23 mei 2018
Feedback
Kia Venga

Forum Kia Venga

Reacties van eigenaren

  

, datum: 6 juli 2012

Ervaring met auto: Ik heb mijn eerste en laatste Kia Venga. Nu 2 jaar oud en niets dan ellende. ISG systeem werkte niet goed. Na vervangen van de accu wel goed. Beslaan van de ruiten bij het aanzetten van de verwarming. Afvoerslang van de airco niet goed gemonteerd in de fabriek. Hoog benzineverbruik 1 op 10,6 km stad en lange weg. 2x de stuurbekrachtiging stuk vaak met ISG systeem in de garage geweest, grote miskoop, enz.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Kir_smit, datum: 5 september 2012

Antwoord: Dat is gewoon pech hebben, jammer. Ik heb 4 jaar een sportage gehad en nu al weer bijna 3 jaar een Venga. En nog geen 1x panne. Ben erg tevreden over Autoplaza Alkmaar, waar service nog hoog in het vaandel staat.

 
Reactie van: Wij-twee, datum: 12 oktober 2012

Antwoord: En ben je werkzaam bij Autoplaza Alkmaar? SERVICE heeft niets te maken met de kwaliteit van het product! Je probeert alleen reklame te maken voor het bedrijf zoals zo velen op deze forums...

Kia is en blijft een B-product veel problemen met bekleding die scheurt, stuurbekrachtiging die spontaan uitvalt of waarbij de auto spontaan in het stuurslot valt onder het rijden! Auto blijft spontaan acceleren, levensgevaarlijk. Diverse electronica problemen... Ja en 7 jaar garantie, dat is alleen op de markt gebracht om ook oudere auto's in de werkplaats te houden. Doe je dat niet vervalt de garantie!
7 jaar en 100.000 km = 14.285km per jaar dus alleen voor die gene die weinig km's rijdt

 
Reactie van: Closepeter111, datum: 2 januari 2013

Antwoord: Wat een klachten allemaal, jammer dat we niet kunnen lezen in uw relaas of de garage of KIA Nederland iets gedaan heeft om een pechvogel zoals u zich omschrijft toch te helpen. Lijkt mij sterk dat KIA hier niets aan gedaan heeft, mijn ervaring met dealer is totaal anders en nee.... niet de dealer uit Alkmaar!

 
Reactie van: Kir_smit, datum: 2 januari 2013

Antwoord: Wij twee is een loser, iemand die mij niet serieus neemt. Ik werk toevallig niet in de autobranche. In feite heb ik er niet veel technisch verstand van. Waar het om gaat is dat IK vind dat als ik na 7 jaar pechvrij rij, mijn auto regelmatig door Autoplaza Alkmaar laat onderhouden, dit een pluim waard is voor deze garage waar ik dan graag reclame voor maak. Niks mis mee toch.

 
Reactie van: Closepeter111, datum: 2 januari 2013

Antwoord: Helemaal top als je tevreden bent met de service die de dealer de klant geeft.
Maar zoals ik al aangaf, vind ik het jammer van "wij twee" dat er geen aangeboden of gerealiseerde oplossingen te lezen zijn. Nogmaals, ik ken diverse KIA rijders en natuurlijk kan er altijd wat gebeuren, maar dan is het toch ook interessant om te lezen wat er aan gedaan is door een dealer.

Reageer
  

, datum: 29 juni 2012

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand19.000 km
DealerAHZ Voorburg

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 5 juni 2012

Ervaring met auto: Nooit kopen: je maakt de Shell rijk. De auto rijtd ongeveer 1 op 11 en dat is veel te veel. De dealer kan het niet oplossen en de importeur zegt iedere keer dat er update komt, maar waneer zegt hij er niet bij. Als ik de kans krijg gaat hij weg en koop ik gewoon weer een Toyota, dat is altijd goed.

Nieuw
Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand23.000 km
DealerMelse

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor3
  
 
Reactie van: J_moerbeek, datum: 9 augustus 2012

Antwoord: Ligt dat niet een beetje aan je eigen rijstijl? Wij rijden gemiddeld 1 op 15,5.

 
Reactie van: Closepeter111, datum: 14 oktober 2012

Antwoord: Zo'n hoog verbruik, dan ben ik bang dat dit toch wel aan de zwaarte van uw rechtervoet ligt. Ik rijd naar volle tevredenheid al 2,5 jaar een Venga 1.6 automaat (normaal toch iets dorstiger dan een schakelvariant), maar het verbruik schommelt gemiddeld rond de 1:15. En dan volg ik gewoon de opgelegde snelheden en de rest v/h verkeer, dus geen slakkegedrag.

 
Reactie van: Mailtojopiov, datum: 1 januari 2013

Antwoord: Een automaat? Dat zou ik graag willen, hoe is uw resultaat nu na enkele maanden automaat rijden met name benzineverbruik? Heeft u ook een start/stop op uw Venga met autommat, of kan de niet met deze combinatie?

 
Reactie van: Closepeter111, datum: 2 januari 2013

Antwoord: Een start-stop gaat niet op de automaat uitvoering. Het verbruik is nog altijd niet echt veranderd, blijft zo rond 1:15. Zomers nog iets zuiniger en 's winters iets onzuiniger, maar ja welke auto heeft dat niet, toch?
Het plezier om met de automaat te rijden blijft heerlijk, lekker relaxed rijden en toch voldoende vermogen.

 
Reactie van: Closepeter111, datum: 5 februari 2013

Antwoord: Poeh, dat is idd een pittig verbruik. En u rijdt ook een automaat?
Wat zijn er toch grote verschillen in het verbruik van de auto's. Toch gek eigenlijk, wel ervan uitgaande dat het om dezelfde types gaat.

 
Reactie van: Direct, datum: 5 februari 2013

Antwoord: Verbruik benzine Venga automaat 1:15 ? Dit is fenomenaal. Mijn spreadsheet die begint op datum van aankoop april 2010 komt steeds uit op een gemiddeld verbruik van 8.66L/100km of 1:11,5 en dit niettegenstaande mijn snelheid van max 110km p/u op snelwegen met en zonder gebruik van cruise control en 50/50 gebruik stad en snelwegen.

 
Reactie van: Direct, datum: 6 februari 2013

Antwoord: Jawel, mijn Venga is een normale 1600 cc met automaat op Conti PremiumContact banden 205/55 R16. Vermits ik deze overbodig brede banden ervan verdacht de schuldigen te zijn van het hoge verbruik, heb ik nieuwe velgen en banden 195/65 R15 laten monteren die volgens de de Euro normen minder weerstand zouden bieden. Helaas heeft dit alles tot nu geen enkele invloed op het verbruik gehad. Ik ga nu toch de afstelling van de motor moeten laten controleren. Het vervelende is dat mijn goede oude Honda Accord 2.0 l automaat zo ongeveer evenveel verbruikte als deze Kia, terwijl iedereen weet dat Honda niet bepaald de zuinigste auto's maakt.

Reageer
  

, datum: 8 februari 2012

Ervaring met auto: Niet nemen: een waardeloze auto. Veel te grote dode hoek door linker spijl.
Te hoog benzine gebruik. Gemiddeld 1 op 10
Navigatie niet up to date. Excuses dealer: geen nieuwe software beschikbaar.
Optrekken gaat met een slakkengangetje.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerRomme

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor3
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 24 december 2011

Ervaring met auto: Motor wil alleen lekker meedoen als je hem op toeren houdt. Bij laag in toeren rijden niet vooruit te branden. Hierdoor veel te hoog verbruik voor zo'n lichte en kleine auto/motor.
Kofferbak zakte al in elkaar bij boodschappentas erop, is onder garantie verholpen. Achtervering bonkend stug bij drempels en met 3 of vier personen weer deinend slap. Schokdemping achter erbarmelijk slecht. Proefgereden met dealer kan er niets aan doen. Was zelfs bereid veren of SD te kopen. Als je lang bent: niet kopen.
De linker A-stijl voorin is levensgevaarlijk qua dode hoek als de stoel achterin staat. Je bent zo'n 10 meter breed zichthoek kwijt links voor de auto. Meermalen op een haartje een aanrijding of fietsongeluk kunnen voorkomen.
Start stop ISG werkt voor geen meter. Eigenlijk 9 maanden per jaar niet ivm, te koud, teveel verbruikers etc.
Uiteindelijk met zwaar verlies de nieuwe auto verkocht uit ellende. De elektrische stuurbekrachtiging is een ramp als je niet altijd met 2 handen stuurt.

Nieuw
Uitvoering1.4 Xtra
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand19.000 km
DealerBeltman

Betrouwbaarheid6
Comfort4
Motor3
  
 
Reactie van: Hibou, datum: 17 februari 2012

Antwoord: Vreemd te lezen hoeveel negatieve ervaringen er zijn met de Venga. Ik heb zelf de Hyundai iX20 en die zou nagenoeg hetzelfde zijn. Echter ik ben behoorlijk tevreden over het geheel.
Zeker een verademing t.o.v. veel andere merken / modellen

 
Reactie van: Warmentuuter, datum: 9 augustus 2012

Antwoord: Ik snap er ook weinig van dat er zoveel negatieve ervaringen zijn. Ben ik nu de enigste met goede vervaringen? Ik ondervind geen problemen met de achtervering of besturing. Ook de ISG werkt goed. Kort gezegt een prima wagen voor een prima prijs.

Reageer
  

, datum: 15 december 2011

Ervaring met auto: Ik heb model 2012, rijdt tot nu toe probleemloos en ISG werkt prefect. Ook met de verstelbare bodem van de bagageruinte heb ik geen problemen.
Kortom: een tevrden gebruiker en zo hoort het ook.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 X-ecutive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand250 km
DealerVDNS

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 30 november 2011

Ervaring met auto: Bij hoge verkeersdrempels normale snelhheid aanhouden i.v.m. schokdemping, anders een beetje springerig na passeren drempel.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 Xtra
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerRomme

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »