22 oktober 2016
Hyundai ix35

Forum Hyundai ix35

Reacties van eigenaren

  

, datum: 28 juli 2011

Ervaring met auto: Heb deze auto nu 6 weken in bezit. Op zich bevalt hij tot nu toe goed. Ik vindt het een mooie auto. Wel vind ik de schokbrekers erg slap. Al een paar keer gehad dat hij er volledig doorheen zakt met veel mensen er in over een hobbel op de snelweg.
Maar nu het nav systeem. Bij mij nog geen problemen met uitvallen etc. maar vandaag probeer ik een route uit te zetten naar Frankrijk via Antwerpen, Lille, Parijs en dat gaat voor geen meter. Ingesteld op snelste route stuurt hij mij steevast dwars door Rotterdam (vanuit Pijnacker) en daarna via de zeeuwse eilanden ipv via de A-16. Is zeker niet sneller. Toch maar mijn oude vertrouwde portable nav meenemen voor de zekerheid. Hebben meer mensen hier last van?

Uitvoering1.6 Business
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Nvdsande, datum: 29 juli 2011

Antwoord: Volgens de dealer komt er in september een update van de software. Mijn navigatie heeft mij al fietspaden opgestuurd, via industrieterreinen, of het systeem zegt linksaf, maar op het scherm gaat de route naar rechts. Opletten dus.
Navigeren naar 's-Gravendeel of 's-Gravenzande gaat niet. Bij mij ligt ook de TomTom nog in de auto.
Ik ben overigens benieuwd of de spraakherkenning bij de i40 wel werkt.

 
Reactie van: Hdijkman, datum: 4 augustus 2011

Antwoord: De nieuwe software is er al. Mijn garage heeft maandag geprobeerd mijn nav. unit te updaten, echter lukte dit niet. Bij een andere IX35 ging dit zonder problemen.
Ik krijg nu een hele nieuwe nav. unit. Ik was verbaasd dat dit zo eenvoudig gaat. Er moet vast iets niet goed zijn met de nav. units van de IX35. Overigens zou de spraaksturing bij de nieuwe update ook moeten werken in het Nederlands.
Ook heb ik al een compleet nieuw dashboard in mijn IX35, dit omdat de cruise controll er tijdens het rijden zo nu en dan mee stopte. Er schijnt een micro-processor spontaan opnieuw op te starten.
Op naar het volgende probleem.
Jammer vind ik het wel, de IX35 vind ik verder een geweldige auto, rijden en verbruik prima.
Ik heb een diesel HP gebruik gem. 6,7 L/100kM, met caravan 1500 kg, is dit 9,5L 100kM.

 
Reactie van: Fontaine, datum: 5 augustus 2011

Antwoord: Heb de Nederlandse besturing geinstalleerd en die werkt. Ook spraakbesturing werkt prima. Heeft wel een jaar geduurd!
Zal het uitvoerig testen.

 
Reactie van: Fontaine, datum: 10 augustus 2011

Antwoord: Werd gebeld door mijn dealer Auto Sturm te Middelburg. Geven een hele goede service. Zij hebben de update gedaan, en deze is voor zover ik weet niet te downloaden, waarom zou je als de dealer het voor je doet. Er zit nog wel een bug in. Als je via de spraakbesturing lijst zegt, loop het systeem vast. Dit kan je dan resetten door de taal even op Engels te zetten, en weer terug naa Nederlands. Korea is op de hoogte gebracht, en wellicht komt ook hier binnenkort een fix op. Maar zolang je het commando lijst niet geeft werkt het goed en heb ik verder nog niets vreemds ontdekt.

 
Reactie van: Redhat, datum: 10 augustus 2011

Antwoord: hoe ben je hieraan gekomen? weet iemand waar ik de update kan downloaden?

  

, datum: 16 juli 2011

Ervaring met auto: Een waarschuwing voor uitvoering met Navtec navigatie: op de A2 stuurt dit superapparaat je de Vinkeveense plassen in. Nen nu 1 jaar bezig contact te leggen met deze superfirma, dus geen antwoord gekregen. Garage Mido Doetinchem kan niets doen, dus wat nu?

