27 oktober 2016
Kia Venga

Forum Kia Venga

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 september 2015

Ervaring met auto: Fijne auto. Sinds 14 dagen een probleem met het audio/navigatiesysteem. Het werkt niet meer alleen de radio op 1 zender. Wie heeft hier ervaring mee?

Uitvoering1.4cvvt
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand30.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Leodg19, datum: 1 juni 2016

Antwoord: Sinds 4 weken geen geluid meer in de auto: geen radio + navigatiestem + telefoon. Lijkt lekker rustig, maar ook geen verkeersberichten meer! Nog niets gehoord of de garage vervangende hardware heeft kunnen vinden!

  

, datum: 30 juni 2015

Ervaring met auto: Hele fijne reisauto. Geen strepentrekker maar ruim voldoende. Erg praktisch in gebruik met een vriendelijk prijskaartje en dan heb je parkeersensoren, climacontrol, verschuifbare achterbank, een volwaardig reservewiel. bluetooth etc.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand40.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Charles. Vermin, datum: 5 oktober 2016

Antwoord: 1 jaar en 3 maanden verder en nog geen enkele storing gehad. Beurt 125 euro incl. aircofilter dus goedkoper kan haast niet. En voor de klagers van het navigatiesysteem, ik heb een gewone Tom-Tom dus dat probleem is mij onbekend. Ik ben zeer tevreden!

  

, datum: 9 april 2015

Ervaring met auto: Heb de Venga nu een half jaar. Na 2 maanden begaf de navigatie het. GPS-ontvanger bleek kapot. Een maand moeten wachten op een nieuwe. Alles doet het weer en naar tevredenheid. Ben verder uitermate tevreden. De ISG, waarover veel wordt geklaagd, deed het bij mij eerst ook niet. Heb mij nog eens uit laten leggen, waarom niet. Heeft alles met de status van de accu te maken. Hij doet het nu prima, daar waar ik het nodig vind. Ik ken ook mensen die het systeem uitzetten, omdat hij het te goed doet. Ik ben altijd gewend geweest om voor een stoplicht met ingetrapte koppeling en de versnelling in stand 1 te wachten. Dan doet hij het vanzelf niet.
Dat beetje benzine dat bespaard wordt?! Daar heb ik in ieder geval geen moeite mee.

Uitvoering1.4 CVVT Executive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerContent

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Hanen1821, datum: 29 oktober 2015

Antwoord: Nou, mijn Kia Venga is van 2010 nieuw gekocht maar ISG deed het na 6 maanden al niet meer tot op heden nog steeds niets. Nu komen ze weer met een nieuw parade paardje het zogenaamde VSM als dat ook zo goed werkt als mijn ISG dan hoef ik er geen meer. Want wat is je 7 jaar garantie waard als het niet opgelost wordt?

  

, datum: 15 maart 2015

Ervaring met auto: Ik heb de auto nieuw gekocht. Als ik er mee rijd kom ik tot rust, motor en bediening zijn zeer soepel. Tot nu toe geen problemen mee gehad.

Uitvoering1.4 ExecutiveLine
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km
DealerDurmi

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 19 januari 2015

Ervaring met auto: Mijn probleem met deze auto is dat de ISG inderdaad nooit werkt, maar veel vervelender is het navigatiesysteem. Na een jaar begaf de radio het. Toen gaf de dealer aan dat ik ook regelmatig het navigatiesysteem moest laten updaten. Dat bleek bij elke servicebeurt noodzakelijk.

Door een verhuizing kwam ik terecht bij AutoHaag in Schiedam. Daar adviseerden zij vorig jaar de updates niet meer te doen want daarna kwamen er vele klachten was hun ervaring. Nu doet niets het meer en zeggen ze bij de dealer, helaas de garantie is verlopen. Ik kan nu een omruilnavigatiesysteem krijgen als ik 500 euro betaal. Dat vind ik echt onacceptabel. Het geleverde product doet het niet goed en nu moet ik betalen. Dat noemen ze een coulancebeleid gaf mijn dealer aan. Ik vind dat KIA moet toegeven dat het product niet klopt en bij ( veel meer) klanten gewoon wordt vervangen. Ik ga ermee aan de slag, dus als er meer mensen zijn met dergelijke klachten, graag reactoe op mail: rwj1955@hotmail.com

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Mijn dealer voor onderhoud is AutoHaag Kia Schiedam. Staat niet in de lijst. Ik vind dat ze het navigatieprobleem alleen willen oplossen als de klant betaalt. Dat is geen service!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand60.000 km
DealerAHZ

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Monimail, datum: 2 februari 2015

Antwoord: Ik heb een nieuwe Kia en de navigatie rijdt door de Noordzee. Na veel gevaarlijke capriolen krijg ik een nieuwe. Maar niemand kan zeggen wanneer en de software loopt minstens 3 jaar achter. Dat alles wordt pas verteld als je in de auto rijdt.

  

, datum: 8 september 2014

Ervaring met auto: Dankzij de garantie een prima auto.

UitvoeringAut
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit4 jaar
KM-stand35.000 km
DealerHeijnen

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 13 april 2014

Ervaring met auto: Ik heb nu ruim een jaar in de Venga gereden. Tot nu toe alleen voor de beurten de garage gezien. Ook op de voor mij nieuwe dealer geen commentaar. Handelt correct af.

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand40.000 km
DealerFase

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >