22 mei 2018
Feedback
Kia Venga

Forum Kia Venga

Reacties van eigenaren

  

, datum: 23 oktober 2011

Ervaring met auto: Een heerlijke auto om mee te rijden. Als je de Venga Brooklyn kiest, krijg je een auto met een hoop extra's en dat verhoogt het comfort van het rijden.

De pluspunten:
+ Zeer complete auto,
+ Goede zit en prima stoelen
+ dubbele bodem in de kofferbak
+ het model
+ en het verbruik.

De minpunten heb ik helaas nog niet kunnen ondekken.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Onderhoudsbeurten heeft de auto nog niet gehad maar als dit hoor van collega's is dat prima. Daar ga ik ook even van uit.

Ervaring met verkoop: De aanschaf verliep prima. Ook een prima uitleg over de auto. Er werd ons niet opgedrongen en mochten alles beslissen na een uitgebreide testrit. De inruil van onze vorige viel iets tegen, maar uiteindelijk kwamen we er toch uit doordat ik er gratis winterbanden bij kreeg. Die had ik toch nodig en op die manier kwam ik toch aan de inruilprijs.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 X-tra Brooklyn
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand2.700 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 17 juli 2011

Ervaring met auto: Koop deze auto niet, sorry dat ik het zeg, maar deze staat meer bij de dealer dan bij mij op de oprit.
Storingen: ISG werkt niet, het maakt niet uit als je de lichten - airco uit laat, nieuwe accu er in en het heeft niet geholpen.
Start problemen bij koude weer omstandigheden - slaat aan draait onregelmatig en slaat weer af, herstarten bijna niet mogelijk.
De centrale vergrendeling gaat er spontaan van af, tijdens het rijden.
Bij het openen van de deuren, gaan niet alle deuren open en soms gaat er geen enkel deur open handmatig openen gaat het alarm af, die je vervolgens niet uit krijgt, en zo kan ik nog even door gaan.

Wij gaan weer terug naar Toyota, Nissan of een Mazda, maar GEEN Kia of Hyundai (moeder bedrijf van Kia) meer. Want eerlijk gezegd heb ik meer problemen gehad met de Kia dan ieder ander merk (zelf een Peugeot doet het beter).

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Is nog net geen jaar oud en krijg van ons ook geen onderhoud want dan is de Kia de deur uit, maar de autohandelaar heeft voor ons dan ook een andere autohandelaar gezocht voor wat het betreft het opkopen van de Kia. (krijgen een goede en nette prijs voor terug 380 euro onder de ANWB norm). Wij gaan intussen verder met de auto van mijn vrouw (Daihatsu Sirion)..... tot er een andere auto is.

Ervaring met verkoop: Doet z'n best, maar mag voor ons de volgende auto leveren.

Nieuw
Uitvoering1,6 X-ecutive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand8.699 km

Betrouwbaarheid2
Comfort4
Motor5
  
 
Reactie van: Janscheper, datum: 27 juli 2011

Antwoord: Jammer dat je een blauwe-maandag editie hebt, maar het is toch echt wel een goede auto. 40.000 km zonder problemen en die serion nou dat is pas een ramp: slechte stoelen, zeer slechte airco en als je het koud hebt in de winter blijf je het koud hebben met een bud verwarming. Nee, doe mij maar de KIA.

 
Reactie van: Lobo, datum: 15 september 2011

Antwoord: Welnee, ik heb al 6 jaar een Daihatsu Sirion2. Stoelen zijn prima, geen rug- of beenpijn. Airco doet het ook prima, en de verwarming ook. Maar ach, sommige mensen zijn a-technisch en weten vaak die dingen niet goed in te stellen. Nog op- en aanmerkingen over de elektrische ramen meneer Jan de KIA man?

 
Reactie van: Janscheper, datum: 16 september 2011

Antwoord: Het is maar wat je gewend bent, ga dan maar is een keer in de Venga rijden en dan merk je het verschil wel. En nee ik ben niet a-technisch, want ik verstuur de mail niet 2 keer.

Reageer
  

, datum: 4 juli 2011

Ervaring met auto: De eerste en de laatste Kia. De besturing is een ramp(elektro) na 200 km ben je bek af.
Het verbruik met caravan is 9 liter snelheid 95 km caravan 1300 kg motor 1600.

Ervaring met verkoop: Kia dealer Sliedrecht garage is prima, maar het stuurkarakter is waarschijnlijk een fout in de auto.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort3
Motor6
  
 
Reactie van: Maxiphoon, datum: 1 maart 2012

Antwoord: Elektrisch sturen vind ik ook maar moeilijk wennen. Erg licht en dan heb ik nog een citystand op de Fiat. Wie gaat er overigens een caravan trekken met een Venga. Je gebruikt daar toch minimaal 1.8 liter motor voor denk ik.

Reageer
  

, datum: 27 mei 2011

Ervaring met auto: Hoge verkeersdrempels met normale snelheid nemen in verband met iets stugere vering. Bij het trekken van een caravan is deze vering iedeaal.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 Xtra
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerRomme

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 27 februari 2011

Ervaring met auto: Zeker kopen. Extra voorziening laten aanbrengen voor verplaatsbare bodem in kofferbak. Audio installatie is niet van deze tijd, laten vervangen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 ExtrA
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand18.000 km
DealerWinters

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 11 februari 2011

Ervaring met auto: Ik heb spijt. wordt elke keer met kluitje in het riet gestuurd door de dealer. ISG werkt niet, audio is slecht, accu halve capaciteit, mag van dealer niet met airco en verlichting rijden want dan laadt de accu niet goed op. Waarom heb je dan verlichting en airco op je auto, ja om het te gebruiken.
Nee slechte service bij Kia. Krijg via email de stomste aanbieding voor navigaties, proefritten etc. Ik heb een nieuwe auto van 9 maanden oud met ingebouwde navigatie, wil je je afmelden krijg je de mededeling dat je dan ook geen belangrijke mailtjes ontvangt. Dus GEEN goede ervaring met Kia.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Nog niet meegemaakt hoe een echt onderhoud wordt afgewikkeld, maar mijn klachten die ik heb met het ISG-systeem worden niet afgehandeld. Updates die zouden zijn krijg ik geen bericht van echt WAARDELOOS.

Ervaring met verkoop: Bij Van Voorden verkopen ze liever dan dat ze je helpen je problemen op te lossen. Na een brief dat je naar de garage terug moest voor een hele belangrijke reparatie, moest je zelf om de attentie vragen als vergoeding.

Nieuw
Uitvoering1.4 X-ecutive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand7.796 km

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor3
  
 
Reactie van: Wijs, datum: 27 april 2011

Antwoord: Ook bij mij deed ISG het niet altijd. Bij de dealer langs geweest (vdBorn, Breda). Daar had men het vrij snel ontdekt. Als het accuverbruik boven een bepaald percentage komt werkt ISG niet. Dat merk je het best als je de verlichting aanzet en de airco met de luchtuitlaat op voeten of middenconsole. Nu stoppen en versnelling vrij en koppeling los. Motor slaat dan af. Nu de luchtuitlaat op de voorruit zetten en zie.... de motor start. Dat komt omdat de airco in deze stand meer energie verbruikt, met als gevolg dat de ISG wordt uitgeschakeld. Nadat je dan weer gereden hebt, maar wel sneller dan 20 km. per uur, werkt de ISG weer.
Volgens mijn dealer heeft KIA dit ook in zijn technische gegevens voor de dealers opgenomen. Ik ben tevreden met deze uitleg. Nu ik dit weet, merk ik ook dat de ISG niet op ongewone momenten uitvalt, maar dat het niet werken heel goed verklaarbaar is. Overigens ben ik ook zeer tervreden met mijn Venga. Ik rijd er nu al 5 maanden en 6000 km. probleemloos en zeer comfortabel mee.

JdW

Reageer
  

, datum: 30 januari 2011

Ervaring met auto: Vering is erg gevoelig (stug) bij drempels in woonwijken, verbruik bij korte ritten valt tegen. Lekkere hoge instap, veel bagage ruimte, volwassen passagiers hebben achterin voldoende ruimte. Kinderziektes zijn er nu wel uit.

Nieuw
Uitvoering1.4 X-tra
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand14.000 km
DealerWolters

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Fam. Vandegroep, datum: 22 oktober 2011

Antwoord: Ik heb 6 jaar een Renault Scenic gereden en ben sinds kort een Venga-boy.
Ik begrijp die opmerkingen over de drempels niet.
De Venga doet het namelijk veel beter over een drempel dan de Scenic.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »