22 mei 2018
Feedback
Chevrolet Spark

Forum Chevrolet Spark

Reacties van eigenaren

  

, datum: 6 november 2012

Ervaring met auto: Koop een goede gasnippel zodat je zonder problemen kunt tanken. Voor de rest een leuke auto die veel waar voor zijn geld biedt.

Nieuw
Uitvoering1.0 BiFuel
Brandstoflpg
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerFred Janssen Auto's BV

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor6
  
 
Reactie van: Marjankuiper, datum: 14 november 2012

Antwoord: Mijn auto heeft in een jaar tijd 21000 km gereden. Het gas tanken is inderdaad een groot probleem. Het lekt aan alle kanten en soms komt de slang met een knal los. Met als gevolg dat ik momenteel doodsbenauwd ben om gas te tanken. En dit op dit moment alleen nog doe bij de duurderde tanken omdat ze daar zo vriendelijk zijn om te helpen.

Inmiddels voor een beurt naar de dealer geweest. Daar het probleem aangegeven. Ze hebben een soort kartonnetje geknipt en deze onder het rubber geplaats van de gasnippel. Moet het verschil nog gaan proberen. Maar volgens de dealer is dit de goedkoopste en meest simpele oplossing. De beurt koste mij 213.79 euro.

Ook de koplampen zijn een probleem. Deze waren binnen 8 maanden al aan vervanging toe. Kijken hoe de huidige set het overleeft. Maar dat zal minder goed te vergelijken zijn omdat ik inmiddels een stuk minder kilometers rijd.
Voor de rest voldoet de Spark aan mijn verwachtingen voor een klein autootje.

 
Reactie van: Adural66, datum: 27 november 2012

Antwoord: Het tanken is geen probleem maar jij kan het gewoon niet, gewoon even naar de dealer gaan en laten uitleggen hoe je moet tanken. Nippel goed vastdraaien. Heb ik ook gedaan werkt perfect.

 
Reactie van: Marjankuiper, datum: 27 november 2012

Antwoord: Tja, blijkbaar ben ik dan niet de enige die het niet kan. Maar het lijkt mij toch stug toe dat ik het in een jaar tijd niet geleerd heb. Bovendien heb ik de eerste 3 maanden zo bij zo geen enkel probleem gehad bij het tanken. Dus die opmerking die hier nou gemaakt wordt klopt dus niet.
Ook heb ik diverse andere mensen laten tanken. En zij hadden precies het zelfde probleem. Bij het tankstation gevraagd naar wat het probleem kon zijn en ook zij gaven aan dat het waarschijnlijk aan het rubber van het verloopstuk lag. Deze is te dun geworden waardoor het niet meer goed aansluit met als gevolg het lekken van gas tijdens het tanken.
Dus geef een reactie waar IK en alle andere Spark-rijders wat aan hebben.

 
Reactie van: Evanprehn, datum: 29 november 2012

Antwoord: Ik heb mijn Spark nu 10 maanden en er reeds 18.000 km mee gereden. Het tanken is een kwestie van de originele nippel goed vast draaien. De bajonet van de gaskoppeling erover, een kwart slag draaien en de slang vasthouden en tanken maar. Ik begrijp echt niet dat zoveel mensen erover klagen. Daarnaast vind ik de originele nippel van Chevrolet stevig genoeg qua materiaal. Ik zou zeggen: blijven proberen en u zult zien dat het echt wel kan hoor.

 
Reactie van: Adrian, datum: 9 december 2012

Antwoord: Je hebt helemaal gelijk. Er is niet veel mis met de gasnippel, die had misschien wel een beetje robuuster gemogen. Het tanken, met de benz. tankdop erop is echt geen probleem. Gewoon even nadenken en opletten. Wel de aansluiting ondersteunen tijdens het tanken. Ik heb er inmiddels 29000 km mee gereden en ben redelijk tevreden over de prestatie. Alleen is het verbruik veel hoger dan opgegeven. 1: 14 op lpg. en op bezine 1: 15. Daar blijft het wel bij. De prestatie wordt 10 beter als je de bougies eerder vervangt!

Reageer
  

, datum: 24 oktober 2012

Ervaring met auto: Mijn vrouw en ik hebben beide een Spark. Van de garage hebben we bij aflevering een euronippelset gekregen. Bij mijn vrouw ging dat in eerste instantie goed, maar bij mij spoot de LPG al direct langs de nippel.

De garage maakte allemaal mooie beloften die ze niet nakwamen en ik tankte met de korte nippel met een extra rubber ring.

Bij mijn vrouw begon de nippel te lekken tussen het rvs aansluitstuk en de messing nippel. Ik heb haar toen mijn verlengde nippel gegeven die door de garage met locktide was vastgelijmd. Dit ging een hele tijd weer goed maar op een gegeven moment begon ook deze bij haar te lekken. Dus terug naar haar oude nippel die ten slotte na het tanken gewoon uit elkaar viel en de RVS aanluiting bleef in de auto achter.

Toen was ik het zat en heb ik in duitsland een nippel besteld die uit 1 stuk messing bestaat. Hierop passen de verloopstukken van de europa set. Hij is iets korter als de lange nippel maar lang genoeg om zonder tankdop verwijderen te tanken, en het mooiste: Hij past!
Geen lekkage meer en ook het koppelen en ontkoppelen gaat een stuk makkelijker.

De nippels van de dealer zijn gewoon van zeer slechte kwaliteit en van de nieuwe nippel merk je gewoon de kwaliteit. Ik kan hem iedereen aanraden.

Stuur me maar een mailtje als je wilt weten waar ik hem heb gekocht, ik mag geen link geven maar een hint:

"Tankadapter LPG Autogas Bajonett Holland M10 lang 105mm" vogler

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 21 oktober 2012

Ervaring met auto: Ik lach me iedere week een breuk als ik bij de pomp sta! Alleen een beetje prutsen met de gasnippel, maar das ook echt het enige.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0
Brandstoflpg
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand28.400 km
Dealer van Haren

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 21 oktober 2012

Ervaring met auto: Beste mede Sparkrijders, bij deze wat tips en wetenswaardigheden over ons aller geliefde autootje
Verbruik: Een auto verbruikt voornamelijk brandstof bij acceleratie en bij hoge toeren. Vandaar dat een Spark minder zuinig is op de snelweg omdat het motortje veel toeren moet maken. Wil je zuinig rijden, schakel over bij 3000 toeren. De bekende 'hik' is geen probleem, dit is een afstelling in het motormanagementsysteem zodat de Chevy onder de 110 gram norm blijft en daardoor belastingvrij is.

Tanken: Draai de vulnippel redelijk vast en draai de gasnorzel LINKSOM, zo voorkom je schade aan je lak en je tankklep. Ondersteun de norzel tijdens het tanken zodat deze niet gaat doorbuigen want op een gegeven moment gaat de lak barsten.

Besparen: Gebruik de airco zo min mogelijk, deze kost energie en je hoeft minder vaak de filter te vervangen. Gebruik de verlichting alleen indien nodig, het systeem van de Chevy geeft namelijk meer volt dan de 12 die normaal is, vandaar de overmatige...

Nieuw
Uitvoering1.0 Ls
Brandstoflpg
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand7.500 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Evanprehn, datum: 16 november 2012

Antwoord: Ik heb andere ervaringen met mijn Spark Bifuel die ruim 17.000 km op de klok heeft. Als je zuinig wilt rijden moet je juist beneden de 3000 toeren schakelen, vanaf 3000 toeren is de auto juist pittiger te berijden maar verbruikt natuurlijk meer LPG.
Overigens is het rendement van LPG lager dan van benzine d.w.z. om dezelfde kracht te ontwikkelen verbruikt de motor meer LPG in vergelijking met benzine. Daardoor is het verbruik ook hoger.
Met de originele gasnippel heb ik tot nu toe geen enkel probleem gehad. Het is gewoon goed vast erop draaien en de gaskoppeling goed erover heen draaien en vervolgens de slang vasthouden zodat het minder belast is. Meer is het echt niet.
Een airco zo min mogelijk gebruiken doet afbreuk aan het comfort wat de Spark biedt en hetgeen je bespaart is echt niet zoveel op een jaar berekend. Je gebruikt een airco immers niet continu. Als je echt wilt besparen kun je liever een Spark zonder airco kopen. Je moet juist genieten van deze comfortabele leuke auto en dat doet u volgens mij niet echt.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 18 oktober 2012

Ervaring met auto: Na 10 maanden heeft mijn Spark een 30000 km beurt gehad. Prijs van de onderhoudsbeurt was 298 euro. De uitvoerende garage was Jave in Almere.
Ik rijd nu 10 maanden in mijn Spark en ondervind geen problemen.

Nieuw
Uitvoering1.0l
Brandstoflpg
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand32.000 km
Dealer Jave

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Evanprehn, datum: 26 oktober 2012

Antwoord: Dat vind ik duur, want ik heb voor de eerste 15.000 km beurt EUR 170 betaald bij Welling in Brunssum.

 
Reactie van: Evanprehn, datum: 30 oktober 2012

Antwoord: Vorige maand nog bij Welling in Brunssum EUR 170 betaald incl. gratis olie verversen (winteractie), normaal kost het rond de EUR 200

 
Reactie van: Hans. Petra, datum: 30 oktober 2012

Antwoord: Wat een verschillen in prijzen met betrekking tot beurten! 1e beurt 241 euro, 2e beurt 440 euro, 3e beurt( moet nog uitgevoerd worden) zou 350 euro gaan kosten (advies van Chevrolet is, volgens de dealer, bougiekabels vervangen?). Woon in het noorden, ben best bereid naar het midden van het land te gaan naar een goed(e)koper dealer. Wie heeft tips?

 
Reactie van: Kentuhen, datum: 3 november 2012

Antwoord: Veldma in stad Groningen. Deze officiƫle servicedealer van Chevrolet doet geen overbodige dingen en dat scheelt in prijs. Als je geen brandstoftoevoeging wilt of een interieurfilter? Zeg het ze en geen gesteggel daarover. Bougiekabels vervangen doen ze, als ik me niet vergis, volgens mij ook niet standaard bij 45.000 km, in elk geval wordt dit overlegd evenals de bougies vervangen.

P.S. ook ik heb na 16.500 km al mijn eerste dimlicht aan flarden. Koop nu gewoon bij Action voor 1,59 een H4 pit. Maar eens kijken hoe lang dat goed gaat. Het licht daarvan is trouwens even fel als de standaard Philips lampen.

 
Reactie van: Evanprehn, datum: 14 november 2012

Antwoord: Elke 15.000 km of elk jaar afhankelijk wat je eerder bereikt moet de Spark een beurt krijgen. Afhankelijk van de KM-stand worden dan extra onderdelen vervangen.

 
Reactie van: Davek5519, datum: 14 november 2012

Antwoord: Hoeveel km is een kleine en hoeveel km een grote beurt? Of is 1 keer per jaar een beurt geven genoeg?

 
Reactie van: Hans. Petra, datum: 19 november 2012

Antwoord: Veldma in stad Groningen, servicedealer van Chevrolet doet geen overbodige dingen en dat scheelt in prijs. Was nu 193 euro kwijt. Bedankt voor de tip Kentuhen!
Goede ervaringen met Aldi lampen (ipv Philips). De laatsten zitten er meer dan 17.000 km in, ik rijd altijd met licht aan.

 
Reactie van: Davek5519, datum: 29 november 2012

Antwoord: Veldma is toch geen officiele Chevrolet-dealer?

 
Reactie van: Kentuhen, datum: 2 december 2012

Antwoord: Ze zijn wel officieel servicedealer. Mogen geen nieuwe Chevrolets verkopen, maar wel het onderhoud doen. Als het toch anders is hoor ik het graag.

Reageer
  

, datum: 17 oktober 2012

Ervaring met auto: Ik heb mijn Spark (koekblikje) nu ruim 4 maanden en ben nog steeds heel erg blij mee. Heel voldoet aan alle verwachtingen. Super goedkoop met rijden en het gastanken is echt super!
De uitstraling van de Spark is ook super een lekker stoer ding en van binnen lijkt het net alsof je in een hele grote auto zit. Wij passen er makkelijk in met z'n 4en. Mijn man is 2 meter en ik heb dan ook nog 2 kinderen van 11 en 13 jaar oud en dat past makkelijk niemand zit opgevouwen in deze auto.

Nieuw

Brandstoflpg
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand5.436 km
Dealer Iglesias

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Evanprehn, datum: 16 november 2012

Antwoord: Eindelijk iemand die blij is met zijn Spark net zoals ik. Daarnaast heb ik mijn Spark opgesierd met origineel passende chrome lijsten en andere chrome afwerkingen, zodat hij wat luxer uitziet en mooie zwarte lichtmetalen velgen. Echt een topper.

 
Reactie van: Davek5519, datum: 24 november 2012

Antwoord: Ook ik ben er erg blij mee. Het is even wennen, want ik kom van de Toyota Avensis stationwagon 2.2D. Het scheelt mij 1.420 euro per jaar aan wegenbelasting. Olus dat de verzekering de helft is van de Toyota. Dus erg tevreden.

Reageer
  

, datum: 12 oktober 2012

Nieuw
Uitvoering1.0 LS BiFuel
Brandstoflpg
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand14.500 km
DealerVan der Molen

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor5
  
 
Reactie van: Kentuhen, datum: 15 oktober 2012

Antwoord: Oh ja nog vergeten maar niet onbelangrijk! De oliewissel van de versnellingsbak is niet elke 15.000 km maar elke 150.000 km of 10 jaar. Hier heeft de importeur waarschijnlijk een typefout gemaakt en alle dealers foutief ingelicht. Gevolg velen hebben extra kosten genaakt die onnodig zijn!!

 
Reactie van: Davek5519, datum: 14 november 2012

Antwoord: Dat moet je dan ook maar weten als je niet weet dat het niet nodig is. benzinetoevoeging, waarom en waarvoor is dit en gasfilter. De ene garage doet het in overleg de andere vervangt het gewoon met de nodige kosten.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 »