28 oktober 2016
Fiat Punto Evo

Forum Fiat Punto Evo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 28 november 2011

Ervaring met auto: Veel auto voor weinig geld (aanschaf en gebruik). Laag break-even punt benzine/ diesel. Ideale middellange afstand auto (tot 400 km).

Uitvoering1.3 Multijet Dynamic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand9.800 km
DealerKouwen

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 4 november 2011

Ervaring met auto: Ik rijd een Punto Evo Multi Jet diesel (december 2010). Een paar maanden geleden kreeg ik ook last van irriterende uitlaatgassen luchtjes in de auto, met name tijdens stadsritten (langzaam rijden en veelvuldig stoppen en optrekken). Mee terug gegaan naar dealer en deze constasteerde een lekke pakking. Nieuwe pakking en euvel was verholpen, gelukkig!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Anjavschijndel, datum: 7 november 2011

Antwoord: Mijn Punto Evo diesel zorgde ook voor uitlaatgas in de auto. Erg vervelend. Bij filerijden en stadritten vooral. Ik reed er enkele weken mee voordat ik in de gaten had wat ik rook (dacht eerst dat het van buiten kwam) en naar de dealer ging die het uiteindelijk prima oploste. Gezond zal dit zeker niet geweest zijn!

  

, datum: 30 oktober 2011

Ervaring met auto: Wij rijden nu en jaar de Fiat Punto Evo. Vanaf het begin is er iets mis met de luchtcirculatie binnen in de auto. Prikkelde ogen, pijn in keel en ook op de tong voel je prikkeling. Onze Evo is al een aantal keren bij de dealer terug geweest. Eerst ontdekte ze een gaatje in een luchtslang. De tweede waren de luchtfilters helemaal verstopt. Ook de derde keer vonden ze iets bij de airco.
Helaas het heeft allemaal niet geholpen. Alleen als wij met de ramen open rijden hebben wij geen last. Mijn vraag komt dit probleem meer voor? Ten tweede: wat kan het zijn?

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Slecht slaat alleen op het feit dat zij het mankement van de luchtcirculatie niet kunnen vinden en wij daardoor met zeer veel tegenzin in onze auto rijden. Wij rijden al jaren Fiat en hebben deze altijd laten onderhouden door deze garage en nooit problemen gehad.

Ervaring met verkoop: Wij rijden al jaren Fiat en zijn altijd zeer tevreden geholpen. Helaas is het jammer dat de dealer het mankement waar wij nu mee te maken hebben niet kan vinden.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Arrowswilly, datum: 1 november 2011

Antwoord: Rij zelf sinds eind juni dit jaar met de Punto Evo (met veelplezier). Heb er zelf ook beetje last van maar niet zo erg als jullie dat hebben. Ik neem aan dat het luchtje is van een nieuwe auto. Al die nieuwe materialen(kunststof) geven een geur af. Als auto stil staat(vooral in volle zon) moet ik het eerst luchten tijdens rijden dan verder geen last van.

 
Reactie van: Flymo2, datum: 8 november 2011

Antwoord: Ik had ook last van een gaslucht in de auto (vooral bij het achteruit rijden). Het bleek bij nader onderzoek dat een van de brandplaatjes lek was, zodat hij compressie verliest. Dit is een soort pakking onder de verstuiver.
Door de dealer zijn alle brandplaatjes vervangen, omdat je als je ze eenmaal los hebt gehaald ook vervangen moet worden. Dit euvel is een bekend verhaal bij de Fiat dealer. Dus doen! Dan heb je geen last meer van de gaslucht en je auto trekt beter door.

  

, datum: 30 oktober 2011

Ervaring met auto: In 2011 kocht ik mijn Fiat Punto Evo. super auto geen proplemen. Alleen met weinig toeren laat hij het een beetje afweten, je moet dan eerder over schakelen. Bij meer toeren super acceleratie en dat voor een diesel.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 16 oktober 2011

Ervaring met auto: Super auto, absoluut geen klachten.

2 minpuntjes:
- de eco:drive software geeft altijd aan dat acceleratie in 1ste te hoog is (zelfs bij uitermate voorzichtigheid optrekken)
- kostprijs 12V stekker in koffer

Uitvoering1.3 85
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 26 augustus 2011

Ervaring met auto: Rijd deze superfijne Punto Evo multijet 85 sinds oktober 2010. Mijn gemiddeld verbruik gemeten aan pomp is 1:24,6 en op de tripcomputer 1:23,5 dus tripcomputer is redelijk correct.
Het geluidsniveau is die van een auto uit vele klassen hoger. De vering is precies goed afgestemd. Zeer bochtvast en vooral comfortabel. Het ruimtegevoel in de auto is groot.
Je hebt absoluut niet het gevoel in een spaarauto te rijden: trekt verrassend goed op, ook als de turbo nog niet vol op stoom is (1750 rpm). Van 100km naar 140 km gaat geruisloos in een zucht; echt super.
De stevige voor- en achterportierstijlen maken een wel heel robuuste indruk. De voorruit ligt zo plat, dat hij ter hoogte van de veerpoten uitkomt. Oonder de motorkap zie je dan dat er een geintegreerde veerpootbrug over de linker- en rechterveervoorpoot loopt waardoor een superstijve carosserie ontstaat. Bij koudstart in de garage is geen enkele uitstoot van gassen of condens te ontwaren.

UitvoeringDynamic Multijet 85
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
DealerPreuninger

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Gooimeer-1, datum: 4 augustus 2012

Antwoord: Geluidsniveau van mijn Evo doet mij denken aan de 3 Lada's die ik in het verleden heb gehad. Ben hiervoor al een paar keer in de garage geweest, maar er wordt laconiek over gedaan! Nogmaals de stilte in de auto is ver te zoeken. Voor mij NOOIT meer een Fiat ....

  

, datum: 24 augustus 2011

Ervaring met auto: Neem veel opties!

Uitvoering1.3 Multijet 85
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km
DealerDe Rijk

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >