25 oktober 2016
Kia Venga

Forum Kia Venga

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 maart 2014

Ervaring met auto: Heb al eerder en review van deze auto geplaatst. Toen na 3 maanden. Nu dus na 4 jaar. In het algemeen wel tevreden. Toch zou ik mij nog goed bedenken voordat ik nog eens een Kia koop. Deze gaat er in elk geval uit als de 7 jaren garantie voorbij zijn.
Heb in de jaren namelijk veel problemen gehad met de elektronica, waardoor de auto vaak voor een of meerdere dagen bij de dealer stond. Is telkens wel netjes binnen de garantie opgelost. Audio systeem dat het begaf, het start/stop-systeem doet het vaker niet dan wel, portieren die plotseling niet meer dicht gingen vervolgens weer wel maar dan ging de achterklep weer niet meer op slot of sprongen de portiersloten open telkens als je stilstond of bleef het lampje branden dat aangeeft dat de portieren niet
goed gesloten zijn. Zekeringen die spontaan doorbranden en als je die dan verving dan was die na 10 minuten weer kapot, daar voor heeft de auto 2 dagen bij de dealer gestaan voor het opgelost was.
Nogmaals: alles netjes opgelost binnen de garantie maar het is telkens zo'n gedoe en als je dat buiten de garantie hebt dan kost het veel geld. Dus voor de 7 jaar om zijn gaat de auto eruit en of de volgende weer een Kia is is de vraag.

Uitvoering14CVVT Cimfort Pack
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit4 jaar
KM-stand73.000 km
DealerWinters

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor7
  
 
Reactie van: Wil. Buis, datum: 12 oktober 2014

Antwoord: Wij rijden met een Kia Venga Superpack van 2014. Geloof me: maar 90 procent van kinderziektes zijn echt opgelost.

 
Reactie van: Wil. Buis, datum: 24 april 2015

Antwoord: Inmiddels 8000 km gereden, wat een fijne auto is de Venga toch. Zit geweldig motor lekker stil, zou op het schurend geluid van de remmen na niets negatiefs kunnen melden. Is trouwens wel vervelend dat geluid van de remmen zijn er nog meer Venga rijders die hier last van hebben. Auto gekocht en in onderhoud bij Braber in Ede, kan ik iedereen aanbevelen is gewoon top.

 
Reactie van: Marantzfm, datum: 4 juli 2015

Antwoord: Ja onze remmen piepen ook. 1.6 ccvt automaat. Verder prima auto 42.000 km bouwjaar 2011. Eerste eigenaar. Mooie auto met alles erop en eraan voor 27000 euro.

  

, datum: 4 maart 2014

Ervaring met auto: Rijd al 4 jaar zonder problemen. Geen enkele reparatie gehad. Gello bijna het Duitse autoblad dat de auto na 100.000 km helemaal uit elkaar heeft gehaald en niets hoefde te vervangen of versleten was.

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit3 jaar
KM-stand49.764 km
DealerOever

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 28 januari 2014

Ervaring met auto: Na het lezen van reacties in het forum was ik bang een miskoop gekocht te hebben, maar tot nu toe geen problemen gehad en ben erg tevreden, ik herken de klachten niet!
Heb gisteren voor het eerst getankt en dit ging uitermate vlot tot de tank vol was. Als je flink hard over een drempel gaat hoor je een bonk, maar als je dit normaal doet is er niets aan de hand. Mis alleen de verlichting van het dashboard kastje.

Uitvoering 1.4 CVVT Plus Pack
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand700 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Trixyke, datum: 25 februari 2014

Antwoord: J.VD.POL: dan heb jij veel geluk met je Kia. Wij hebben er ook eentje al 3 jaar en heeft meer in de garage gestaan dan dat we ermee gereden hebben! Teveel om op te noemen en wat doen ze eraan? Niks, niks, niks, da's hun reclame voor 7 jaar garantie die we dik en dubbel betalen: en als je hem wilt verkopen wat krijg je er voor amper 7.000 euro terwijl hem wel bijna 20.000 gekost heeft moesten we er meer voor krijgen was hem al de deur uit en zeker NOOIT meer een Kia!