UitvoeringStl Vers 2.01ccv
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand16.500 km
DealerMIDO

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor7
  
 
Reactie van: Hdijkman, datum: 19 juli 2011

Antwoord: Ik kom even niet mee. Navigeren doe je van punt naar punt. Welke punten waren ingesteld? Ik heb een IX35 I-Catcher, standaard navigatie ingebouwd. Kom met enige regelmaat over de A2 van IJsselstein naar Hoofddorp, maar ik ben nog steeds droog in Hoofddorp aangekomen.

 
Reactie van: J. Kock231, datum: 23 juli 2011

Antwoord: Van Amsterdam naar Utrecht hmpaal 45 tot hmp 56 de weg kwijt op de A2

 
Reactie van: Richard12011, datum: 18 augustus 2011

Antwoord: Is geen typisch Hyundai-probleem, want mijn losse navigatie van Garmin is op de A2 ook de weg kwijt. Geen enkel nav systeem is helaas perfect.

 
Reactie van: Pvdkruys, datum: 4 december 2011

Antwoord: Heeft alles te maken met de renovatie van de A2, Mijn (lease) Renault raakt op dat punt ook het spoor even bijster. Na de laatste update in de Hyundai overigens geen probleem meer mee.

  

, datum: 16 juli 2011

Ervaring met auto: Ik vind het een hele mooie auto, maar wat een bedroevende kwaliteit! En ik moet nu nog 3 jaar mee rijden pfff ergste wat ik ooit heb gekocht, wat een problemen!

Uitvoering2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerBerkel

Betrouwbaarheid3
Comfort3
Motor2
  
 
Reactie van: Hdijkman, datum: 19 juli 2011

Antwoord: Wat voor problemen heeft u gehad?
Ik heb nu 9 maand een diesel HP I-Catcher. Prima auto rijdt voortreffelijk, laag verbruik: 1 op 15 gem. Met caravan 1500 KG, 1 op 10,5.
Alleen met de opties, zoals trekhaak, parkeerhulp voor, die door de garage zijn ingebouwd, problemen gehad. Met de auto zelf en de standaard opties nog geen enkel probleem.

  

, datum: 14 juli 2011

Ervaring met auto: In aanvang problemen met stuurgedrag, te zwaar sturen. Verleden week is de auto terug geweest naar de dealer Bulters te Nijmegen, deze hebben instelling aangepast. Stuurgedrag is nu goed.

Ervaring met verkoop: Persoonlijke aandacht prima aflevering, kortom zeer tevreden.

Uitvoering1.6 GDI
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 29 juni 2011

Ervaring met auto: Denk na over navigatie: wel of niet een systeem van een ander merk inbouwen zal meer plezier geven.
Ik heb de 184 pk en deze is een aanrader!
Verder een prima auto, op kleine dingen na maar worden bij mijn garage in Veldhoven super opgelost! garage van Gerwen in Veldhoven

UitvoeringI-catcher
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand58.455 km
DealerGerwen

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 27 juni 2011

Ervaring met auto: Ik heb mijn 2.0i 4wd een tweetal weken, na 4 maanden wachten ontvangen. Heb alleen een klein probleem bij het optrekken: als van 1 naar 2 de schakel valt het vermogen precies even weg om dan op terug op te bouwen. Is er nog iemand met dit probleem?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Ger. Brouwers, datum: 8 juli 2011

Antwoord: Ik heb mijn 2.0 4wd in november besteld en heb hem nog steeds niet. Hoe kun jij hem dan binnen 4 maanden hebben? Duurt nu wel erg lang!
Ik hoop niet op het probleem waar jij het over hebt.

 
Reactie van: Bart. Emmerechts, datum: 9 juli 2011

Antwoord: Het was bijna 5 maanden. Ik was een van de gelukkige heeft de garage gezegd.

 
Reactie van: Svenniek, datum: 12 juli 2011

Antwoord: Wegvallen van vermogen bij opschakelen heb ik ook, in alle versnellingen, hoewel je het van 1-->:2 en van 2-->:3 natuurlijk het meeste van merkt. Moet een keer de dealer naar laten kijken, want het haalt de fun uit het optrekken. Ik heb een 2 liter benzine 2WD.

 
Reactie van: Bart. Emmerechts, datum: 16 juli 2011

Antwoord: Laat maar iets weten op het forum wat de garage gezegd heeft.

 
Reactie van: Nok180, datum: 8 augustus 2011

Antwoord: Ik ben al eens bij de dealer geweest met het optrekprobleem, maar krijg dan te horen dat er niets aan te doen is. Ik vind het zeer vervelend, want lekker sportief rijden met deze auto is beslist niet te doen.

 
Reactie van: Nok180, datum: 10 augustus 2011

Antwoord: Mooi verhaal is dat... verderop op dit forum heb ik gelezen dat het aan de bougies zou liggen. Dit lijkt mij onwaarschijnlijk maar ik ga toch met deze optie naar mijn garage daar ik toch voor een eerste beurt moet. Kan ik het gelijk hebben over een update van de navigatie want dat is momenteel ook een drama en over de vanzelf zakkende bestuurdersstoel. Tja, maar verder is het een prima auto.

 
Reactie van: Paul. Binon, datum: 10 augustus 2011

Antwoord: Ik ben er in Belgie via de dealer uiteindelijk mee bij de invoerder beland, wegens zelfde probleem: tijdelijk wegvallen van het vermogen op de 2,0 benzine. Ben daar met een kluitje in het riet gestuurd. Het heeft alles te maken met de "drive by wire" gaspedaal en de motor-computer in de auto die krampachtige pogingen doet om binnen de euro milieu normen te blijven.
Er zou wel wat aan te doen zijn, maar niet bij Hyundai. Een goede chiptuner zou het er kunnen uithalen, maar dan voldoet de wagen niet meer aan het goedkeuringsdocument ... stom ! Hopelijk is er eens een of andere slimme Koreaan die dit oplost want het is echt vervelend. De computers in de wagens die in Aziatische landen verkocht worden zouden het euvel niet hebben.

 
Reactie van: Rinaldo. Albers, datum: 8 september 2011

Antwoord: Tijdens een testrit merkte ik dit ook. Volgens dealer was dit inderdaad het gevolg van milieunormen en het verbranden van het laatste restje benzine. Volgens de dealer is er geen oplossing behalve het kiezen voor een automaat. Heeft iemand ervaring met de automaat versie die hetzelfde gedrag herkent?

  

, datum: 19 juni 2011

Ervaring met auto: Prijs/kwaliteit is simpelweg goed. Boardcomputer is een paar keer vastgeslagen. Half uurtje wachten of zekering eruit trekken en het euvel is opgelost. Een software update in de toekomst zal dat euvel wel verhelpen.
Een irritant piepend geluidje bleek uit de middenarmsteun te komen. Klein stripje plakvilt precies over het gaatje waar het haaksluitinkje in gaat geplakt. Probleem opgelost.
Mensen die janken over het Bluetooth hands free systeem: Het koppelen kan inderdaad ff prutsen zijn, maar het werkt perfect met nagenoeg alle Bluetooth telefoons.

Uitvoering2.0 I Catcher
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand11.500 km
DealerHerwers

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Pvdkruys, datum: 24 juli 2011

Antwoord: Probleem met wegzakken van de stoel is inmiddels ondervangen. Even afspraak maken met de dealer en er wordt een nieuwe anders gevormde hendel gemonteerd. Zelf wel probleem met bluetoothinstallatie van mijn Galaxy S. Verbinding kan wel worden gemaakt, maar telefoonboek wordt niet automatisch gedownload. Dit in tegenstelling tot de Samsung S8300 van mijn vrouw. Daar wordt het adresboek wel van gedownload.

Navigatiesysteem vind ik vooral de stembegeleiding bijzonder irritant, met maar liefst 3 x herhalen van de instructies. Vooral bij vele rotondes achtereen heel vervelend. Ook de melding dat je (op de snelweg) links moet aanhouden bij elke afrit die je tegenkomt (terwijl je gewoon rechtdoor moet) is erg storend.

 
Reactie van: Louis. Aartman, datum: 21 augustus 2011

Antwoord: Dat de ene telefoon wel synchroniseert en de andere niet, kan met het aantal contacten of adressen en tel nrs te maken hebben. Ik ben al een tijdje aan het prutsen en bij het terugbrengen van de hoeveelheid over te sturen data blijkt het ineens wel te werken. Bij mij ligt de grens ergens bij 70 nummers. Mijn dealer heeft zelfs al aangeboden een externe carkit in te bouwen, maar daar wil ik nog niet aan. Lijkt mij met een software update uiteindelijk oplosbaar.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >