22 oktober 2016
Volkswagen Polo

Forum Volkswagen Polo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 24 april 2014

Ervaring met auto: Ambigue gevoel, elke keer weer. Regelmatig lange ritten, dat is voor zo'n klein ding erg goed te doen. Verbruik altijd beter dan 1:20. Maar magere uitrusting, slechte vering en eindeloze reparaties, defecten, meerdere keren afgesleept breken dit volledig af. Vele (12) brandstofpompen, koppeling, EGR klep, koeler, 3 accunulls, veren, 30 keer tussentijds naar de garage, de reparatierekeningen lopen ondertussen in de duizenden. Geen Xenon leverbaar, evenmin als een lichtje in het dashboardkastje, geen leren bekleding leverbaar, een schriel eentonig toetertje, geen lichtsensor. Nog wel de eerste motor en bak. In de jaren '90 ging Opel in NL onder aan zelfoverschatting. VW en bijbehorende B-merken Skoda, Seat, Audis beslist nu aan de beurt.

UitvoeringBluemotion
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit4 jaar
KM-stand126.000 km
DealerKokkeler

Betrouwbaarheid3
Comfort3
Motor6
  
 
Reactie van: U. Aksoy27, datum: 14 november 2014

Antwoord: Ik heb zelf een Polo uit 2010 met leren bekleding en lichtsensor dus wat je daarover zegt klopt niet helemaal.

  

, datum: 6 april 2014

Ervaring met auto: Wat mij tegenvalt zijn de electronica problemen. Ik heb de Polo nu 3,5 jaar en al drie storingen gehad. De ADAC prijst de Polo de hemel in, maar als je wat zoekt op Google vindt je vele Polo-rijders met soortgelijke problemen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Miltongojones, datum: 10 juni 2014

Antwoord: Ook ik heb een minder plezierige ervaring met de Polo. In mei 2011 heb ik een VW Polo BlueMotion nieuw bij de dealer gekocht. De auto is altijd onderhouden door de dealer A-Point in Amsterdam. Ongeveer twee maanden na verloop van de 2-jarige garantie bleek de krukas sensor defect te zijn. Deze moest vervangen worden en de kosten bedroegen euro: 5 @ euro: 600. Ik heb bezwaar hiertegen gemaakt zonder resultaat. Zijn er ook andere Polo rijders, die ook problemen met de krukas sensor hebben ervaren? Graag reactie en hoe het is opgelost.

Bij voorbaat dank. Milton.

  

, datum: 2 april 2014

Ervaring met auto: Erg zuinige auto met goed presterende motor. Wanneer je veel kilometers maakt, zul je je wel gaan ergeren aan het onderstel en de stoelen. Met name op slecht wegdek of bij het nemen van drempels reageert de auto extreem slecht. Op een gladde snelweg gaat het wel.

Uitvoering1.2TDI Bleumotion
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand22.500 km
DealerMossel

Betrouwbaarheid8
Comfort3
Motor7
  
  

, datum: 2 april 2014

Ervaring met auto: Na meerdere Golf diesels te hebben gereden, ben ik door wisseling van baan, waarbij ik niet gelijk een dikke auto mocht uitkiezen, terecht gekomen in een Polo 1.2 tdi BlueMotion.

Ik dacht dat dit bijna net zo lekker zou rijden als een Golf, want hoorde er positieve verhalen over. Maar wat een afknapper is dit!

Behalve dat de stoelen erg matig zijn, stoor ik me vooral mateloos aan het onderstel. Vooral de vering op de voorwielen slaat helemaal door als je drempeltje neemt. "Boem!" zegt 'ie dan. De eerste keer dat ik een drempeltje nam, (niet eens zo hard) dacht ik zelfs dat ie kapot was. Ben uitgestapt om te kijken, want het voelde alsof ik de hele voorkant had beschadigd, maar nee dat was niet zo. Het blijkt zo te horen bij een BlueMotion-uitvoering met kortere veerpootjes. Op de snelweg bij hogere snelheden en wat hobbels in de weg gaat 'ie ook echt stuiteren. Dit onderstel in combinatie bij de matig slechte stoelen, maken het een zeer oncomfortabele auto om lange afstanden mee te rijden.

Positief vind ik wel het verbruik, de goede apparatuur aan boord en het uiterlijk van de auto.

Maar toch, mijn eind oordeel: onvoldoende!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Heerbeek, datum: 20 maart 2015

Antwoord: Toch bijzonder dat de ervaringen zo uiteen kunnen lopen. Wij rijden bijna maandelijks naar Gent. Hebben er nu 110.000 km op zitten. Wij zijn heel tevreden. In de Opel Vectra V6 die ik hiervoor reed kwam je inderdaad gebroken aan na een lange rit. Die ervaring heb ik met de Polo nog niet gehad. Maar helaas, op dit moment lijkt er een storing in het elektronische systeem te zitten die de dealer (na twee dagen) nog niet heeft kunnen opsporen...

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 6 september 2013

Ervaring met auto: Een topper in dit segment! Maak maar eens een proefrit met deze vijfde generatie Polo. De DSG schakelt perfect. Superieur ten opzichte van iedere andere auto in dit segment met een automaat.

Uitvoering1.2 TSI Highline
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerPon

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 2 augustus 2013

Ervaring met auto: Koop hem niet. Veel dure defecten: oa EGR klep vervangen, koppelingsplaat vervangen doordat er losgekomen stukjes metaal in zaten. Fluitende brandstofpomp.

UitvoeringBleu Mtion
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit2 jaar
KM-stand45.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor5
  
 
Reactie van: Lpvanbuuren7, datum: 15 oktober 2013

Antwoord: Kan dit beamen, na 2,5 jaar dure reparaties. Rijd zelf al 15 jaar VW maar ben hevig teleurgesteld in dit merk. Nu afwachten wat er nog meer komt of maar inruilen voor een japanner?

 
Reactie van: Rolandie466, datum: 1 november 2013

Antwoord: Je kunt ook pech hebben. Wij hebben een Toyota, ik vind echt tegenvaller. Veel storingen en reparaties al gehad en heb de auto pas 2 jaar. Met onze Mazda zijn we wel zeer tevreden als japanner.

 
Reactie van: Opakiboe, datum: 3 januari 2015

Antwoord: Jaren in vele Mazda's gereden, inderdaad nooit iets mee gehad, mijn uitstapjes naar Uuropees, Fiat en Ford had ik nooit moeten doen, wat een ellende. Nu rijd ik al jaren Mitsubishi, een ook deze hebben mij nog nooit een enkel probleem of mankement opgeleverd (trouwens tussendoor 4 jaar in een Kia Shuma gereden, ook probleemloos).

  

, datum: 30 juli 2013

Ervaring met auto: De voorspoiler krijgt vaak rake klappen door de kleine veerweg en lage wegligging. Aanhoudende problemen met hoge zoem uit de brandstofopvoerpomp.
Verbuik van 1:22 is realistisch haalbaar.
Bij lange afstanden is met een truukje de expansietank ook met ca. 10 liter diesel te vullen.

Uitvoering1.2TDI Bluemotion
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand95.000 km
DealerKokkeler

Betrouwbaarheid3
Comfort4
Motor8
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >