20 mei 2018
Feedback
Toyota Prius (2009 - 2015)

Forum Toyota Prius (2009 - 2015)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 januari 2012

Ervaring met auto: Ik rijd nu in mijn 2e Prius. Totaal hebben we er 100.000 km mee gereden en geen van twee ook maar 1 rammeltje of storing gehad, We doen iedere 30000km een beurtje en dat was het dan.
vr gr Kasper uit Goor

Reageer Nieuw

Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 2 oktober 2011

Ervaring met auto: Een echte kanjer, soepele automaat en rijkelijk uitgerust.

Reageer Nieuw
UitvoeringComford
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand23.000 km
DealerCappendijk

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 1 september 2011

Ervaring met auto: Interieur krasgevoelig.
In winterdag maakt motor tractor geluiden.
Blijkt ijsvorming op injectoren te zijn
Niet Toyota waardig
Na bijna twee jaar besloten de auto weer in te ruilen, aangezien de dealer zeer nonchalant op klachten reageert. Eerste en laatste Toyota. Jammer.

Nieuw
UitvoeringExecutive
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand43.000 km
DealerKormelink

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Boudewijn, datum: 20 oktober 2011

Antwoord: Gelukkig hebben wij betere ervaringen met de Prius. Na 5 jaar in een Touran TDI gestuurd te hebben was het tijd voor een andere lease auto. Uiteindelijk is dit de Prius geworden en na 1 jaar staat er al weer 45.000 km op. Probleemloos zonder enige storing. Van tractorgeluiden hebben we geen last. Alleen dat de auto heel stil is en dat maakt het soms lastig voor voetgangers en fietsers.

 
Reactie van: Levib, datum: 4 december 2011

Antwoord: Het eerste verhaal is voor ons zeer herkenbaar. Wij hebben ook op koude dagen o.a. tractorgeluiden, een hoop gekraak en gerammel. Ook wij hebben besloten om de Prius na 1 jaar en 7 maanden weer in te ruilen. Gezien de wijze waarop Toyota met haar klanten omgaan (zowel de dealer als de importeur) wordt het voor ons ook echt geen Toyota meer.

 
Reactie van: Wolfgang, datum: 6 december 2011

Antwoord: ook een Audi zeker?

 
Reactie van: Levib, datum: 7 december 2011

Antwoord: Domme reactie hoor, maar nee geen audi.

 
Reactie van: Johnd4321, datum: 11 december 2011

Antwoord: Wat een gekraak en gerammel dit in tegenstelling tot mij oude Prius van 2006 welke geheel kraak en rammelvrij was. Mijn dealer heeft echt zijn best gedaan om eea op te lossen, maar het is een kwaliteits probleem dat niet is op te lossen!

Jammer, ik WAS een echte Prius fan maar nu niet meer.

 
Reactie van: P. Begas, datum: 11 december 2011

Antwoord: Wij hebben ook eerst een Prius 2 in de tech edition gehad uit 2006 en idd een hele fijne rammel/kraak vrije auto. Het motorvermogen en de zijwindgevoeligheid was wel minder van de Prius 2. Helaas is de kwaliteit van de Prius 3 stukken minder. Wij hebben hem dan ook weer ingeruild en krijgen onze nieuwe auto in januari 2012.

 
Reactie van: Levib, datum: 14 december 2011

Antwoord: Zelf terugschakelen met een Prius? Maar de Prius heeft helemaal geen versnellingsbak? Heel knap!

 
Reactie van: Prius, datum: 14 december 2011

Antwoord: U heeft gelijk! Eerst hadden wij een Prius II en nu een Prius III. De Prius II reed veel zuiniger en was zo stil als een zonnetje. Ook reed de Prius II veel sterker. Onze Prius III is zo zwak dat we bij veel wind terug moeten schakelen in zijn 4e versnelling. Nee, voor ons geen Prius III meer. Geef mij maar een Audi!

 
Reactie van: JohnD4321, datum: 15 december 2011

Antwoord: Audi spam van iemand die geen Prius bezit!

Nogmaals, technisch is de P3 goed, zuinig, snel, ruim interieur en een (redelijk) goede wegligging.

Het kwaliteit van het interieur doet echt afbreuk van alle plus punten van de P3.

Wanneer de dealers weer teruggekeerd zijn op aarde mbt inruil prijzen zal ik nogmaals serieus kijken naar een (rammel/kraak vrije) Lexus CT200h.

 
Reactie van: Dave, datum: 7 januari 2012

Antwoord: Onderhoud is jaarlijks of 15.000 km. Storingen heb je niet, dat klopt. Kraken en ramellen des te meer.

Hier een link voor een paar oplossingen: priuschat.com/forums/gen-iii-2010-prius-care-maintenance-troubleshooting/96791-fix-2010-2011-prius-rattles-99-cents-neat-version.html

 
Reactie van: Ackasper, datum: 7 januari 2012

Antwoord: 15000 of 1jaar dat klopt. Daarom zeg ik ook we doen het iedere 30000 km. En nog nooit problemen gehad de laatste 100.000 km. Kreeg zelf eens een leenauto van de garage mee die meer dan 10.000 km over de beurt was. Toen ik dit meldde was de reactie: dat maakt niet zoveel uit als er maar voldoende olie in zit.
Vandaar dat ik nu om de 30.000 km een grote beurt laat uitvoeren en sla de 15.000 over.

 
Reactie van: Levib, datum: 8 januari 2012

Antwoord: Heel veel plezier met je prius dan. De mijne is sinds deze week ingeruild en ik ben blij dat ik er vanaf ben. Wat een kl#te ding. Weet zeker dat die van jou ook rammelt als je op een bepaalde manier start met koude motor net zoals de mijne deed en de aurissen idem dito. De oplossing van de Toyota importeur om het inlaatspruitstuk te vervangen is helaas niet de oplossing. Het probleem zit veel dieper in de motor/cvt bak. Toyota weet dit inmiddels maar blijft stug de spruitstukken vervangen.

 
Reactie van: P. Begas, datum: 20 maart 2012

Antwoord: Helaas is het vervangen van de injectoren ook niet de oplossing. De Prius ratelt er nog even vrolijk op los na het vervangen ervan. Mijn Prius is inmiddels ingeruild voor een auto van een ander merk.

Groet.

 
Reactie van: J. Sonoferic, datum: 20 maart 2012

Antwoord: Mijn dealer deelde mee dat niet alleen het inlaatspruitstuk moet worden vervangen, maar ook de injectoren. Het probleem is (weer volgens de dealer) dat er water achterblijft in het inlaatspruitstuk. Dit veroorzaakt een onregelmatige stationaire loop gedurende pakweg een minuut na de koude start. Ook lichten waarschuwingsmeldingen in het display op.
Ik heb dit fenomeen een keer meegemaakt, nadat ik de auto alleen heb gebruikt om hem uit de garage te rijden en enkele uren later er weer in. De motor kwam dus niet op temperatuur. Bijzonder vind ik dat Toyota voor dit probleem geen terugroepactie heeft georganiseerd. Het is gewoon try and error.

Reageer
  

, datum: 23 juli 2011

Ervaring met auto: Geweldige auto: alles klopt en veel ruimte. Optrekken in de powerstand is een belevenis! In de kleur parlemour wit met de orginele donkere 17 inch velgen van Toyota nog mooi ook.

Nieuw
UitvoeringComfort
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand45.000 km
DealerCappendijk

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: D-snoek, datum: 12 augustus 2011

Antwoord: Wij hebben eenzelfde exemplaar en zijn erg tevreden. Het verbruik is 1 op 20 bij een normale rijstijl dus dat is top!
Wel is het interieur kwalitatief wat minder (plastic en materialen). Bij snel optrekken maakt de auto wel erg veel lawaai. Maar verder 100%!

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 17 juli 2011

Ervaring met auto: Prima auto. Helaas laat de auto qua veiligheid veel te wensen over. De auto is redelijk zuinig 1:17, maar dat was onze Audi A3 FSI ook al dus helaas daar geen voordeel. Maar waarschijnlijk omdat ze gewicht hebben moeten besparen zijn ze de verstevigingsbalken en kreukelzones vergeten. Bij een ongeluk waar een VW Jetta achterop de Prius is gereden met 35-40 km/h, stak de voorbumper bijna door de achterbank heen. Als daar onze kinderen hadden gezeten waren ze overleden of zwaar gewond. Na het ongeluk was de Prius total loss, we hebben dus maar weer een A3 gekocht, en voor die paar tientjes per maand meer bijtelling hebben we nu wel een veilige auto.
PS: met nieuwe T-FSI motor rijden we nu 1:20,5 dus zuiniger en milieuvriendelijker :-)

Ervaring met verkoop: Ik voelde mij een nummer bij de dealer. Ik ben meerdere keren geweest en elke keer stelde de verkoper zich opnieuw voor!

Nieuw
UitvoeringDynamic
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand16.500 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor5
  
 
Reactie van: WillemPon, datum: 29 juli 2011

Antwoord: Vreemd! Wij hebben ook een Audi met een TFSI motor maar rijden 1:15. Hoe doe je dat? Ik ben juist aan het googlen om erachter te komen waarom dat ding met fluwelen voet 1:15 rijd. Als ik dit forum over die Prius lees, dan had ik die moeten kopen. Helaas is het model mijn smaak niet, maar technisch gezien beter. Snel nog naar de crashtest gekeken en heeft 5 sterren dus qua veiligheid zal ie voor onze Audi niet onderdoen.

 
Reactie van: Rjwerkman, datum: 11 augustus 2011

Antwoord: Erik-dee: Boeiend commentaar geef je daar over de Prius. Eerlijk en objectief hoor! Alleen begrijp ik niet wat je met deze onzin wil bereiken.
Vreemd ook trouwens dat de Prius de maximale 5 sterren krijgt in de Euro Ncap crash test, waar de Audi A3 op 4 blijft steken.

Blijf maar lekker in je Audi rijden.

 
Reactie van: Rjwerkman, datum: 11 augustus 2011

Antwoord: Erik-dee: Reed die Jetta werkelijk 35-40 km per uur en hij kwam niet eens door de koplampen weer uit die Prius? Ik denk dat je de snelheid verkeerd inschat, waarschijnlijk reed die Jetta maar 5 of hooguit 10 km per uur.
Zullen we nu maar weer Sneeuwwitje of Assepoester gaan lezen, is iets minder stompzinnig dan jouw commentaar.

 
Reactie van: Ackasper, datum: 7 januari 2012

Antwoord: Erik: je moet eens de veiligheidstesten lezen voordat iets schijft wat nergens op slaat. En wat het verbruik betreft: ik rijd nu mijn 2e Prius en ruim 100.000 km mee gereden maar onder de 1 op 20 ben ik nog nooit geweest. En dat zonder te proberen om zuinig te rijden. Alleen met een beetje beleid.
Bij de meeste rijders die een hoog verbruik hebben met een automaat is dat ze het gaspendaal maar dom intrappen en vasthouden. Je moet de automaat de kans geven om op te schakelen.
gr Arie

Reageer
  

, datum: 13 juli 2011

Ervaring met auto: Inmiddels heeft de Prius 3 van mijn vriendin er bijna 50k km in 1 jaar opzitten. Voor deze maandelijkse bijtelling vind je echt niks beters, het is een degelijke en futuristische no-nonsence auto.
Als BMW rijder bevalt de wegligging mijzelf niet zo, hij gaat het liefst confortabel rechtdoor, niks mis mee verder, je gaat er vanzelf relaxt mee rijden. Helt flink over in bochten, versterkt door zwaarder solar roof icm 17 inch.

Reageer Nieuw
UitvoeringDynamic
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand48.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor8
  
  

, datum: 29 juni 2011

Ervaring met auto: Niet twijfelen, direct kopen.
Rijdt niet zo zuinig als in de folder.

Nieuw

Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerSpiering

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Tist, datum: 16 januari 2012

Antwoord: Zuinigheid is afhankelijk van je rijgedrag.
Als ik in Duitsland 180 km/h rijd, is het ook hoger hoor.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »