23 oktober 2016
Renault Megane Estate (2009 - 2016)

Forum Renault Megane Estate (2009 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 26 juli 2011

Ervaring met auto: De Megane Estate proefgereden voor eventuele nieuwe leas auto. De auto leek mij een goede optie als vervolg op mijn oude Megane. Helaas heb ik hem niet gekozen vanwege de beroerde zitpositie. Ik ben 1.92 en daar is de zitpositie niet op ingesteld. Met de stoel in de achterste stand is er voldoende beenruimte, maar mijn arm op de middenarmsteun zit dan irritant hoog. Mijn arm aan het raam komt achter de deurstijl van de auto uit. De insparing in de deur als steun heb ik dan ook niets aan. Het zitvlak is gewoon te kort. Hier hebben de Fransen toch echt een steekje laten vallen. De 1400 turbo motor is echt een supermotor, niks dan lof. Enorme trekkracht en geen voelbaar turbogat. Je vraagt je af waarom je zes versnellingen hebt. Met vijf kan het ook makkelijk. Maar wat heb je er aan als je er niet behoorlijk ik kan zitten?
Verdere minpunten zijn de digitale snelheidsmeter. Ik vind dat maar een nerveus ding. Geef maar een analoge aanwijsnaald.

UitvoeringTCe
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerIndumij

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 21 februari 2011

Ervaring met auto: We zijn enorm tevreden over onze nieuwe lease-auto. De ruimte is enorm, het comfort hoog en de souplesse waarmee deze auto zich over de weg begeeft, een genot.
Helaas kort na aflevering ging op het dashboard alle alarmbellen rinkelen tav het remcircuit. Er bleek een sluitringetje in het remcircuit, remvloeistof te lekken. Ergo, de hele motor moest eruit! De dealer waar hem vandaan hadden had geen tijd om hem op korte termijn te repareren, maar onze eigen dealer waar we al jaren komen máákte tijd, super! Twee dagen voor je geplande vakantie (gelukkig is het een lease-auto, maar toch) met deze auto een geluk.
Na de reparatie rijden we een probleemloze auto. Vooral het accelereren met deze diesel is een genot, zo vlot!

Ervaring met onderhoud (merkgarage): We zijn enorm te vreden over Arend Volendam. Altijd staan ze klaar, zeer service-gericht.

Ervaring met verkoop: De verkoop ging goed. Service daarna viel erg tegen.

UitvoeringDCI 1.5
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: Andre, datum: 5 september 2012

Antwoord: We zijn nu 1,5 jaar verder en ik kan alleen maar zeggen dat we nog steeds genieten van de auto. We draaien meer dan 1000km op een tank en dat is ook erg fijn. Een echte comfortabele gezinsauto met een goede styling (vind ik) en vele extra's.

  

, datum: 23 december 2010

Ervaring met auto: Kleinste motor, maar geen enkel probleem om gewoon vlot meer te rijden. Ondanks ontbreken 6de versnelling toch rustig. Veel luxe opties op dynamic. Zeer tevreden
Minder: zicht naar achteren. Verklikker is echt aan te raden.

UitvoeringDynamic Dci 90
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand45.000 km
DealerHopmans

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 25 oktober 2010

Ervaring met auto: Wij hebben nu dik een jaar deze auto en het is een fantastische auto. Erg luxe en degelijk, we hebben tot nog toe er nog niets aangehad.
De auto rijdt erg lekker. We hebben de 1.4 16v TCE motor van 130 pk en 190 Nm, een hele krachtige motor en ook met een caravan erachter aan te raden. Deze auto trekt onze caravan van bijna 1300 kg probleemloos naar Spanje, ideale caravantrekker ook!
Dit is voor het eerst dat we een Renault (en ook een Franse) auto hebben, maar zeker niet de laatste! Wat ons betreft zeker een aanrader.

UitvoeringTCE 130 Dynamic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand45.000 km
DealerHerwers

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 11 december 2009

Ervaring met auto: Renualt heeft de laatste jaren bewezen dat men betrouwbaarheid hoog opneemt. Dat zie je ook aan de afwerking.

Uitvoering1,6 Expression
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerNieuwendijk

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor7
  
 
Reactie van: T. Vanstrijen, datum: 9 februari 2010

Antwoord: Heb sinds 2 weken de 1.6 110 pk versie in Expression uitvoering en ben er zeer over te spreken. Echt een hele mooie auto, zeker als je het vergelijkt met andere estates / stationwagons. Ook prijstechnisch moet je met hele goede argumenten komen om niet te vallen voor de Megane.

  

, datum: 4 september 2009

Ervaring met auto: Een ruime, moderne en vooral heerlijk rijdende auto die nog wel
zijn betrouwbaarheid moet bewijzen. Renault schijnt bij dit model
daar wel veel aandacht aan te hebben gegeven! Afwachten maar.

Uitvoering1.6 Expression
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand500 km
DealerNieuwendijk

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Tip_kramer, datum: 13 oktober 2009

Antwoord: Heb erin proefgereden, mooie auto, rijdt heerlijk. Ligt als een blok op de weg, niet uit de bocht te krijgen. Ook in de CVT gereden en dat rijdt helemaal heerlijk. Denk dat dit wel een toppertje wordt. Ik heb hem in ieder geval besteld!

  

Op zoek naar meer Renault Megane Estate (2009 - 2016)?

Bezoek ook het forum in:


 
 
< 1 2 3 4 5 6 >