  

, datum: 8 november 2013

Ervaring met auto: Grote rammelkast. Kia is wezen kijken. Ik kreeg als antwoord: productie norm. Ik heb het idee, bij een scherpe put of hobbel dat de voortrein eronder uit breekt. Ik heb een zwaar klikkend geluid in de auto. Ben nu 9 maanden bezig, vanaf januari ben 5 keer bij een dealer geweest. Nu is de Hr. Jochems van de Kia geweest en ik krijg dit antwoord, zie bovenstaand.

Uitvoering1-4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerLeeuwen

Betrouwbaarheid5
Comfort3
Motor5
  
 
Reactie van: Wil. Buis, datum: 3 december 2013

Antwoord: Beste Josan,

Drama toch deze klachten, ik wilde ook een venga kopen ik dacht eerst maar even bellen met Kia Nederland en gevraagd of de vele klachten die zich voordoen met de Venga inmiddels opgelost zijn. De beste man die ik sprak daar die zei: KLACHTEN meneer Buis, hoe komt u erbij we hebben hier nog nooit iets over klachten gehoord. Deze man kan wat mij betreft beter in de Efteling gaan werken. In vele autobladen is hij getest en kwam goed uit de bus MAAR dat is een moment opname, dan moet je een duurtest doen dan komen de klachten er uit waar heel veel rijders over klagen. Of krijgen de autobladen een vergoeding voor een goed oordeel.

 
Reactie van: Josan44, datum: 21 januari 2014

Antwoord: Als de Kia mij vergelijkt met een bewoner van de Efteling, moeten ze alles hieronder eens lezen. Er zijn mensen die willen naar de ANWB. ISG heeft nog nooit gewerkt, maar als je daar over klaagt, dan is dat een verkoopspraatje. Maar ik ben er mee gestopt, want KIA weet het toch beter, maar volgens de diverse dealers is er wel degelijk wat in de voortrein aan de hand en is dit geen productienorm, maar een grote fout en dit kost hun veel klanten. Daarom vraag ik mij af hoe ze op de vierde of vijfde plaats zijn beland wat betreft verkoop.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 21 oktober 2013

Ervaring met auto: Ik heb ruim 2,5 jaar een Kia Venga. Hij bevalt goed, maar het ISG systeem heeft in deze 2,5 jaar alleen 1x in de eerst paar dagen gewerkt. Sindsdien blijft het lampje branden en werkt het systeem niet. Of ik nou wel lange stukken rijd of niet. Ook blijft het vullen van de brandstoftank een probleem: de vulsnelheid aan de brandstofstations is hoger dan de luchtafvoer van de tank aankan. Daarom slaat deze al heel erg vroeg af. Wij laten de eerste 20 ltr gewoon vullen en remmen daarna de snelheid iets af. Maar 10 minuten is normaal aan het tankstation (alle andere mensen zijn binnen 2 minuten al weer onderweg). Voor de rest bevalt de auto zeer goed.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Leoberkheij, datum: 27 oktober 2013

Antwoord: Heb zelf ook problemen gehad met ISG. Heb sinds 5 maanden een nieuwe accu en het werkt nog steeds. Wel veel op de motor afremmen en met verlichting aan rijden. E.e.a is via de importeur gelopen met een coulance regeling omdat de accu maar 2 jaar garantie heeft. Ik heb de helft van de accu betaald, maar als het blijft functioneren krijg ik het geld terug gestort.

  

, datum: 29 september 2013

Ervaring met auto: Zeer ruim in deze prijsklasse.
Verbruik aan de hoge kant. Ondanks zeer bewust rijden een gemiddelde van 7.2 op 100/L.
Bij oneffenheid in de weg een vervelende bonk aan de vooorkant. Het lijkt of de schok brekers kapot zijn, maar de dealer heeft er naar gekeken en zag niets vreemds. Wij zijn gematigd tevreden.

Uitvoering1.4 CVVT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand3.200 km
DealerBurg

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 17 augustus 2013

Ervaring met auto: Wij zijn allebei begin 50, en bij lange ritten krijgen wij zere benen. Verder is het een fijne auto.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Peter. Vanael, datum: 6 september 2013

Antwoord: Om de 2 uur stoppen en je benen strekken is een algemeen gegeven.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >