15 december 2017
Renault Megane Estate (2009 - 2016)

Forum Renault Megane Estate (2009 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 maart 2012

Ervaring met auto: Auto rijdt perfect, een soepele beul van een motor (TCe 180). Onderin een klein turbogat, maar dit is niet storend. Prima trekauto, bij 90 km per uur in 5e versnelling is het maximum koppel van 300 NM beschikbaar.
Degelijke auto, na 2 jaar nog geen rammeltjes en kraakjes en verder ook probleemloos.

UitvoeringTCe 180
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
KM-stand24.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 22 januari 2012

Ervaring met auto: De auto zit en rijdt best goed, maar de armsteun in het midden zit te hoog.
Het enige slechte is de stuurbekrachtiging. Deze heeft een erg vage middenstand waardoor als je op de snelweg rijdt voortdurend moet corrigeren. De auto blijft niet rechtuit rijden, wijkt af naar links en naar rechts. Dit rijdt erg vermoeiend.
Al met al een leuke auto, maar niet mijn persoonlijke keus.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerAutozenter

Betrouwbaarheid7
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: Klein. Famil, datum: 25 september 2012

Antwoord: Ik heb deze auto nu 3 weken en ervaar ook dit slechte stuurgedrag. Zeer vermoeiend en irritant. Wat zegt uw garagebedrijf hiervan en is het wellicht al verholpen?

  

, datum: 22 januari 2012

Ervaring met auto: Ik zie nu een jaar in deze auto en bevalt mij erg goed.
Negatief:
-Verbruik is iets aan de hoge kant in vergelijk hetgeen de fabrikant aangeeft.
-De motor reageert goed op het gaspedaal, maar maakt veel toeren/geluid als je accelereert.
- Als je het bestuurdersraam opent bij regen, krijg je wel eens een plens water naar binnen
Positief:
- Mooie afwerking van deze editie, half leer en prima geluid van het systeem, navigatie werkt goed. Wel de updates bijhouden van TomTom wat kosten met zich meebrengt
- Elektrisch glazen dakvenster is een aanrader
- Geen storingen gehad
- Voldoende ruimte achterin voor 2 kleine kinderen

Uitvoering2.0 CVT Bose Edition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand21.700 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 26 juli 2011

Ervaring met auto: De Megane Estate proefgereden voor eventuele nieuwe leas auto. De auto leek mij een goede optie als vervolg op mijn oude Megane. Helaas heb ik hem niet gekozen vanwege de beroerde zitpositie. Ik ben 1.92 en daar is de zitpositie niet op ingesteld. Met de stoel in de achterste stand is er voldoende beenruimte, maar mijn arm op de middenarmsteun zit dan irritant hoog. Mijn arm aan het raam komt achter de deurstijl van de auto uit. De insparing in de deur als steun heb ik dan ook niets aan. Het zitvlak is gewoon te kort. Hier hebben de Fransen toch echt een steekje laten vallen. De 1400 turbo motor is echt een supermotor, niks dan lof. Enorme trekkracht en geen voelbaar turbogat. Je vraagt je af waarom je zes versnellingen hebt. Met vijf kan het ook makkelijk. Maar wat heb je er aan als je er niet behoorlijk ik kan zitten?
Verdere minpunten zijn de digitale snelheidsmeter. Ik vind dat maar een nerveus ding. Geef maar een analoge aanwijsnaald.

UitvoeringTCe
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerIndumij

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 18 mei 2011

Ervaring met auto: We hebben deze auto nu 1 jaar en voor de eerste keer de garage bezocht voor de 20.000 km onderhoudsbeurt. De kleinste motor dCi 85 voldoet voor mij, maar prestaties moet je natuurlijk niet verwachten... jammer dat het schakelen met deze 5 bak toch niet soepel en nauwkeurig is.
De uitvoering Dynamique voldoet, wel jammer dat ik geen achteruitrijsensoren heb genomen, want het zicht naar achter is slecht.
Rijcomfort voldoet, maar wel wat geluid van de banden zelfs op asfalt! Kon beter.Het rijcomfort voelt niet echt aan zoals bij bij mijn vorige 3xR21 en 2x Laguna's,deze auto is harder afgeveerd.
Het verbruik zit tussen 5.5 en 7 liter. Kon wel beter omdat ik toch rustig rijd. Enfin verder is het afwachten wat de duurzaamheid betreft.

UitvoeringDci85
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 18 april 2011

Ervaring met auto: Had hiervoor een Volvo v40 1.9d 102pk. De megane is comfortabeler en veel stiller, maar heeft een minder goede stoel, wel in hoogte verstelbaar, maar niet kantelbaar.
Je moet even wennen aan de bediening van de Renault t.o.v. de Volvo, maar begin al steeds meer de logica van Renault te begrijpen. Ook steeds meer te waarderen.
Als je de prijs in overweging neemt, de V40 was in 2001 precies zo duur als de Megane in 2011. Dus erg veel waarde voor zeer weinig geld!

UitvoeringDci 110 Tomtom
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.700 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 21 februari 2011

Ervaring met auto: We zijn enorm tevreden over onze nieuwe lease-auto. De ruimte is enorm, het comfort hoog en de souplesse waarmee deze auto zich over de weg begeeft, een genot.
Helaas kort na aflevering ging op het dashboard alle alarmbellen rinkelen tav het remcircuit. Er bleek een sluitringetje in het remcircuit, remvloeistof te lekken. Ergo, de hele motor moest eruit! De dealer waar hem vandaan hadden had geen tijd om hem op korte termijn te repareren, maar onze eigen dealer waar we al jaren komen máákte tijd, super! Twee dagen voor je geplande vakantie (gelukkig is het een lease-auto, maar toch) met deze auto een geluk.
Na de reparatie rijden we een probleemloze auto. Vooral het accelereren met deze diesel is een genot, zo vlot!

Ervaring met onderhoud (merkgarage): We zijn enorm te vreden over Arend Volendam. Altijd staan ze klaar, zeer service-gericht.

Ervaring met verkoop: De verkoop ging goed. Service daarna viel erg tegen.

UitvoeringDCI 1.5
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: Andre, datum: 5 september 2012

Antwoord: We zijn nu 1,5 jaar verder en ik kan alleen maar zeggen dat we nog steeds genieten van de auto. We draaien meer dan 1000km op een tank en dat is ook erg fijn. Een echte comfortabele gezinsauto met een goede styling (vind ik) en vele extra's.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 »