21 oktober 2016
Fiat Punto Evo

Forum Fiat Punto Evo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 24 augustus 2011

Ervaring met auto: Sinds oktober 2010 een Punto Evo diesel: 2100 km, geen olie verbruik, erg stil, voldoende trekkracht. Wel pijn in de onderrug na een lange rit (vorige auto was een Renault Scenic, geweldig comfortabel). Zijstrips laten voor de 2e keer los (3-deurs) Verbruik:1 op 22 . Tevreden!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 9 augustus 2011

Ervaring met auto: Koop een vier-deurs.

UitvoeringMutijet
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand15.550 km
DealerPreuninger

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 9 augustus 2011

Ervaring met auto: Ga ook eens een deurtje verder kijken B.V de nieuwe Mazda2 Bi-fuel voor zuinig en voordelig rijden.

Uitvoering1.3 Multi Jet
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand19.000 km
DealerWeijers

Betrouwbaarheid7
Comfort5
Motor3
  
  

, datum: 9 augustus 2011

Ervaring met auto: Sinds september 2010 rijd ik in een belastingvrije Punto Multijet diesel. De auto rijd niet slecht, maar haalt beslist niet de opgegeven verbruikcijfers. Ik kom niet hoger dan 1 op 20.
Dan vind ik hem beslist te rumoerig, vooral bij koude motor. Hoewel ik dan toch kalm aan doe produceert de motor veel te veel lawaai. Het is een geluid wat thuishoort bij een diesel uit de zestiger jaren, en niet bij een moderne diesel van deze tijd.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Rhss4ever, datum: 9 augustus 2011

Antwoord: Verbruikscijfers zijn primair debet aan eigen rijgedrag. Alle motoren presteren maximaal als ze op bedrijfstemperatuur zijn. Hoe goed functioneert u zelf bij "koude motor"?
Tja, gelukkig is Multi Jet zeer up to date en wordt aan vele andere fabrikanten geleverd! Mijn Punto is super.
Ik adviseer u een paar oordopjes die u via Blue&Me kunt installeren. Sennheiser bijvoorbeeld! Succes!

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 6 augustus 2011

Ervaring met auto: Prestaties auto boven verwachting tot nu toe. Brandstof verbruik (gecombineerd) met vlot en pittig rijden kom ik op 1:18 rustig en zuinig rijden 1:23, als oud mannetje rijden heb ik maar niet geprobeerd ben te ongeduldig.
Zou optie ESP zeker nemen auto voelt stabiel aan je kan het lekker door de bochten gooien.
Of je nou ontspannen of sportief rijdt het blijft lekker stil binnen, hoor bijna geen geluiden.

Uitvoering1.3 Dynamic
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.012 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Gooimeer-1, datum: 4 augustus 2012

Antwoord: Heel fijn voor u dat de auto zo mooi stil is ; een groot verschil met de mijne. Grommen en een gerommel voorin, een kat zal er jaloers van worden. Bij de dealer gaan ze er mee rijden en het commentaar is: Niets aan de hand hoor, als het erger wordt komt u maar terug. Ja, en dan is de garantie voorbij. Voor mij nooit meer een Fiat en ik zal hem daarom ook niet aan anderen aanbevelen.

 
Reactie van: Harryvanrooy, datum: 26 maart 2014

Antwoord: In mijn familie rijden 2 Punto's Evo 1.3 MultiJet en het eerste wat meteen opvalt is de ongelooflijke rust in het interieur. Bij 100 km/u is de motor niet hoorbaar. Dus kan ik mij niet voorstellen dat jij dit anders ervaart. De MultiJet motor wordt in Polen geheel geautomatiseerd geproduceerd in de modernste fabriek ter wereld. Er zijn er al 5 miljoen van gemaakt en wordt door diverse merken gebruikt. Een lawaaierige motor komt daar echt niet door de eindcontrole!

  

, datum: 31 juli 2011

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Kofferbak gaat niet open en na veel andringen (op zaterdag) gingen ze kijken of het een zekering was. geen resultaat, komt u maar over een week terug. Belachelijk!

Ervaring met verkoop: Iedere keer is er wel wat. Het begint met het kiezen van de dealer. Falco nu Bochane te Almere. Wat een drama! Afspraak om de auto om 11.00u op te halen, staat deze niet klaar. Strips zitten er niet goed op en niet gepoetst. Geld was niet op het juiste nummer binnen ivm naamwijziging. Wat een sukkels! u gaat de achterklep weer niet open, week wachten voor een afspraak, is het rubbertje van de tankdop kapot enz.

Uitvoering1.3
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor8
  
  

, datum: 28 juli 2011

Ervaring met auto: Mijn FPE werd afgeleverd als bouwpakket, wat los kan zitten zat ook los. Extra accesoires vallen tegen, de uitgebreide audio voldoet niet, de hele auto resoneert. Meer dan 15 garagebezoeken voor diverse ernstige items, helaas nog niet alles opgelost. Eerst worden de problemen erkend, blijken niet opgelost te kunnen worden en worden later als producteigenschap weggezet. Ben nu zover dat er juridische bijstand ingeschakeld is. Verbaast me dit niet meer te lezen want ik ken persoonlijk meer van dit gevallen. Jammer, maar een flinke misser van Fiat.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km
DealerOtten

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor4
  
 
Reactie van: Melanentommy, datum: 30 juli 2011

Antwoord: Ik neem aan dat je met de uitgebreide audio de extra subwoofer bedoelt, indien je dit niet bedoelt dan begrijp ik het niet. De standaard audio installatie in mijn evo 2011, is er een van de betere, zo goed dat ik dit nog niet eerder meegemaakt heb in een nieuwe auto. Goed geluid, zeer goed ontvangst.

Na 25.000 km nog geen enkele klacht of probleem met de evo gehad. Zover ik de reviews lees op deze site en op die van Autoweek komt de evo er eigenlijk over het algemeen heel goed uit in vergelijking met bijvoorbeeld de betrouwbaarheid van o.a. Opel Corsa en de VW Polo. Maar ja, als je maandagmorgen auto hebt is het wel balen.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >