21 mei 2018
Feedback
Kia Venga

Forum Kia Venga

Reacties van eigenaren

  

, datum: 28 januari 2014

Ervaring met auto: Na het lezen van reacties in het forum was ik bang een miskoop gekocht te hebben, maar tot nu toe geen problemen gehad en ben erg tevreden, ik herken de klachten niet!
Heb gisteren voor het eerst getankt en dit ging uitermate vlot tot de tank vol was. Als je flink hard over een drempel gaat hoor je een bonk, maar als je dit normaal doet is er niets aan de hand. Mis alleen de verlichting van het dashboard kastje.

Nieuw
Uitvoering 1.4 CVVT Plus Pack
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand700 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Trixyke, datum: 25 februari 2014

Antwoord: J.VD.POL: dan heb jij veel geluk met je Kia. Wij hebben er ook eentje al 3 jaar en heeft meer in de garage gestaan dan dat we ermee gereden hebben! Teveel om op te noemen en wat doen ze eraan? Niks, niks, niks, da's hun reclame voor 7 jaar garantie die we dik en dubbel betalen: en als je hem wilt verkopen wat krijg je er voor amper 7.000 euro terwijl hem wel bijna 20.000 gekost heeft moesten we er meer voor krijgen was hem al de deur uit en zeker NOOIT meer een Kia!

Reageer
  

, datum: 8 november 2013

Ervaring met auto: Grote rammelkast. Kia is wezen kijken. Ik kreeg als antwoord: productie norm. Ik heb het idee, bij een scherpe put of hobbel dat de voortrein eronder uit breekt. Ik heb een zwaar klikkend geluid in de auto. Ben nu 9 maanden bezig, vanaf januari ben 5 keer bij een dealer geweest. Nu is de Hr. Jochems van de Kia geweest en ik krijg dit antwoord, zie bovenstaand.

Nieuw
Uitvoering1-4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerLeeuwen

Betrouwbaarheid5
Comfort3
Motor5
  
 
Reactie van: Wil. Buis, datum: 3 december 2013

Antwoord: Beste Josan,

Drama toch deze klachten, ik wilde ook een venga kopen ik dacht eerst maar even bellen met Kia Nederland en gevraagd of de vele klachten die zich voordoen met de Venga inmiddels opgelost zijn. De beste man die ik sprak daar die zei: KLACHTEN meneer Buis, hoe komt u erbij we hebben hier nog nooit iets over klachten gehoord. Deze man kan wat mij betreft beter in de Efteling gaan werken. In vele autobladen is hij getest en kwam goed uit de bus MAAR dat is een moment opname, dan moet je een duurtest doen dan komen de klachten er uit waar heel veel rijders over klagen. Of krijgen de autobladen een vergoeding voor een goed oordeel.

 
Reactie van: Josan44, datum: 21 januari 2014

Antwoord: Als de Kia mij vergelijkt met een bewoner van de Efteling, moeten ze alles hieronder eens lezen. Er zijn mensen die willen naar de ANWB. ISG heeft nog nooit gewerkt, maar als je daar over klaagt, dan is dat een verkoopspraatje. Maar ik ben er mee gestopt, want KIA weet het toch beter, maar volgens de diverse dealers is er wel degelijk wat in de voortrein aan de hand en is dit geen productienorm, maar een grote fout en dit kost hun veel klanten. Daarom vraag ik mij af hoe ze op de vierde of vijfde plaats zijn beland wat betreft verkoop.

Reageer
  

, datum: 21 oktober 2013

Ervaring met auto: Ik heb ruim 2,5 jaar een Kia Venga. Hij bevalt goed, maar het ISG systeem heeft in deze 2,5 jaar alleen 1x in de eerst paar dagen gewerkt. Sindsdien blijft het lampje branden en werkt het systeem niet. Of ik nou wel lange stukken rijd of niet. Ook blijft het vullen van de brandstoftank een probleem: de vulsnelheid aan de brandstofstations is hoger dan de luchtafvoer van de tank aankan. Daarom slaat deze al heel erg vroeg af. Wij laten de eerste 20 ltr gewoon vullen en remmen daarna de snelheid iets af. Maar 10 minuten is normaal aan het tankstation (alle andere mensen zijn binnen 2 minuten al weer onderweg). Voor de rest bevalt de auto zeer goed.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Leoberkheij, datum: 27 oktober 2013

Antwoord: Heb zelf ook problemen gehad met ISG. Heb sinds 5 maanden een nieuwe accu en het werkt nog steeds. Wel veel op de motor afremmen en met verlichting aan rijden. E.e.a is via de importeur gelopen met een coulance regeling omdat de accu maar 2 jaar garantie heeft. Ik heb de helft van de accu betaald, maar als het blijft functioneren krijg ik het geld terug gestort.

Reageer
  

, datum: 29 september 2013

Ervaring met auto: Zeer ruim in deze prijsklasse.
Verbruik aan de hoge kant. Ondanks zeer bewust rijden een gemiddelde van 7.2 op 100/L.
Bij oneffenheid in de weg een vervelende bonk aan de vooorkant. Het lijkt of de schok brekers kapot zijn, maar de dealer heeft er naar gekeken en zag niets vreemds. Wij zijn gematigd tevreden.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 CVVT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand3.200 km
DealerBurg

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 17 augustus 2013

Ervaring met auto: Wij zijn allebei begin 50, en bij lange ritten krijgen wij zere benen. Verder is het een fijne auto.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Peter. Vanael, datum: 6 september 2013

Antwoord: Om de 2 uur stoppen en je benen strekken is een algemeen gegeven.

Reageer
  

, datum: 10 augustus 2013

Ervaring met auto: Wanneer iedereen eens iets verder kijkt dan dat zijn neus lang is, dan waren er geen opmerkingen over het ISG systeem. Is er voornamelijk om daarmee de BPM omlaag te krijgen hetgeen dus is gelukt. Overal kan je lezen dat er een aantal voorwaarden voor zijn ingebouwd (o.a. accu-status), dus duidelijk dat je in de stad er na 4 keer stoppen binnen 250 meter problemen mee krijgt.
De eerste auto waarmee ik 4 weken (met kleine caravan) door Frankrijk heb getrokken zonder dat ik na elke lange rit met stramme stijve knie en enkel uitstapte. Verbruik 6,1/100 km met caravan erachter 9,5 - 11 ltr/100 km. Aanrader wat prijs/kwaliteit betreft.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand6.200 km
DealerKooijman

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 1 augustus 2013

Ervaring met auto: Ik heb deze auto een half jaar en hij rijdt super. Ik heb er een zonder start/stop en navigatie: wat er niet op zit kan ook niet kapot.
Zeer te spreken over de binnenruimte en de afwerking. Zicht links en rechts beperkt door brede raamstijl.
Ik gebruik deze auto voor woon- werk verkeer en voldoet hiervoor aan alle verwachtingen. Daarnaast blijkt uit de duurtest Autobild dat dit 100.000 km zonder problemen door zou moeten gaan. Gaat lukken denk ik.

Nieuw
Uitvoering1.4 Cvvt Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand5.300 km
DealerMossel

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor7
  
 
Reactie van: Rooijen73, datum: 19 augustus 2013

Antwoord: Ik had een vraagje namelijk over het tanken. Wanneer ik moet tanken slaat het bij de eerste keer af bij ong 32 a 33 liter. Hierna ben ik 6 a 7 minuten bezig (Vulhals loopt steeds vol) om de tank vol te krijgen tot 43 liter.

 
Reactie van: Honda500xl, datum: 26 augustus 2013

Antwoord: Dat probleem heb ik ook, maar staat ook in de Duitse test. De tank is groter dan je kunt aftanken. Of is de meter niet leeg als deze leeg aangeeft. Mij is het ook nog niet duidelijk.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »