26 oktober 2016
Volkswagen Polo

Forum Volkswagen Polo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 9 augustus 2010

Ervaring met auto: Onze Polo met DSG bak rijdt tot nu toe perfect. Auto is van april 2010.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 3 augustus 2010

Ervaring met auto: Absoluut proefrijden met de gekozen versie. Wij hebben proefgereden met Comfortline en waren erg gecharmeerd van meubilair. Stoelen van Highline lijken smaller en dieper, en geven geen steun onderin rug. Spijt van!

Uitvoering1.2 TSI Highline
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand500 km
DealerBeynum

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 19 juli 2010

Ervaring met auto: Bij onze Volkswagen Polo automaat van februari 2010 hebben wij problemen met de DSG versnellingsbak. De auto rijd erg schokkerig en we krijgen iedere keer een klap van achteren of je door een vrachtwagen wordt aangereden. De dealer weet niet wat er aan de hand is. Wie heeft ook de zelfde problemen?

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Kan geen ordeel geven over de uitvoering van onderhoud. De auto is pas vijf maanden oud.
Wel hoor ik steeds bij de garage dat ik de eerste ben met deze problemen. Nog steeds geen oplossing gevonden voor de DSG versnellingsbak problemen.

UitvoeringComfort Line 88pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand3.500 km

Betrouwbaarheid5
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: Ja, datum: 14 september 2010

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem met mijn nieuwe Polo 1.2 TSI Highline van 24 april 2010 dus bijna 5 maanden uit, ook met DSG automaat. Ik had pas een afspraak met de garage, maar toen heb ik er niet naar laten kijken omdat ik een aantal dagen geen problemen meer had. De laatste dagen is weer met regelmaat aan de orde.
Ik ben er nog niet helemaal achter wat de oorzaak is, maar wellicht heeft het iets met de cruise control te maken. Als ik die nl. heb geactiveerd en ik schakel hebm uit bijv. vanwege een naderende file en ik zak terug naar ca. 70 km/uur en geef daarna gas en ik hou de snelheid rond 70 km/uur dan is het schokken behoorlijk erg. Maar ook als je de cruise control op 100 km/uur hebt ingesteld. Dan lijkt het tijdje goed te gaan, maar dan ineens voel je het weer. Iets minder erg, maar ook dan merk je het duidelijk.
Ik denk dat ik deze week maar weer terug ga naar de garage want dit hoort absoluut niet, en al zeker niet bij een nieuwe auto. N.b.: van mijn garage kreeg ik trouwens dezelfde reactie, het was geen bekende klacht. Echter, de reacties van gebruikers bewijzen inmiddels het tegendeel. Laten we hopen dat Volkswagen een oplossing heeft.

 
Reactie van: H. V. Geleuken, datum: 21 september 2010

Antwoord: Heb gisteren proefgereden met een 1.2 DSG en ... ik ervaarde het ook dat bonken en schokken? VW kwaal?

 
Reactie van: Vi_fieke, datum: 26 oktober 2010

Antwoord: Hoi, heb hetzelfde probleem. Vooral als mijn wagen koud heeft, geeft hij enorme schokken en geraak je soms moeilijk vooruit. Heb geen cruise control!
Gisteren zelfs in panne gevallen en begonnen mijn lichtjes van katalysator en ESP te branden. Terug gestart en tot in de garage geraakt. (voor 2de maal reeds, want 1ste maal vond men niets).
Nu bleek dat er een bobijn of iets dergelijks stuk was. Deze werd vervangen en had bij het naar huis rijden geen last van schokken. Deze morgen wagen terug gestart en het was weer prijs. Vind dat dit echt niet kan bij een nieuwe wagen. Overweeg hem te verkopen als men geen oplossing vindt.

groetjes

 
Reactie van: Ja, datum: 27 oktober 2010

Antwoord: De garage even naar de importeur laten bellen voor een software-update, daarna was het namelijk opgelost:-)

  

, datum: 30 juni 2010

Ervaring met auto: De Polo 1.2 TSI Highline 444 in uitvoering is een absolute pretmachine.

Uitvoering1.2 Tsi
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerBeynum

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 12 mei 2010

Ervaring met auto: Zuinig en mooi afgewerkte auto. Geen wegenbelasting. En vooral belangrijk, wat bij Seat wel veel voorkomt, het kraken van dashboard en andere losse onderdelen komt bij VW bijna niet voor. Fantastisch.

Uitvoering1.2 Blue Motion
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand250 km
DealerKokkeler

Betrouwbaarheid6
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 15 maart 2010

Ervaring met auto: Nog nooit zo'n fijne auto gehad! Wij zagen de auto staan bij de dealer en hadden gelijk al zoiets van: deze auto ziet er goed uit. Na een proefritje gemaakt te hebben, waren wij helemaal verkocht. Geweldige auto. De motor hoor je niet, lekker stil. Verder heb je met de 1.2 hele goede prestaties. Wij zijn met onze 2 kinderen naar Oostenrijk op wintersport geweest met deze auto en dit ging uitstekend. Een prima familieauto dus ook nog.
Het is een zeer goede auto met een goed uiterlijk!

Uitvoering1.2 Bluemotion
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km
DealerZijm

Betrouwbaarheid7
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Parijschculemborg, datum: 7 juni 2010

Antwoord: Over welke motor hebben we het hier. De 1.2 met 70 pk of de 1.2 TSI?

  

, datum: 9 maart 2010

Ervaring met auto: Een geweldige auto. Het is een prachtige, stoere auto en de auto is voorzien van alles! Deze Polo rijdt echt geweldig, goede wegligging. Ook tijdens het rijden met 140-160 km/h weinig tot geen geluiden en wegligging blijft perfect, nog nooit meer gemaakt zo goed!
Verder van binnen helemaal in orde. Al met al een super auto, het is een degelijke, maar toch zeer stoere auto. Als je zekerheid, betrouwbaarheid gaat en toch een stoere auto wilt moet je voor deze auto gaan. Aanrader.

UitvoeringEasyline
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor10
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >