22 oktober 2016
Hyundai ix35

Forum Hyundai ix35

Reacties van eigenaren

  

, datum: 6 juni 2011

Ervaring met auto: Een voor de prijs solide, goed afgewerkte en goed en stil rijdende auto.
Zoals al veel over deze auto is opgemerkt: de auto heeft inderdaad een lichte besturing, maar absoluut niet zwabberig of vaag aanvoelend. De auto is prima koersvast, maar je moet je wel realiseren dat dit type wagen in vooral het bochtenwerk niet hetzelfde rijdt als een lagere personenauto. Wie rustig en ontspannen rijden prefereert boven straf doorjakkeren heeft hier een heel fijne auto aan!

Uitvoering1.6 GDI Business
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand500 km
DealerWittenberg

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 4 juni 2011

Ervaring met auto: De ingebouwde Carkit is echt waardeloos. Deze loopt met welke telefoon dan ook maar vast. Ik ben als eigenaar van een telecombedrijf met meerdere typen telefoons aan het klooien geweest, Apple iPhone 4, verschillende Nokia's, HTC echter allemaal geven problemen. Slechte verstaanbaarheid, vastlopen van de Bluetoothapplicatie enz... Ik ben van mening dat Hyunai zelfs speelt met mijn veiligheid zolang ze niets doen aan deze problematiek. Uiteraard kan ik zelf een andere Carkit aanschaffen en laten inbouwen, maar dan NOOIT meer een Hyundai.

Uitvoering1.7 Blue
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand9.250 km
DealerBarten

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor7
  
 
Reactie van: Richard12011, datum: 6 juni 2011

Antwoord: Wat het meest belangrijk is aan een auto is of deze goed rijdt. Dat gadgets het niet goed doen hoort weliswaar niet, maar is niet bepalend. Als het omgekeerd is baal je pas echt. Schaf zelf een goede carkit aan en geniet van de rest van je IX35. Voor dit geld is er niets beters.

 
Reactie van: Jsbartstra, datum: 7 juni 2011

Antwoord: Het blijft uiteraard toch vervelend als onderdelen waarmee de auto is uitgerust slecht of niet werken. Velen kopen deze auto omdat hij juist zo compleet is en toch betaalbaar. Dan wil je natuurlijk toch ook dat alles het doet. Ik vraag me trouwens af of bovengenoemd probleem niet exemplarisch is.
Zelf heb ik de ix35 (1.6 GDI Business) pas ruim een week maar mijn iPhone 3GS werkt tot dusver probleemloos met de Bluetooth verbinding van de auto. Aan beide zijden van de lijn prima verstaanbaarheid en nog geen enkele vastloper of weggevallen gesprek. Misschien eens even bij de dealer langs om de zaak na te laten kijken, want het kan dus wel!

 
Reactie van: Manatwork66, datum: 9 juni 2011

Antwoord: Heb de 2.0 Eye Catcher nu 11 mnd, met bijna 26.000km, heerlijke auto.
maar inderdaad baal ik van de carkit/navigatie heb 4 toestellen geprobeert allen die in de lijst van Hyundai stonden dat deze zouden functioneren maar nee hoor mn contacten worden niet ingelezen, heel vreemd want mn in en uitgaande gesprekken ziet ie wel de contactpersonen. ben al meerdere malen bij diverse dealers geweest maar ze weten er geen *** van, zelf na een update doet ineens mn voicecommand het niet meer, en ook heb ik al geklaagd over de navigatie die veel ( oude ) straatnamen en huisnummers niet kent. Wie kan zeggen of ze er nog mee bezig zijn? ik geloof het niet. Jammer want ik vind dit toch echt grote minpunten

 
Reactie van: Mastbooms. Frank, datum: 10 juni 2011

Antwoord: Ik heb een Nokia Navigator en heb hier geen problemen mee: goed verstaanbaar en vanaf ik de auto start wordt direct aanvaard door auto en GSM, dus probeer deze eens.

 
Reactie van: Louis. Aartman, datum: 8 juli 2011

Antwoord: Rijd de ix35 sinds Sept 2010 en vindt het een prima auto, maar herken de problematiek van de carkit. Kom zojuist bij mijn dealer Geenjaar Leiden vandaan en ze helpen mij uitstekend, maar de ingebouwde kit kent een aantal nare beperkingen waardoor alles gaat hangen. Conclusie is nu dat als ik meer dan 175 contacten in mijn Nokia E72 telefoon hebt de kit dit niet aankan. Hij kan niet meer syncen en bij het leggen van de verbinding hangen radio, navigatie en andere media. Heel vervelend. Wie herkent dit en heeft een oplossing?

 
Reactie van: Mfransen57, datum: 12 juli 2011

Antwoord: Ik bezit een ix20 met de zelfde problemen: met het vastlopen van de navigatie. Ik had een groot aantal foto's aan mijn telefoonnummer gekoppeld. Na het verwijderen van de foto's waren de problemen opgelost. Wie weet ook in uw geval?

 
Reactie van: Louis. Aartman, datum: 29 juli 2011

Antwoord: Het gaat dus blijkbaar om de hoeveelheid geheugen voor de contacten die er over de verbinding gaan. Ik had het aantal tot 170 teruggebracht en het werkte goed. Totdat ik eerder deze week een 'important software update' van de NOKIA E72 moest downloaden. Daarna weer dezelfde problematiek: complete carkit hangt incl. het display van de achteruitrij camera. Nog een vruchteloze poging gedaan om het aantal contacten verder terug te brengen (tot 160), maar is niet genoeg. Uiteindelijk de oude telefoonsoftware weer terug laten zetten. Het is wel een heel precaire balans.

 
Reactie van: Pvdkruys, datum: 22 augustus 2011

Antwoord: Ik heb niet meer dan 60 contacten in mijn telefoonboek, maar desondanks wil hij dit niet downloaden in het carkitgeheugen. Begreep van de dealer dat er weer een upgrade beschikbaar is. Zal deze dan maar weer laten installeren. Dit probleem doet zich met mijn Renault echter niet voor. Zit hem dus echt in de software van de ix35.

 
Reactie van: Pvdkruys, datum: 3 december 2011

Antwoord: Huhh? Wil je dit voor een leek als ik ben svp vertalen. Wat is een sync van een foot en waar vind ik dat op mijn galaxy S?

 
Reactie van: Marc, datum: 3 december 2011

Antwoord: Ik heb het sync van een foot in mijn mobile uitgezet en nu gaan alle contacted er prima in en crascht het ook niet meer.

 
Reactie van: Louis. Aartman, datum: 3 december 2011

Antwoord: Hi Marc, wat bedoel je precies met ...sync...foot? Klinkt wat cryptisch voor mij.

 
Reactie van: Jrvand, datum: 19 december 2011

Antwoord: De dealer heeft vorige week een systeem update gedaan maar nu is er e.a. gewijzigd, zoals de weergave van de toegestane snelheid in het navigatiescherm (pagina 21 van de handleiding).
Voorheen werd deze toegestane snelheid voor alle wegen aangegeven en nu slechts op snelwegen. Is dit misschien ergens een instelling? Want volgens de dealer kan de systeem update niet teruggedraaid worden.

 
Reactie van: Steftje37, datum: 24 december 2011

Antwoord: Weet je ook welke versie het is? die kan je vinden door de knop "instellingen" (enekele seconden ingedrukt te houden). Heb ook een software update gehad maar zie nog bij enkele gewestwegen toch nog de snelheidsbeperking.
Grts Stef

 
Reactie van: Jrvand, datum: 24 december 2011

Antwoord: Het is een software update geweest, geen kaart update.

 
Reactie van: Pvdkruys, datum: 24 december 2011

Antwoord: De dealewr voert enkel en alleen software updates uit. Als je een kaartupdate wilt, moet je die kopen bij Navteq. Kosten voor kaart Europa bedragen 169 euro. Er is een update 2011 beschikbaar.

 
Reactie van: Jrvand, datum: 24 december 2011

Antwoord: Bedankt maar het gaat om een systeem update en dat hierdoor wat zaken niet meer weergegeven worden op het scherm.

 
Reactie van: Steftje37, datum: 24 december 2011

Antwoord: Wat is de versie van de software die geinstalleerd werd? Enkel een kaartupdate of ook een software-update?

 
Reactie van: Marc, datum: 24 december 2011

Antwoord: Sorry tijdje terug op 3 november geschreven sync foot ik bedoelde: bij de HTC gaat het soms mis als er een foto zit bij een contact. Als je de foto's niet mee synct gaat het goed.

 
Reactie van: Jrvand, datum: 24 december 2011

Antwoord: Ok bedank. Ik zal het vandaag even bekijken. Het gaat overigens niet zozeer om de snelheidsbeperking maar meer om de weergave van de toegestane snelheid op het navigatieschermpje.

 
Reactie van: Steftje37, datum: 25 december 2011

Antwoord: Heb ook deze versie in mijn wagen en is inderdaad opgevallen dat op de meeste wegen de toegestane snelheid ontbreekt en je kan enkel ofwel de snelheidswaarschuwing aan of uitzetten dus niet kiezen welke wegen wel en welke niet. Zullen dus moeten wachten op een nieuwe software-versie.

 
Reactie van: Jrvand, datum: 25 december 2011

Antwoord: Hierbij de gegevens:

Software version: 5.1.3
BT: 2.6.8
Navigation version: 2011.05.25
Map database 309E7A2
Firmware: 1.4.1_LM

Kan iemand eens nakijken of (op de meeste wegen) de toegestane snelheid inderdaad ontbreekt bij deze versie?

 
Reactie van: Jrvand, datum: 26 december 2011

Antwoord: Hierbij de gegevens:

Software version: 5.1.3
BT: 2.6.8
Navigation version: 2011.05.25
Map database 309E7A2
Firmware: 1.4.1_LM

Kan iemand eens nakijken of (op de meeste wegen) de toegestane snelheid inderdaad ontbreekt bij deze versie?

  

, datum: 29 mei 2011

Ervaring met auto: Prima auto voor een zeer concurrerende prijs.

Uitvoering2,0 Style Version
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand3.500 km
DealerOostendorp

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Info, datum: 1 juni 2011

Antwoord: Absoluut. Maar 12 maanden wachten op een diesel en niets horen, vind ik toch een beetje amateuristisch van Hyundai.

  

, datum: 26 mei 2011

Ervaring met auto: Perfecte auto, goede prestaties, goed verbruik.

UitvoeringStileversion 2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.600 km
DealerDeinum

Betrouwbaarheid6
Comfort10
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 26 mei 2011

Ervaring met auto: Vorige auto was een Tucson. 5,5 jaar gereden nul kosten, gewoon top.

UitvoeringStyleversion 2.0 Aut
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.600 km
DealerDeinum

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 28 april 2011

Ervaring met auto: Laat de software van het besturingssysteem aanpassen bij de dealer. Ik had veel last bij een snelheid van boven de 100 km om steeds maar te corrigeren en met deze aanpassing is het de besturing weer normaal.

Ervaring met verkoop: Je wordt zeer goed geholpen en hier voel je je echt als klant. De service is zeer goed zowel in Bemmel als in Nijmegen.

Uitvoering1600
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Info, datum: 29 april 2011

Antwoord: Vraag, ik lees dat u de software hebt laten aanpassen, ik heb ook last bij een snelheid boven de 100 km per uur. Mijn dealer is Bulters in Nijmegen, is dit ook uw dealer. In welke stand staat de software nu. Graag reactie, dan kan ik een afspraak maken.

 
Reactie van: Hunter, datum: 26 mei 2011

Antwoord: Rijd even naar van Deinum Venlo en binnen 5 min. Is het probleem opgelost. Het is een andere europese versie volgens mij.

 
Reactie van: Info, datum: 26 mei 2011

Antwoord: Kunt u mij vertellen op welke wijze de software is aangepast. Ik wil dit graag weten dan kan ik mijn dealer benaderen.

 
Reactie van: F. Vanetten, datum: 27 mei 2011

Antwoord: Het is inderdaad mogelijk van de Hyundai IX een normaal sturend exemplaar te maken door aanpassing van de software van de stuurbekrachtiging.
Heb zelf de "EL Europa" erin laten zetten ;is een wereld van verslil en stuurt iets zwaarder, maar is een goede optie. Wil je het lichter, laat hem dan op "Europa R" zetten.

  

, datum: 19 april 2011

Ervaring met auto: De vering van de IX35 is een probleem, auto is zeer stoterig en slecht afgeveerd, zelfde probleem als de nieuwe Kia met het zelfe onderstel.
De fabrikant moet om een succes van deze auto te maken dit euvel herstellen.

UitvoeringI-catcher
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerMIDO

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Richard12011, datum: 20 april 2011

Antwoord: Wat een klinkklare onzin. Kom je mischien uit een eend? Zowel met IX35 als Kia proefgereden. Auto's veren comfortabel en zijn beslist niet stoteriger dan bijvoorbeeld een Passat. De Kia is nog iets comfortabeler. Of zaten er soms bredere banden onder die ook nog eens veel te hard opgepompt waren? Doen ze tegenwoordig ook graag.

 
Reactie van: Mastbooms. Frank, datum: 26 april 2011

Antwoord: Ik rijd nu al meer dan een maand met een ix35. Rijdt perfect. Je mag enkel niet vergeten het is een SUV is, iets hardere veering. Ik had vroeger een Xantia luchtveering, tot nu toe geen enkel probleem ontdekt.

 
Reactie van: Supermanhans, datum: 4 december 2011

Antwoord: Geen klinkklare onzin. Het is niet voorniets dat bij de bezine probleem gevallen de achterveren door die van een diesel worden vervangen...

 
Reactie van: Rasvjet, datum: 26 oktober 2012

Antwoord: Zo'n ongelooflijk harde vering heb ik nog nooit bij een auto gehad, zelfs mijn Toyota RAV4 was soepeler geveerd!
Is daar echt iets aan te doen, de garage zegt van niet.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >