14 december 2017
Hyundai ix35

Forum Hyundai ix35

Reacties van eigenaren

  

, datum: 4 juli 2013

Ervaring met auto: Verbruik gemiddeld 1:10 is normaal voor dit type auto. Had hiervoor 2 maal Nissan X-Trail 2.0 die liepen veeel duurder. Mooi compleet.
Helaas in eerste 3 versnellingen inhouden bij volgas optrekken bij invoegen / inhalen heeft met milieu co afstelling te maken; is bekend probleem. Eigenaren gesproken met piggybag er in (soort chip tunning) verhelpt dit probleem grotendeels. Geeft GEEN extra vermogen, maar betere respons op gaspendaal in lage toeren (de hik na overschakelen).
Zeer veel aftermarket extra's verkrijgbaar. Mijne is ook vere van orgineel en lekker dikke velgen en dagrijverlichting xenon en led verlichting achter en een bullbar, enz.

Uitvoering2.0i Business Edit
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerBarten

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Hdijkman, datum: 20 juli 2013

Antwoord: Na wat aanloop problemen voldoet mijn IX35 prima, met uitzondering van de helderheid van de navigatie, deze is overdag slecht te zien. Diesel HP motor.
U zegt dat u dagrijverlichting heeft, mijn vraag is welk type en schakelt deze verlichting automatisch in en bij inschakelen normale verlichting weer automatisch uit?
Voor uw antwoord dank.

 
Reactie van: Jannesbosma27, datum: 20 augustus 2013

Antwoord: Mijn zicht op navigator en achteruitrij zichtbaar is slecht bij een beetje zon. Ik heb een kapje gemaakt met een CD zodat deze blijft zitten. Wel iets beter. Zijn er nog afstellingen mogelijk?

  

, datum: 3 juni 2013

Ervaring met auto: Slechtste auto die ik al heb gehad in bijna 40 jaar. Nauwelijks onder controle te houden op snelweg, stuurgedrag erbarmelijk. Tal van dingen al vervangen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Mattymeel, datum: 15 juni 2013

Antwoord: Misschien wordt het weer eens tijd na 40 jaar om weer rijlessen te nemen. Ik hoop je niet tegen te komen in je auto die je niet onder controle hebt. Waarom koop je hem dan? Verder is het een prima auto, trekt mijn sleurhut probleemloos, alleen verbruik valt tegen, verder niets dan lof.

 
Reactie van: Chcormick2, datum: 15 januari 2014

Antwoord: Misschien iets anders reageren? Het stuurgedrag van deze auto is een groot probleem, het Internet staat er vol van! En de importeur neemt zijn verantwoordelijkheid niet in Nederland.
Dus: verkeerde conclusie getrokken Mattymeel!

 
Reactie van: Mattymeel, datum: 19 januari 2014

Antwoord: Niet het stuurgedrag van de auto is het probleem, maar degene die het stuur in handen heeft. En omdat internet er vol mee staat is het dus zo? Ook kan de importeur nooit verantwoordelijk zijn voor individuen die hun auto niet kunnen beheersen.
Welterusten Chcormick2, droom lekker verder en blijf vooral het internet geloven.

 
Reactie van: Pvdkruys, datum: 3 juni 2014

Antwoord: Als je het stuurwiel gewoon losjes in de hand houdt en de auto zelf zijn weg laat zoeken, zul je zien, dat je helemaal niet veel hoeft te corrigeren. Auto stuurt wel direct, maar ook ongevoelig. Daardoor voelt het alsof je continue moet corrigeren, maar dat is dus helemaal niet zo. Kwestie van wennen dus.

 
Reactie van: Cornelisrood, datum: 28 december 2014

Antwoord: Het sturen heb ik totaal geen probleem mee. IK rijd nu bijna 4 jaar met ix35 alleen zijn nu allebei mijn sleutels uit elkaar gevallen zijn nieuwe besteld en dit viel ook onder garantie.

 
Reactie van: G. Euser6, datum: 2 januari 2015

Antwoord: Onlangs een tweedehands IX35 2.0 benzine aangeschaft, inderdaad problemen met het lichte sturen, door de dealer opgelost met een software update. Wel nog problemen met de zg hik (power valt weg) tijdens het schakelen. Gaat binnenkort naar de garage om het na te laten kijken, anders eind van de maand een piggieback laten plaatsen bij Vtuning in Huizen. Lijkt een zeer goede oplossing. Het gejammer over te duur rijden, ja wat wil je met zo'n auto, het is geen station maar een crossover. Ben heel benieuwd naar het rijden met de caravan naar Spanje, wat in juni gaat gebeuren.

  

, datum: 27 mei 2013

Ervaring met auto: Let op: alles wat met chroom afgewerkt is, is van slechte kwaliteit.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit2 jaar
KM-stand25.000 km
DealerWeem

Betrouwbaarheid7
Comfort5
Motor8
  
 
Reactie van: Pvdkruys, datum: 15 augustus 2013

Antwoord: Nooit iets van gemerkt. Gebruikte materialen zijn gewoon top.

  

, datum: 22 februari 2013

Ervaring met auto: Heb amper 2000 km gedaan en vrij tevreden. Wat mij echter mateloos stoort is het stuurgedrag. Wanneer de wielen recht lopen is het alsof het stuur a.h.w. in een knikje terechtkomt en ik telkens een kleine moeite moet doen om het stuur weer naar links of rechts te bewegen. Volgens mijn garagist heeft dat te maken met het electrische stuur, in een oudere wagen zou dat een hydraulisch stuur zijn en moet ik daar mee leren leven. Voorts problemen met het aanvaarden van de bluetooth op de samsung-gsm van mijn vrouw. Dat gaat probleemloos met mijn nokia-gsm, nochtans een basismodel van 4 jaar oud.
Maar voorts, positieve ervaringen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Ebel. Cordes, datum: 18 januari 2016

Antwoord: Als ik alle reacties hierboven lees is er toch iets generaal mis met stuurgedrag. (Perfecte) Garage Smolders heeft tweemaal softwarematig aangepast maar auto blijft "zoeken".

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 18 februari 2013

Ervaring met auto: Hoewel ik ook veel negatieve ervaringen op dit forum lees, mag ik tot nu toe niet klagen. Mooie wagen en nog(?) geen problemen. De door de fabrikant opgegeven verbruikcijfers haal ik niet, maar met mijn 7.2/100 gemiddeld zit ik kennelijk een stuk lager dan de meeste andere iX35 eigenaren. Het eerste half jaar rustig ingereden en in het tweede halfjaar heb ik hem toch tijdens elke tankbeurt aardig uitgeprobeerd op de duitse snelwegen. Hij trek misschien niet de stenen uit de straat maar zit toch erg snel op zijn top (teller geeft dan 200 aan).

Uitvoering2.0 CRDi HP I-C
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km
DealerVolman

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 17 februari 2013

Ervaring met auto: Mooie, degelijke auto.
Let wel, met bagage box, gemidd 110 km over een afstand van 1200 incl stads km (autobanden constant 150 km) hoog verbruik van 10 Ltr/ 100 km. Wel veel geluidsoverlast bij 150 km p/u.

UitvoeringDiesel 2 Ltr
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand23.000 km
DealerWelling

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 27 december 2012

Ervaring met auto: Al jaren rijd ik ca. 65000 km per jaar. Alhoewel ik 15 maanden moest wachten, ben ik zeer tevreden. Alleen de microfoon verplaatst van de buitenkant naar de binnenkant (spiegel). Direct probleem opgelost, HTC werkte ook diect en NAV gaat prima. Kan iemand me helpen met advies voor skikoffer, ivm achterklep, en de stand van de dakdragers, die aflopend is.
Nogmaals zeer tevreden, IX 35,diesel HP, automaat. Ook vaak met paardentrailer er achter, goede trekkracht. Dus prijs kwaliteit is mijns inziens prima.

UitvoeringBussines
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand67.000 km
DealerCluistra

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »