25 oktober 2016
Fiat Punto Evo

Forum Fiat Punto Evo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 23 februari 2013

Ervaring met auto: Carterventilatie is op dit moment een groot probleem, daar is dan ook een modificatie voor. Brandplaatjes vervangen bij 40.000 Km

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Olielampje begon bij precies 30.000 km te knipperen. Olie vervuild? Dacht het niet, maar toch maar laten vervangen anders kan de garantie vervallen.

UitvoeringMy Life
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand53.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 15 februari 2013

Ervaring met auto: De standaard automatten zijn van slechte kwaliteit, aan de bestuurderskant zat al snel een gat in. Verder geen enkel probleem gehad. De 1.4 rijdt soepel en valt prima mee te rijden, weggedrag is erg goed, auto is behoorlijk stil. De speakers hadden beter gemogen (te weinig vermogen), maar klinken niet slecht. Al met al een heerlijke auto om in te rijden!

UitvoeringBusiness
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand31.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Oscar. Papenhoven, datum: 5 november 2013

Antwoord: AANVULLING:
- zoals meer mensen hebben ervaren vernevelt de ruitensproeiers niet goed als je rijdt. Toch een minpunt.
- benzineslangetje is vervangen, deze lekte (benzinelucht in de auto) was nog garantie:
- kabeltje koplamp linksvoor zat muurvast. De garage deed er luchtig over, maar hadden bij de 3e (!) keer en in mijn bijzijn pas echt actie ondernomen. De monteur zei dat dit vaker voorkwam. Hij had er even werk mee met o.a. een schroevendraaier. Geeft nu geen problemen meer:
- remlicht rechtsachter kon ik niet vervangen. De lichtunit kreeg ik er niet uit. Ook dit was volgens de garage appeltje eitje...echter het kostte hen minstens 30 minuten om de unit eruit te krijgen.
- dashboardverlichting (t.p.v. ventilatiebediening) werkte voor de helft. Is ook opgelost, echter het knopje van de recirculatie werkt niet altijd (los contact?).

Dat waren alle puntjes die ongemak gaven in een auto die verder prima rijdt! Oh ja, mijn verbruik ligt rond de 1 op 15,5 (benzine, 1.4).

  

, datum: 8 januari 2013

Ervaring met auto: Heb mijn Fiat Evo jtd in juni 2011 nieuw gekocht. Aantal weken gelden de auto naar de dealer gebracht ivm stank in de auto. Bekend probleem, de brandplaatjes! Nadat deze vervangen waren, bleek er een injector stuk te zijn? Nadat deze vervangen was bleek de auto heel slecht te rijden, stotteren en nagelen, zeker als de motor koud is. Het is niet meer de auto die hij was.
Nu zou het volgens de garage om een diesel-bacterie gaan? Dit zou dan een externe toedoening zijn wat door Fiat niet betaald zou worden? Kan in de 1000 euro lopen. De auto is 1,5 jaar oud en heb er bijna 30.000 km mee gereden. Ik tank alleen bij de bekende pompstations reguliere diesel. Kan mij niet voorstellen dat ik de enige zou zijn met dit probleem. Wie heeft hier ervaring mee of heeft hier van gehoord?

Uitvoering1,3 Jtd
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand29.000 km
DealerPreuninger

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Melanentommy, datum: 2 februari 2013

Antwoord: Bij mijn evo 2011 inmiddels 93.000 km zijn ook de brandplaatjes vervangen, ik kan mij niet herinneren dat daarna de auto minder goed ging lopen. Wel had ik de laatste ca 15.000 km - 25.000 km ook dat de auto begon te stotteren maar alleen als ik bij accelereren te weinig gas gaf of zo.Ik moest het gaspedaal wat verder indrukken en dan was het weg. Ik had een powerbox in mijn evo liggen en mogelijk kwam het wat minder vloeiend rijden daarvan naar verloop van tijd.
Nu sinds januari de nieuwe mjet 1.3 90 gram van Fiat gekocht de Punto, rijdt vind ik een stuk beter dan mijn evo. Motor heel soepel, wegligging is verbeterd, bredere banden 16 inch wielen.
Overigens toen mijn auto minder soepel ging rijden heb ik een aantal keren Texaco xxl diesel getankt. Auto reageerde alerter op deze diesel en reed weer regelmatiger.

  

, datum: 14 december 2012

Ervaring met auto: Ik rijd mijn Evo 1.3 sinds septemver 2010. Fijne wagen. Net 48.500 km op de teller.
Kleine minpuntjes zijn de ruitensproeiers, werken enkel goed als je stil staat. Is bekend bij de fabrikant welke er nog steeds geen oplossing voor gegeven heeft, erg jammer. Karige kofferbak inrichting.
GOED zijn de banden, na 48500 KM nog ruim 60 profiel, ze maken door de harde kwaliteit wel veel geluid in de kabine.
Goede raad is duur, verzeker je van 1 of 2 jaar extra garantie. haal je er zeker uit.
Met een gemiddelde van 1:21 niet slecht voor deze auto, een sterke trekker zelfs met 4 volwassenen. Onderhoud is goed voorspelbaar en de kosten zijn op de Fiat-site op te zoeken, geen verrassingen dus.

Uitvoering1.3
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
KM-stand48.500 km
DealerBerkel

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 19 november 2012

Ervaring met auto: Meerdere malen storing gehad in het Blue en Me systeem. Werd door de dealer wel telkens ge-reset en ge-updated, maar bleef terugkomen. Uiteindelijk is de hardware onder garantie vervangen, daarna geen storingen meer gehad.
Verder is het een zuinige en probleemloze auto.

Uitvoering1.3 Mj
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
KM-stand33.000 km
DealerHeuvel

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 23 oktober 2012

Ervaring met auto: Pak zoveel mogelijk opties mee, auto rijdt als groter en duurder model.
Punto past bij alle rijstijlen van rustig rondtoeren tot sportief door de bochten gooien.

Uitvoering1.3 Multijet
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand28.000 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Arrowswilly, datum: 15 december 2012

Antwoord: Flink minpunt: problemen met de koppeling, lucht in het systeem. Koppelingspedaal bleef hangen; vervelend en gevaarlijk. Na 4 keer terug naar garage met intervallen van 2 weken lijkt probleem nu opgelost te zijn. Koppelingssysteem geheel vervangen van voor naar achter onder garantie. Gelukkig nu al maand onderweg zonder problemen. Blijft fijn autootje heb er weer plezier in.

  

, datum: 3 oktober 2012

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Van der Maat Enkhuizen heb ik goede ervaringen mee en belangrijk, ze nemen uitstekend de tijd voor je. Een auto koop je met gevoel en dat kan niet in haastige spoed. Ook achteraf blijven ze vriendelijk en de tijd voor je nemen.
Van der Maat in Enkhuizen ga vooral zo door met jullie uitstekende service!
Een tevreden Punto Evo rijder.

Ervaring met verkoop: Mijn volgende auto koop ik weer bij dit adres!


Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
KM-stand53.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor9
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >