geen dealer te vinden die iets op wil lossen. Van binnen tja zeer rommelig. Zou deze never nooit zelf kopen. Emotie? Ja klopt: frustratie.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand30.000 km

Betrouwbaarheid2
Comfort4
Motor4
  
 
Reactie van: Helaba, datum: 27 september 2015

Antwoord: Leg eens uit wat je met fabrieks fouten en rommelig bedoeld. En zuiphok? Met welke motorblok heb je gereden. Merci

 
Reactie van: Helaba, datum: 27 september 2015

Antwoord: Leg eens uit wat je met fabrieks fouten en rommelig bedoeld. En zuiphok? Met welke motorblok heb je gereden. Merci

 
Reactie van: Janssen-wenmek, datum: 24 oktober 2015

Antwoord: Koop een VW en de rest volgt, Giulietta is veel betrouwbaarder dan een Golfje, that's a fact of life.

 
Reactie van: Leoposdijk, datum: 24 januari 2018

Antwoord: Ik reed voor mijn giulietta een Audi A3 1.2 T-FSI. Heeft mij 3x langs de weg laten staan in 2 jaar. Distributie na 30.000 km al vervangen ivm onbetrouwbaar kettinkje! Nu een prachtige Bianco linare giul voor de deur. Wat een heerlijke en bovendien prachtig product! TCT Bak 10x beter dan die onbetrouwbare DSG bak. 1 nadeel: het navigatiesysteem! Dat moet echt beter Alfa!

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 4 juni 2015

Ervaring met auto: Nog steeds mooiste auto in deze klasse. TCT schakelt heel vlot en niet zo nerveus als DSG-7 (ACT150).

Uitvoering1.4 MA 170 TCT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 8 april 2014

Ervaring met auto: Absolute aanrader, rijden met emotie, maar wel kwaliteit. Met name stuurgedrag en wegligging perfect.

Uitvoering1.4 Turbo MultiAir D
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit3 jaar
KM-stand54.500 km
Dealer Wim Prins

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 27 maart 2014

Ervaring met auto: Kom van een Mito QV, dat was al snel, deze Giulietta QV doet daar een schep bovenop. Verder een beter afgestemd onderstel dan de Mito, zit tussen de wat slappe N-stand en de strakke D-stand. Op beide Squadra software laten zetten, dat is een MUST voor gedoseerde rijden in zowel N als D-stand. Enig minpuntje is het verbruik in de Mito kon je met stevig sportief rijden makkelijk 1 op 9,5/10 rijden. inde Giulietta gaat er beduidend meer door (1 op 8,5 of nog meer), rijgenot heeft zijn prijs. Stoelen voorin in de Mito zijn voor langere iets beter. Versnellingsbak in Giulietta (zelfde C635 als Mito QV) schakelt wel nauwkeuriger, met meer gevoel naar 5 en 6.
Giulietta QV is verder beter geschikt als 2de-familie auto als je wat groter kinderen heb. Bij de Mito kun je de kleinste tot 1,50 nog goed kwijt op de achter bank, groter personen wordt op langer stukken een probleem, dit was ook de enige rationele reden om de overstap te maken, de rest was emotie, daarom rij je ook Alfa en met name QV of GTA versies.

UitvoeringQv
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand37.000 km
DealerCoumans

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
 
Reactie van: Flymo2, datum: 8 december 2014

Antwoord: Dat is een stevig verbruik ! Het zal ook wel te maken hebben met het gebruik van de rechtervoet.

 
 
« 1 2 3 4 »