28 april 2017
Alfa Romeo Giulietta

Forum Alfa Romeo Giulietta

Reacties van eigenaren

  

, datum: 27 november 2016

Ervaring met auto: Giulietta is een super auto met fantastische rijeigenschappen maar de navigatie is zeer slecht, Fred Flintstone zou er jaloers op zijn, dealer heeft mij zelfs een TOMTOM gegeven want die schamen zich ook dood. Importeur doet er helemaal niets mee en dat na 40 jaar Alfa te rijden is dit mijn beloning. Vanaf de eerste dag problemen met de navigatie en dat begin ik toch echt zat te worden en dan die arrogante houding van de importeur die maar zegt dat het vandaag of morgen in orde komt. Dit is echt mijn laatste Alfa als het niet snel in orde komt.Toch knap om een echte Alfist zover te krijgen. Ik had nog plannen voor een Guilia maar daar schijnt ook zo'n lekkere navigatie in te zitten... liever niet dus!

Uitvoering1.4 TCT 170pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand19.000 km
DealerG.I.V.A.

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 30 augustus 2016

Ervaring met auto: Koop deze auto echt te mooi. Ik heb een BMW 3-Serie gehad, echt een flutding maar dit veel en veel beter dan BMW en Audi en Mercedes! En... waar wach fff je nog op!

UitvoeringQv
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand100.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 4 augustus 2016

Ervaring met auto: Rvcorse 300pk erop bij 65000 km, had al squadra software van eerste eigenaar maar dit is echt een wereld van verschil. Super snel in D maar ook gewoon leuk in A. Verder probleemloos met wel veel respect voor de techniek. Dus lekker warm rijden EN rustig uitrijden. De Giulietta moet je gewoon als een prinses behandenlen dan geeeft ze jouw echt vleugels.

Uitvoering1750 Qv
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand70.000 km
DealerCoumans

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: 14 mei 2016

Ervaring met auto: TCT selecteert zwaar.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Na 4000k selecteert de TCT zwaar.

UitvoeringSprint 1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand4.085 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 17 januari 2016

Uitvoering170 Pk Multi Air
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand35.000 km
DealerOtten

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Hummel. C, datum: 16 februari 2016

Antwoord: De Giulietta MultiAir is een heerlijke auto om in te rijden en de verbruikscijfers zijn gunstig. Een nadeel is het deurhendeltje aan de binnenkant die regelmatig kapot gaat, waarbij het complete paneel voor een bedrag van 500 euro vervangen moet worden. Hoewel het probleem bij Alfa Romeo bekend is, weigeren ze om ook maar enige coulance toe te passen.

  

, datum: 5 december 2015

Ervaring met auto: Het is een auto die je mooi vind of niet. De motor is fantastisch met heerlijke rijeigenschappen. Ergonomisch niet altijd top. Binnenruimte voor 4 volwassenen is te klein, met name als je over lange volwassenen praat. Stoelpositie is goed instelbaar, met name zoals in onze uitvoering elektrisch. Auto wordt snel vuil. Kofferruimte is voldoende.

Alfa wordt veelal nog geassocieerd met slechte kwaliteit en slechte afwerking. Nu dit kan volledig na het rijk der fabelen worden verwezen. Deze auto wordt nu al heel wat jaren gebouwd en de kinderziektes zijn er allemaal uitgehaald.

Een Alfa koop je omdat je de auto mooi vindt en om zijn rij eigenschappen. Het is beslist geen doorsnee auto. Alfa kent een eigenzinnig koperspubliek en zijn geen grijze muizen. Voel je jezelf in dit profiel passen doe je een fantastische aankoop, maar spreek je dit aan; uitstekend blijf dan zitten waar je zit.

Uitvoering2.0 Jtdm
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand338.000 km
Dealer Wim Prins

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 2 december 2015

Ervaring met auto: Navigatiesysteem hopeloos als je een losse TomTom gewend bent. Wat een flop!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerVireo

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Frans. Persoon, datum: 22 december 2015

Antwoord: Ik kan dit onderschrijven. Net mijn derde Alfa gekregen (Giulietta Sprint 170PK TCT). Met de auto zelf is niets mis, die rijd geweldig. Echter de U-Connect navigatie...tja.... wat een teleurstelling.

Mijn vorige had een Blue & Me TomTom af fabriek, met live services. Een geweldig apparaat up to date met zeer nauwkeurige verkeers/file info. Heeft me veel fileleed/tijd bespaart. Ik ging er van uit dat mijn nieuwe Alfa met het U-connect 6.5 nav/radio dezelfde mogelijkheden zou hebben. De diverse sites/brochures wekten deze verwachting. Daarom ook voor deze optie gekozen. Helaas is de realiteit een andere. Wat mij betreft wordt je blij gemaakt met een dooie mus. De eerste week kwam ik er achter dat de kaart niet deugde, de realiteit kwam niet overeen met de navigatie. Ik kwam er snel achter dat de kaart van April 2014 was... meer dan anderhalf jaar oud. Actuele verkeersinfo klopt voor geen meter. Files die er zouden moeten staan zijn er niet, ook omgekeerd is het geval. Dus geen live traffic....

Contact gehad met de dealer en de Alfa klantenservice. Update kaart (versie nov 2015)wordt in Januari 2015 bij de dealer verwacht... dus dan huidige kaart is dan bijna 2 jaar oud Ik ging dit weekend bij Leeuwarden wederom de mist in....wegen bestaan niet in de u-connect navigatie. Dus maar richting kerktoren rijden tot hij weer wat herkend.

Live service met real time verkeersinfo zoals het blue &: me systeem is NIET mogelijk op het u-connect systeem. Het is niet bekend of het er ooit komt, wel gek wat op de Fiat (zelfde concern) is het wel verkrijgbaar.

Het systeem kan volgens de Alfa klantenservice ook niet worden ge-update mocht het beschikbaar komen, de hardware is niet geschikt voor live services....

Kortom als ik dit geweten had dan had ik deze optie nooit genomen, en een losse TomTom go met gratis live traffic en kaartupdates gekocht. Veel goedkoper en veel beter dan het flut systeem in de Alfa.

Alfa zou zich moeten schamen zulk een verouderd systeem in nieuwe auto&rsquo:s te monteren zonder de beperkingen duidelijk aan te geven!

 
Reactie van: Renetesser, datum: 14 mei 2016

Antwoord: Ik heb dat ook. Auto 2016, maar uConnect sucks! Verkeerde afslagen, veels te laat verwijzen naar de juiste afslag en noem maar op. Trouwens DAB radio is ook niet alles...

 
Reactie van: Vanderwolf, datum: 8 juni 2016

Antwoord: Bij de klachten over UConnect sluit ik mij aan. Ik had de hoop dat met de update van de Giulietta er ook een nieuwe kaart beschikbaar zou komen. Voor zover ik weet nog steeds niet! Moet je nagaan, koop je nu een nieuwe Giulietta met een historische kaart.

 
Reactie van: Renetesser, datum: 12 juli 2016

Antwoord: Ik heb ook dat DAB steeds overslaat of kort gaat herhalen. En als het een beetje bewolkt is heeft DAB geen bereik.... Een kostbare optie, maar tegen een gedateerde database navigatie en haperende DAB duurkoop!

 
 
« 1 2 3 4 »