28 oktober 2016
Chevrolet Spark

Forum Chevrolet Spark

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 maart 2011

Ervaring met auto: Ik heb de Spark Bi-Fuel nu van 24 november 2010. Ik heb 1000 km op benzine gereden omdat ik korte afstanden rijd. Ik ben toen over gegaan op LPG. Als ik de auto start, wil hij niet altijd over gaan op LPG. Dan gaat het rode lamje knipperen, wordt niet groen en hij begint te pieppen (hetzelfde signaal als de tank leeg is). Ook bij een volle tank.
Ze hebben de drukregelaar al vervangen maar niks helpt. Morgen, 8 maart 2011 gaat de technischedienst van Chevrolet er zelf naar kijken. Zij er nog meer mensen met dit probleem?

UitvoeringBi-Fuel
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerVan Mill

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Leonhak, datum: 10 maart 2011

Antwoord: Ze hebben de verdamper vervangen en tot nu toe is het opgelost.

  

, datum: 26 februari 2011

Ervaring met auto: Trillen in stuur bij 120 km/u, daarboven is het weg. Vanaf 130 is de auto zelfs heel stil en reageert snel op het gaspedaal.
Naar rechts trekken op de snelweg. Dealer heeft laten uitlijnen. Geen verbetering. Dealer vindt het niet de moeite. Vreemd, ik wel.
Verre van zuinig, maar door de gasprijs is het uitverkoop. Kost bijna niks in vergelijk met benzine. Qua rijgenot is de Spark super en luxe. Vooral op de duitse snelweg boven de 130. Optrekken bij stoplichten of oprit snelweg is een crime. Je moet erg veel gas geven om mee te komen. De Spark is zo stil dat je bij het optrekken schrikt als je de motor hoort brullen.
Verder vind ik de Spark veel luxer en fijner rijden dan alle andere kleine auto's. Hij lijkt en is ook veel groter en massiever dan de andere kleintjes.

Uitvoering1.0 LS Bifuel
Brandstoflpg
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km
DealerMulders

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor5
  
 
Reactie van: Jacobheerema, datum: 5 maart 2011

Antwoord: Bij mij gaven ze als oplossing: de druk in de band (aan de trekkende kant) een paar tikjes omlaag en allles is opgelost. Zeer technisch, vol bewondering!

 
Reactie van: Emileknol, datum: 10 maart 2011

Antwoord: Bedoel je alle 2 de rechterbanden in mijn geval?

 
Reactie van: Emileknol, datum: 28 maart 2011

Antwoord: Probleem met naar rechts trekken is voorbij. Gewoon 2.0 bar links voor en achter en 2.2 bar rechts voor en achter. Geweldige oplossing. Niet ideaal, maar het werkt. Volgend probleem was 2 keer motormanagement lampje aan, nadat ik vrachtwagens inhaalde en ik voelde dat de motor zich verslikte afentoe. Vond dit geen ramp, maar de garage heeft de ecu opnieuw geprogrammeerd en een hoop stekkers opnieuw af en aangesloten. Wat een verschil, het is alsof ik minimaal 10 pk erbij heb, de bi-fuel reageert veel en veel feller op het gas en ik hou het verkeer makkelijk bij bij ongeveer 3000 toeren. Ben zelfs niet meer bang om links bij de stoplichten te staan. Ik snap niet dat een software update zo'n groot verschil kan maken. Heb dr weer helemaal lol in. Ik weet niet hoe de fabriek alles programmeert, maar het verschil na de update is wel erg groot.

  

, datum: 24 februari 2011

Ervaring met auto: Niet kopen deze auto. Chevrolet geeft NIET thuis bij problemen. De Spark is over een paar onverkoopbaar!

UitvoeringBi-fuel
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand5.200 km
Dealer Henri Nefkens

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Pgl. Copal, datum: 25 februari 2011

Antwoord: Mijn Spark gaat naar de dealer. Dan worden de rubbers omgedraaid van de schokbrekers volgens opgave van Chevrolet. Of dat de oplosing is weet niemand, ik denk van niet.
groeten P. Copal...ps..garantie is garantie..

  

, datum: 19 februari 2011

Ervaring met auto: Heb mijn Spark bifuel sinds september 2010
en had ook problemen met trilling op het stuur bij ongeveer 120 km per uur, ben terug gegaan naar mijn dealer Egberts in Breda en het probleem werd gelijk opgelost door de wielen uit te ballanceren.
Na ongeveer 3000 km begon ook mijn vering te bonken bij kleine drempeltjes ik had het idee dat de vering niet snel genoeg terug veerde na een hobbeltje en daardoor de klap gaf.
Heb wederom contact opgenomen met mijn dealer en die wist al van het bestaan van de klacht, en ik kon gelijk een afspraak maken voor het vervangen van mijn achterschokdempers, en dat is dus gisteren gebeurd naar volle tevredenheid.
Had vantevoren nog wel contact gehad met chevrolet nederland maar werd daar zeer nors behandeld door de klanten dienst en na veel vragen werd er wel gezegd dat het waarschijnlijk wel een te licht bemeten schokdemper zou zijn maar hij kon geen diagnose stellen en alle klachten op internet deed hij af als een soort van elkaar gek te maken, terwijl bij de dealer het al wel bekend was en deze de schokdempers dus wel als garantie hebben vervangen.
Gr Jan


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Rjmvanvliet, datum: 11 maart 2011

Antwoord: Mijn ervaringen met de klantenservice van Chevrolet zijn toch heel anders. Ik heb het zelfde probleem gehad en toen ik hier over belde werd dit ook meteen erkend. Meneer gaf aan dat het probleem bekend is en dat de fabrikant naar een oplossing aan het zoeken is. Uiteraard vervelend als je iets met je nieuwe auto hebt. Maar uitstekend te woord gestaan door de importeur.
C'est le ton qui fait la musique

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 16 februari 2011

Ervaring met auto: Sinds augustus in bezit en staat staat nu 21.000 km op de teller.
Problemen:
-Inhouden tussen de 3000 en 3500 toeren. Dealer heeft het probleem nog niet kunnen vinden. Maar na 1 tank op benzine te hebeben gereden lijkt het probleem opgelost.
-Achtervering bonkt. Dealer heeft het probleem nog niet kunnen vinden, maar zoals ik hier lees hebben heel veel Spark rijders dit probleem. rubbers insmeren is niet voldoende. Hopelijk gaat Chevrolet dit oplossen.
-Lak achter de tankklep bladdert af.
-1x voorlicht stuk en interieur lampje stuk.

UitvoeringBI_Fuel
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km
DealerMulders

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: HannesTol, datum: 19 februari 2011

Antwoord: Ook wij hebben problemen met onze Chevrolet. Is voor de 3e keer naar de dealer geweest voor het bonken. 1e keer rubbers vervangen, 2e keer rubbers ingevet, 3e keer rubbers juist gemonteerd. Resultaat: geen. Heb geen zin meer om naar deze dealer te gaan. Chevrolet stuurt je gewoon terug naar de dealer, helaas sorry zoek het maar uit. Ben bang dat zij het niet gaan redden op deze manier. Ik overweeg rechtshulp aan te vragen. Chevrolet moet zich schamen om te zeggen dat mensen elkaar gek maken op internet. Ik noem dat de kop in het zand steken. Het is niet anders dan het delen van de ervaringen met Chevrolet. Chevrolet is mij zwaar tegen gevallen. Dat er problemen zijn, dat kan. Maar ze ontkennen en terugsturen iedere keer naar de dealer die er een potje van maakt is geen stijl. Chevrolet behoort de dealer aan te spreken op hun ondeskundigheid!

 
Reactie van: Verheezen, datum: 20 februari 2011

Antwoord: Zou gezien mijn ervaring met mijn dealer Egberts Breda (zie bovenstaande post) contact opnemen met je eigen dealer en hem er van overtuigen dat het ook anders kan.
Gr Jan Verheezen

 
Reactie van: HannesTol, datum: 22 februari 2011

Antwoord: Bedankt voor de tip. Wij hebben de auto al ingeruild. Hebben geen vertrouwen meer in het merk Chevrolet en huidige dealer.
Succes

 
Reactie van: G. Schoots, datum: 22 februari 2011

Antwoord: Ook wij hebben een zeer nare smaak van Chevrolet. De klantenservice van Chevrolet is zeer zeker niet klantvriendelijk. Voor ons is het de eerste en de laatste Chevrolet. Er bestaat in ieder geval geen betere reclame dan mond op mond reclame daar kan geen reclame spotje of folder tegenop.

 
Reactie van: Swaenational, datum: 25 februari 2011

Antwoord: Ja, er zijn wat problemen met de Spark en sommige dealers. Wij van Chevrolet Spark Fanclub kunnen met u meedenken en eventueel helpen. Zo gaan we binnenkort een onderzoek starten over het gebonk van Spark LS en Bifuel. Vind ons op Hyves voor meer info of stuur ons een email.

Arjan Swaen (oprichter van Chevrolet Spark Fanclub)

 
Reactie van: Nammoust, datum: 13 november 2011

Antwoord: 18-7-2011 heb ik een Spark LS bi-fuel gekocht. Meteen gaf ik aan dat ik rechtsachter gebonk hoorde als ik door een kuiltje of zelfs maar rechts of linksaf ging. Meteen kreeg ik een nieuwe schokbreker, maar helaas het probleem bestaat nog.
Ik heb inmiddels alles wat achter aanwezig is, zoals de bank, de rugleuning, de kunstof schermen, alles staat vast en er zitten overal doeken tussen. Helaas geen enkel effect. Ik ga er speciaal op letten en dan wordt het heel storend. Ik weet niet meer wat ik moet doen.

  

, datum: 3 februari 2011

Ervaring met auto: Sinds 2 maanden een leuke witte Spark Bi-fuel. ca 1800km gereden. Bevalt tot nu toe erg goed wat wegligging, gedrag en comfort betreft. Model is m.i. ook erg leuk. Moet wel flink toeren houden om mee te komen. LPG gebruik is helaas wel veel hoger dan verwacht.ca 13:1. Benz. 14:1. LPG tank kan niet meer dan 24 ltr. in omdat de vulling 80 van 30 ltr. is. Ook wordt er veel benz. gebruikt in de koude startfase. De km.prijs is dus een gemiddelde van beide brandstoffen en kan ik over een kwartaal uitrekenen. Trillen en bonken is nog niet te merken, maar de klachten zijn wel talrijk. Lijkt mij dat Chev.Nl dat spoedig moet oplossen om imagoschade te voorkomen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Bert, datum: 8 februari 2011

Antwoord: In principe zijn het leuke autootjes met goede motoren. Ik ben het met u allen eens dat mechanisch Chevrolet niet sterk is. Er zijn veel klachten over krakende wielen en ophangingen. Ik verwacht niet dat Chevrolet zijn kop in het zand steekt voor deze problemen maar dat ze goed en vakkundig opgelost worden. Het een en ander is uiteraard afhankelijk van uw dealer. Een punt van de Spark 1.0 vind ik wel dat de auto in de 5e versnelling geen trekkracht heeft. Je moet veel toeren maken wat weer een hoger brandstofverbruik geeft. De overbrengingen zouden ze kunnen verbeteren. Qua uiterlijk ziet het er fraai uit. Nu technisch nog...

  

, datum: 24 januari 2011

Ervaring met auto: Ik heb deze auto ongeveer 3 weken. Sinds dit weekend op gas gereden (alleen snelweg). Nu is na bijna 200 km de gastank al bijna leeg, is dit herkenbaar? Kan ook nergens vinden hoeveel km je kan rijden op 1 tank gas.

Uitvoering1.0 L
Brandstoflpg
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.280 km
Dealer Jave

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Dinneke, datum: 26 januari 2011

Antwoord: Wij hadden hetzelfde probleem en volgens de dealer tankten wij niet goed en moesten we de knop langer inhouden die op de gaspomp zit. Maar nog steeds kunnen we niet meer dan 250 kilometer op een tank gas rijden.
Dealer heeft nu de vraag bij Chevrolet neergelegd en die gaat het weer informeren bij Chevrolet/Daewoo/GM motors in Zuid-Korea. Het blijkt een heel complex probleem te zijn.

 
Reactie van: Mark, datum: 26 januari 2011

Antwoord: Volgens mij wordt u voor het lapje gehouden. De Spark BiFuel wordt namelijk in Nederland gebouwd. In Korea hebben ze geen idee wat LPG is!
Als er al een externe partij met een antwoord kan komen, dan is het de Italiaanse maker van het gas-systeem.

 
Reactie van: Mark, datum: 27 januari 2011

Antwoord: Nee, de Chevrolet wordt niet in Italie gebouwd! De gas-installatie in uw auto komt uit Italie. Deze wordt vervolgens in Nederland ingebouwd.

 
Reactie van: Dinneke, datum: 27 januari 2011

Antwoord: vanmorgen met de dealer gebeld. Volgens hem ligt het nu aan ons rijgedrag. Gaspedaal geleidelijk intrappen en vroeg schakelen. Had nog geen antwoord uit Zuid Korea gehad. Maar onze buurman zegt dat ik ongeveer 400 kilometer op een tank zou moeten kunnen doen. Volgens hem heeft onze auto een gastank van 31 liter. Onze dealer gaat dit ook navragen in Zuid Korea. Volgens onze dealer wordt alleen Fiat en Alfa Romeo in Italie gebouwd en niet de Chevrolet. In ieder geval bedankt voor uw antwoord

 
Reactie van: Janzwart, datum: 28 januari 2011

Antwoord: Ik haal met rustig rijden (tot 3000 toeren) op snelweg wel 1:15. Je kunt max zo'n 22-23 liter tanken, dan gaat de piep en gaat-ie over naar benzine. Dus rustig aan met de toeren want boven de 3K gaan de 4 cylindertjes wat meer drinken! Het is ook winter en dan is LPG verbruik oneconomischer. Ik verwacht dat snelwegverbruik zomers tot 1:17 wel te halen is.

 
Reactie van: Swaenational, datum: 31 januari 2011

Antwoord: Problemen, vragen, informatie nodig van de Spark, Word nu lid van de officiele Chevrolet Spark Fanclub voor al uw vragen, toertochtjes enz.

je vind ons op hyves onder chevroletsparkclub

 
Reactie van: Jandehoop, datum: 31 januari 2011

Antwoord: Beste meneer,

Ik raad u de Opel Agila aan. Ongeveer dezelfde prijs. Kijk maar naar de reviews bij Opel. Heb zelf in beide auto's gereden. De 3 cilinder van Opel heeft overigens veel meer pit dan de Spark. Voor hetzelfde geld heeft u overigens een Toyota Yaris cool. Hele complete auto. Over de kwaliteit hoef ik u niets uit te leggen. Zelf hebben wij helaas in 2008 ook een Chevrolet gekocht. Het is dat deze auto 3 jaar garantie heeft, maar wanneer deze daarbuiten is verkopen wij hem onmiddelijk. Het is geen duurzame auto. Succes.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 >