27 oktober 2016
Kia Venga

Forum Kia Venga

Reacties van eigenaren

  

, datum: 11 februari 2011

Ervaring met auto: Ik heb spijt. wordt elke keer met kluitje in het riet gestuurd door de dealer. ISG werkt niet, audio is slecht, accu halve capaciteit, mag van dealer niet met airco en verlichting rijden want dan laadt de accu niet goed op. Waarom heb je dan verlichting en airco op je auto, ja om het te gebruiken.
Nee slechte service bij Kia. Krijg via email de stomste aanbieding voor navigaties, proefritten etc. Ik heb een nieuwe auto van 9 maanden oud met ingebouwde navigatie, wil je je afmelden krijg je de mededeling dat je dan ook geen belangrijke mailtjes ontvangt. Dus GEEN goede ervaring met Kia.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Nog niet meegemaakt hoe een echt onderhoud wordt afgewikkeld, maar mijn klachten die ik heb met het ISG-systeem worden niet afgehandeld. Updates die zouden zijn krijg ik geen bericht van echt WAARDELOOS.

Ervaring met verkoop: Bij Van Voorden verkopen ze liever dan dat ze je helpen je problemen op te lossen. Na een brief dat je naar de garage terug moest voor een hele belangrijke reparatie, moest je zelf om de attentie vragen als vergoeding.

Uitvoering1.4 X-ecutive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand7.796 km

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor3
  
 
Reactie van: Wijs, datum: 27 april 2011

Antwoord: Ook bij mij deed ISG het niet altijd. Bij de dealer langs geweest (vdBorn, Breda). Daar had men het vrij snel ontdekt. Als het accuverbruik boven een bepaald percentage komt werkt ISG niet. Dat merk je het best als je de verlichting aanzet en de airco met de luchtuitlaat op voeten of middenconsole. Nu stoppen en versnelling vrij en koppeling los. Motor slaat dan af. Nu de luchtuitlaat op de voorruit zetten en zie.... de motor start. Dat komt omdat de airco in deze stand meer energie verbruikt, met als gevolg dat de ISG wordt uitgeschakeld. Nadat je dan weer gereden hebt, maar wel sneller dan 20 km. per uur, werkt de ISG weer.
Volgens mijn dealer heeft KIA dit ook in zijn technische gegevens voor de dealers opgenomen. Ik ben tevreden met deze uitleg. Nu ik dit weet, merk ik ook dat de ISG niet op ongewone momenten uitvalt, maar dat het niet werken heel goed verklaarbaar is. Overigens ben ik ook zeer tervreden met mijn Venga. Ik rijd er nu al 5 maanden en 6000 km. probleemloos en zeer comfortabel mee.

JdW

  

, datum: 30 januari 2011

Ervaring met auto: Vering is erg gevoelig (stug) bij drempels in woonwijken, verbruik bij korte ritten valt tegen. Lekkere hoge instap, veel bagage ruimte, volwassen passagiers hebben achterin voldoende ruimte. Kinderziektes zijn er nu wel uit.

Uitvoering1.4 X-tra
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand14.000 km
DealerWolters

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Fam. Vandegroep, datum: 22 oktober 2011

Antwoord: Ik heb 6 jaar een Renault Scenic gereden en ben sinds kort een Venga-boy.
Ik begrijp die opmerkingen over de drempels niet.
De Venga doet het namelijk veel beter over een drempel dan de Scenic.

  

, datum: 24 januari 2011

Ervaring met auto: Verwacht geen zuinige auto. Wel veel ruimte, goede prestaties ook in de bergen en prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Uitvoering1,6 Extra Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerFase

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 15 januari 2011

Ervaring met auto: Modificatie bodemplank kofferbak laten aanbrengen door dealer. Koop beschermende kunstof voor achterbumper.

UitvoeringX-ecotive 1.6 Automa
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 5 september 2010

Ervaring met auto: Complete auto voor redelijke prijs, met goede prestaties met caravan tot 1200 kg

Uitvoering1.6 Met ConfortPak
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerTroost

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Enrique, datum: 16 december 2010

Antwoord: Wij ook tevreden met die Venga. Rijden met er met plezier in. Hiervoor chevrolet na opeltje. Maar die KIA is gewoon prima goed. Hebben nu die 5000 kilometers gedraaid. 1:15 veel ruimte in toestel.

  

, datum: 4 augustus 2010

Ervaring met auto: Prima auto, vodoet min of meer aan de verwachtingen. Inparkeren met ingebouwde camera lukt op de e.o.a. wijze niet goed (staat iedere keer scheef). Over de navigatie ben ik slecht te spreken omdat deze niet betrowbaar is. Schakelt zich zelf uit en moet dan gereset worden.

Uitvoering1,4 Xtra
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand5.900 km
DealerRustman

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 21 juli 2010

Ervaring met auto: Ruime auto, gunstige prijs, veel uitrusting. De dramatisch slechte schokbreking achter maakt dat elke autorit (18 verkeersdrempels per dag) voor mij een straf is. Nu half jaar in bezit, 6 keer teruggeweest naar dealer, ik ken zijn occasionvoorraad ondertussen beter dan hijzelf, maar alles wordt wel steeds weer netjes opgelost.
Auto is goedkoop maar voelt ook zo aan helaas. Airco kan het allemaal maar net bijbenen, 1.4 motor is wel degelijk maar sloooooooooooooooom.

Uitvoering1.4 Xtra
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand9.600 km
DealerRustman

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: M103562, datum: 20 november 2010

Antwoord: De motor is een echte 1.4: goed, maar onvoldoende trekkracht. Niet te vergelijken met bijvoorbeeld een 1.6 HDI van bijv. Peugeot.

 
Reactie van: Hanball, datum: 28 februari 2011

Antwoord: Lijkt me appels met peren vergelijken. Kia Venga met 1,6 motor heeft meer dan voldoende trekkracht, doet het ook prima in de bergen

 
Reactie van: M103562, datum: 1 maart 2011

Antwoord: Het ligt er maar aan wat je gewend bent. Maar je moet t.o.v. de peugeot 1.6 HDI, wat motorvermogen inleveren. Daarvoor krijg wel iets meer luxe en veiligheid ERP bijvoorbeeld en een lagere prijs.
De motor van de Vemga is gevoelsmatig vergelijkbaar met de 2 liter diesel van Peugeot
Ach, er valt mee te leven, maar ideaal is het niet.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >