18 december 2017
Hyundai ix35

Forum Hyundai ix35

Reacties van eigenaren

  

, datum: 27 juni 2011

Ervaring met auto: Ik heb mijn 2.0i 4wd een tweetal weken, na 4 maanden wachten ontvangen. Heb alleen een klein probleem bij het optrekken: als van 1 naar 2 de schakel valt het vermogen precies even weg om dan op terug op te bouwen. Is er nog iemand met dit probleem?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Ger. Brouwers, datum: 8 juli 2011

Antwoord: Ik heb mijn 2.0 4wd in november besteld en heb hem nog steeds niet. Hoe kun jij hem dan binnen 4 maanden hebben? Duurt nu wel erg lang!
Ik hoop niet op het probleem waar jij het over hebt.

 
Reactie van: Bart. Emmerechts, datum: 9 juli 2011

Antwoord: Het was bijna 5 maanden. Ik was een van de gelukkige heeft de garage gezegd.

 
Reactie van: Svenniek, datum: 12 juli 2011

Antwoord: Wegvallen van vermogen bij opschakelen heb ik ook, in alle versnellingen, hoewel je het van 1-->:2 en van 2-->:3 natuurlijk het meeste van merkt. Moet een keer de dealer naar laten kijken, want het haalt de fun uit het optrekken. Ik heb een 2 liter benzine 2WD.

 
Reactie van: Bart. Emmerechts, datum: 16 juli 2011

Antwoord: Laat maar iets weten op het forum wat de garage gezegd heeft.

 
Reactie van: Nok180, datum: 8 augustus 2011

Antwoord: Ik ben al eens bij de dealer geweest met het optrekprobleem, maar krijg dan te horen dat er niets aan te doen is. Ik vind het zeer vervelend, want lekker sportief rijden met deze auto is beslist niet te doen.

 
Reactie van: Nok180, datum: 10 augustus 2011

Antwoord: Mooi verhaal is dat... verderop op dit forum heb ik gelezen dat het aan de bougies zou liggen. Dit lijkt mij onwaarschijnlijk maar ik ga toch met deze optie naar mijn garage daar ik toch voor een eerste beurt moet. Kan ik het gelijk hebben over een update van de navigatie want dat is momenteel ook een drama en over de vanzelf zakkende bestuurdersstoel. Tja, maar verder is het een prima auto.

 
Reactie van: Paul. Binon, datum: 10 augustus 2011

Antwoord: Ik ben er in Belgie via de dealer uiteindelijk mee bij de invoerder beland, wegens zelfde probleem: tijdelijk wegvallen van het vermogen op de 2,0 benzine. Ben daar met een kluitje in het riet gestuurd. Het heeft alles te maken met de "drive by wire" gaspedaal en de motor-computer in de auto die krampachtige pogingen doet om binnen de euro milieu normen te blijven.
Er zou wel wat aan te doen zijn, maar niet bij Hyundai. Een goede chiptuner zou het er kunnen uithalen, maar dan voldoet de wagen niet meer aan het goedkeuringsdocument ... stom ! Hopelijk is er eens een of andere slimme Koreaan die dit oplost want het is echt vervelend. De computers in de wagens die in Aziatische landen verkocht worden zouden het euvel niet hebben.

 
Reactie van: Rinaldo. Albers, datum: 8 september 2011

Antwoord: Tijdens een testrit merkte ik dit ook. Volgens dealer was dit inderdaad het gevolg van milieunormen en het verbranden van het laatste restje benzine. Volgens de dealer is er geen oplossing behalve het kiezen voor een automaat. Heeft iemand ervaring met de automaat versie die hetzelfde gedrag herkent?

  

, datum: 19 juni 2011

Ervaring met auto: Prijs/kwaliteit is simpelweg goed. Boardcomputer is een paar keer vastgeslagen. Half uurtje wachten of zekering eruit trekken en het euvel is opgelost. Een software update in de toekomst zal dat euvel wel verhelpen.
Een irritant piepend geluidje bleek uit de middenarmsteun te komen. Klein stripje plakvilt precies over het gaatje waar het haaksluitinkje in gaat geplakt. Probleem opgelost.
Mensen die janken over het Bluetooth hands free systeem: Het koppelen kan inderdaad ff prutsen zijn, maar het werkt perfect met nagenoeg alle Bluetooth telefoons.

Uitvoering2.0 I Catcher
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand11.500 km
DealerHerwers

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Pvdkruys, datum: 24 juli 2011

Antwoord: Probleem met wegzakken van de stoel is inmiddels ondervangen. Even afspraak maken met de dealer en er wordt een nieuwe anders gevormde hendel gemonteerd. Zelf wel probleem met bluetoothinstallatie van mijn Galaxy S. Verbinding kan wel worden gemaakt, maar telefoonboek wordt niet automatisch gedownload. Dit in tegenstelling tot de Samsung S8300 van mijn vrouw. Daar wordt het adresboek wel van gedownload.

Navigatiesysteem vind ik vooral de stembegeleiding bijzonder irritant, met maar liefst 3 x herhalen van de instructies. Vooral bij vele rotondes achtereen heel vervelend. Ook de melding dat je (op de snelweg) links moet aanhouden bij elke afrit die je tegenkomt (terwijl je gewoon rechtdoor moet) is erg storend.

 
Reactie van: Louis. Aartman, datum: 21 augustus 2011

Antwoord: Dat de ene telefoon wel synchroniseert en de andere niet, kan met het aantal contacten of adressen en tel nrs te maken hebben. Ik ben al een tijdje aan het prutsen en bij het terugbrengen van de hoeveelheid over te sturen data blijkt het ineens wel te werken. Bij mij ligt de grens ergens bij 70 nummers. Mijn dealer heeft zelfs al aangeboden een externe carkit in te bouwen, maar daar wil ik nog niet aan. Lijkt mij met een software update uiteindelijk oplosbaar.

  

, datum: 6 juni 2011

Ervaring met auto: Een voor de prijs solide, goed afgewerkte en goed en stil rijdende auto.
Zoals al veel over deze auto is opgemerkt: de auto heeft inderdaad een lichte besturing, maar absoluut niet zwabberig of vaag aanvoelend. De auto is prima koersvast, maar je moet je wel realiseren dat dit type wagen in vooral het bochtenwerk niet hetzelfde rijdt als een lagere personenauto. Wie rustig en ontspannen rijden prefereert boven straf doorjakkeren heeft hier een heel fijne auto aan!

Uitvoering1.6 GDI Business
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand500 km
DealerWittenberg

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 4 juni 2011

Ervaring met auto: De ingebouwde Carkit is echt waardeloos. Deze loopt met welke telefoon dan ook maar vast. Ik ben als eigenaar van een telecombedrijf met meerdere typen telefoons aan het klooien geweest, Apple iPhone 4, verschillende Nokia's, HTC echter allemaal geven problemen. Slechte verstaanbaarheid, vastlopen van de Bluetoothapplicatie enz... Ik ben van mening dat Hyunai zelfs speelt met mijn veiligheid zolang ze niets doen aan deze problematiek. Uiteraard kan ik zelf een andere Carkit aanschaffen en laten inbouwen, maar dan NOOIT meer een Hyundai.

Uitvoering1.7 Blue
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand9.250 km
DealerBarten

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor7
  
 
Reactie van: Richard12011, datum: 6 juni 2011

Antwoord: Wat het meest belangrijk is aan een auto is of deze goed rijdt. Dat gadgets het niet goed doen hoort weliswaar niet, maar is niet bepalend. Als het omgekeerd is baal je pas echt. Schaf zelf een goede carkit aan en geniet van de rest van je IX35. Voor dit geld is er niets beters.

 
Reactie van: Jsbartstra, datum: 7 juni 2011

Antwoord: Het blijft uiteraard toch vervelend als onderdelen waarmee de auto is uitgerust slecht of niet werken. Velen kopen deze auto omdat hij juist zo compleet is en toch betaalbaar. Dan wil je natuurlijk toch ook dat alles het doet. Ik vraag me trouwens af of bovengenoemd probleem niet exemplarisch is.
Zelf heb ik de ix35 (1.6 GDI Business) pas ruim een week maar mijn iPhone 3GS werkt tot dusver probleemloos met de Bluetooth verbinding van de auto. Aan beide zijden van de lijn prima verstaanbaarheid en nog geen enkele vastloper of weggevallen gesprek. Misschien eens even bij de dealer langs om de zaak na te laten kijken, want het kan dus wel!

 
Reactie van: Manatwork66, datum: 9 juni 2011

Antwoord: Heb de 2.0 Eye Catcher nu 11 mnd, met bijna 26.000km, heerlijke auto.
maar inderdaad baal ik van de carkit/navigatie heb 4 toestellen geprobeert allen die in de lijst van Hyundai stonden dat deze zouden functioneren maar nee hoor mn contacten worden niet ingelezen, heel vreemd want mn in en uitgaande gesprekken ziet ie wel de contactpersonen. ben al meerdere malen bij diverse dealers geweest maar ze weten er geen *** van, zelf na een update doet ineens mn voicecommand het niet meer, en ook heb ik al geklaagd over de navigatie die veel ( oude ) straatnamen en huisnummers niet kent. Wie kan zeggen of ze er nog mee bezig zijn? ik geloof het niet. Jammer want ik vind dit toch echt grote minpunten

 
Reactie van: Mastbooms. Frank, datum: 10 juni 2011

Antwoord: Ik heb een Nokia Navigator en heb hier geen problemen mee: goed verstaanbaar en vanaf ik de auto start wordt direct aanvaard door auto en GSM, dus probeer deze eens.

 
Reactie van: Louis. Aartman, datum: 8 juli 2011

Antwoord: Rijd de ix35 sinds Sept 2010 en vindt het een prima auto, maar herken de problematiek van de carkit. Kom zojuist bij mijn dealer Geenjaar Leiden vandaan en ze helpen mij uitstekend, maar de ingebouwde kit kent een aantal nare beperkingen waardoor alles gaat hangen. Conclusie is nu dat als ik meer dan 175 contacten in mijn Nokia E72 telefoon hebt de kit dit niet aankan. Hij kan niet meer syncen en bij het leggen van de verbinding hangen radio, navigatie en andere media. Heel vervelend. Wie herkent dit en heeft een oplossing?

 
Reactie van: Mfransen57, datum: 12 juli 2011

Antwoord: Ik bezit een ix20 met de zelfde problemen: met het vastlopen van de navigatie. Ik had een groot aantal foto's aan mijn telefoonnummer gekoppeld. Na het verwijderen van de foto's waren de problemen opgelost. Wie weet ook in uw geval?

 
Reactie van: Louis. Aartman, datum: 29 juli 2011

Antwoord: Het gaat dus blijkbaar om de hoeveelheid geheugen voor de contacten die er over de verbinding gaan. Ik had het aantal tot 170 teruggebracht en het werkte goed. Totdat ik eerder deze week een 'important software update' van de NOKIA E72 moest downloaden. Daarna weer dezelfde problematiek: complete carkit hangt incl. het display van de achteruitrij camera. Nog een vruchteloze poging gedaan om het aantal contacten verder terug te brengen (tot 160), maar is niet genoeg. Uiteindelijk de oude telefoonsoftware weer terug laten zetten. Het is wel een heel precaire balans.

 
Reactie van: Pvdkruys, datum: 22 augustus 2011

Antwoord: Ik heb niet meer dan 60 contacten in mijn telefoonboek, maar desondanks wil hij dit niet downloaden in het carkitgeheugen. Begreep van de dealer dat er weer een upgrade beschikbaar is. Zal deze dan maar weer laten installeren. Dit probleem doet zich met mijn Renault echter niet voor. Zit hem dus echt in de software van de ix35.

 
Reactie van: Pvdkruys, datum: 3 december 2011

Antwoord: Huhh? Wil je dit voor een leek als ik ben svp vertalen. Wat is een sync van een foot en waar vind ik dat op mijn galaxy S?

 
Reactie van: Marc, datum: 3 december 2011

Antwoord: Ik heb het sync van een foot in mijn mobile uitgezet en nu gaan alle contacted er prima in en crascht het ook niet meer.

 
Reactie van: Louis. Aartman, datum: 3 december 2011

Antwoord: Hi Marc, wat bedoel je precies met ...sync...foot? Klinkt wat cryptisch voor mij.

 
Reactie van: Jrvand, datum: 19 december 2011

Antwoord: De dealer heeft vorige week een systeem update gedaan maar nu is er e.a. gewijzigd, zoals de weergave van de toegestane snelheid in het navigatiescherm (pagina 21 van de handleiding).
Voorheen werd deze toegestane snelheid voor alle wegen aangegeven en nu slechts op snelwegen. Is dit misschien ergens een instelling? Want volgens de dealer kan de systeem update niet teruggedraaid worden.

 
Reactie van: Steftje37, datum: 24 december 2011

Antwoord: Weet je ook welke versie het is? die kan je vinden door de knop "instellingen" (enekele seconden ingedrukt te houden). Heb ook een software update gehad maar zie nog bij enkele gewestwegen toch nog de snelheidsbeperking.
Grts Stef

 
Reactie van: Jrvand, datum: 24 december 2011

Antwoord: Het is een software update geweest, geen kaart update.

 
Reactie van: Pvdkruys, datum: 24 december 2011

Antwoord: De dealewr voert enkel en alleen software updates uit. Als je een kaartupdate wilt, moet je die kopen bij Navteq. Kosten voor kaart Europa bedragen 169 euro. Er is een update 2011 beschikbaar.

 
Reactie van: Jrvand, datum: 24 december 2011

Antwoord: Bedankt maar het gaat om een systeem update en dat hierdoor wat zaken niet meer weergegeven worden op het scherm.

 
Reactie van: Steftje37, datum: 24 december 2011

Antwoord: Wat is de versie van de software die geinstalleerd werd? Enkel een kaartupdate of ook een software-update?

 
Reactie van: Marc, datum: 24 december 2011

Antwoord: Sorry tijdje terug op 3 november geschreven sync foot ik bedoelde: bij de HTC gaat het soms mis als er een foto zit bij een contact. Als je de foto's niet mee synct gaat het goed.

 
Reactie van: Jrvand, datum: 24 december 2011

Antwoord: Ok bedank. Ik zal het vandaag even bekijken. Het gaat overigens niet zozeer om de snelheidsbeperking maar meer om de weergave van de toegestane snelheid op het navigatieschermpje.

 
Reactie van: Steftje37, datum: 25 december 2011

Antwoord: Heb ook deze versie in mijn wagen en is inderdaad opgevallen dat op de meeste wegen de toegestane snelheid ontbreekt en je kan enkel ofwel de snelheidswaarschuwing aan of uitzetten dus niet kiezen welke wegen wel en welke niet. Zullen dus moeten wachten op een nieuwe software-versie.

 
Reactie van: Jrvand, datum: 25 december 2011

Antwoord: Hierbij de gegevens:

Software version: 5.1.3
BT: 2.6.8
Navigation version: 2011.05.25
Map database 309E7A2
Firmware: 1.4.1_LM

Kan iemand eens nakijken of (op de meeste wegen) de toegestane snelheid inderdaad ontbreekt bij deze versie?

 
Reactie van: Jrvand, datum: 26 december 2011

Antwoord: Hierbij de gegevens:

Software version: 5.1.3
BT: 2.6.8
Navigation version: 2011.05.25
Map database 309E7A2
Firmware: 1.4.1_LM

Kan iemand eens nakijken of (op de meeste wegen) de toegestane snelheid inderdaad ontbreekt bij deze versie?

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 29 mei 2011

Ervaring met auto: Prima auto voor een zeer concurrerende prijs.

Uitvoering2,0 Style Version
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand3.500 km
DealerOostendorp

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Info, datum: 1 juni 2011

Antwoord: Absoluut. Maar 12 maanden wachten op een diesel en niets horen, vind ik toch een beetje amateuristisch van Hyundai.

  

, datum: 26 mei 2011

Ervaring met auto: Perfecte auto, goede prestaties, goed verbruik.

UitvoeringStileversion 2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.600 km
DealerDeinum

Betrouwbaarheid6
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 26 mei 2011

Ervaring met auto: Vorige auto was een Tucson. 5,5 jaar gereden nul kosten, gewoon top.

UitvoeringStyleversion 2.0 Aut
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.600 km
DealerDeinum

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »