25 mei 2018
Feedback
Kia Venga

Forum Kia Venga

Reacties van eigenaren

  

, datum: 9 april 2015

Ervaring met auto: Heb de Venga nu een half jaar. Na 2 maanden begaf de navigatie het. GPS-ontvanger bleek kapot. Een maand moeten wachten op een nieuwe. Alles doet het weer en naar tevredenheid. Ben verder uitermate tevreden. De ISG, waarover veel wordt geklaagd, deed het bij mij eerst ook niet. Heb mij nog eens uit laten leggen, waarom niet. Heeft alles met de status van de accu te maken. Hij doet het nu prima, daar waar ik het nodig vind. Ik ken ook mensen die het systeem uitzetten, omdat hij het te goed doet. Ik ben altijd gewend geweest om voor een stoplicht met ingetrapte koppeling en de versnelling in stand 1 te wachten. Dan doet hij het vanzelf niet.
Dat beetje benzine dat bespaard wordt?! Daar heb ik in ieder geval geen moeite mee.

Nieuw
Uitvoering1.4 CVVT Executive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerContent

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Hanen1821, datum: 29 oktober 2015

Antwoord: Nou, mijn Kia Venga is van 2010 nieuw gekocht maar ISG deed het na 6 maanden al niet meer tot op heden nog steeds niets. Nu komen ze weer met een nieuw parade paardje het zogenaamde VSM als dat ook zo goed werkt als mijn ISG dan hoef ik er geen meer. Want wat is je 7 jaar garantie waard als het niet opgelost wordt?

Reageer
  

, datum: 15 maart 2015

Ervaring met auto: Ik heb de auto nieuw gekocht. Als ik er mee rijd kom ik tot rust, motor en bediening zijn zeer soepel. Tot nu toe geen problemen mee gehad.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 ExecutiveLine
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km
DealerDurmi

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 19 januari 2015

Ervaring met auto: Mijn probleem met deze auto is dat de ISG inderdaad nooit werkt, maar veel vervelender is het navigatiesysteem. Na een jaar begaf de radio het. Toen gaf de dealer aan dat ik ook regelmatig het navigatiesysteem moest laten updaten. Dat bleek bij elke servicebeurt noodzakelijk.

Door een verhuizing kwam ik terecht bij AutoHaag in Schiedam. Daar adviseerden zij vorig jaar de updates niet meer te doen want daarna kwamen er vele klachten was hun ervaring. Nu doet niets het meer en zeggen ze bij de dealer, helaas de garantie is verlopen. Ik kan nu een omruilnavigatiesysteem krijgen als ik 500 euro betaal. Dat vind ik echt onacceptabel. Het geleverde product doet het niet goed en nu moet ik betalen. Dat noemen ze een coulancebeleid gaf mijn dealer aan. Ik vind dat KIA moet toegeven dat het product niet klopt en bij ( veel meer) klanten gewoon wordt vervangen. Ik ga ermee aan de slag, dus als er meer mensen zijn met dergelijke klachten, graag reactoe op mail: rwj1955@hotmail.com

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Mijn dealer voor onderhoud is AutoHaag Kia Schiedam. Staat niet in de lijst. Ik vind dat ze het navigatieprobleem alleen willen oplossen als de klant betaalt. Dat is geen service!

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand60.000 km
DealerAHZ

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Monimail, datum: 2 februari 2015

Antwoord: Ik heb een nieuwe Kia en de navigatie rijdt door de Noordzee. Na veel gevaarlijke capriolen krijg ik een nieuwe. Maar niemand kan zeggen wanneer en de software loopt minstens 3 jaar achter. Dat alles wordt pas verteld als je in de auto rijdt.

Reageer
  

, datum: 8 september 2014

Ervaring met auto: Dankzij de garantie een prima auto.

Reageer Nieuw
UitvoeringAut
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit4 jaar
KM-stand35.000 km
DealerHeijnen

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 13 april 2014

Ervaring met auto: Ik heb nu ruim een jaar in de Venga gereden. Tot nu toe alleen voor de beurten de garage gezien. Ook op de voor mij nieuwe dealer geen commentaar. Handelt correct af.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand40.000 km
DealerFase

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 7 maart 2014

Ervaring met auto: Heb al eerder en review van deze auto geplaatst. Toen na 3 maanden. Nu dus na 4 jaar. In het algemeen wel tevreden. Toch zou ik mij nog goed bedenken voordat ik nog eens een Kia koop. Deze gaat er in elk geval uit als de 7 jaren garantie voorbij zijn.
Heb in de jaren namelijk veel problemen gehad met de elektronica, waardoor de auto vaak voor een of meerdere dagen bij de dealer stond. Is telkens wel netjes binnen de garantie opgelost. Audio systeem dat het begaf, het start/stop-systeem doet het vaker niet dan wel, portieren die plotseling niet meer dicht gingen vervolgens weer wel maar dan ging de achterklep weer niet meer op slot of sprongen de portiersloten open telkens als je stilstond of bleef het lampje branden dat aangeeft dat de portieren niet
goed gesloten zijn. Zekeringen die spontaan doorbranden en als je die dan verving dan was die na 10 minuten weer kapot, daar voor heeft de auto 2 dagen bij de dealer gestaan voor het opgelost was.
Nogmaals: alles netjes opgelost binnen de garantie maar het is telkens zo'n gedoe en als je dat buiten de garantie hebt dan kost het veel geld. Dus voor de 7 jaar om zijn gaat de auto eruit en of de volgende weer een Kia is is de vraag.

Nieuw
Uitvoering14CVVT Cimfort Pack
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit4 jaar
KM-stand73.000 km
DealerWinters

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor7
  
 
Reactie van: Wil. Buis, datum: 12 oktober 2014

Antwoord: Wij rijden met een Kia Venga Superpack van 2014. Geloof me: maar 90 procent van kinderziektes zijn echt opgelost.

 
Reactie van: Wil. Buis, datum: 24 april 2015

Antwoord: Inmiddels 8000 km gereden, wat een fijne auto is de Venga toch. Zit geweldig motor lekker stil, zou op het schurend geluid van de remmen na niets negatiefs kunnen melden. Is trouwens wel vervelend dat geluid van de remmen zijn er nog meer Venga rijders die hier last van hebben. Auto gekocht en in onderhoud bij Braber in Ede, kan ik iedereen aanbevelen is gewoon top.

 
Reactie van: Marantzfm, datum: 4 juli 2015

Antwoord: Ja onze remmen piepen ook. 1.6 ccvt automaat. Verder prima auto 42.000 km bouwjaar 2011. Eerste eigenaar. Mooie auto met alles erop en eraan voor 27000 euro.

Reageer
  

, datum: 4 maart 2014

Ervaring met auto: Rijd al 4 jaar zonder problemen. Geen enkele reparatie gehad. Gello bijna het Duitse autoblad dat de auto na 100.000 km helemaal uit elkaar heeft gehaald en niets hoefde te vervangen of versleten was.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit3 jaar
KM-stand49.764 km
DealerOever

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »