23 oktober 2016
Kia Venga

Forum Kia Venga

Reacties van eigenaren

  

, datum: 15 december 2011

Ervaring met auto: Ik heb model 2012, rijdt tot nu toe probleemloos en ISG werkt prefect. Ook met de verstelbare bodem van de bagageruinte heb ik geen problemen.
Kortom: een tevrden gebruiker en zo hoort het ook.

Uitvoering1.6 X-ecutive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand250 km
DealerVDNS

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 30 november 2011

Ervaring met auto: Bij hoge verkeersdrempels normale snelhheid aanhouden i.v.m. schokdemping, anders een beetje springerig na passeren drempel.

Uitvoering1.6 Xtra
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerRomme

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 23 oktober 2011

Ervaring met auto: Een heerlijke auto om mee te rijden. Als je de Venga Brooklyn kiest, krijg je een auto met een hoop extra's en dat verhoogt het comfort van het rijden.

De pluspunten:
+ Zeer complete auto,
+ Goede zit en prima stoelen
+ dubbele bodem in de kofferbak
+ het model
+ en het verbruik.

De minpunten heb ik helaas nog niet kunnen ondekken.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Onderhoudsbeurten heeft de auto nog niet gehad maar als dit hoor van collega's is dat prima. Daar ga ik ook even van uit.

Ervaring met verkoop: De aanschaf verliep prima. Ook een prima uitleg over de auto. Er werd ons niet opgedrongen en mochten alles beslissen na een uitgebreide testrit. De inruil van onze vorige viel iets tegen, maar uiteindelijk kwamen we er toch uit doordat ik er gratis winterbanden bij kreeg. Die had ik toch nodig en op die manier kwam ik toch aan de inruilprijs.

Uitvoering1.4 X-tra Brooklyn
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand2.700 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 17 juli 2011

Ervaring met auto: Koop deze auto niet, sorry dat ik het zeg, maar deze staat meer bij de dealer dan bij mij op de oprit.
Storingen: ISG werkt niet, het maakt niet uit als je de lichten - airco uit laat, nieuwe accu er in en het heeft niet geholpen.
Start problemen bij koude weer omstandigheden - slaat aan draait onregelmatig en slaat weer af, herstarten bijna niet mogelijk.
De centrale vergrendeling gaat er spontaan van af, tijdens het rijden.
Bij het openen van de deuren, gaan niet alle deuren open en soms gaat er geen enkel deur open handmatig openen gaat het alarm af, die je vervolgens niet uit krijgt, en zo kan ik nog even door gaan.

Wij gaan weer terug naar Toyota, Nissan of een Mazda, maar GEEN Kia of Hyundai (moeder bedrijf van Kia) meer. Want eerlijk gezegd heb ik meer problemen gehad met de Kia dan ieder ander merk (zelf een Peugeot doet het beter).

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Is nog net geen jaar oud en krijg van ons ook geen onderhoud want dan is de Kia de deur uit, maar de autohandelaar heeft voor ons dan ook een andere autohandelaar gezocht voor wat het betreft het opkopen van de Kia. (krijgen een goede en nette prijs voor terug 380 euro onder de ANWB norm). Wij gaan intussen verder met de auto van mijn vrouw (Daihatsu Sirion)..... tot er een andere auto is.

Ervaring met verkoop: Doet z'n best, maar mag voor ons de volgende auto leveren.

Uitvoering1,6 X-ecutive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand8.699 km

Betrouwbaarheid2
Comfort4
Motor5
  
 
Reactie van: Janscheper, datum: 27 juli 2011

Antwoord: Jammer dat je een blauwe-maandag editie hebt, maar het is toch echt wel een goede auto. 40.000 km zonder problemen en die serion nou dat is pas een ramp: slechte stoelen, zeer slechte airco en als je het koud hebt in de winter blijf je het koud hebben met een bud verwarming. Nee, doe mij maar de KIA.

 
Reactie van: Lobo, datum: 15 september 2011

Antwoord: Welnee, ik heb al 6 jaar een Daihatsu Sirion2. Stoelen zijn prima, geen rug- of beenpijn. Airco doet het ook prima, en de verwarming ook. Maar ach, sommige mensen zijn a-technisch en weten vaak die dingen niet goed in te stellen. Nog op- en aanmerkingen over de elektrische ramen meneer Jan de KIA man?

 
Reactie van: Janscheper, datum: 16 september 2011

Antwoord: Het is maar wat je gewend bent, ga dan maar is een keer in de Venga rijden en dan merk je het verschil wel. En nee ik ben niet a-technisch, want ik verstuur de mail niet 2 keer.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 4 juli 2011

Ervaring met auto: De eerste en de laatste Kia. De besturing is een ramp(elektro) na 200 km ben je bek af.
Het verbruik met caravan is 9 liter snelheid 95 km caravan 1300 kg motor 1600.

Ervaring met verkoop: Kia dealer Sliedrecht garage is prima, maar het stuurkarakter is waarschijnlijk een fout in de auto.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort3
Motor6
  
 
Reactie van: Maxiphoon, datum: 1 maart 2012

Antwoord: Elektrisch sturen vind ik ook maar moeilijk wennen. Erg licht en dan heb ik nog een citystand op de Fiat. Wie gaat er overigens een caravan trekken met een Venga. Je gebruikt daar toch minimaal 1.8 liter motor voor denk ik.

  

, datum: 27 mei 2011

Ervaring met auto: Hoge verkeersdrempels met normale snelheid nemen in verband met iets stugere vering. Bij het trekken van een caravan is deze vering iedeaal.

Uitvoering1.6 Xtra
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerRomme

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 27 februari 2011

Ervaring met auto: Zeker kopen. Extra voorziening laten aanbrengen voor verplaatsbare bodem in kofferbak. Audio installatie is niet van deze tijd, laten vervangen.

Uitvoering1.4 ExtrA
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand18.000 km
DealerWinters

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor6
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >