20 oktober 2016
Volkswagen Polo

Forum Volkswagen Polo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 februari 2011

Ervaring met auto: Koop niet bij Wealer. Verkopers zijn top, service en garage zijn extreem waardeloos. Hun visie is een auto verkopen, en voor de rest beroepen ze zich op fabrieksgarantie dan is voor hun het verhaal over.

UitvoeringHihgline
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerWealer

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 8 december 2010

Ervaring met auto: Deze auto koop je niet als je lekker wilt scheuren. Wel als je goedkoop, zuinig maar toch in een volwassen auto wilt rijden die er ook nog een leuk uitziet.
Wat ik erg irritant vind is de ontbrekende binnenverlichting achterin. Ander nadeel is de lange levertijd. En natuurlijk de onzekerheid wat betreft de overheids(financiële) voordelen. Verder erg tevreden over de rijeigenschappen, stuurt formidabel en ligt lekker op de weg. Stoelen zitten lekker en de auto voelt fijn aan.

Uitvoering1.2bleumotion
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand4.500 km
DealerBrug

Betrouwbaarheid10
Comfort5
Motor7
  
  

, datum: 27 november 2010

Ervaring met auto: De Fiat Punto Evo 1.3 JTD is ruimer, sneller en in de praktijk hoogstwaarschijnlijk zuiniger. En schakelt beter.

Polo stuurt fijner, stoerder uiterlijk, presteert ook prima, beter zicht rondom, schakelen valt tegen (hakerig), met rijlessen gemiddeld 1 op 19,4 km.

Uitvoering1.2 Tdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand26.000 km
DealerBourguignon

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Melanentommy, datum: 1 december 2010

Antwoord: Ik heb ook uitgebreide testritten in beide auto's gemaakt maar vond de Fiat Punto Evo toch duidelijk beter. De Polo rijdt in principe ook best goed, maar er zit totaal geen fut in de motor. Als je in zijn 5 rijdt en 80 rijdt en het gaspedaal indrukt gebeurt er eventjes niets, je moet dan eigenlijk terugschakelen. De Evo is stiller, krachtiger en het onderstel is heel goed. De ANWB heeft de Evo Multijet uitgeroepen tot auto van het jaar in de compacte klasse gevolgd door de Polo en de nieuwe Audi A1. Ik heb zelf voor de Evo gekozen.

 
Reactie van: Jorisss_karinnn, datum: 11 januari 2011

Antwoord: Hallo,
Ik zit te twijfelen tussen de Fiat Punto Evo 1.3 en de Volkswagen 1.2TDI
Beide auto's vind ik mooi, alleen de Fiat is goedkoper en nu lees ik ook nog eens dat die fijner is, dus waarschijnlijk gaat het de Fiat worden.
Alleen mijn vraag is het wat is verschil tussen een gewone Fiat Punto en een Fiat Punto Evo? Ze schijnen alle 2 even zuinig te zijn en ze zien er hetzelfde uit, ik snap het verschil niet?
Hopelijk weten jullie mij daar antwoord op te geven.

 
Reactie van: Melanentommy, datum: 11 januari 2011

Antwoord: Volgens de dealers heeft de Evo alleen een cosmetische verbetering ondergaan. Dit betreft dan met name het interieur, over het uiterlijk zijn de meningen verdeeld: de ene vind de Grande Punto mooier de ander de Evo.
De Evo is duurder maar is completer, zijn betere materialen gebruikt, is stiller, zit naar mijn idee beter en rijdt vind ik fijner. Overall vind ik de Evo van de wegenbelastingvrije diesels het fijnst rijden. De MultiJet 2 van de Fiat (die ook in de Corsa ligt) is superieur mbt betrouwbaarheid, onderhoudskosten, duurzaamheid tov de Polo, Seat, Skoda.
De multijet is een reeds langer bestaand concept dat steeds verder doorontwikkeld is. De prijs tussen de Polo en Evo maakt niet veel uit. Onderhoudskosten/beurten van de Polo zijn ca 50 procent duurder en om de 200.000 moet de distributieriem vervangen worden; bij de Evo nooit (best een dure klus).
Ik denk dat de wegenbelastingvrije diesels van zowel de Renault als Peugeot / Citroen ook goed zullen rijden, maar de vakgarage waar ik mijn auto altijd laat onderhouden en die gespecialiseerd is in de Franse merken raadde mij de Mutijet aan omdat het probleemloze motorenautos zijn.
Maar kijk zelf wat het best bij je past, wat het lekkerste voelt, succes!

 
Reactie van: Hermangg4, datum: 2 februari 2011

Antwoord: Beide proefrit gehad en heb mijn oog ook laten vallen op de Fiat Punto Evo 1.3 (diesel). Is dit De MultiJet 2?

Ik kan natuurlijk nog niet heel veel zeggen na een proefrit te hebben gehad in beide auto's, maar zowel de VW Polo als de Fiat Punto reden erg fijn en waren erg stabiel op de weg. De Fiat 1.3 kon alleen veel sneller acceleren wat wij toch wel als een voordeel zagen, verder is deze auto goedkoper en ruimer...vandaar dat de keuze op de Fiat is gevallen.

  

, datum: 17 november 2010

Uitvoering1.2tsi Comfortline
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand9.852 km
DealerMondt

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 24 september 2010

Ervaring met auto: Let op dat de juiste software geinstaleerd is voor het injectie-systeem.

Uitvoering1.2tsi 44
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand4.500 km
DealerBeynum

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 18 september 2010

Ervaring met auto: Geweldige auto, geen PBM, geen wegenbelasting en superzuinig.
De Polo is degelijk afgewerkt en rijdt erg goed.

UitvoeringBlue Motion
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km
DealerHeron

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 17 september 2010

Ervaring met auto: Let op de te laag geplaatste binnenspiegel, deze zit bij een hoge stoelstand in het kijkvlak. Kan gevaarlijk zijn.

UitvoeringBleu Motion
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerAmes

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Marc. Sierens, datum: 18 november 2011

Antwoord: Bij alle nieuwe auto's zit de binnenspiegel veel te laag en hindert hierdoor het zicht. Eerst zit er een groot blok op de voorruit met allerhande sensoren, en dan hangt de spiegel er nog eens tien cm onder. Waarom is mij een raadsel. Zodoende zit de spiegel midden voor de ruit. Of zijn alle ontwerpers misschien lilliputters?

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >