11 december 2017
Chevrolet Spark

Forum Chevrolet Spark

Reacties van eigenaren

  

, datum: 27 februari 2015

Ervaring met auto: Ik heb de auto al 5 jaar en heb een probleem met het stuur dat trilt tussen de 110 en 130 km. Wielen zijn diverse keren geballanceerd, helpt niet. Er is een nieuwe rechter aandrijfas met trillings demper er ondergezet in garantietijd, heeft niet geholpen. Wordt afgescheept met: het is een produkt eigenschap. De dealer en Chevrolet nl doet er niks aan heeft iemand hier ervaring mee?

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Slechte ervaring met garantie zit met probleem die niet wordt opgelost door dealer.

Uitvoering12 Ltz
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit5 jaar
KM-stand28.000 km
DealerP.A. van der Kooy Westland

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Akties, datum: 1 maart 2015

Antwoord: Zit er misschien een slechte velg bij die niet helemaal meer rond is? Dat krijg je er met balanceren niet uit. Optie is velgen laten richten.

 
Reactie van: Rolff, datum: 2 maart 2015

Antwoord: Zit al een compleet nieuwe set er onder; velg en band.

 
Reactie van: Post, datum: 3 maart 2015

Antwoord: Hier hetzelfde probleem, twee stabilisatorstangen voor vervangen, alle vier de banden de velgen van voor naar achter en van links naar rechts, en het probleem blijft. Trillen wisselend tussen de 100 en 130 kilometer. Zitten er achter ook stablisatorstangen?
Ik heb het maar opgegeven, de auto gaat er bij mij toch straks uit en dan gaan we de Citroen Cactus proberen.

 
Reactie van: Janpauls, datum: 5 maart 2015

Antwoord: Bij mijn zomerbandenset heb ik hetzelfde probleem. Dat zijn banden in de maat 155/80/13 op niet-originele lichtmetalen wielen. Volgens de bandenspecialist zit er hoogteslag in een of meerdere banden. Dat moet dan bijna al vanaf nieuw zijn geweest.

Mijn winterbandenset zijn Goodyear banden op originele stalen wielen. De maat heb ik bewust breder gekozen, nu de maat 175/70/13. Bij de winterbandenset heb ik het trilprobleem niet.

 
Reactie van: Rolff, datum: 5 maart 2015

Antwoord: Ik voelde vandaag dat op 3 en 5 versnelling lichte speling zit als je de pook licht naar achteren trekt en gas los laat voel je dat de pook naar voren getrokken word ik denk dat er op het lager van de as in de bak speling zit, heb ook een resonans bij ongeveer 400 0rpm de hele auto gaat trillen inc de koppelingspedaal.

  

, datum: 26 februari 2015

Ervaring met auto: In 2011 nieuw gekocht. Auto wordt bij mij ingezet als woonwerk verkeer auto. Iedere dag 170 km (Soest - Den Haag VV). Nu inmiddels 90.000 km op de teller. Krijgt op tijd zijn onderhoud gewoon bij de dealer. Ik heb 2 linkerhanden en hecht waarde aan een langere levensduur en betrouwbaarheid dan aan op de verkeerde manier kosten te besparen. Voertuig heeft mij nooit laten staan. Comfort is prima voor het formaat auto. Vergelijk het met een Aygo (herriebak) en je weet wat ik bedoel. Het enige puntje van kritiek is dat de auto absoluut niet snel is. Maar daar leer je mee leven. Portemonnee vriendelijke auto.

Uitvoering1.0 LE Bifuel
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit4 jaar
KM-stand90.000 km
Dealer De er

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor5
  
 
Reactie van: D. Deswart, datum: 27 maart 2015

Antwoord: Onze auto in 2013 gekocht, 19.000 km op de teller, was gebruikt in de stad voor woon/wegverkeer 10 km per dag. De proefrit was eigenlijk dramatisch, toch gekozen voor deze auto, gas e.d.. We hebben hem verschrikkelijk op z'n staart getrapt met als resultaat: met het grootste gemak 150 en een gebruik van 1:15.5. Wil deze auto nog lang niet kwijt, onderhoudskosten erg laag.

  

, datum: 15 februari 2015

Ervaring met auto: Wat een super auto. Nergens problemen mee gehad en altijd lachen aan de pomp. Vier keer mee op vakantie geweest waarvan 1 x naar Italië. Pisa. 20 uur in de auto met twee kids achterin en met een dakkoffer van 500 liter op het dak. Nergens geen problemen mee gehad. Alleen bij de berg op moet je even terug schakelen en rijd je maar 100 km per uur. Maar ja, dat kan ook niet anders als je volgeladen bent. Het is maar een 1 liter motor. We gaan deze auto helemaal af rijden en dan komt er weer een nieuwe.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Onderhoud is niet duur als je het maar niet bij de dealer laat doen.


Brandstoflpg
Bouwjaar2010
In bezit4 jaar
KM-stand150.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Akties, datum: 1 maart 2015

Antwoord: Ik vind het nogal knap 100 km/h bergop. Dat is mij niet gelukt hoor. Met kinderen van 14 en 16 achterin inclusief bagage maar zonder dakkoffer ben ik blij als ik bij een stevige klim de vrachtwagens voorblijf.

  

, datum: 22 januari 2015

Ervaring met auto: Zeer tevreden Spark-rijder. Ik ben blij met mijn autootje. Nog nooit problemen mee gehad. Gewoon regulier onderhoud. Ik heb een vraag: ik vind (op internet) nergens een achterruitenwisser. Bij autogarage kost hij 20,-(!). Wie heeft tips voor een goedkope(r) wisser? Vriendelijke groet


Brandstoflpg
Bouwjaar2010
In bezit4 jaar
KM-stand111.500 km
Dealer van Haren

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Akties, datum: 23 januari 2015

Antwoord: Koop bij Conrad.nl gewoon alleen de rubbers. Die zijn lekker goedkoop en als je even de tijd neemt, kun je prima je ruitenwissers rondom vervangen voor een paar euro.

Is echt heel goed zelf te doen. Ik kan de link niet plaatsen maar als je bij conrad.nl even ruitenwisser intoetst, dan vind je het wel.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 5 december 2014

Ervaring met auto: Prima auto. We hebben de C5 Tourer diesel de deur uit gedaan en besparen nu 4500 euro per jaar op autokosten. Need I say more? Comfort is goed, Ruimte voldoende en het verbruik is prima te noemen. Op LPG zitten we rond de 5 cent per kilometer... Je gaat vanzelf rustiger rijden door de eigenschappen van de Spark. Oke, het invoegen is in een drukke ochtendspits wel avontuurlijk maar als de teller eenmaal 100 aanwijst, ga je net zo hard als ieder ander die zich aan de trajectcontrole moet houden. Onderhoud is prima zelf te doen... Ik had dit jaren eerder moeten doen!

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Prima zelf te doen!

Uitvoering1,0LS
Brandstoflpg
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand78.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Tonbouwmeester20, datum: 15 december 2014

Antwoord: Beste Akties ...zou jij mij in wat korte bewoordingen uit kunnen leggen hoe het onderhoud in zijn werk gaat en wat je zoal moet vervangen.
bvd Groet Ton

 
Reactie van: Akties, datum: 15 december 2014

Antwoord: Vloeistof niveaus regelmatig controleren. Gebruikte olie is 5W40
Iedere 30.000 km olie vervangen en ik doe dan meteen ook het oliefilter.
Luchtfilter
Interieurfilter
Bougies, evt kabels. Bougies is wel een aardige klus maar te doen. Goed kijken.
Voor de ruitenwissers vervang ik alleen het blad, die zijn te krijgen via Conrad. Werken prima en kost omgerekend ongeveer 2,50 per blad. Gaat ongeveer 6 maanden mee is mijn ervaring.
Natuurlijk de remmen controleren, Blokjes op dikte en de schijf even controleren. Beter is het om de zuiger even terug te duwen en de klauw los te maken. Dan kun je meteen de schuifbussen even gangbaar maken. Kan gewoon met een bokje onder de auto. Leg wel een steen achter het achterwiel! Doe meteen weer wat vers kopervet op de achterkant van de blokjes.

Handrem controleren en wellicht afstellen. Hier heb ik nog geen ervaring mee.

Verlichting controleren, bandenspanning maar dat doe je natuurlijk al regelmatig, net als het oliepeil.

Nou, dat is het wel zo'n beetje. Kost je een paar uurtjes.

Veel succes en plezier. Ik begin hem steeds leuker te vinden die Spark (lekker goedkoop!)

 
Reactie van: Tonbouwmeester20, datum: 16 december 2014

Antwoord: Harstikke bedankt man, ga er zeker mee aan de slag. Sparkie stottert sinds kort af en toe, maar dat is een kwestie van de bougies vervangen voor platinum-iridium exemplaren toch heb ik begrepen?

Heb hem nu 1 jaar, dik tevreden, 30.000 km mee gereden. Hij moet nu echt ff verwend worden! Eigenlijk een beetje laat he na 30K, wel al een keer de lpg filter vervangen.

 
Reactie van: Akties, datum: 18 december 2014

Antwoord: Ik zou er niet van die hele dure bougies indraaien hoor. Ik heb gewone NGK gedaan en merk al het verschil. Als je ze elke 30.000 vervangt, is het volgens mij prima. Scheelt je ook weer geld. Die platinum dingen kosten je 30 euro per stuk... Vol synthetische olie van de Action is ook prima. Scheelt je ook weer bakken geld :-) Het begint echt een sport voor mij te worden om zo goedkoop mogelijk te rijden en het bevalt me prima!

Heb je hem nieuw gekocht? Bij mij staat er nu bijna 80.000km op en hij is uit 2010.

Oh en stationair is het briljant.. je hoort hem echt niet.. al regelmatig gestart terwijl hij al liep! :-)

 
Reactie van: Evanprehn, datum: 20 december 2014

Antwoord: Ik ben degene op dit forum die is begonnen met Bosch Platinum Iridium bougies en deze zijn echt wel beter dat de originele Champion of NGK bougies en gaan 100.000 km mee. Tot nu toe rijdt mijn nieuwe Spark Bifuel uit december 2011 perfect ermee (KM-stand 65000). Besparen op onderhoud is altijd goed als je dat kunt en veel zelf doet maar olie van de Action halen vind ik niet zo'n goed idee. Goede olie heeft nu eenmaal een betere smering en dat is beter voor de levensduur van de motor. Het is verstandiger om goede olie van een A-merk te gebruiken bijv. 10W40 of 5W40 die gaat zeker 20-30.000 km mee. Ook de gasfilters moeten periodiek vervangen worden. Verder rijdt mijn Spark op gas prima zonder in te houden of te horten en stoten. Ik herken sommige problemen op dit forum gelukkig niet bijmijn Spark. Succes iedereen.

 
Reactie van: Tonbouwmeester20, datum: 24 december 2014

Antwoord: Nee, aktie ik heb hem niet nieuw gekocht. Er stond 34.000 km op en hij is uit 2011. Zag het uiteindelijk toch niet zitten om hem zelf een grote beurt te geven , zeker wat het vervangen van de bougies betreft... afijn bij Kwikfit gebracht. 300 euro 4 x NKG platinum-iridium inbegrepen. Korting FNV lidmaatschap 15% is totaal 255 euro. Zelf wel weer het gasfiltertje vervangen. 4 stuks gekocht op marktplaats voor 4 tientjes.....hahaha ik rij nog wel ff met dat ding, bevalt mij prima, ook in de portemonnee!

 
Reactie van: Tonbouwmeester20, datum: 24 december 2014

Antwoord: PS. heel herkenbaar dat stationair draaien en dan toch willen starten !

 
Reactie van: Akties, datum: 26 december 2014

Antwoord: Dat is niet verkeerd hoor om het voor die prijs te laten doen. Ik heb met mijn zoon van 13 de remblokjes vervangen. Toch weer leerzaam. Dat gasfilter. Heb je daar een typenummer van of zo? Die moet ik ook nog even vervangen.

Groet!

  

, datum: 21 november 2014

Ervaring met auto: Wij hebben inderdaad ook problemen gehad met het rijden op gas. Op de snelweg vielen wij ook terug in snelheid na een bepaald aantal kilometers gereden te hebben. De Chevrolet-dealer in Steenwijk heeft ervoor gezorgd dat er een nieuwe gasinstallatie geplaatst werd. Dit valt onder de garantie van de gastankleverancier.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
Dealer Henri Nefkens

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 19 november 2014

Ervaring met auto: Sinds een paar weken heb ik een eigenaardig probleem met mijn Spark. Na een aantal km verdwijnt in de display de melding van de veligheidsgordels. Mijn partner had vanochtend de kinderen naar school gebracht. De veiligheidsgordels waren achterin in gebruik. Op de terugweg bleef het alarm van de gordels afgaan. Dan blinken alle drie veilgiheidsgordels in de display en het alarm gaat dan af. Het is een paar keer eerder gebeurt, altijd in de ochtend. Hij doet het niet altijd, maar het begint nu wel een beetje te irriteren. Heeft iemand dit ook en zo Ja, wat kan het zijn?

Uitvoering1.2 Lt
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 »