24 mei 2018
Feedback
Nissan Pixo

Forum Nissan Pixo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 27 mei 2010

Ervaring met auto: Ik heb sinds oktober 2009 een nieuwe Pixo en tot nu toe alleen problemen. Eerst viel zomaar mijn ruitenwisser uit, naar de dealer, konden niks vinden moest maar terugkomen als het weer gebeurde.
Toen het weer gebeurde brak bij mij de hel los. In noodweer midden op de A6! Tot 10 keer toe hield 'ie er mee op! Volgende dag bij de dealer neegezet, na echt DREIGEN eindelijk om 4 uur in de middag een motortje gekregen uit een showroom model, waarna alles eindelijk werkte.
Toen kwam er een probleem vanuit Nissan, er moest iets aan de brandstoftoevoer gemodificeerd worden. Weer naar de dealer! Toen bleek dat ik met een bijna lege tank had moeten komen, stond nergens, dus eerst tank bijna leeg rijden en weer naar de dealer. Aangepast! ... hoop ik.
Opeens kreeg ik last van kraak-geluiden aan de rechter voorkant. Naar de dealer, die hoorde niets! Weer naar de dealer, even laten horen wat er mis was. Toen hoorden ze het opeens wel! Hebben iets uitgerotzooid bij de stabilisatierubbers en het leek in eerste instantie weg, maar het kwam even zo snel weer terug!
Gisteren voor de eerste kleine beurt weggebracht met een lijstje klachten. 16.000 km gereden (eigenlijk zou volgens het boekje de eerste beurt pas bij 30.000 hoeven). Maar goed, ik rijd er veel mee, dus beter voorkomen dan genezen.
De auto houdt erg in bij het gebruik van de airco, het lijkt wel of ik met de rem erop rijd, ook gaat hij schokken en haperen. Volgens de dealer is dat normaal. De kleine motor heeft problemen met de pomp van de airco ... dan hadden ze hem niet met airco moeten leveren, toch?
Mijn versnellingsbak gaat heel stroef! Vanaf zijn 5 terug in de 1 (bij bv een stoplicht) moet ik echt aan de pook trekken! Volgens de dealer kunnen ze daar niets aan doen.
Het kraken ligt volgens de dealer aan de stabilisatie rubbers en deze moeten vervangen worden.
Volgende week een nieuwe afspraak (ondertussen al de 6e keer dat ik voor garantie werkzaamheden even terug moet!). Nu hadden ze zelfs het lef om me te vertellen dat ik alleen een leenauto mee kon krijgen als ik zelf 25 euro betaalde. Dacht het dus niet! Ik wacht de resultaten van volgende week nog af, maar geef de Pixo nog weinig kans.
Wat een K*T auto! En verder ook een k*t dealer! Er is nu beloofd om alle klachten te beoordelen en tot een oplossing te komen, maar eerst zien en dan geloven. Spijt als haren op mijn hoofd dat ik voor een Nissan Pixo heb gekozen als mijn eerst NIEUW auto. Ik heb nog beter gereden in auto's van 12 jaar en ouder!

Nieuw

Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Melanentommy, datum: 30 mei 2010

Antwoord: Gelukkig nog weinig van bovenstaande problemen bij mijn Nissan Pixo tegengekomen. Inmiddels al weer 11.000 km gereden, maar als ik er net zoveel problemen mee zou hebben als u dan was bij mij het enthousiasme ook wel een stuk lager.
Ik waardeer de auto juist zeer: alles functioneert. Bij gebruik van de airco neemt inderdaad het vermogen van de motor wel af, maar ik denk dat dat bij al die kleintjes wel zo is. Schakelen gaat over het algemeen trefzeker en naar mijn idee echt Japans.
Maar goed, ik hoop dat verdere problemen u bespaard blijven. De auto verbruikt als hoogste 1 op 20 en laagste ruim 1 op 23 maar over algemeen 1 op 22.
Succes met je auto!

 
Reactie van: Lobo, datum: 31 mei 2010

Antwoord: Wat een ongelooflijk verhaal! Je zult het maar hebben met een auto, nu moet ik wel zeggen, dat ook mijn Daihatsu Sirion met een 1,3 ltr motor ook een beetje inhoud als ik met de airco rijd.
De kracht van de airco zal wel van invloed zijn op de grote van de motor,
misschien eens in de toekomst aan een Daihatsu denken?

 
Reactie van: Jt. De. Graaf, datum: 28 augustus 2010

Antwoord: Ik rijd zelf in een VW Polo 1.4 tdi, ook een 3-cyl. uit 2006, als ik mijn airco gebruik gaat ook deze auto wat inhouden, dat was bij mijn vorige auto (een Renault Scenic) net zo.

 
Reactie van: Wfvisser, datum: 28 augustus 2010

Antwoord: De Acenta van mij houdt niet in en rijdt inmiddels 1:21.. ben zeer tevreden.

Reageer
  

, datum: 21 april 2010

Ervaring met auto: Wat een toppie autootje!
Zo klein als-ie is, biedt-ie verrassend veel ruimte, zeker voorin. De stoelen zijn goed voor lange ritten, het dashboard is ergonomisch prettig ingedeeld en 's avonds verlicht als de cockpit van een gevechtsvliegtuig boven vijandelijk gebied, de automatische versnellingsbak schakelt zijdezacht als in de Lexus die ik ooit bezat, en de wegligging evenaart die van een F1-bolide. Daarbij bezit-ie prachtige ondersteldetails als een starre achteras met Panhard-stang en gasgevulde schokdempers.
De motor maakt tijdens fel accelereren hetzelfde hese geluid als een Porsche 911, het is tenslotte een halve zescilinder, en in de ogen van de grijnzende inzittenden zie ik voortdurend sterretjes van genot. Na de acceleratie verdwijnt het vette geluid naar de achtergrond waarna er een soort rust in de auto neerdaalt die het vermoeden wekt in een auto van een hogere klasse te rijden.
De voor aflevering ingebouwde cruise-control verhoogt het comfort in belangrijke mate.

Nieuw
Uitvoering1.0 Acenta Aut.
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand4.500 km
DealerArend

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: H. V. Verbruggen, datum: 27 september 2010

Antwoord: Dag Robert-Jan,
Ik heb net een paar dagen een Pixo en kan je verhaal onderschrijven. Ik wil wel een cruise control in laten bouwen. Kun en wil je mij laten weten welke je in hebt laten bouwen (merk/prijs) en of die de snelheid of de toeren vasthoud (snelheid heeft de voorkeur)?
Alvast bedankt,
Hien Verbruggen
h.v.verbruggen@gmail.com

Reageer
  

, datum: 28 maart 2010

Ervaring met auto: Prima zit. Ik ben 1.90 m lang. Uitstekende wegligging. Laadruimte ruim voldoende door gemakkelijke toegang achterbank. Verbruik sportief rijdend ruim 1 op 18,5 km. Zuinig rijdend (het nieuwe rijden) 1 op 21,5 km. Verrassend comfortabele auto, ook op lange afstanden.

Nieuw
Uitvoering1.0 Visia
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Hermangodijn, datum: 25 april 2010

Antwoord: Probleem aan uw Pixo? Graag reactie als er probleem onstaat met u Pixo, en hoe en wat er voor oplossing zijn uitgevoerd, geldig voor alle Pixo rijders.
Met dank/groet Herman

Reageer
  

, datum: 17 februari 2010

Ervaring met auto: Een hele fijne wagen. Zit het best van alle concurrenten (ben 1.86 m) en is beduidend stiller dan Citroen en Peugeot. Het is me nog niet gelukt om zuiniger dan 1 op 19 te rijden, terwijl ik toch erg behoedzaam met het gaspedaal om ga.

Nieuw
UitvoeringAcenta
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerABD

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Arandoolin, datum: 1 april 2010

Antwoord: Als de snelheid onder de 100-110km/uur wordt gehouden is naar mijn ervaring 1 op 21,5 gemakkelijk haalbaar. Bij 80/90 km/uur overschakelen naar 5e versnelling en "het nieuwe rijden" toepassen. Blijkbaar speelt de luchtweerstand bij hogere snelheden een rol. Verrassend is dat bij een rit in Duitsland (800 km v.v.) in zijn 4 doortrekken tot 140 (inhalend) en lange tijd in 5 op deze snelheid rijdend het gebruik nog steeds 1 op 18,5 is bleek te zijn geweest.

 
Reactie van: Wfvisser, datum: 15 april 2010

Antwoord: Het nieuwe rijden doe ik al mijn hele leven, maar nu de temperatuur stijgt haal ik de 1 op 20 met gemak. De luchtweerstand neemt bij sneller rijden exponentieel toe, dus je bent dan voornamelijk brandstof aan het verknoeien.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 9 februari 2010

Ervaring met auto: Benzineverbruik ligt bij mij beduidend lager dan er in de specificaties vermeld wordt. Verders een zeer fijne auto.
Moet nog even terug voor een modificatie.

Nieuw
Uitvoering1.0 Visia
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Hansloring, datum: 21 februari 2010

Antwoord: geachte J, uw schrijft alsof een lager benzine gebruik een min punt is? Dit is toch mooi mee genomen? Wat verbruikt hij bij u dan?
Wij zijn voornemens om een Pixo aan te schaffen. Wel met airco, daardoor zal hij wel iets meer verbruiken natuurlijk.
gr. Ine

 
Reactie van: Wfvisser, datum: 26 februari 2010

Antwoord: Heb een heel rustige rechtervoet, maar zuiniger dan 1 op 20 zit er voorlopig niet in. Wel erg tevreden, met name om de goede zit en het geluid. Een aanrader.

Reageer
  

, datum: 25 januari 2010

Ervaring met auto: Prima keuze.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Nog weinig problemen tegengekomen.

Ervaring met verkoop: Men toont zich erg behulpzaam en maakt bij mij een betrouwbare indruk.

Reageer Nieuw
UitvoeringAccenta
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand750 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 13 januari 2010

Ervaring met auto: Heb 'm nu ongeveer 2 maanden en bevalt zeer goed.
Als minpuntje vindt ik dat de auto's erg vochtig zijn. Zeker nu het vriest heb ik aan de binnenkant bijna net zoveel ijs als aan de buitenkant op de ruiten. Ook het knopje van de elektrische ruiten aan de bestuurderskant blijft soms steken.
Verder nog niets tegengekomen...

Nieuw

Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Hakim. Tampoebolon, datum: 15 november 2011

Antwoord: Mijn partner heeft dezelfde ervaring met vocht/ijs op de ruiten aan de binnekant. Ze rijdt de hele winter met een vochtvreter (Action) in de auto.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 »